![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 14-August 08 Град: берген,норвегия Потребител N: 2931 ![]() |
Цитат(Beerzebub @ Feb 21 2006, 12:43 AM) Какво му е интересното на метъла, питам? Нищо. Кръгла нула! Ами за някои е начин на живот!!! И начин да кажеш нещо на хората по по-различен път. Аз съм от Варна - тук е пълно с групи, които свирят, записват и издават, но явно София е далеч за да се чуе нещо! Въпреки че в нашите 2 клуба свирят и софийски групи нон-стоп! Има доста кадърни български банди и е въпрос на време няколко от тях да направят така очаквания пробив според мен! Дългоочкваният пробив ли? Ами първо да се пее само на английски, после ама един як кредит и да прави яка реклама, трето бандата да гири за каузата си, четвърто - по възможност човек да ги лансира за на запад, към роскилде, вакен или някои друг средно голям западен фестивал, пето - да са малко по-умни и да гледат по-далеч от носа си... Май както се изказа един гастролиращ музикант тук в Норвегия, мой познат - ЕДИНСТВЕННАТА И ИСТИНСКА МЕТЪЛ ГРУПА НА БЪЛГАРИЯ Е ХИПОДИЛ, ЛЕКА ИМ ПРЪСТ! Май това е простата истина. За мен по-успяли банди от контрол, ахат, ер малък, хиподил и още две три максимум, няма. Все пак те са успели на регионално ниво. И аз не съм видял цеца, драгана миркович и лепа брена със сръбския да бъдат въртяни по виеч уан или мтв, както няма да доживеем да видим бтр, контрол или която и да е стара или нова бг група да бъде въртяна с български на запад. Може би изключенията са муунспел, рамщаи и финтрол, за неанглийски банди които са световно известни. Така че да си стягат свиренето, концепцията и английския най-вече. Защото не всеки ще има лудия шанс като стунджи или елица да е пети номер с български на евровизия. Ние българите залагаме все на случаините пробиви. Ама случайни неща няма. Всичко е свързано и подредено. Случаен пробив в уефа, случайно лефскито да вземе да изкара 1 кръг в ШЛ, случайно да ни се размине за допингите при спортистите... примери колкото щеш. Тъй че яко бачкане, реклама и език. Да не мислите че норвежките блек метъл банди са супер известни тук в Норвегия. Свирят и те по дупките. Ама цял свят ги слуша. Не един или втори норвежец хващам че не е чувал за емперър, имортал, хелхеим, димму. Да не говорим че банди като кенибъл, сепултура, дисмембър, екзъдъс... банди където в бг биха напълнили стадиони, тук свириха в ГАРАЖ, Бергенския метъл клуб, пред 300 човека. Аз лично гледах брутал трут, каркас и асфикс в зала, към не повече от 2000 души имаше макс. Е къде е разликата. На хората на запад им е писнало от фестивали. Имам комшия който със каркас и брутала закръгли числото на концертите и фестивалите си на 700. От 6 годишен слуша метъл. Гледал е венъм средата на 80те... Та в ненормална страна като бг не може да има нищо нормално. Радвайте се че сега поне е фул с фестивали и концерти на западни банди в бг. Поздрав Норге. -------------------- Ето ме и мен в центъра на снимката
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Явно толкова ти е писнало от тая неподредена и ненормална България, че просто си си вдигнал партакешите и си я заебал да се оправя както може. А от разстояние разправяш колко е зле и какво трябва да се направи - нямаш моралното право за това!!!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
^^ Нелепо е представата ти за български метъл да се изчерпва с Ахат и Ер малък, за Хиподил пък да не говорим. Имаме много силни млади състави, които си струва човек да чуе и подкрепи. Това, че са световно неизвестни, вече е друг въпрос, свързан най-вече с пазара у нас и манталитета на "лейбълите" ни. Писахте по-горе за липсата на сцена, на индустрия. Всичко това е така, но липсата на сцена не е еквивалентна на липса на добра музика. Доста страни и това нямат.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Съботния фест доказа, че по-тежичката музика, има и фенове и хора които да я свирят (и то доста кадърно) в България.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Аз лично за себе си досега не съм открил дори една българска банда, която да ме впечатли истински. Струва ми се, че тук никой не приема свиренето на метъл достатъчно сериозно и оттам идва и липсата на качество. Не се сещам за наша група, за която музиката да е основното занимание.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Darkflight e най-добрата българска група в момента + това имат популярност и в чужбина.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 17-October 08 Потребител N: 3053 ![]() |
