![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
пренесено в нов топик
в неделя 13 новември в санкт петербург е бил убит при брутално нападение от нео-фашистки скинхедс 20 годишният анархист и китарист на две пънк банди (sandinista! и distress) тимур кутчаров ![]() колективът "food not nombs" е провеждал своята дейност на площад "владимирская". след акцията повечето активисти напускат мястото, останали са само тимур и неговият приятел (бас китарист и вокал на "потом будет поздно" и бивш член на sandinista!) - макс грибов. около 7 вечерта двамата се отправили заедно към книжарницата "буквойед" и са били брутално нападнати от 10 нео-фашистки скинхедс. макс е откаран в болница с 5 рани от нападение с нож, а тимур е починал от загуба на кръв след като е бил намушкан с нож в тила минути преди пристигането на линейката. ![]() тимур е бил 4-та година студент по филосфия. през 2003г. сформира със свои приятели анархопънк/хардкор групата sandinista! (http://www.myspace.com/sandinistaxspbhc) той е китарист и текстописец на бандата, свири също и в местната d-beat банда distress, участва в множество анархистки проекти като "епицентър инфошоп", местната анархистката федерация, food not bombs, animal liberation, антифашистки преки акции... отговор 01: (щурма) Цитат Жалко за смъртта, но лично на мен ми изглежда смешен поне колкото скинхедовете ![]() отговор 02: (аз) Цитат тъпак. става въпрос за човешки живот. отговор 03: (стефан) Цитат Аз отричам всички крайни идеологии, били те крайно леви или десни. Примерно защото иамт свойството да отнемат човешки животи... като този на Тимур...
Edit: Между другото, смятам, че случаят заслужава своя собствена тама, защото би довел до дискусии, доста странични от топика на настоящата. А има и какво да се говори и да се каже. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Много жалко за момчето.
Някакво... ми е тъпо, че съм написал това горното изречение. Прекалено слаби са думите. Да умреш заради шибани тийнейджърски идеологии?! Що за глупост... А нео-фашистите са единствено и само лайна. Тъпи, ТЪПИ лайна. П.П. Тия дни имах честта да се запозная с един нацист, който дружи с доста пънкари. Така де, запознаха ме именно една група от пънкари от Пловдив с него. Е, този човек ми даде надежда - един от малкото осъзнали, че ограничаването на мисленето и поставянето му в такива тъпи граници... но нейсе, да не заговаряме за това. Наистина жалко за момчето. ![]() ![]() -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ами не мога да се сдържа да не ти кажа, че направо си във вихъра си на употреба на главни букви тази вечер... явно. (@Данчо)
Смъртта на Тимур е тъжна, главно защото е тотално безсмислена и безпричинна. Някакви глупаци да убият човек, участващ в някаква кампания, казваща се "FOOD NOT BOMBS", по дяволите! Само защото те са фашисти, а тоя е (явно) крайно ляв. Безумно е! Това е най-безумното в човешката цивилизация - проливането на кръв, уж в името на някаква висша цел. И тук не сикам да се възприемам едностранчиво. Въпросният Тимур е учавствал в "преки антифашстски акции" и явно въобще не е бил нападнат случайно от въпросните нео-нацисти. Та мисълта ми е, че всичко това е един ужасен затворен кръг - агресията поражда агресия, насилието поражда насилие, после идва отмъщението и някъде по този път целите и идеите се загубват тотално... ![]() Друго безумно в човешката цивилизация е реакцията на индивиди като Щурма. Едно е да си сравнително апатичен към смъртта на някой, който не познаваш, който е живеел на стотици километри от теб, чиято дейност по никакъв начин не влияе на живота ти, друго е тоталното незачитане на нечия паемт и гавренето със смъртта. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
е*а ти...тва е малоумно да пречукаш някого по тоя начин и всичко.горкия човек.нео-фашисти...бас държа,че те самите не знаят какво е фашизъм...нямам думи.
