Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
6 страници V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> анти хеви метъл имидж, за хора, които мразят изкуствените кожи
_Moonshield_
коментар Jan 11 2009, 10:54 PM
Коментар #121

Деградиращ

Група: Потребители
Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Повечето са истински, това че някоя дрисла се носи с тениска на In Flames защото "Anders има много хубави расти" е нейн проблем. Все пак си мисля, че много по-голямата част наистина се кефят на музиката, която слушат. Трябва им малко - да отидат на някое друго концертче, да си направят "метъл компания" хехе и крастата се хваща. Всеки е тръгнал от там, почти всеки tongue.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 11 2009, 10:56 PM
Коментар #122

Просветен

Коментари: 251
Регистриран: 6-January 09
Потребител N: 3193

Еееееееееее! А факта, че се пуснаха в замунда всичките концерти на Металика през миналата година и всички бяха безумно въодушевени?

Стига вече. Няма как да знаем кой е тру и кой не е. Тениската на безумно слушана група не прави някой позьор.

--------------------
(mooning)

+Quote Post
Чупитопки
коментар Jan 11 2009, 11:04 PM
Коментар #123

Прослушващ метъл
**

Коментари: 201
Регистриран: 28-September 08
Град: In the Land of Rape and Honey
Потребител N: 3011

Poser! You have the T-shirt of Reload...

^ NanOwaR много умно са се изказали. :Д

--------------------

I'm on a mission to never forget
3,000 people that I've never met
We want some answers and all that we get
Some kind of shit about a terrorist threat
Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies
SUPRISE, SUPRISE!!!

+Quote Post
abydos
коментар Jan 11 2009, 11:06 PM
Коментар #124

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Град: Пловдив
Потребител N: 2481

Цитат(Vivi @ Jan 11 2009, 10:56 PM) *
Тениската на безумно слушана група не прави някой позьор.

нито пък влияе на музиката на групата, но това не пречи на много умници да ги "понамразват". Същото се отнася и за разните "истерии" сред населението.

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 11 2009, 11:09 PM
Коментар #125

Просветен

Музиката е друг въпрос. На въпросните "младежи" им харесвам няколко песни.

--------------------
(mooning)

+Quote Post
winterstorms
коментар Jan 12 2009, 11:21 AM
Коментар #126

noctambulant

Коментари: 1754
Регистриран: 6-April 06
Град: София
Потребител N: 1273

Цитат(_Moonshield_ @ Jan 11 2009, 11:54 PM) *
Все пак си мисля, че много по-голямата част наистина се кефят на музиката, която слушат. Трябва им малко - да отидат на някое друго концертче, да си направят "метъл компания" хехе и крастата се хваща. Всеки е тръгнал от там, почти всеки tongue.gif

Хм, аз пък си мислех, че не компанията и обстоятелствата те водят до това да харесаш музиката, а обратното. unsure.gif

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 12 2009, 12:02 PM
Коментар #127

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

^ При много голяма част от 12-16 годишните, уви, е така.

--------------------

+Quote Post
zoozoo
коментар Jan 21 2009, 01:29 AM
Коментар #128

Непросветен
*

Коментари: 16
Регистриран: 21-January 09
Потребител N: 3215

От скоро съм много запален по метъл мъзиката(преди слъшах рок и сега минах на по-твърдо) metal.gif облеклото ми харесва ( обличам се в черно нося кубинки и блузки с ликовете на любимите ми групи) . И много не съм на ясно кой ни мрази кой ни обича и така на татък ?!?! Така де какъв е шанса докато си ходя по улицата да си изям боя и от кого ( скинари панкари рапъри и др ) !!??

