![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Според мен е крайно време или да се оставят на мира взаимно, или да правят един реюниън и да се приключва с въпроса.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 365 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3317 ![]() |
^Вярно е, че в последните години яко го бяха ударили на цирк, но едва ли ще има реюниън. Всичките тези скандали, писане, обиди от страна на Timo Tolkki към бившите му колеги... Съмнявам се, че някога ще го приемат наново в групата. Не и след всички тези неща които се случват откакто издадоха едноименния албум...
-------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Карай, аз си чакам ТОВА, ако албумът е в духа на семплите, ще му се зарадвам в пъти повече от "Polaris" и "Age Of Aquarius" взети заедно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 365 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3317 ![]() |
Много добре звучат семплите,дано и крайния резултат е такъв.
-------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Даже вече лийкна, сваля се при мен. Налазвай по някое време.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В момента го цикля. Доста е добър, може би такова нещо трябваше да бъде Polaris-a.
![]() -------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
^ Не бих казал - все пак Cain's Offering са съвсем далеч от звученето на Stratovarius. Иначе са направили приятно албумче, да.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Аз също не откривам много прилики със Stratovarius в Cain's Offering. Повече Sonata Arctica, но това е разбираемо. Доста приятен албум са изкарали обаче.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Новият Стратовариус е толкова глупав, че е просто неописуемо, хахаха. Това другото е приятно, изпипано, но на мен самите вокали на Котипелто винаги много са ми лазели по нервите, тъй че и там не се получава.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На мен Stratovarius са ми в топ 3. Една феноменална група, съставена от невероятни музиканти. Любимите ми техни албуми са Visions, Episode u Destiny - гениални от първата до последната секунда. От Dreamspace - Elements 1/2 са все адски добри албуми. Личи си откаде финската сцена е получила уникалното си звучене
![]() -------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 421 Регистриран: 27-January 09 Град: _)_ Потребител N: 3232 ![]() |
Тимо Толкки ще си пуска автобиография по късно: http://www.myspace.com/hymntolifethebook
Това нещо трябва да се прочете! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 24 Регистриран: 16-October 07 Потребител N: 2373 ![]() |
RE: Rebel: "Личи си откаде финската сцена е получила уникалното си звучене"
Само дето във Финландия никой не слуша тава музика. Не знам как е било преди 10 години, но в днешно време Стратовариус събират 100-200 човека публика в страна, в която музиката е поставена в култ а ходенето на концерти е най-масовото хоби. Просто пауър не е музиката на финландците и не вярвам някога да е била. Та уникалното звучене на финската сцена няма голяма връзка с този стил ![]() Аз лично съм голям фен на групата, и бях неприятно изненадана как ги игнорират в родината им, за сметка на некви безумни измислени местни групи, които в момента са на върха.... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 24 Регистриран: 16-October 07 Потребител N: 2373 ![]() |
Ами грешиш
![]() Изключвам Найтуиш, с многобройниоте странични проекти и гост концертни участия в какви ли не групи; те се харесват. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 421 Регистриран: 27-January 09 Град: _)_ Потребител N: 3232 ![]() |
^и аз останах неприятно изненадан, как група с такава хубава и смислена музика ходи в сянката на по-младите си сънародници, които не стига, че определят стратовариус като основното им всъхновение. И гледам Соната са много популярна група, не стига че са 100% копие на стратовариус.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
