Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
16 страници V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Дайте мнения за бг метъла, има ли го, а?
serem na vas
коментар Dec 21 2010, 08:28 PM
Коментар #331

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 48
Регистриран: 4-February 10
Потребител N: 3729

Цитат(RunningWild @ Dec 13 2010, 10:51 PM) *
1. Няма добри озвучители.

Навремето в Кокарача озвучителя владееше!
Go to the top of the page

+Quote Post
RunningWild
коментар Dec 21 2010, 09:03 PM
Коментар #332

Метъл

Коментари: 1366
Регистриран: 13-June 10
Град: София
Потребител N: 3861

^Нещата общо взето са много саднати. Винаги, когато правим саундчек озвучителя гледа да претупа нещата и бърза, че го мързи да седи.
--------
Малка историйка:
Преди година и половина с бандата свирихме на мотосъбора в Приморско - "Приморско рок фест 2009". По време на саундчека дойде моят ред за чекване. Връзвам си аз ефектите, китарата, ди ай бокса и съм готов. Почвам да свиря и оня ми вика, че ефектите ми звучали много зле, не съм могъл да си настроя нещата, както трябва и ме наруга бая. С абсолютно същите настройки съм свирел къде ли не из България без да имам никакви проблеми. Ясно ми е, че всеки пулт е различен. Озвучителя беше длъжен да ми отдели повече време в такъв случай, че да оправи звука, защото не беше невъзможно. Вместо това той ми отдели макс 10 минути и премина към баса, че "нямал време да се занимава с глупости".
---------
Ето за това говоря.....

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
Midnightsun
коментар Dec 21 2010, 11:52 PM
Коментар #333

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

^ Аз имам един малко страничен въпрос. Доколко зависи избор на подгряващи групи на концерти от страната домакин, също организаторите, хедлайнерите и т.н. ли имат най-вече думата. Идеята ми е, че би било по-добре като първа група да се представя българска. Така ще ги видят повече и по-различни хора, които не ходят по мотосъбори или малки клубове. Например на концерта на Сабатон, без да правя четки, ама ваш'та група щеше да стои по-добре от Steelwing.

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Dec 22 2010, 12:07 AM
Коментар #334

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

^ Това много зависи от хедлайнерите, времетраенето на събитието, че също и от размера на очакваната публика (респективно - паричният въпрос whistle.gif).

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
RunningWild
коментар Dec 22 2010, 11:10 AM
Коментар #335

Метъл

Зависи най-много от групата хедлайнер. За концерта на AC/DC бях чул, че самите те преслушали доста банди и в крайна сметка си избрали. Доста чуждестранни банди, обаче, си водят групи, с чиито членове се познават, примерно - Iron Maiden 2007 си доведоха Lauren Harris, Gamma Ray 2010 си доведоха Freedom Call. Сега за концерта на Сабатон нито Steelwing, нито Alestorm са немци, но предполагам, че тук пръст вече имат мениджърите.

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
Во Царствии Твое...
коментар Dec 22 2010, 12:29 PM
Коментар #336

Прогресиращ

Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

Тази година ми се случи интересно преживяване през лятната почивка. Случи се така, че попаднахме в седмицата на културните празници в Малмьо и целият град беше залят със сцени с всевъзможни концерти и постановки. Една от вечерите свириха Adept и The Haunted. Цъфнахме на изпълнението на Adept по средата някъде и не можех да повярвам, че на тази огромна профи сцена, могат да направят толкова изтрещял ЛОШ звук - все пак това е Швеция. Докато се чудех защо така, Адпет завършиха участието си и точно около 10 минути The Haunted правиха саундчек (10 мин за цялата банда не повече - при това явно на слушалки защото единственият инструмент, който се чуваше докато чека продължи бяха барабаните и то просто акустично). 10 минути по-късно излезе вокалът и каза : "Ние сме шибаните Дъ Хаунтед от Гьотеборг" - и се започна нещо нечовешко, със звук сравним с качеството на албумните им записи, при което ченете ми увисна и ми се искаше сета им да не свършва. Та не е до държава и до апаратура (последните със сигурност ти осигуряват повече комфорт, но апаратурата не е всичко) - явно е най-вече до ушите на човекът, който се грижи за звука ти и качествата на музикантите в групата.

