![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Бе когато Б.Т.Р ми прозвучат, като песента When the Wild Wind Blows, ще си облека розова рокличка и ще тичам с нея из центъра на София.... и както съм така ще им връча на всеки поотделно нобелова награда!
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Да, наистина, Деси, и на мен кратките парчета (като "Coming Home" и "The Alchemist") ми допаднаха най-много, защото са по същество. Дългите парчета в тоя албум са всъщност 4-5 минутни парчета, разтеглени до 10 - хубави, но с повече баласт от необходимото.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Хубав албум, в крайна сметка Мейдън и по инерция да го карат, лошо нещо няма да издадат, според мен. Ще го чуя още, но ми се ще да споделя, че в момента, в който го чух, в главата ми зазвуча думата: " Последният."
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Всъщност албумът съвсем не е чак толкова лош. Определено най-слабият им с Bruce, но намирам предостатъчно емоция в него, че да ми е интересен, идеи също не липсват. За съжаление обаче от всички парчета над 7 минути трябва да се махнат поне по 3 от всяко, а от "When the Wild Wind Blows" трябва да се махнат поне 5 минути. Доста насилствено е издут до 76 минути според мен, но това май на всички беше ясно, че ще се случи. Венцони напълно ме отказа да се ОПИТВАМ и да го чуя това (е добре де, може би само за да мога да ги храня с още по-пълни сили). Тенкс, Бат' Венц', ш'та черпа биричка некой път. ![]() @ Това с ненужното РАЗТЯЯЯЯЯЯЯЯГАНЕЕЕЕЕЕ го започнаха от "Virtual XI" и след "Brave New World" го усъвършенстваха до чутовни висини, сигурен пример за тип "творческа криза". Като не могат да свирят прогресив СЪКС да не се и опитват. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Владо, не ангражирам никого с мнението си. Освен това дълбоко се извиних на Стив за аналогията.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Доста посредствен албум за група от такъв ранг. Има двайсетина минути добра музика, но останалото е пълнеж.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Така
Отне ми доста време в агония да слушам новия албум........... Мога да си призная че в началото псувах и се тръшках и критикувах всяка нота в него..... Истината обаче е че албума бавно бавно ме завладява... още ме напълно ... но той е многопластов и ще отнеме време ... Прогрсив феновете ще го отценят моментално Но тези които искат да чуят 3 минутните (цитирам) "РЕЗАЧКИ" ще останат разочаровани и ще намерят утеха в песни като THE TALISMAN която чесно да си кажа... вече сме слушали.... Истината е че Maiden с този албум се опитват да обхванат една ниша която до сега само са заобикаляли тактично и тя е прогресива и соло кариерата на Брус.... До преди години всички мрънкаха че издават още един албум с галопи и джъ-джъ, а сега "къде са галопите и запомнящите се рифове" Е угодия няма.. И само да ви кажа до година са тук и ще свирят нови парчета само .... ако не сте доволни да бяхте дошли в Сърбия и ли Румъния миналата година или на някой от концертите тази година Но вие ще си дръпнете албума и до година 6те отидете на концерта за да кажете колко зле е било и 4е са правили песни само от новия албум. Да се върна на албума пак.... Определено не е най добрия с Брус... но пък е много по добър от всичко което се издаде напоследък Трябва му наистина много време Истината е че ако сте фен на групата ще разберете крачката която е поела бандата .. ако не сте фен.... явно и никога няма да станете и ви е късно Тази година няма да напиша нищо за албума защото ще ми е любопитно 13 годишните автори на форума какво ще кажат ![]() И още един съвет албума има яки текстове и те не са EL DORADO и THE FINAL FRONTIER... така че Take your time и отценете албума подобаващо |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Братле, кога ще пием по бира с тебе...... То ти май не се сещаш кой съм де
![]() Иначе в албума има много идеи, не отричам, но и ти не можеш да отречеш, че те са разтегнати до неузнаваемост и леко дразни. Иначе аз никога не сън казвал неща от рода "стига с тия галопи, терцови двугласия и т.н.". Но този албум като цяло има много малко общо с предния... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Аз за бири винаги съм готов
Ами ... аз до момента все съм си мислил че новия албум е хубаво да няма нищо общо с предния.........освен ако не завършва на ..part 2 ..явно съм бъркал ![]() Въпросът е че съм чувал репликите..."Ей тея мейдъм 30 години едно и също и още ги слушат" .... а сега същите хора казват ".. е къде е стария мейдън" Whatever.... та какво за бири? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Определено колкото повече слушам, толкова повече харесвам. Критици ще се намерят за всичко. Цяла нощ буквално въртя албум пак и пак като зомбиран.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
Още не съм изслушал всички песни, но първите 4-5 звучат приятно. Може би това е проблемът с overhype-а и т.н.; всичко трябва да е каквото го искаме, иначе не става. Както и да е - едва ли ще въртя тавата много. Знам само, че ако Мейдън дойдат отново, пак бих отишъл, защото дори след нулевите ми очаквания в София, пак се разбих на концерта. =)
P.S. Цяла нощ буквално въртя албум пак и пак като зомбиран. ![]() -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Аз за бири винаги съм готов Ами ... аз до момента все съм си мислил че новия албум е хубаво да няма нищо общо с предния.........освен ако не завършва на ..part 2 ..явно съм бъркал ![]() Въпросът е че съм чувал репликите..."Ей тея мейдъм 30 години едно и също и още ги слушат" .... а сега същите хора казват ".. е къде е стария мейдън" Whatever.... та какво за бири? Аз съм Виктор от Рампарт и от Мейдън трибюта. Сега съм си във Видин, ама към 20-ти август си идвам в София. Ще пиша допълнително за някаква пиячка. Иначе ми е интересно да видя какво мислиш за звука на албума. Определно А метъра беше с доста сух звук и тук малко са го променили, но като цяло пак не е много добре според мен. Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
Мене пък ми хареса това, което чух, а още не съм го изслушал целия.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
До преди години всички мрънкаха че издават още един албум с галопи и джъ-джъ, а сега "къде са галопите и запомнящите се рифове" Преди всичко се радвам, че чухме и твоето мнение за албума и подкрепям повечето неща, които казваш. Но не виждам причина някой да се оплаква от липса на галопи и 'джъ-джъ' или пък запомнящи се рифове (аз бих добавил и вокални мелодии). Всички тези неща присъстват и в този албум (както и във всеки един друг Мейдън) и дори не бих казал, че са видимо по-малко отколкото в който и да е албум от последните десет години. И въпреки че съм вероятно най-малко разбиращия от прогресив, който дава мнението си за The Final Frontier, то не мога да не отбележа, че не забелязвам какви са причините поради които изкарвате този албум прогресарски. Според мен си е типичен Мейдън с добавени много промени в настроението и доволно дълги композиции. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш. 80-тарски звук - о.к., ама защо са се опитали да го докарат като записан с 80-тарска техника? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е кога чу диска.. !!!