И гледам Соната са много популярна група, не стига че са 100% копие на стратовариус. Е това вече е голяма глупост. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Скъпи, ти си глупав. Двете групи звучат 150% идентично.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А ти освен глупав, явно си и глух. Кое е 150% идентично със Stratovarius? "Winterheart's Guild", "Reckoning Night"? "White Pearl, Black Oceans…" може би е "Black Diamond 2"...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Я, за първи път ще трябва да се съглася с winterstorms. И на мен твърдението, че музиката на Sonata Arctica и Stratovarius е идентична ми звучи излязло от коневръза. Не че ледените не са ушеизвадно повлияни от класиците на пауъра (то не че има от кого другиго да бъдат повлияни), но за идентичност е направо смешно да се говори.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Скъпи, соната винаги са си били 90% копие на стратовариус. Не че има нещо лошо де. Колкото повече групи като стратовариус има толкова по-добре.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Sonata Arctica и Stratovarius не са идентични по мое мнение като си признавам, че не съм слушал Соната особно много, но пък Stratovarius са ми любимци и ако не друго поне вокалите на двете групи са на противоположните полюси, тъй като този на Соната си пее фалшиво на живо (справка - в дуетът им с Тария в The Beauty And The Beast на живо за един от концертите на Nightwish това се натрапва), а вокалът на Stratovarius e много талантлив според мен. Който е слушал Forever на живо знае, че е така. От малкото Соната, което съм слушал, ми се струва, че и стиловете са различни, но дори и да не е на 100% така, със сигурност не са идентични.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днес дойде билета ми за концерта. Тоя концерт се очертава да бъде резачка. А дано се напълни залата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият Стратовариус е толкова глупав, че е просто неописуемо, хахаха. Това другото е приятно, изпипано, но на мен самите вокали на Котипелто винаги много са ми лазели по нервите, тъй че и там не се получава. ![]() Нали. Тимо все пак не пищи и не пъшка се едно че некой го е стиснал за топките като оня разчорлен и пеещ за колена педал Педарксл Роуз, а си пее като нормален певец и човек ![]() Иначе по темата. Само аз ли съм единствения човек от форума койта намира Destiny за най-добрия техен албум ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 73 Регистриран: 15-December 09 Потребител N: 3669 ![]() |
Любимата ми пауър метъл група. То аз на самият стил не съм чак такъв фен, но Stratovarius са си от голяма класа. Последният албум много ми влезе под кожата.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
Прилики между Стратовариус и Соната Арктика има в първите 2 албума на Соната и това се дължи най-вече на това, че Соната са се учили от Стратовариус, но до там, в момента музиката на Стратовариус и Соната Арктика е различна, макар че и двете групи създават нещо като прогресивен пауър метъл с доста клавири, поне според мен Стратовариус са доста по-добра група като музиканти, а иначе Соната са по-зарибяващи, преди 1 година ги слушах много, напоследък не толкова често.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Днес си пусках пак "Polaris" и честно казано мнението ми не е мръднало ни на йота - в албума има немалко страхотни парчета, както има и плява, но тя за щастие е много малко и чак към края. Да, не може да се мери със старите класики, но пък е страшно приятен и явно все още не ми е омръзнал. Ако постигнат това с още един албум, ще съм повече от щастлив.
Tolkki ми е на игнор - и настоящата му музика и настоящите му изказвания. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз пък въртя "Elysium" и пожеланието ми от темата за Helloween като че ли се е сбъдна - албумът е най-доброто, което са издавали от "Elements 1" насам. Най-накрая нещо смислено и ударно, поздравления на Matias за 90 процентовата му роля на композитор. Този път липсата на Толки е нулева, може да си се срамува в ъгъла и да подготвя ответния удар със Симфониите. Дотогава оставам предоволна от новия Страто.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
И аз го въртя от 2 дена, но все още нямам изградено впечатление.
Напишете ми моля настоящия състав на групата. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Click. Точно Kupiainen ме зарадва с въпросните песни - не помня до каква степен си дели композирането с останалите в "Polaris", но към работата му в "Elysium" нямам кой знае какви забележки.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Изключително приятен албум са направили. Предишният и до днес ми стои малко нещо невзрачен, но с "Elysium" определено се върнаха в играта. Не бих стигнал до там, че да го сравня със старите класики, но на един "Elements Pt.2" например с нищо не отстъпва.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th September 2025 - 03:45 PM |