![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
виж ся ясно ми е ,че и сред българите има големи отрепки ,но само сравни процентите на криминално проявените роми и смятам спора за приключил..
тва ,че нямат пари забравих да сложа кавички -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Цитат(melhaer @ Nov 14 2005, 07:25 PM) всеки трябва да си поеме отговорностите - циагните да си палтят тока, тези които са престъпници да получат нужното наказание, но е много смешно да обвинявате за всичко циганите при положение, че не те са виновни за дереджето на държавата. Ако държавта си изпълняваше задълженията, щяха да се се научили да си плащат тока, но освен това в затвора нямаше да има само цигани, ами и разни барети, маргини и прочие подобни боклуци! Само с това съм съгласен, за останалото просто ми е писнало да споря вече. А ако сравняваш Меноуор със цигански оркестър въобще няма какво повече да си кажа с теб! -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(ManOwaRadO @ Nov 14 2005, 08:34 PM) просто ми е писнало да споря вече. А ако сравняваш Меноуор със цигански оркестър въобще няма какво повече да си кажа с теб! Расизмът е като религията. Не можеш да обедиш вярващ, че Бог не съществува. Каквото и да правиш, колкото и да спориш, дори доказателства да намериш....нищо няма да го откаже. Вярващият си знае едно и си го бае: Бог го има. Расистът, и той в едно нещо е сигурен на този свят: "Циганите са виновни. Да мрат!" ![]() Колко пъти съм спорил с расисти! Някои от най-добрите ми приятели са такива. То е въпрос на начин на мислене. Накрая всички ми казват "Ами на мен ми писна да спорим. Само ще се изпокараме." Всъщност то е въпрос на НЕмислене, на бягство. Може пък така да е правилно... Може аз да бъракам, кат се пъна да мисля и да пиша. You think, you dwell in wisdom's sea. Still, sweat ignorance is the key to poet's paradise. Знаете ли, драги господа, хай да избием циганите или да ги екстрадираме. Да се облечем всичките в националния трикольор като на футболен мач, защото сме "националисти" (хахахахаха!) и да видим, какви сме цъфнали и вързали. Ще почнат ли Пешо и Тошо и Горни Дол да живея по-добре? Ще влезе ли Софиянски в затвора. Маргините ще ги осъдят ли? Ще спрем ли корупцията? Ще ни вземат ли в Европата? Ще преживеем ли по-леко икономическия шок? Баба ми и дядо ми ще могат ли да си платят парното? А за ядене? А кого по дяволите ще обвиним за всичко това, като ги няма циганите? Добре, добре че ги има циганите в България ![]() Ай за тва да понабием някой циганин, па белкем се оправи международното положение! Майната им на днешните български "националисти"! С нищо не са полезни на страната си. ![]() Ама нищо де! Нали сега тва е фиешъна! ПС: Мановар може да не са цигaнски оркестър, ама на моята сватба няма да свирят. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Цитат(t0xIc @ Nov 14 2005, 09:03 PM) виж ся ясно ми е ,че и сред българите има големи отрепки ,но само сравни процентите на криминално проявените роми и смятам спора за приключил.. тва ,че нямат пари забравих да сложа кавички e ве то и аз нямам пари, но крада ли според теб ![]() ![]() Така, сега сериозно.toxic не мисля че си се ЗаМислял над думите се.Просто си повтаряш каквото си знаеш.Ти би ли убил човек?!Просто ей така.Щот да става на сапун!А това за сапуна изобщо не е смешно.Заради тоя "сапун" са страдали поколения брато.И много хора са измряли.Пример?!Ще ти дам само един:Втората Световна Война...и тогава е имало сапун -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Да взема и аз да цопна две-три думи, а?