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

+Quote Post
metalista_98
коментар Dec 28 2010, 05:42 PM
Коментар #337

Прослушващ метъл
**

Коментари: 106
Регистриран: 28-December 10
Потребител N: 4005

е тва е бати яката българска метал група мноо го е добра http://www.myspace.com/ohband

+Quote Post
prayer4eto
коментар Feb 10 2011, 06:19 PM
Коментар #338

Master of your sorrow

Да поговорим отново за българската сцена rolleyes.gif

http://www.partyopenairfestival.hit.bg/bands.html

--------------------

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 10 2011, 06:40 PM
Коментар #339

Прогресиращ

Коментари: 524
Регистриран: 8-July 08
Потребител N: 2846

^ Това е фест за екстремна музика без аналог. Пари, условия, групи. Много ми се иска да мога да отида това лято.

Дано да се съберат доста хора и да стане традиция. Чуждите банди ще дойдат с времето.

+Quote Post
RunningWild
коментар Feb 10 2011, 07:36 PM
Коментар #340

Метъл

Има го бг метъла, ама нема пари да се развива.

--------------------

+Quote Post
Discipline
коментар Feb 11 2011, 11:55 AM
Коментар #341

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

Като заговорихме за БГ метъл - утре и другата събота има много силни дет метъл концерти у Бокса. Някой ще посещава ли?

Rejection

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
PowerKnight
коментар Feb 11 2011, 05:56 PM
Коментар #342

Прослушващ метъл
**

Коментари: 74
Регистриран: 25-January 11
Потребител N: 4022

По мои наблюдения освен старите групи Ахат, Ера и т.н. няма нови масово известни групи. Що? Народа е луднал по чалга - елементарни текстове и мелодии(лесни за смилане) голи мадами и педерази и простотия. В България мизерия и простотия. А къде са най-развити метъл сцените - в богатите и цивилизовани страни. Положението днес е направо трагично. Малко са наистина талантливите групи. Аз се сешам само за The A.X.E. Project (gothic metal) и Demenzia (уж melodic death metal) Ми ние една добра пауър или траш група нямаме - само дет и блек(някой от тях са добри). Аз признавам че слушам малко нов български метъл но не защото не ми се иска а защото не намирам групи които да хващат ухото. И на балканите сме зле като метъл сцена. Вижте заобикалящите ни държави.
Гърция - http://www.youtube.com/watch?annotation_id...p;v=JJIkKaYG_j0
Румъния - http://www.youtube.com/watch?v=pBVQBo3rJhA
Сърбия - http://www.youtube.com/watch?v=IE05pVfEb8k
Не просто скъпи клипове а и хубави песни(слушал съм и останалото на тези групи)
А ние?
Положенитео в България - sad but true

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 12 2011, 06:32 PM
Коментар #343

Прогресиращ

Цитат(Discipline @ Feb 11 2011, 11:55 AM) *
Като заговорихме за БГ метъл - утре и другата събота има много силни дет метъл концерти у Бокса. Някой ще посещава ли?

Rejection

Днес пропускам, понеже съм на работа и изпити, но другата седмица се уговаряме голяма тълпа. Иначе ми е малко тъжно как из темите има активност, а на концерти се мяркат едни и същи 30-40 човека. Не че и аз не пропускам доста концерти, но се старая да ходя, когато имам възможност. Иначе дано стане добър концерт и промо. А за другата седмица е вече срамно да има оплаквания, че няма концерти и групи или за цени.

Иначе - няма никакви отзиви при такива въпроси, няма и репорти. В това отношение хардкорът ни е доста напред. Направо ми се иска да питам екипа - няма ли да има повечко материали за български банди и концерти, интервюта, кочинки, такива работи.