![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Jalko 4e ima takiva komentari
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Niilo @ Nov 16 2005, 10:51 PM) Някакво... ми е тъпо, че съм написал това горното изречение. Прекалено слаби са думите. Да умреш заради шибани тийнейджърски идеологии?! Що за глупост... Това имах предвид. Някви тъпаци не знаят какво правят и накрая умира човек. Едните се мислят за неофашисти, а другите се мислят за анти неофашисти. Това е чиста детинщина, тъпо е и като цяло единствено жалко за смъртта. Тъпак би бил само човек, борещ се срещу фашизма. Това Е тъпак. Също и човек мислещ се за фашист, но това е друга тема. Цитат Друго безумно в човешката цивилизация е реакцията на индивиди като Щурма. Едно е да си сравнително апатичен към смъртта на някой, който не познаваш, който е живеел на стотици километри от теб, чиято дейност по никакъв начин не влияе на живота ти, друго е тоталното незачитане на нечия паемт и гавренето със смъртта. Гаврене със смъртта? Жалко за момчето. Казвам го за трети път. Но, отговори ти, заслужава ли си да умреш в борбата си срещу фашистите... през 2005-та година? Е, извинявай, но дори това да беше най-добрият ми приятел, това нямаше да променя факта, че е умрял поради тотално безсмислени причини. Това е тъпо. ти си тъпак -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
shit happens.
-------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
когато си краен в убежденията си това е единствения смислен край.крайностите не водят до нищо добро и все пак е някак несмислено да се стига да убийство.както и да е.казах каквото имах да кажа
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Шибани нацисти.Трябва да има закони навсякъде като в Германия и тия утрепки да се мачкат
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Nov 16 2005, 10:52 PM) Смъртта на Тимур е тъжна, главно защото е тотално безсмислена и безпричинна. Именно! -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
R. I. P.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
Нямам какво повече да добавя освен това че съм съгласна със Сеп... никога не си заслужава да умреш заради нещо опорочено...
![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
окей, всяка крайност е глупава. ама кой решава кое е крайност и кое не е? и за да е крайно нещо, то не трябва ли да има център? а къде е центъра? толкова е субективно. всеки индивидуално решава кое е крайно и кое не е.
дикси в един форум го каза- то е действие и противодействие. факт е, че фашистите ги има. ако няма пънк/хк или каквито и да е анти-фа, то тъпоумниците ще се размножат и ще стане като едно време. това разбира се не оправдава смъртта на тимур. наистина е адски неприятно. и въпреки всичко е умрял за своята кауза. умрял е, борейки се. иначе стефане, не забелязваш ли, че от няколко месеца пиша само с малки букви. по-естетически издържано е.. иначе цялата работа е като при веганството примерно. веган = краен = умри. тъп. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
...Само дето ти не си дошъл да ме пребиеш, защото пия мляко, нали? Въобще не се прави на краен тогава.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
друга песен запя сега. ама като стане въпрос за вегансто: "а, заеби . тва е крайно".
айде след 5 мин по ММ почва културистика. ще дават на пешо бандата. жените в хардкора. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(xskacorex @ Nov 17 2005, 08:12 PM) окей, всяка крайност е глупава. ама кой решава кое е крайност и кое не е? и за да е крайно нещо, то не трябва ли да има център? а къде е центъра? толкова е субективно. добре,пич.искаш да кажеш,че дотолкова няма изградени критерии и начин на възприятие,че не се знае и въобще не се разбира кое е крайно.да нещата винаги са субективни,факт.но все пак е глупаво да се направиш на толкова малоумен и да кажеш,че не може да се каже кое е крайно.и бтв има и един момент,че новината за смъртта на въпросния младеж е твърде субективно поднесена от човек,който не е особен привърженик на фашизма.а щом не е поднесено максимално обективно за какво си говорим въобще?всички герои в горната история са малко или много глупави,защото са изпаднали в крайности.затова не смятам,че има смисъл да се спори дали единия е по-тъп и дали е по-достоен от другия.няма смисъл да се защитава нито една от страните...според мен. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(xskacorex @ Nov 17 2005, 08:24 PM) друга песен запя сега. ама като стане въпрос за вегансто: "а, заеби . тва е крайно". айде след 5 мин по ММ почва културистика. ще дават на пешо бандата. жените в хардкора. Абе то, че е крайно - крайно е. Обаче поне е някакво решение на ниво индивид, което не ми натрапваш, убивайки ме на връщане от кампанията food not bombs. Сешсе? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(xskacorex @ Nov 17 2005, 09:12 PM) факт е, че фашистите ги има. ако няма пънк/хк или каквито и да е анти-фа, то тъпоумниците ще се размножат и ще стане като едно време. това разбира се не оправдава смъртта на тимур. наистина е адски неприятно. и въпреки всичко е умрял за своята кауза. умрял е, борейки се. Абе ти толкова тъп ли си или само се правиш? Ако ги няма хардкор, фашистите ще се размножат? баси безумното изказване... това си е някъв твой измислен свят на 'добри и лоши' от който е трябвало да се отърсиш преди десетина години. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Той, според мен, просто не се изказа по правилния начин. Щурме, ще отречеш ли, че в момента, 2005-та година, фашизъм съществува?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Почти абсолютно.