оо извинявай MPR 128 kBps Rules them All ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
От ден-два вече е наоколо в перфектно качество, всъщност. Ето flac или пък директен рип на 320 kbps за тези, които все още не са го чули както трябва в пълния му блясък.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Е кога чу диска.. !!! оо извинявай MPR 128 kBps Rules them All ![]() Не съм, ама не ми хареса обработката, много повече очаквах от такава група. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Иначе казват, че са записвали в студиото от 86 и се говореше колко 80-тарски звук ще докарат, но не се получи баш. 80-тарски звук - о.к., ама защо са се опитали да го докарат като записан с 80-тарска техника? ![]() Хаха, много си права ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Аз съм Виктор от Рампарт Хей да пратиш много поздрави на Яцата, не съм го виждал от много време. За албума още нямам оформено мнение - слушал съм го три пъти, но някои песни ми допаднаха - The Alchemist, Starblind, When The Wild Wind Blows. На мен също предният албум ми влезна много сериозно и ми хареса доста, въпреки храната, която изяде. Този засега е на по-ниско ниво, поне за мен, но ще видим какво ще стане... -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Абе, ей сега го дослушах - не е лош албума, никак даже. По-улегнало звучи, ама все пак са на по 50 и кусур всичките, пък и тва си е нещо дето и в последния го имаше - по-дълги, по-бавни и по-разгърнати песни и пр. Става за слушане, определено - не знам кой знае какво главоотвяване е можело да се очаква.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Доста посредствен албум за група от такъв ранг. Има двайсетина минути добра музика, но останалото е пълнеж. Не съм съгласна, на мен албумът ми хареса много. Може би е по-спокоен и малко по-бавен от това, което очаквахме, но и така Maiden са се справили. От няколко дни само него слушам и вече почти не остана песен, която да не съм харесала. ![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Това са Maiden бе, прост. ![]() Това какво беше? Изказване на фригидна 13-годишна фенка на Грийн Дей? Какво като са Мейдън - това значи че серат злато и лекуват слепите ли, кво...? Албумът си е ОК, просто продължават по линията, по която започнаха с последните си неща - забавяне на темпото, по-спокойно и улегнало свирене, псевдо-"опрогресивяване" и стремеж към писане на по-дълги и сложни песни. Не е Powerslave, част втора, но си е съвсем приличен и достатъчно добър за въртене албум. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това какво беше? Изказване на фригидна 13-годишна фенка на Грийн Дей? Какво като са Мейдън - това значи че серат злато и лекуват слепите ли, кво...? Не, това беше изказване на човек, слушал и оценил тази банда още по времето, когато си се чудил каква функция обслужва мъничкият израстък между краката ти. А виждайки, че така и не си схванал какво са Maiden за метъла, се питам дали все още не се чудиш над горния въпрос. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
полека, ще ти се скъсат тирантите :Д
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И като са дали много на метъла, трябва да очакваме че на 35-тата година от началото на кариерата си, ще са на нивото на което са били през 80-те, да...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Не, това беше изказване на човек, слушал и оценил тази банда още по времето, когато си се чудил каква функция обслужва мъничкият израстък между краката ти. А виждайки, че така и не си схванал какво са Maiden за метъла, се питам дали все още не се чудиш над горния въпрос. ![]() Предполагам, че тази банда съм я прослушап и оценил не по късно от теб, но това не ми пречи да критикувам албум който не ми харесва. И колкото и да ми е странно, подкрепям мнението на Ската. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Чух го и аз. Поначало имах доброто намерение да го оставя за средата на септември, когато евентуално ще съм се наслушал на новия A7x и няма да има какво да ме разсейва, ама на. Мейдън е, не стърпях...
Като цяло не е никак лош албума, дори сякаш е по-добър от предния. По-разнообразен е със сигурност. Има си парчета дето доста бързо хващат - The Alchemist, Coming Home, The Final Frontier. На последното даже изкуствено са му подсилили якостта като са тикнали преди него за интро най-отвратителното нещо, което е било записвано на диск с логото на девиците отгоре, та един вид да се получи контраст. На други парчета им трябва малко време да ти се набият в главата, а трети са си откровен баласт - El Dorado и Isle of Avalon. Звука не ми харесва, щото много са замазали китарите. Може пък и да е търсен ефект. -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
![]() Много ме кефи албума, в интерес на истината. ;] |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 11:19 PM |