"ХА?"

+Quote Post
Discipline
коментар Feb 13 2011, 10:26 AM
Коментар #344

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

Концертът се получи смазващо мощен. Имаше си прилична бройка хора и бандите свириха бая добре.

Past Redemption не ги бях гледал от дооста време, посменили са част от състава. Забиха много здраво и стегнато.
Rejection - какво да кажа? Една от най-любимите ми български банди. Разпространяваха си безплатно новото ЕП/Демо. Все така енергични и добри на сцената. Текстовете им ги отличават сериозно от болшинството групи в стила. Много ми се ще да изкарат албум скоро. Новата им песен.
Копромафия София пък представяха новия си албум на концерта. Сетът им беше изпълнен с шеги и закачки, а пред сцената имаше постоянно танци-манци. И те са с нов барабанист - Благо от Еуфобия.

С две думи - перфектна съботна вечеринка се получи.

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
File099
коментар Feb 13 2011, 02:42 PM
Коментар #345

Просветен

Коментари: 318
Регистриран: 18-December 10
Потребител N: 3997

БГ метъла е слаб, а и му липсват страшно много пари.

+Quote Post
pungent_stench
коментар Feb 13 2011, 03:35 PM
Коментар #346

Просветен

Коментари: 472
Регистриран: 5-February 09
Потребител N: 3246

Не мисля, че е само до парите. Няма идеи, а малкото идеи, които има, не се развиват. Има страшни български (дет, траш, блек) албуми, но са само по 1, макс 2, на група. Крачка напред, после - нищо. Защо така?

+Quote Post
File099
коментар Feb 13 2011, 03:44 PM
Коментар #347

Просветен

Коментари: 318
Регистриран: 18-December 10
Потребител N: 3997

Може би защото копират западни групи и им липсва собствена концепция. Плюс финансовите проблеми.

+Quote Post
kikk4o
коментар Feb 14 2011, 12:19 PM
Коментар #348

Прослушващ метъл
**

Коментари: 52
Регистриран: 18-October 05
Потребител N: 984

БГ Метала е жив и ще продължава да живее. Факт е колко много групи издават албуми, макар и не професионално записани. Всяка вечер има концерти из страната, клубовете започнаха да се пълнят.Доста стари групи се събраха отново. Това неминуемо говори, че тази музика има бъдеще и става все по-популярна в България.

Цитат(File099 @ Feb 13 2011, 02:42 PM) *
БГ метъла е слаб, а и му липсват страшно много пари.

Факт е,че пари липсват, но къде има пари в България .Хората на изкуството винаги са тънели в мизерия и нищета!

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 14 2011, 01:13 PM
Коментар #349

Прогресиращ

Цитат(Discipline @ Feb 13 2011, 10:26 AM) *
Концертът се получи смазващо мощен. Имаше си прилична бройка хора и бандите свириха бая добре.

Past Redemption не ги бях гледал от дооста време, посменили са част от състава. Забиха много здраво и стегнато.
Rejection - какво да кажа? Една от най-любимите ми български банди. Разпространяваха си безплатно новото ЕП/Демо. Все така енергични и добри на сцената. Текстовете им ги отличават сериозно от болшинството групи в стила. Много ми се ще да изкарат албум скоро. Новата им песен.
Копромафия София пък представяха новия си албум на концерта. Сетът им беше изпълнен с шеги и закачки, а пред сцената имаше постоянно танци-манци. И те са с нов барабанист - Благо от Еуфобия.

С две думи - перфектна съботна вечеринка се получи.

Казаха другите свине, че се е получило и че Rejection даже пак са раздавали ЕР-то, за което големи уважения. Иначе другите две банди - съботата.

В този ред, понеже никой не ми отговори на въпроса, а по-горните експертни мнения дано не са сериозни, пари на бандите липсват тъкмо заради слабата промоция. Нормално е група да свири и пред 50-60 човека, случва се навсякъде. Но доколкото съм говорил с различни хора от различни държави и континенти, българските групи не са слушани, просто защото липсва каквато и да е информация за тях и външно промотиране. Имаме вече примери за успешно промотиране извън рОдината и групите трупат фенове навън.