+Quote Post
Megadeth
коментар Jan 21 2009, 01:42 AM
Коментар #129

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

На първо място се пази от метълите : ) russian_roulette.gif

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 21 2009, 08:16 AM
Коментар #130

Гост

Човек, честно да ти кажа няма никакво значение какви дрехи носиш за да си металист. Важното е да слушаш музиката и да ти харесва. А сега за да ти отговоря на въпроса: Ами, почти всеки "нормален" човек най-вероятно ще те гледа странно, защото носиш черни дрехи с разни черепи и кости по тях. Ама така де, не им обръщай внимание.
Аз като бях нов в метъла си мислех, че за да съм Тру Метълхед трябва да нося черно, да съм злобен, да ми харесват гадни работи, да имам дълга коса, да не общувам с чалгари(смърт за чалгата!!!1 блалбалбла) и такива простотии.
А относно групите: внимавай какво избираш, защото повечето от групите, които се смятат за метъл според не-метълистите, всъщност са или рап-рок или някакъв кор(metalcore, emocore, deathcore,...) а това не е като метъла.(поне аз мисля така)
Ето ти няколко леки групи, като за начало. Ако са ти твърде леки свиркай whistle.gif biggrin.gif

Manowar, Iron Maiden, Judas Priest, Shaman, Firewind, Seven Angels, Edguy, Ensiferum(тези не са чак толкова леки, ама не са и от най-най), Blind Guardian, Dio, Bob Catley, Rage, Dark Moor и Alice Cooper. Айде стига толкова.

+Quote Post
Night
коментар Jan 21 2009, 12:28 PM
Коментар #131

Просветен

Коментари: 479
Регистриран: 6-February 07
Град: Варна
Потребител N: 1849

Цитат(_Moonshield_ @ Jan 11 2009, 10:54 PM) *
Повечето са истински, това че някоя дрисла се носи с тениска на In Flames защото "Anders има много хубави расти" е нейн проблем. Все пак си мисля, че много по-голямата част наистина се кефят на музиката, която слушат. Трябва им малко - да отидат на някое друго концертче, да си направят "метъл компания" хехе и крастата се хваща. Всеки е тръгнал от там, почти всеки tongue.gif

"хубави расти" е оксиморон
/offtopic
Тази тема, както и всички подобни за метъл имиджа, не ме вълнуват. Изобщо всякакъв "имидж" е адски ограничаващ и затварящ в канони,но хората явно се нуждаят от това.

--------------------
"No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace,
Look and see, atrociously contoroled,
The real head, and the sincere face
Turned back under the shadow of the face which lies."
Charles Baudelaire

+Quote Post
ZerraX
коментар Jan 21 2009, 12:47 PM
Коментар #132

卐 Misantr☣p☣lis 卐

Коментари: 2524
Регистриран: 4-November 08
Град: Valhall
Потребител N: 3087

Цитат(zoozoo @ Jan 21 2009, 01:29 AM) *
От скоро съм много запален по метъл мъзиката(преди слъшах рок и сега минах на по-твърдо) metal.gif облеклото ми харесва ( обличам се в черно нося кубинки и блузки с ликовете на любимите ми групи) . И много не съм на ясно кой ни мрази кой ни обича и така на татък ?!?! Така де какъв е шанса докато си ходя по улицата да си изям боя и от кого ( скинари панкари рапъри и др ) !!??

Лол!!!! Ако си застрашен да ядеш пердах от някой заради начинът ти на обличане,ще се откажеш да си метъл и ще се обличаш с розови фланелки ?!

--------------------
ЛастФМ ~,~ Soulseek acc: ZerraX - not active now.

Shareable Stuff: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

[updated: 31.07.12]
FuЦк! It's too kvlt to be trve!

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 21 2009, 12:49 PM
Коментар #133

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

те и така ще го бият.. biggrin.gif

кежуълите не ви харесват, мейт, корава война се води, да знаиш, по цял ден и цяла нощ улиците на града от битката кънтят, пушкалата екнат, паветата летят!

о.О

--------------------

+Quote Post
gadabout
коментар Jan 21 2009, 12:59 PM
Коментар #134

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

rofl...

(Това ми е коментара)(за сериозното дискутиране на имидж, пози, съответно поведения)

--------------------

+Quote Post
Urungela
коментар Jan 21 2009, 10:03 PM
Коментар #135

Прослушващ метъл
**

Коментари: 87
Регистриран: 21-October 08
Потребител N: 3059

Абе,я си усилете музиката и се разграчете !!!
Мен онзи ден някакъв тъпанар ме попита "Вярваш в Сатаната, а?!", а когато го попитах защо, ми отговори: "Ами носиш тениска на Obituary!" ...и беше съвсем сериозен по дяволите
Ама не,не си говорим за "случаен" тъпанар, тоя си беше от тези, които ти обясняват надълго и нашироко как години наред слушат метъл.
Та затова мисля, че е правилно, когато човек не е сигурен в нещо да попита - ЧОВЕШКО Е!