не знам вие каква мислите ама у нас сега след 2 дори след 5 години няма да има никаква почва за метъла като развитие тия поп фолк простотии просто го задушават. но може би това е поради факта че тук и сега няма достатъчно активна аудитория на тази музика - казвам активна като имам предвид - заинтересована, вярна, с финанси, а и продуцентите ни са от типа бързата печалба, дребния хит. не е ли така ![]() направо положението е много зле колкото и банди добри да познавам или не чак толкова добри те или свирят за удоволствие в някое зле самоскроено студиио и се мъчат в три уши или о,шипка без стимул щото да си говорим правото славатa си е слава парите пари и приятелите приятели , за да върви човек напред му трябва и гласност Aбе, има и нови интересни банди от нашата родина. Последния пример е група Черноризец. Eто тук намерих няколко техни песни mp3: http://tranz.it/load.php?id=bUqbehAi0XZ9kx9k171410 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 14-August 08 Град: берген,норвегия Потребител N: 2931 ![]() |
Явно толкова ти е писнало от тая неподредена и ненормална България, че просто си си вдигнал партакешите и си я заебал да се оправя както може. А от разстояние разправяш колко е зле и какво трябва да се направи - нямаш моралното право за това!!! Не бе пич, просто изказвам свое мнение, така ги виждам нещата. Ти защо се дразниш толкова? Ще взема да си помисля, че те е хванала угрозата че съм прав повече от 50,60 процента в казаното. Нямам морално право ли? В америка има сентенция. Какво ти може да направиш за твоятя държава и какво може да направи тя за теб. Я ми кажи българската ни държава какво може да направи за теб, което една друга държава в която може и да си чужденец но би се почуствувал повече гражданин? Заслужава ли си да си хвърляш бисерите на свинете както пише в светата книга, а те да се обърнат и само да те разкъсват?Ако си мислиш че един ден на Българското правителство, държава власт ще и пука, кога остарееш и останеш с 100,150 лв пенсия, ако си мислиш че на тази държава и правителствата им пука за някого, значи жестоко се лъжеш. Знаеш ли от 7 години съм навън, тази година трябваше да взема норвежко гражданство, взех го. До догодина трябва да се откажа от българско, защото нямам право на двойно тук. Обхванала ме е носталгия, и още нищо не съм оправил и съм си българин. Защото се чуствувам горд балканджия и българин, ама само дотолкова. Не чуствувам нищо към тази държава България, където си просто опитно свинче на мафия и правителства. Обичам родината, мразя държавата. И в близките години ще си подам документите наново, защото сега изпуснах срока за да се откажа с голяма болка на сърце и душа от тази криминална и престъпна моя държава в която за добро или зло съм се родил. Майка и баща неможеш да избираш, както и роднините - но всичко друго можеш. Дори и държава и родина. Макар да обичам България, ще трябва по документи да се разделя с нея. Защото не искам един ден ако се прибера обратно (което най-вероятно няма да стане) да плащам на здравни каси които никога през живота си няма да съм ползвал и да ме обират или ошушкват престъпните и занапред най-вероятно правителства за неща който избщо няма да си имам понятия. Които го кефи да живее в бг, да живее. Виждам как оцеляват приятелите ми, и ме боли за тях. Че са все в заеми, все с неплатени сметки, все да пием и пукаме днес от кеф, че утре се не знае. И това са хора с деца, каращи ден за ден и не мислещи за старост пенсия, пенсионни осигуровки (то и да се осигуряваш все същото) и каращи я на автопилот. На повечето така и неможа да им стисне да излезнат навън и да се борят. И да кажат не на експлоататорите. Може и да съжалявам един ден че няма да съм българин когато си взема окончателно норвежкото гражданство, но знам за себе си че винаги в сърцето и душата си ще съм българин, ако ще с и с тазманниски паспорт. Пък един ден на дърти години ще ти е все едно какъв ще си, ще гледаш да изкараш още един ден под слънцето. Ама ще е по добре да го изкараш в по нормална и уредена държава, с чужда пенсия и по на сигурно. Позамисли се малко и ще видиш че принципно съм прав. Който не иска сам да се оправи, няма никога да се оправи. Това е в отговор на моралното право. -------------------- Ето ме и мен в центъра на снимката