В смисъл, пари липсват на рекърдсите и на издателствата, за да правят реклама.

Иначе простотиите горе са забавни. Бандите принципно им трябват кашони с пари, за да си купуват уиски и курви. Все повече ми се струва, че тва са доста криви оправдания за липсата на желание. Имаш ли желание, все ще събереш две-три хилядарки за сносна апаратура. Все едно ти трябва студио за милиони, за да записваш метъл. Не че не помагат стените с ампове и кабинети, обаче и без тях може. За справка - как са записвани някои велики дет/грайнд албуми.
Отделно, в момента има и групи, които вадят по два-три албума в рамките на две-три години. Пак е въпрос на желание. Има ги и страничните фактори, парите, живота и т.н., обаче някои успяват да се съсредоточат . Иначе е факт, че е трудно да се издаде албум. А непрофесионално записване не знам какво значи. В педесе различни сайта различни гурута показват как се записва в домашни условия и звукът им е смазващ. Един човек, един комп, краден софтуер.

Стига оправдания с финансовите проблеми. Един албум струва колкото една почивка на морето. Въобще не мисля, че в това е проблемът. А тва за собствената концепция и копирането не заслужава коментар. А и не разбирам каква трябва да е собствената концепция на българските групи, свирещи именно метъл. В смисъл, с какво трябва да се различава от всички останали групи, от целия останал свят, които идват и от по-навряни кътчета, но въпреки това свирят и записват. Малко ми е неясно.

Според мен винаги е имало групи от влизането на музиката в рОдината и с годините те стават доста повече, албумите са доста повече, опитът с такива неща е доста повече. Трудното е, че публиката е една и съща и няма особено голямо място за развитие. Една промоция в рамките на страната значи свирене на пет-шест места с обща посещаемост от 500 души. Ами, за три-четири години редовно свирене по клубове, всеки вече си познава публиката по лице. Липсата на развитие в това отношение смазва всяка група. И сега дъртите свирят отвреме-навреме, но повече се занимават за лична слава и чест с нещата и са оставили сериозното вживяване. Турове, клипове, дискове, дивидита, просто няма смисъл. Свиренето си остава хоби, принципно никой не печели от него, даже и много големи групи често заработват пари с професиите си, не е толкова страшно. Това все пак не е рок.

Моите пет стотинки в касичката. Извинявам се, че пиша за такива работи, понеже на никого не му е интересно и със сигурност след още три месеца някой пак ще постне "еми няма пари, няма фенове, няма идеи, тва е балгариа, тука е чалга". Чалгата ни е в главите, не в музиката.

+Quote Post
prayer4eto
коментар Feb 14 2011, 07:01 PM
Коментар #350

Master of your sorrow

^ Пари няма - това е факт. И фенове няма, че и идеи понякога, а чалгата си процъфтява...
Ама това са последиците, а причините? wink.gif

--------------------

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 15 2011, 08:15 PM
Коментар #351

Прогресиращ

Така зададен въпросът - да, съгласен, понякога и трите ги няма. Понякога и трите ги има. Теб, като свирещ или занимаващ се с музика, какво те спира да участваш в проект?

Кажете наистина какви са причините, понеже аз не мога да се сетя за много стройни обяснения.

И наистина историята с липсващите пари е по-добре да я оставим настрани. Или поне обосновавайте за какво липсват пари. Аз се сещам за няколко неща.

Обаче за мен причината е основно една. Хората просто не ходят на концерти. Ако и за това се обосновете, ще е супер. Не обвинявам. Само питам. Нито една единствена групичка ли не ви се хареса.