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 21 2009, 10:12 PM
Коментар #136

Гост

^ dash1.gif ufiw4.gif pinch.gif и мене са ме питали такива въпроси. Само че дето бяха моито съученици в първите няколко месеца на 9ти клас (влезнах в гимназията след 8ми). Така де, нали се сещаш какво е мнението на обществото (по-голямата част) за хора, които носят черни дрехи с разни черепи и подобни неща по тях? "Ааа, Ууу, Сатанисти!!! Некрофили!!! Откачалки!!! Зли!!! Гадни!!! Долни!!!" Не че всички са така де, ама наистина, не-метълите си мислят че сме някви убер-лийт-death-брингз0рзи, и че сме изключително зли, на пръв поглед. Нали, защото не сме същите като обществото а различни, и вече сме луди. whistle.gif

+Quote Post
the_mess
коментар Jan 21 2009, 10:55 PM
Коментар #137

Просветен

Коментари: 491
Регистриран: 15-June 08
Град: From the deepest depts of human mind
Потребител N: 2797

Цялата какафония относно "гадните мьетъли" според мене мина и замина...
Помня първите коментари от некви сайтове за новини като се обяви концерта на Iron Maiden в БГ, 2007. Тогава и нататък имаше бая коментари навсякъде от сорта на "Гадни сатанисти, трябва да ви трепем с чук като добитък!", "Сатанисти! Умрете" и тн и тн... ааама всичо това мина и замина... поне около мене е така де.
Мене пък една шматка ме пита като се съберем "гадните мьетъли" дали сме се били биели laugh.gif

--------------------
Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.

+Quote Post
zoozoo
коментар Jan 21 2009, 11:30 PM
Коментар #138

Непросветен
*

Коментари: 16
Регистриран: 21-January 09
Потребител N: 3215

Оня ден си купих тениска на Iron madiden (Тенеке ханъм)И вуина ми кат се изцепи ти да не някаъв некрофил (каза го сериозно- не се смееше) - умрял съм да се хиля.
А ние в същост сме си "душици" happy.gif smile.gif biggrin.gif просто слушаме Метъл и се обличаме по различно. + това много хора си мислят че метълите са ниско интелигентни - не е вярно уча в СМГ и там е пълно с наши (от тях се запалих) !!!

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Jan 22 2009, 02:28 AM
Коментар #139

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

Добре бе, хора, къде ви е проблемът?
Нека да изясним няколко неща:
- черният цвят и метълските одежди като цяло са част от една култура, която се свързва доста тясно с бунта срещу обществото и подобни
- тея шипчета, черепи и останалите там тениски с всякакви обложки (не само за такива като на Кенибъл, и на Мейдън не са особено красиви, например), ако ми кажете, че ги носите от естетическа гледна точка, ще бъде смешно. Нищо красиво няма в това. С нищо не е по-красиво от емовщини / чалгарщини и подобни.

За да не ме разберете грешно, нямам против метъл имиджа. Ако някой иска да се причисли към метъл културата, или иска да го използва, за да покаже музикалните си пристрастия - всичко е супер. ОБАЧЕ тогава е напълно закономерно хората да ви гледат странно. С този начин на обличане вие излагате на показ бунтарство / музикални пристрастия. Как искате да ви гледат?

Сега, има два варианта:

- осъзнавате, че носите доспехите, защото те за вас са израз на някаква принадлежност, разбирате също така, че това буди съответните реакции у хората(това е целта на тоя имидж, се пак), и млъквате и не се оплаквате
- решавате, че се дразните, като ви гледат странно. Тогава откривате неподозиран факт - НИКОМУ не е изписано на челото, че е див сатанист. Сваляте желЕзото, заменяте метъл тениската с риза / блуза / пуловер, пообръсвате се, подстригвате се и - О, ЧУДО!!! - хората не ви гледат, се едно някой ви е изкопал. Друго неподозирано откритие, което ще дойде в последствие, е, че можеш да се кефиш на метъл дори тогава, когато изглеждаш като everyday normal guy.