Съществуват някакви малоумници мислещи се за неонацисти, които нямат нищо общо с идеите на фашизма. За да решиш, че си фашист през 2005 значи трябва да си психически болен. Мисля, че срещу психически болните, могат да се борят само други такива. Малко изключение правят някои легални фашистки организации в САЩ, които обаче са безсилни. Но твърдение, че хардкор и тма квото каза хх спират развитието на фашизма са смешни. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Тези неща са ми тооолкова далечни...
Може би защото не се занимавам с глупости. Просто видях тема, за убийство на някакво 20 годишно момче. И реших да напиша едно човешко "да почива в мир." Явно само аз съм написал нещо толкова елементарно... Знам как се чувстват феновете му - както аз се чувствах, когато убиха Darrel Abbot. Тимур Кутчаров си е знаел в какво се забърква и какви може да са последствията. В крайна сметка на всеки 3 секунди някъде из света умира по един човек - по безброй нелепи и абсурдни начини и причини. И всеки заслужава да почива в мир. Няма какво повече да се коментира. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Нека почива в мир!
Той знае за какво се е борил и за какво е бил готов да умре... Уважение за това, че е отстоявал убежденията си, а не се е скрил. И не е умрял напразно, защото хората ще помнят него, а не хилядите мишоци. --------------- Sturm, мнението, което Данчо цитира, е на Дикси - вокал на FaceUp и Vendetta. Той определно знае повече от теб, най-малкото защото е бил там и се е сблъскал с изметта през 1993-1994. Оттам нататък всичко е екстензия на захарозо-амилозния гел... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Цитат(Peter @ Nov 17 2005, 08:31 PM) Той знае за какво се е борил и за какво е бил готов да умре... Уважение за това, че е отстоявал убежденията си, а не се е скрил. И не е умрял напразно, защото хората ще помнят него, а не хилядите мишоци. Абе този тип не се е борил за свободата на Mother Russia, не виждам защо го изкарвате някакъв супер герой. Умрял е тъпо и заради тъпо нещо. Не е умрял заради идеята си. Умрял е заради човешката простотия. -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ *hammer hits nail*
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Niilo умрял си е баш заради идеите.Не че човешката простотия няма пръст де.Но все пак ако небеше с по различно мислене и идеи нямаше никой да го закача нали.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 22-October 05 Потребител N: 990 ![]() |
Цитат И не е умрял напразно, защото хората ще помнят него, а не хилядите мишоци. И какво ще стане след смъртта му? Ще се вдигне вликата анархическа революция? След няколко месеца напълно ще забравиш името му, кой и какъв е бил, ще го помнят само шепа хора, които са му били приятели и евентулно някакви фенове. Анархистите в по-голямата си част са същите лайнояди като нацистите, само че освобождават агресията си срещу друга цел, класова война бля бля бля ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Цитат(Born From Pain @ Nov 18 2005, 07:28 PM) вликата "вЕликата" е първо.А относно поста ти ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Born From Pain, прав си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Ама то нема, нема па си ееее... нали там роднините от женски пол. Ма то кретени навсякъде има. Язък за момчето, че толкоз младо нали дало фира насилствено.
-------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Цитат(Vlad @ Nov 18 2005, 11:18 AM) Niilo умрял си е баш заради идеите.Не че човешката простотия няма пръст де.Но все пак ако небеше с по различно мислене и идеи нямаше никой да го закача нали. 'Жалко за момчето' и от мен А цитирам твоята реплика, защото можеш да умреш заради противоположните на някакви идеи, които може дори да не си чувал. Казаха ми, че от махалата на ВТ ходели в "Улицата', ама не съм чула да е станал някакъв бой... Пък на махленските им личи, че са от боята, даже в тая къртичина. Случаи като тоя са лошо стечение на обстоятелствата. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 01:49 AM |