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Наборе, аз ще ти кажа, защо се дразни, а и защо аз се дразня на такива писания ...защото НАЙ-ЛЕСНОТО е да избягаш!!! Защо трябва да се бориш, да се мъчиш да промениш нещо, дори и само капчица чиста вода в канала от лайна, в който се е превърнала държавата, без да се замислиш, че капка по капка вир става... или греша?! И Гада е прав, нямаш право да критикуваш нещо, което си изоставил, колкото и да обясняваш "как в сърцето си чувстваш българин", защото ако всеки впрегне тези усилия, които хвърля да се уреди живота в чужбина, в оправяне на живота в България, досега да сме много по-напред... ама не, "ебал съм и майката на държавата, на мафията, на подкупните ченгета и политици, аз се спасявам"... ок, това е твой и на още 1 милион хора избор, ама не се оправдавайте, щом се чувствате прави, нямаме нужда, ние идиотите останали в клоаката. И да не се получи съвсем офтопик, ще кажа, че горно написаното ясно показва, защо в България няма яки и популярни наистина метъл банди, защото на никой не му се бори!
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Darkflight e най-добрата българска група в момента + това имат популярност и в чужбина. За жалост основно в чужбана. Казвам жалост, понеже имаме една прекрасна българска група, която остава почти напълно непозната в границите на родината си, докато в чужбина си има вече стабилни фенски редици. Любимци са ми, не само от българските групи, но попринцип. Евала на Иво, че продължава да твори и да се бори творбите му да достигнат до повече фенове. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Скромно мнение, сигурно има по-вещи.
Аз, като любител (музикант не съм и няма да бъда), смених или опитах вече 4-5 години, всякакъв калибър инструменти (под всякакви имам предвид като вид и като качество) и гордо мога да заявя, че с усилия стигам ниво на десетгодишен, занимаващ се сериозно. Къде е ключът от бараката? В рОдината хората-музиканти (изкарващи си парите с музика, било халтурно, било с уроци, било с правене на всякакви изродщини) са броят на пръсти, отделно тези, които правят и ме'ъл. Тук музиката става за хоби, нищо повече. Иначе е изживяване да свириш в панелки, мазета и гаражи, да си правиш звукоизолация с килими, да мъкнеш кори от яйца, да записваш на домашен компютър, техниката ти да струва повече от колата, с която се мандахерцаш по репетициЙ и клубчета и т.н. подвизи. Лека комедия. Не че не става и през задния вход. Обаче специално за целта са направили и преден. И не че няма музиканти. Няма условия да се покажат. Публика, пари, места, култура, няма значение кое е по-напред. Просто нещата не са уредени и музиката е последна дупка на кавала. Простичък пример, който един добър приятел (барабаниз), ми посочи: човекът от определено време е оттатък Голямата вода и припечелва. За цялото време впечатлението е следното - там музиката е и пазар. Американчетата също почват с еФтини дъски, само че никой не ги спира нататък, не само финансово. Ако ти се ходи на уроци по китара - има начесто, ако искаш цугтромбон - все пак има. Така и с флейта-пиколо, маракаси, съдийска свирка. На музикалното обучение просто се отделя внимание и място, въпрос на традиции в сферата на образованието. За ме'ъла специално - факт, няма много почва наоколо. Познавам поне десетина ентусиасти, които в момента са прибрали инструментите и са си били камшика някъде, където слънцето огрява или си работят тук, но с музика не се занимават и не искат подобно нещо. При това - хора на по 30 и кадърни. Не в редовното ходене по концерти е проблема. Лично не си представям как бих отишъл четири-пет вечери в седмицата на концерт, дори да имах парите (пет жълтици на вечер, примерно), дори да имах възможност. Понеже всяка вечер има живо свирене, някъде. И да наливаш парите, пак са капка в морето. За качествена музика се искат много пари, най-вече - много време и желание. 