А дотогава ще носите шипчета заради тренда, ще се чувствате уникално-елитно различни и ще плюете по разни форуми грозните фешъни, емота, както и хората, плюещи грозните метъли.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
gadabout
коментар Jan 22 2009, 02:34 AM
Коментар #140

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

^което, аджеба, може да бъде изцяло сведено до rofl...

--------------------

+Quote Post
Despair
коментар Jan 22 2009, 11:31 AM
Коментар #141

Erased

Коментари: 937
Регистриран: 11-February 08
Град: Изгубен
Потребител N: 2589

Цитат(Ta' Zhal @ Jan 22 2009, 02:28 AM) *
тея шипчета, черепи и останалите там ..., ако ми кажете, че ги носите от естетическа гледна точка, ще бъде смешно.

Цитат
rofl

--------------------
The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'.

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 22 2009, 11:45 AM
Коментар #142

Гост

@Ta' Zhal:
Нося такива дрехи, защото ме кефят и се харесвам в тях. И не, не се дразня че хората ме гледат странно. Дори вече не им обръщам внимание. Нищо не ми пречи да ида да се подстрижа, и да се облека в "нормални" дрехи. Това нищо не означава, просто съм си сменил дрехите. Но не виждам абсолютно никаква причина да го правя.

"А дотогава ще носите шипчета заради тренда, ще се чувствате уникално-елитно различни и ще плюете по разни форуми грозните фешъни, емота, както и хората, плюещи грозните метъли."

Съмнявам се, че 100% от тези "общности" са грозни. whistle.gif Дори, честно казано, има наистина много красиви хора от тях. Да не повярва човек rolleyes.gif

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Jan 22 2009, 12:18 PM
Коментар #143

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

Друга ми беше идеята за грозотата. Значи гледаш ти един човек, с тясна прилепнала тениска, поокъсани дънки, коса, дето отпред е като таралеж, а отзад- като опашка на лястоваица / паун - това е фешън педал. Гледаш някакъв с женствен потник, гуменки, бритонче, пиърсинг на усните / ноздрите - емо педал. Гледаш някакъв, целия в черно, кожено яке и т.н., черепчета, шипчета, кубинки - това е просто метъл. Малко по-обективно погледнато, разликата не е толкоз голяма. Повечето от метълите го правят точно заради тренда. Разбирам да сте на възрастта на conquestadors или Mago, ама съгласете се, че такива като нас, дет са реколта '90-'91, сме доста далече от идеите, които метъл културата е носела тогава. Каква идея влагат повечето, като се обличат така? Никаква. Е, разбира се, има вариант, в който се носиш така, просто защото се харесваш в черно или искаш да заявиш музикални предпочитания. И тогава, както ти каза, не бива да ти пука много за мнението на околните, съответно не пискаш кой кого и как гледал. Но, съгласи се, някои неща в метъл имиджа си остават прекалени. Някои неща няма как да опират до естетика, а до стереотипи. Имам предвид неща, които са откровено грозни. А сега кажи ми, че повечето метъли наистина се намират за по- хубави, носейки това.

Edit: сега отпрашвам за училище, тъй че ако има нещо, ще го видя най-рано вечерта.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 22 2009, 12:25 PM
Коментар #144

Гост

^Е, то така де. Някои неща наистина не са за носене по тениски. whistle.gif Но примерно кавърите на пауър групи са добри. И сега като го спомена, освен че се харесвам в тези дрехи, искам да и да подчертая музикалните си предпочитания и интереси.
А тва за грозните беше базик, разбрах какво имаш впредвид. Просто се правя на философ, какъвто не съм biggrin.gif