Когато вземеш една монета и кажеш че има само ези, или само тура - ти си глупак. Това беше за мислещите. Преди да започна искам да кажа, че расист означава човек, който е безсилен в своята собствена некадърност, и търси вината в другите хора. Това е хубаво да се уточни. t0xIc, аз знам че си не(о)-метъл, но се опитвай и да мислиш, като пишеш... също така, гледай да не пишеш в разни форуми, докато си напушен. Радо - Мановар, Мановар - Радо... много зле ти влияят Мановарите. Ти не си Бог Один, разбираш ли? Не живеем във вековна свещенна война на меча... Ако всички разсъждаваха като теб, щеше да има вековно свещенно масово клане, тук в България... RazorGypsy, адаш, пий си алкохола и не поствай тъпи мнения тук. ![]() Ясно е, че циганите трябва да се интегрират в обществото - това е работа на политиците... дали те я вършат е друга тема. Работата на политиците е да подтиква циганите да ходят на училище и да им създава възможности за работа. Дори човек, който мрази политиката, като мен, го разбира. Ясно е също, че първо трябва да се гледа благото на българите, и след това на малцинствата. Това не е дискриминация, а нещо съвсем реално и естествено. Всяка нация гледа първо собствения си народ. Но гледайки собствения си народ, създава някакви човешки условия за живот на малцинствата. В наща мила Родина не е така. В наща мила Родина нищо не е както трябва. И не утива на пикльовци, като нас, да разсъждават по толкова сложни проблеми - следствия. Каквото имах да казвам го казах, повече няма да пиша тук. Темата може да се заключи, защото е прекалено сложна. На който не му е харесало мнението ми, може да вземе един дезодорант и... да се напръска, че и българите миришем. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Само с това съм съгласен, за останалото просто ми е писнало да споря вече. А ако сравняваш Меноуор със цигански оркестър въобще няма какво повече да си кажа с теб! Радо, явно така и не разбра какво ти говоря - както Мановар могат да си изкарват парите честно, така има и цигански оркестри, които го правят, а ти ги обвиняваш, че взимали по 4000 лева на свирене за три дена - що не обвиниш Мановар, че взимат пари за свирене? И ми е чудно, защо не коментира това, че каза, че продажбата на булки не била човешка, а аз те контрирах с това, че зестрите и чеизите са точно такова нещо и то е повсеместна практика и обичаи? Защото не ти изнася, нали! Не ти изнася, че приемрно прадядо ти, като е искал прабаба ти за съпруга и е я е "откупил", както ти би се изразил, защото в традиционното българско общество, се е правело точно това! И много добре знаеш, до какво води обвиняването само на един етнос за всичките беди на обществото! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Та ето, специално за Радо, как Борис Михаил е преила някой закони, които и до днес се спазват от българите, които са хора все пак, не са като мангалите да си купуват и продават момичетата...Мисля, че точно ти Радо, каза че Борис е най-великият български владетел, понеже си пишеше за националист, бих те псоъветвал внимателно да изучиш не само историята на България, а също, нравите, обичаите, ценностите, това каке живял обикновеннитя народ...тогава нямаше може би да говориш, че купуването на булки не било човешко...аз не го одобрявам, но все пак, когато то е част и от твоята национална история и култура е малко смешно да плщеш против анего, нали?
ЕКЛОГА - ИЗБОР на законите в кратко извършен от ЛЪВ И КОНСТАНТИН мъдрите и благочестиви наши царе от ИНСТИТУЦИИТЕ, ДИГЕСТИТЕ, КОДЕКСА И НОВЕЛИТЕ на великия Юстиниан разпореждания и поправка в по-човеколюбив смисъл обнародван в месец март, индикт девети от създание на света 6248 (741г.) Еклогата е Византийски правен паметник. Създадена е през 726г. от императорите иконоборци Лъв ІІІ и Константин V. Представлява законодателен сборник, включващ гражданско, наказателно и процесуално право, систематизирано в 18 титула. Взаимствана е от Юстиниановия Corpus Iuris Civilis. След Покръстването (в края на ІХ в.), вероятно по времето на княз Борис І Михаил е преведена на български език и става част от правната система на Първата Българска държава. Прилага се и във Втората Българска държава. Печата се по Н. Благоев - "Еклога" - Кооперативна печатница "Гутенберг", София - 1932г. ТИТУЛ ТРЕТИ За записаната зестра и не предадена, и за привилегия на зестра. 1. Който писмено или неписмено уговори да получи зестра и не я получи, ако е по-голям от 25 години, има право след женитбата само в разстояние на пет години да я иска и напълно да я получи, ако родителите на момата са в състояние да заплатят обещаното му. Ако това не направи и занемари да я получи, той е отговорен за жената в размер на уговореното от него. Ако пък е по-малък, след изпълнението на 25 години, и други пет години може да иска обещаната му зестра според договора му. Защото, ако след пълнолетието изтече определеният срок, той няма право да води дело за неизплащане на подобната и уговорена от него зестра, но, както се каза, той е отговорен към жената според уговореното от него. 2. Жената, която внася зестра на мъжа си, ако се случи поради някое нещастие мъжът да попадне в загуби или дългове или към държавата, или към някое друго лице и умре, няма право нито държавното съкровище, нито друг човек да влезе в къщата му и да вземе нещо, докато жената не вземе собствената си зестра. След нейното изплащане, остатъка кредиторите да си разделят съразмерно. а това е цитата от един форум - думите са на някакъв Отец Михаил: Цитат Днес обществени правила вече не съществуват, а новите закони са коренно различни от тези в миналото. Със закон е забранено да се иска зестра от булката, докато по-рано знаехме, че момичето ще си остане неомъжено, ако няма зестра. Че какви страхотни пазарлъци се въртяха около тази зестра!