Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
12 страници V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Формула 1, ...харесвате ли моторния спорт?
conguestadors
коментар May 30 2010, 03:39 PM
Коментар #241

PAIN

Група: Потребители
Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

Макларън вече почти се изравниха с Ред Бул и до края на сезона ще има доста битки между тях. Силно се надявам и Мерцедес да си пооправят колата за да може и бате Шуми да покаже пак на какво е способен. А за Фетел нямам думи, зелено е още момчето и психиката му е слабичка. С Фераритата идея си нямам какво става с тях, никакво развитие на автомобила им.

--------------------

Go to the top of the page

+Quote Post
Discipline
коментар May 30 2010, 04:01 PM
Коментар #242

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Град: София
Потребител N: 3419

Велик е "новият" Шуми! bowdown.gif Направо безапелационен. Учудващо слаби Ферари, наистина. Макларън явно са подобрили доста колата.

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
sgoh
коментар May 30 2010, 07:22 PM
Коментар #243

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Ако трябва да се включа в стилистиката на Турчели Гран Пръ, бих казал само: Машалла бе Фетел bowdown.gif

Положителното е, че маковете тоя път бяха плътно зад Ред Бул, общо взето, оправдават се очакванията, че австрийците ще започнат да издишат по средата на сезона. Освен това сега в бокса им ще има такова напрежение, че с нож да го режеш, и работата става все по-трудна.

Абе завързан сезон ще е, даже и да не вали на всички писти biggrin.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
Crafter
коментар May 30 2010, 10:58 PM
Коментар #244

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Явно единствените двама човека, които смятат, че вината не беше на Фетел, сме аз и шефът на тима - Кристиан Хорнер. wink.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
conguestadors
коментар May 31 2010, 08:39 AM
Коментар #245

PAIN

^Ми аз никъде не видях Кристиан Хорнер да обвинява Уебър.

http://www.novsport.com/news97366_1014.html

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар May 31 2010, 08:59 AM
Коментар #246

Еми, първо - гледай.
И второ - чети какво съм написал.

За второто - не че Уебър е виновен, а по-скоро и двамата пилоти не действаха адекватно в тази ситуация.
За първото -
Цитат(Horner)
The large mistake was that not enough room was given. We always ask drivers to give each other room, but we handed 43 points on a plate to McLaren. We had two guys racing hard, but you ask that they give each other space.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 31 2010, 03:31 PM
Коментар #247

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Уебър наистина затвори траекторията малко по-твърдо, но в тази ситуация единствената адекватна реакция от страна на Фетел би била да отстъпи. Както и да го гледаме, влизането му си беше излишен риск.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Crafter
коментар May 31 2010, 06:08 PM
Коментар #248

Да отстъпи след като го беше изпреварил?

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 31 2010, 06:32 PM
Коментар #249

Balance Guardian

Не можем да твърдим, че го е изпреварил, след като още не бяха стигнали до момента на спиране за завоя, а и траекторията на Фетел далеч не бе по-добра за взимането на въпросния.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Discipline
коментар May 31 2010, 07:41 PM
Коментар #250

Keep trekking

Фетел страда от болната си амбиция да е шампион, да се доказва и това в случая му изигра доста лоша шега. Той всъщност не беше изпреварил Уебър, който просто си продължи по траекторията без да завива наляво към германеца. Неприятна ситуация за отбора, но мисля, че Фетел си е виновен за отпадането. Може би най-интересното състезание дотук от сезона.

--------------------

+Quote Post
sgoh
коментар May 31 2010, 10:51 PM
Коментар #251

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(Sturmfuhrer @ May 31 2010, 07:08 PM) *
Да отстъпи след като го беше изпреварил?

Оф, айде без тия тълкувания, че след като спойлера му бил 2 сантиметра пред уебъровия го бил изпреварил. Това, което се видя на камерите, беше движението на Фетел надясно, върху съотборника си, за да си отвори завоя.
Късмет си беше, че двамата не се засякоха извън пистата, щото тогава Уебър нямаше и трето място да види.

А пък си е курвенска работа накрая да хвърлиш вината върху другия. Можеше да каже нещо от сорта, че такива неща се случват, спорта е динамичен и това онова. Няма нужда да сипеш върху съотборника си, още повече, че веднъж вече си го изнасял от сигурен подиум, и то зад кола на сигурността...