+Quote Post
Urungela
коментар Jan 22 2009, 01:20 PM
Коментар #145

Прослушващ метъл
**

Коментари: 87
Регистриран: 21-October 08
Потребител N: 3059

Искам да поясня за себе си ,че примера който дадох по-горе с Obituary е по-скоро против въпросния "разбирач",който ми намекна ,че групата е ...сатанински блек метъл ... suicide.gif -нещо доста далеч от истината.
Колкото до това за впечатлението , което създавам у минувачите .. Еее,добре де за мен все пак е странно следното - ЗИМА Е,чакам си на спирката автобуса ОБЛЕЧЕНА КАТО ЗА СЕЗОНА -е,да вместо ботуши съм с кубинки,якето ми е "рокерия" - ОБАЧЕ ТОВА Е ЗА ДА МИ Е ТОПЛОООО!!! И тогава идва заветния момент - баба на около 65-70,първо оглежда кубинките ми (хммм,сигурно са с двоен шев),после погледа й се придвижва нагоре , аха-аха да се спре на пищните ми форми и ХОП ! там имало якее,чакай сега да огледа и него !!! Аааа ама каква ли ми е прическата,божкееейй каква рошава коса !!! А когато запаля цигара,за да потуша "страстите" си към бабичката ,тя възкликва "Ооо,че и пуши!" (Е,добре,знам,че приличам на 14-15 годишна,но съм си пълнолетна и сама съм си изкарала парите за тея цигари,а и си е моя работа,на никой не съм длъжна да показвам паспорт! ) Ама нали аз не мога да си мълча се почва (с дрезгав глас) : Абе , к'во зяпаш , бе ? Нещо искаш да ти обясня ли ? ... ....... Та после женицата как да не разказва на съседите ,че тея метълисти са злобни хора,а и най-вероятно си правят наркомански сбирки и прочие ... за Сатаната да не говорим...

И с цялата тая простотия искам да кажа,че не ме дразни мнението на хората,дразни ме начина,по който го изразяват.Е,и аз не харесвам поп-фолк дрешките,но не гледам нахално с минути някоя мацка,само защото няма кубинки. ТЪПО Е !!!!

+Quote Post
the_mess
коментар Jan 22 2009, 05:18 PM
Коментар #146

Просветен

Хъх мене пък ми е кеф да гледам опулени към мене очи-не шото обичам да ме гледат толкова де,просто ме кефят олигофренските йм тъпи и ограничени погледи laugh.gif
Инак с Ta' Zhal съм съгласен с повечето написано от него НО не мога да се съглася че метъл тениските с обложки са грозни...какт и да е де,въпрос на вкус...
Аааа да-тоя който се мъчи да се приобщи към някоя от "метъл",емо,фешън,ба-ли-го-още-кво копании шото никой друг не го иска чрез носене на съответните за стила дрехи и насилствено слушане на съответната музика е тъп добитък.

--------------------

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 22 2009, 05:21 PM
Коментар #147

Просветен

Абе, като прослушвах метъл, ми заявиха, че няма как да се обличам неметълски и да вляза в тези среди. Не че е трябвало да го слушам човека... whistle.gif
Сега даже избягвам тези среди, освен ако не присъстват единици хора, които са пичове.

--------------------
(mooning)

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Aug 11 2009, 12:56 AM
Коментар #148

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Хахах, а какво ще кажете за пичовете, които се мъкнат с онези олдскуул дънкени елекове с 1100 нашивки на траш метъл групи на тях. Те пичовете са яки, ама за какво да се връщаме в 80-те, изглежда направо позьорско отстрани. Нюскуул рулз, тениска, кецове, и всичко е добре. smile.gif

--------------------

+Quote Post
the_mess
коментар Aug 11 2009, 01:23 AM
Коментар #149

Просветен

Олдскуул, нюускуул, чалгари, метъли, незнам си какво ... Булшиет! Повечето хора не са на ясно, че могат да си живеят живота както те искат, че могат да имат свое мнение. Харесваш нещо - другите мнения нямат смисъл!

--------------------

+Quote Post
MetallicaAntiFan
коментар Aug 11 2009, 10:32 AM
Коментар #150

My Name Is Mud.

Коментари: 2031
Регистриран: 3-May 09
Град: The Zone
Потребител N: 3398

АААА я ги манете тия пирамитки и кожи, само спарват!!

Вижте Brutal Truth как свирят - по къси гащи, някакви нормални разноцветни тениски и ДЖАПАНКИ!!! Това е истината.

Елека също не важи, макар, че ако му сложа дет нашивки може й да стане благ, но това не е моят стил. Пък и рядко се намира елек с отрязани ръкави, инак трябва да си купувам дънково яке да го сакатя.

пп - Аз видях един момък в трамвай осмицата, беше с дънков елек и половината беше в нашивки на КИСС!!!

--------------------

+Quote Post

6 страници V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 30th June 2025 - 10:40 PM