'Шото много сложно става, ра'иш. ... И кратко обръщение към многохилядните родни фенове и групита (ако имаш късмет) - пощадете бедните музиканти, моля. Вярно, че всички разбирате страшно много, само да се навиете и почвате да дъните по струните със страшна сила като родени гении, понеже сте, по традиция, родени да шофирате китара/бас/бараби/клиторина и т.н. Обаче - погледнете го това бедно животно музиканта - той толкова си и може. А за групитата имам един партиен плакат. Лека, без хапане, просто си казвам. А всички, които мъчат някакъв инструмент с желание, само адмирации. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Кажете сайт от който да си изтегля БГ Метъл демота и албуми
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Какво по-точно ти трябва?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Познавам една-две групички който забиват мн здраво и според мен са 1000000000 пъти по-добри от 90% от новоизлезлите "метъл" групи по света, в нас просто пазара на музика се ограничава с чалга и с поп няма място за истинската музика. Има мн добри български групи като Frozen Tears (мн любима моя група), Suffer H, Laat hope и тн дето се вика. За жалост докато коефицента на интелигентност на подраставащите е по-нисък от на маймуна МЕТЪЛ МУЗИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Какво по-точно ти трябва? Ми цели албуми като на Hyperborea и т.н такива неща. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
За жалост докато коефицента на интелигентност на подраставащите е по-нисък от на маймуна МЕТЪЛ МУЗИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Много добре казано! Друго си е чалгата! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Ми цели албуми като на Hyperborea и т.н такива неща. Отиваш в музикалния магазин, даваш десет лева и си готов. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Тия дни ми попадна новият албум на Балканджи. Много съм доволен, пичовете са написали и записали отлична тава. Парчетата са супер, само ми се струва, че групата на живо звучи някак си по-енергично и тежко.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 347 Регистриран: 9-December 07 Потребител N: 2474 ![]() |
Тия не бяха ли яко зле?
-------------------- Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets Medallion noose, I hang myself Saint Anger round my neck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Ти си яко зле!
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия не бяха ли яко зле? Не, не бяха. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Музиката им със сигурност е жестока, само дето на момента ме хваща много яд на текстовете им.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, всичките са от стихотворения/народни песни, етц.
Не че има лошо, но да седнат и те да напишат нещо, ебати... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^^^Е, то си е точно така, засега това е една от малкото групи, които се опитват да изградят нещо качествено на базата на иначе доста продуктивния български фолк! И го правят доста сполучливо засега (сравнително доволен съм от ''Змей'' и особено от по-ранните им работи).
И - да, и на мен ми се струва, че на живо звучат някак си далеч по-добре. Хм, може би присъствието на живо на групата луди шопи действа наистина надъхващо... Мдам, определено очаквам следващата им изява с нетърпение! А за феновете им - поздрав със Самодива -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, че не отиват. Проблемът е, че често са много зле аранжирани, само и само да са като оригиналното народно творчество. Поне на мен така ми се струва.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Не знам за вас, но аз чакам само две неща - новите на Enthrallment и Revenge Project. Другото тази година не беше хич на ниво.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Enthrallment-а отдавна излезе, че даже вече и в България се продава.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Вчера обърнах дължимото внимание на новия албум на Claymore - "Prolonged Active Antagonism", и останах очарован. Много стойностен мелодик блек/дет са записали пичовете от Русе!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th July 2025 - 06:24 AM |