Просто Фетел демонстрира по твърде много неща, желанието си да бъде Шумахер. Засега не може да го стигне само по умения зад волана. smile.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
hammer
коментар May 31 2010, 11:24 PM
Коментар #252

Прослушващ метъл
**

Коментари: 219
Регистриран: 8-November 07
Потребител N: 2415

Според мен и 2мата са виновни...

--------------------

+Quote Post
conguestadors
коментар Jun 2 2010, 06:23 PM
Коментар #253

PAIN

Ето една много хубава статия по повод катастрофата в неделя.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Jun 3 2010, 07:10 PM
Коментар #254

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Да е жив и здрав Фетел, има още да се учи и развива. По-скоро беше негова вината в случая, макар че и двамата можеха да отстъпят в името на отбора.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 13 2010, 07:47 PM
Коментар #255

Balance Guardian

Макларън доста добре си изиграха картите със спиранията в бокса, а и като цяло колите им стояха най-добре в Канада. Ред Бул направиха каквото можаха, но недомислената стратегия в крайна сметка им струваше състезанието. Ако бяха вкарали Уебър в бокса за едни твърди гуми около 40-тата, вместо за меки в 52-рата обиколка, нещата може би щяха да се развият другояче.

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Jun 13 2010, 09:04 PM
Коментар #256

Метъл

Коментари: 1366
Регистриран: 13-June 10
Потребител N: 3861

Уебър можеше да завърши поне трети, ако му бяха изтеглили по-напред последното спиране в бокса...

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
conguestadors
коментар Jun 13 2010, 09:09 PM
Коментар #257

PAIN

Обаче Шумахер продължава да ме радва яко, ебати безкомпромисното куче е. Винаги съм мислил, че точно така трябва да се бори един световен шампион. На полячето му се изправиха космите на задника. rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Jun 13 2010, 09:17 PM
Коментар #258

Метъл

^Сега ще видиш, че за двете маневри, които си позволи при пазене на позиция, ще отнесе някакво наказание. Което е пълна простотия (визирам днешните правила). Повечето пилоти в днешно време са "манекени" (не всички). Най-голяма роля за това играят правилата в последните години. Въпреки това, обаче, днешното състезание беше първото яко гран при от края на 2006-та насам...

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 27 2010, 03:49 PM
Коментар #259

Balance Guardian

Перфектно състезание на Фетел, поредна неспортсменска проява на Хамилтън и безумна грешка на Уебър. Кобаяши накрая ме израдва много, ето това е каране! Приятна надпревара като цяло.

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Jun 27 2010, 10:20 PM
Коментар #260

Метъл

Дам, за Уебър съм съгласен. Как може да се движи толкова близко зад Ковалайнен, при положение, че наближава завой, а имаше място и от двете страни да мине. Фетел, беше бая бърз да, но нещо ме дразни в него biggrin.gif Надявам се Уебър да се "завърне".

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Jun 28 2010, 11:07 AM
Коментар #261

Това май е първото състезание от началото на сезона, в което и двамата пилоти, които ми допадат, получават това, за което се борят - Фетел начело и Кобаяши около центъра на зоната на точките с две прекрасни изпреварвания в последната обиколка. Май това е най-интересната борба и за двете титли от години насам, така че ми се струва, че очакванията за безинтересна Формула заради промяната в правилото за горивото хич не се оправдават.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jul 11 2010, 03:43 PM
Коментар #262

Balance Guardian

Като гледам идиотщините, които Фетел и Уебър си причиняват взаимно, започват да ми липсват времената, когато във всеки отбор имаше първи и втори пилот и всеки си знаеше мястото. Нейсе, Ред Бул пак смазаха технически останалите, а въпреки издънката в самото начало, Фетел успя да вземе прилични точки с отлично каране. Много силно състезание и за Макларън, обаче само с втори места не знам как смятат да се борят за титла. Прави ми впечатление, че отбори като Форс Индия започват да вървят все по-добре.

--------------------

+Quote Post
conguestadors
коментар Jul 11 2010, 03:53 PM
Коментар #263

PAIN

Всъщност Фетел сам са причинява неприятностите. Сроред мен е още доста млад и неопитен и всичкото това фаворизиране и огромните очаквания към него, го карат да прави груби грешки. А Форс Индия още от миналия сезон показаха, че има доста потенциал в тях.
Като цяло доста интересно състезание. Само дето имах повече очаквания от Шумахер, ама сигурно няма да ги дочакам този сезон.