И не знам защо на хардкор фестове могат да се съберат няколкостотин човека, а на Чък-трибютите примерно няма и сто. И защо софиянци могат да отидат на хардкор концерт в Пловдив, а метъли - не. Защо все не се намират пари за билетче за концерт, за ходене на фест, защо не може да се прекарат два дни на палатка. Ей такива неща. Понеже предвкусвам, че и лятото на Плевен пак няма да има повече от 200 човека и това ще е постижение.

И защо на някои концерти пък се събират няколко хиляди. Обаче групите е задължително да са чужди и задължително с доста албуми.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Feb 15 2011, 08:51 PM
Коментар #352

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Напоследък съм склонен да твърдя, че това с липсата на пари е повече мрънкане отколкото факт. Въпрос на някакъв баланс между това да вярваш музика си и обезверяващия ефект на празните концерти. С повече желание първото взима връх на второто.

Иначе за трудностите... никъде не е лесно, кво си мсилите. Много от големите световни групи са изпълзели от тотална мизерия, която ние тук не можем да си представим сигурно. Най-старият пример за трудности, ебати - ТОНИ АЙОМИ СИ ОТРЯЗВА ПРЪСТИТЕ НА ШИБАНАТА РЪКА И ПОСЛЕ НА ПРАКТИКА ИЗОБРЕТЯВА ВСИЧКО, КОЕТО СЛУШАМЕ СЕГА.

Тука някой мрънка, че озвучителя не му правил готин звук, че нямало гримьорна в клуба и незнам си кво.

Въпрос е и на желание и отдаденост. В България традиционно липсват и двете.

...

Всъщност за това се кефя на Odd Crew. Парите, които са се набутали (и до ден днешен са яко назад), за да си направят нещата, аз не съм ги виждал накуп през живота си. Но не мрънкат. А свирят. Навсякъде. И драпат в правилната посока.

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Feb 15 2011, 11:41 PM
Коментар #353

Master of your sorrow

Цитат(2+2=0 @ Feb 15 2011, 08:15 PM) *
Така зададен въпросът - да, съгласен, понякога и трите ги няма. Понякога и трите ги има. Теб, като свирещ или занимаващ се с музика, какво те спира да участваш в проект?

1) Доста време наистина си търсех групичка в която да свиря. Имам техника на свирене, идеи, настроение и т.н. Не съм професионалист и бих станал такъв единствено ако започна да изкарвам повече пари от досегашната ми професия. Обяви много, прослушвания и срещи - 0. Да не говорим за отношение. wink.gif

2) От опита ми на слушател по клубовете в последните 2-3 години се уверих, че озвучаването не е на ниво. Не знам причините (през по-голямата част от времето си мисля, че може да е чист мързел или некомпетентност на озвучителя), но при такава ситуация отивам веднъж, два пъти, три пъти и на четвъртия се въздържам. Не казвам че всички са така, но все пак, когато 1/3 до 1/2 са така, започвам да подбирам старателно на какво и кога ходя. Искам да слушам музика, а не боботене с барабани и отгоре някакъв общ шум.

3) В крайна сметка един приятел ме покани и аз приех. В групата не липсват идеи, не липсва желание, ама липсва ясна визия за нещата. Да кажем, че е нормално в началото, още не сме изчистили сработването. Ама парите? Хем причина, хем следствие - барабаниста е студент, басиста - и той, другият китарист доста дълго време беше без работа. Барабаниста няма сет, на китариста му взех(ме) прилична китара, имаме 1-2 дисторжън ефектчета да докараме що-годе приличен звук, но останалото ? Кубетата - в репетиционната, барабаните - и те там. А на участие без техника как? Да не говорим, че предимно аз плащам и репетициите.

4) От друга страна - всеки с проблемите си - единия имал изпит еди-кога си, другия бил болен тея дни, трети съвсем забравил за един ангажимент, който поел точно на тази дата преди доста време... В крайна сметка се оказвам единствения, който не е отсъствал от репетиция поради някаква причина, въпреки че съм работещ човек и всеки път си нося партакешите до фирмата и обратно.