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Цитат(melhaer @ Nov 15 2005, 09:35 AM) Радо, явно така и не разбра какво ти говоря - както Мановар могат да си изкарват парите честно, така има и цигански оркестри, които го правят, а ти ги обвиняваш, че взимали по 4000 лева на свирене за три дена - що не обвиниш Мановар, че взимат пари за свирене? И ти явно не ме разбра какво ти говоря. Акцентирах върху това, че сватбарина цял живот живее мизерно, краде, не плаща данъци, постоянно се оплаква, че нямал пари и права и накрая изведнъж вади 4 000 лева и ги дава ей така на някакъв оркестър за да му свирят на уше. Как става тая работа? Не ставаше въпрос за самия оркестър, а не е задължително и той да е цигански. И ще ви помоля да избягвате винаги да ми давате пиперливи примери с ManOwaR, не е необходимо, а и само ме дразни. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(melhaer @ Nov 15 2005, 09:35 AM) И ми е чудно, защо не коментира това, че каза, че продажбата на булки не била човешка, а аз те контрирах с това, че зестрите и чеизите са точно такова нещо и то е повсеместна практика и обичаи? Колкото и да ми е отегчително ще трябва да продължа дискусията защото постоянно ме провокирате. Това не е същото, при тях буквално става въпрос за "Пазар на булки", все едно жените са някакъв обикновен предмет само, че по-скъп. Има си определен ден в годината, на който се провежда този "пазар", като булките нарочно си избелват лицата за да изглеждат по-красиви (това навежда на мисълта, че дори и според техните разбирания да си мургав означава да си по-грозен). Задължително всичките трябва да са до 18 години, не повече. Като за цената, която трябва да се плати за булката се гледа колко е белосана и хубава, дали е девствена (ако не е цената й автоматично спада от няколко хиляди до няколко стотин лева), каква зестра ще вземе със себе си и тн. И те продължават да живеят и да се женят по този начин. А и дори това да има известна прилика с някогашните български обичаи, това не оправдава циганите, че не са мръднали нито крачка напред в социалното си развитие от както съществуват. Цитат(melhaer @ Nov 15 2005, 09:52 AM) Та ето, специално за Радо, как Борис Михаил е преила някой закони, които и до днес се спазват от българите, които са хора все пак, не са като мангалите да си купуват и продават момичетата...Мисля, че точно ти Радо, каза че Борис е най-великият български владетел, понеже си пишеше за националист, бих те псоъветвал внимателно да изучиш не само историята на България, а също, нравите, обичаите, ценностите, това каке живял обикновеннитя народ... Може и да не ти се вярва, но съм чел посочения от теб извор. Въпросната Еклога е както виждаш официално узаконяване и уточняване на правата и задълженията на младоженците по между им и спрямо държавата, както и за предотвратяване на евентуално неразбирателство относно зестрата. Едно време е било така - преди 12 века! Днес живеем по друг начин, а мангалите - са си същите и едва ли някога ще се променят. Пък и не виждам защо постоянно трябва да ги сравнявате с българите за да ги оправдавате изтъквайки и нашите недостатъци. Това също не решава проблема. Към autumn. Аз не съм расист, ако това си си помислил. Не мразя самия етнос на циганите, а циганията като поведение и начин на живот, както и българите и всички останали с такъв манталитет. Например не изпитвам омраза, а уважение към човека, за който става въпрос в началото на тази тема. Но неговият образ не съвпада с цялостния образ на циганското малцинство в България, а е негов абсолютен антипод. Тази история е публикувана именно защото не е за вярване, че има такъв циганин. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
ох айде почнаха се...кво значение има кво слушам ? вие като дъните примерно Арх Енеми , Тривиум , Мешуга и всякви други групи кво означава ...отделно не се съобразявам в стилове и слушам всеки работи, но тва е друга тема..идеята ми за циганите е да се премахнат техните глупости и тогава хората ще се съсредоточат върху основните проблеми..не бих убил човек но с кеф бих ги екстрадирал всички някъде около антарктида да видя там кви ще ги дялкат..и защо по-дяволите всичко се обръща на "Не циганите са най-големите престъпници" ..обясни го тва на дядо Иван дето му дреме на хуя за криминалните убийствта ,Маргините или Софиянски , но гледа как мангали само лапат кинти без да правят нищо а той стои със пенсия от 100 лева в по-добрия случай...
слаш го оставям без коментар ,че не искам Ледения Войн за н-ти път да ми пуска лични съобщения ...ама все пак брат ..много си тъп ,а слаш е гей ![]() ![]() айде толкова като ви пука отидете и изчистете страната от крималния контингент да ви видя колко много знаете....циганите са гнусна паплач и тва е шибан факт....ай спирам да пиша ,че ми писна да слушам как те не били виновни за състоянието на страната...да не са виновни , но тва хич не ги оправдава ,че за нищо не стават....никога няма да могат да се интегрират защото самите те се дърпат надолу и не искат си сменят бита ...затова - вън от България -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 11:02 PM |