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Jul 14 2010, 07:28 AM
Коментар #264

Метъл

Ей, не мога да я трая тая формула вече. Ебах ти тъпия спорт. Толкова много я прецакаха с тия ограничения и забрани, които се въвеждат.... Тая година ми хареса точно едно състезание - в Канада. Останалите бяха просто безинтересни. Какво стана с V10 моторите? Да не го горим за V12. Какво стана със старите правила, старите квалификации? Защо има само един производител на гуми, като преди имаше по 3? Защо всички са задължени да имат подобни мотори, скоростни кутии и шасита? Това изравняване на силите не прави интересен спорта, както много хора си мислят. Как може сега да са по нема и 700 коня и едвам да вървят. Преди бяха по около 1000, да не говорим и за турбо ерата по 1500. Всички рекорди са от 2003-2005 година. Точно преди да сложат V8. Говори се, че ще ги ограничават още - на V6 за да можел един двигател да издържа по 4 състезание. Епа в такъв случай аз направо отивам на пистите с моята кола и ще съм им реална конкуренция дори и на най-бързите отбори.
Само за информацията - в момента в GP сериите са по-бавни с по-малко от 2 секунди. А се водеше, че Формула 1 е най-престижния моторен спорт... В момента всичко е политика и пари... Най-вероятно заради кризата, но наистина няма нужда да затъпяват спорта още повече...
От 3 години вече си казвам, че ми е тъпо и ще спирам да я следя формулата и пак си гледам.... Сигурно и сега ще продължа да гледам, понеже не ми дава сърцето да преустановя biggrin.gif но надеждата умира последна.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jul 25 2010, 03:38 PM
Коментар #265

Balance Guardian

Нещо се получи скучновато състезание на Хокенхайм; имам спомени, че в миналото беше доста по-бърза и интересна писта. Ферари са дръпнали доста като техника, докато Ред Бул държат обичайното стабилно ниво, а Макларън даже позатъват. Колкото до "забраната" за заповеди от бокса, видяхме колко струва. По начало съм против въпросното правило, тъй като го намирам за доста лицемерно, но трябва или отборите да бъдат строго санкционирани за неспазването му, или въобще да отпадне като ограничение.

--------------------

+Quote Post
Discipline
коментар Jul 25 2010, 03:58 PM
Коментар #266

Keep trekking

Винаги съм казвал, че Ферари са най-пе.алският отбор във Формулата. Не беше много изискано да кажат на Пипе да пусне Алонсо, но пък евентуално ще се оправдаят, че иначе Фетел щял да ги застигне и двамата. Пределно ясно е, че Фернандо е пилот N1 на Ферари, но това се предполагаше още откакто подписа договор с тях. Все пак честито на испанеца. Късмет и занапред и дано има шанс да се бори за титлата без подобни изпълнения.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Jul 27 2010, 09:02 AM
Коментар #267

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Ферари ги разбирам - искат титлата при пилотите, а Маса няма никакъв шанс за нея. На мен ми е по-интересно дали ще продължат да вървят така добре и до края на сезона, не че симпатизирам на Алонсо.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Aug 1 2010, 03:50 PM
Коментар #268

Balance Guardian

Винаги съм смятал Хунгароринг за много тъпа писта - спъната и лишена от всякаква атрактивност. Това пролича най-ясно в битките Фетел/Алонсо и Барикело/Шумахер, в които много по-бързият пилот беше лишен от почти всякакъв шанс за атака.

Наказанието на Фетел за мен беше някаква олигофрения, отнеха му чиста победа за нищо и никакво. Иначе адмирации за карането на Уебър и евала на конструкторите на Ред Бул. Не съм вярвал, че която и да е кола може да издържи толкова дълго на меки гуми.

--------------------

+Quote Post
conguestadors
коментар Aug 1 2010, 03:56 PM
Коментар #269

PAIN

Имам чувството вече, че и самите отбори не знаят всичките глупави правила. Иначе браво на Уебър. Мелето в боксовете раздвижи малко скучното състезание.

--------------------

+Quote Post
Discipline
коментар Aug 1 2010, 06:22 PM
Коментар #270

Keep trekking

Шумахер за пореден път доказа, че е олигофрен. Иначе евала на Алонсо, перфектно си направи нещата пред доста по-бързият Фетел. bowdown.gif

--------------------

+Quote Post

12 страници V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd August 2025 - 02:26 PM