Още много неща като препятствия и проблеми мога да изредя за всичко и всички, но гледаме едно по едно да чистим. Да, ама това става с времето - изисква постоянство и търпение. А в повечето новосформирани групи присъстват младежи, на които доста бързо им пада морала и желанието... Особено когато нещата са комплекни (те в повечето случаи са такива).

На нещо да съм пропуснал да отговоря? wink.gif

--------------------

+Quote Post
Медаров
коментар Feb 16 2011, 02:11 AM
Коментар #354

Прослушващ метъл
**

Коментари: 115
Регистриран: 21-November 07
Град: със сигурност не е париж
Потребител N: 2442

Искате сцена?! Тогава ви/ни трябват 3 неща...

1. Фензинове и компилации - О, да...правете скапаните зинове, защото не искам да чета простотии и ми писна на цепката на кура шопски в поредния блогспот да разбера какво е изсрал ларс улрих. Не ме ебе от какво е умряла котката му, нито какво шепа интернет девственици имат да кажат за последния албум на In Flames в педалския си шарен сайт.
2. Групите да издават - О, ДА - запишете един скапан CD-r! Не е сложно и ви пиша, че имам една торба с касетки и дискове за година 2010, които (поне половината) НЕ звучат по-зле от това, което ВИЕ - нашите групи можете да предложите. (демота от на майка си путката гадна - Малайзия, Чили, Салвадор - разпродават по 100-1000 броя!) Не искам mp3-и в gayspace и youtube! Дайте ни реални ЗА-ПИ-СИ! Касетки, дискове, плочи и т.н. Или издавайте или починете в кофите, под предтекста "Ние сме вечно мрънкащата, неразбрана псевдоинтелигенция и чалгата ни пречи." Е, познайте какво, синковци...или свирете за кеф и свинщина или се махайте. ПАРИ за беличко няма да направите колкото и да ви се иска!
3. ВИЕ, четящи мърлячи! ЩO НЕ ХОДИТЕ НА КОНЦЕРТИ!? На един бирата му е скъпа, на другия входа от 6 лв. му е много, на третия майка му се е ебала с цигани...оправдания колко искаш. Иле ще правим НЕЩО или си седете у вас, яжте си вкисналата салата и пускайте мнение в поредния педерастки форум/фейсбук как "металика не струват след 91-а" или "Anette vs. Tarja". ДОБРЕ, да ви сера на путките! Някой (от вас) ги виждам по-често от жена ми (в ежедневието) по концерти, а другите форумни сополи къде са?!

Пишат у форума...Браво, БИСКВИТКА ЛИ ИСКАТЕ?! Големи сте...особено ако Rammstein са на В.Левски и пиете разредена каменица...СТРА-ХОТ-НИ!

--------------------
14 Words: "We must secure the extinction of all people and no future for any children."

+Quote Post
Frik
коментар Feb 18 2011, 12:35 PM
Коментар #355

Прослушващ метъл
**

Коментари: 227
Регистриран: 30-January 07
Потребител N: 1821

Тоя па, я удари една злобарка да освободиш напрежението. laugh.gif

--------------------

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 18 2011, 03:47 PM
Коментар #356

Прогресиращ

Цитат(prayer4eto @ Feb 15 2011, 11:41 PM) *
На нещо да съм пропуснал да отговоря? wink.gif

Добре те разбирам за какво става дума, понеже и аз съм бил в подобни положения. Не се заяждам. Мисля, че въпросът наистина е в повечето усилие, което да положи една група, не един човек. Въпрос на хора е. И мисля, че се намират, колкото по-късно, толкова по-сигурно е, че са сериозни. От 15-20 годишни няма как да се очаква да са сериозни. Не винаги, де.

Иначе за оТзвучителите също е задължително да се нахрани стабилно, без значение дали е тяхна вината. Звукът си е въпрос и на бандата. Има групи, които насред Южния парк се чуваха добре. Има групи, които и в клуб не се оправят. И на мен не винаги не ми харесва звука, но по-важно е да послушам музика с приятели, да погледам приятели, да си взема дискче, такива работи. Звукът е хубаво нещо, но преглътвам клипващия бас в колоните. Важното е да стане добър концерт.

Същото и за клубовете. И за музикантите. Не знам. Явно не съм претенциозен. Тъжното е, че никой не защити позицията защо не иска и не ходи на концерти, а после пак ще има плюене.

Иначе, с някои може да се видим утре на концерта.

+Quote Post
tricycle
коментар Feb 20 2011, 08:56 PM
Коментар #357

Прослушващ метъл
**

Коментари: 56
Регистриран: 28-December 10
Потребител N: 4004

Какъв бг метъл?

+Quote Post
ZerraX
коментар Feb 20 2011, 09:43 PM
Коментар #358

卐 Misantr☣p☣lis 卐

Коментари: 2524
Регистриран: 4-November 08
Град: Valhall
Потребител N: 3087

Шарен на бенбени точки.

Вчера беше супер разбивацията! Сутринта не мога да стана от леглото, все едно са ме били цяла вечер. Супер смазвация. Past Redemption все чувах колко били добри и т.н. ама нещо хч не ми направиха впечатление, то и вокала май си беше пийнал доволно.

--------------------
ЛастФМ ~,~ Soulseek acc: ZerraX - not active now.

Shareable Stuff: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

[updated: 31.07.12]
FuЦк! It's too kvlt to be trve!

+Quote Post
Vlad
коментар Feb 21 2011, 01:02 PM
Коментар #359

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Аз тях не съм ги гледал от както Благо се махна и изобщо не знам как са.Жалко, че не можах да дойда онзи ден.Добре трябва да се е получило.

--------------------

+Quote Post
2+2=0
коментар Feb 21 2011, 03:57 PM
Коментар #360

Прогресиращ

Силен беше.

Първо, пуснаха точно в 5. Похвално. Пак имаше мрънкане защо е толкова рано, което не виждам какъв проблем може да е, освен за работещите. Все пак беше в събота. Genetic Syndrome свириха точно три песни. От всичко, което им чух, звучат интересно някъде между джент-а и резачката. Cocklush свириха малко повече, все познати неща. Публиката беше малко заспала, но постепенно се събраха повече хора. За Фанагория, Cupola и Shambless се качих на бара, за да погледам. Бокс-ът видимо се напълни. Пак за всяка банда отпред излизаха личните фенове. Някои след това си и отиваха, което е доста глупаво, обаче няма как. Звукът не ми хареса особено, от бара се губеха чистите вокали на Shambless, примерно и като цяло малко се замазваше.

В общи линии, тук свършва първата част на концерта, която не впечатли много, най-вече защото хората повече праскаха водки и тихичко си пушеха. Също отвън пред клуба имаше доста стабилна тълпа, която не влезе, но си лафеше и пийваше.

Последните три групи обаче смениха обстановката доста бързо. На Hatebomb още със започването отпред вече беше тъпкано, а новият бокс никога не го бях виждал толкова пълен, чак на стълбите имаше хора. Стана срашна кочина с доста танци и хора в тях през целия сет, спираше се само, за да започне селдващата песен. Кофти пак, че за Past и Scapegoat пак видимо се поизпразни пред сцената, но пак се завъртяхме няколко души. И двете банди свириха силно, въпреки проблемите и поизбиващия звук на някои места. Видимо и средната възраст нарастна към края. Групите си наблегнаха на по-стари парчета. Не стигна времето за Suffer The Children.

Лошото на концерта беше малкото време за група, което и групите го показаха по определен начин. Заедно с малките саундчекове и кризата с мониторите и затова някои изглеждаха по-сърдити. Отделно, че пет часа и вътре стана задушевно и мокро. Също така, подът става доста хлъзгав, като го позалееш с бира. Иначе имаше доста фотоапарати вътре, обаче досега не видях снимки, не знам защо. Като цяло, силна вечер.

+Quote Post

16 страници V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd May 2025 - 01:12 AM