Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!

Reply to this topicStart new topic
> The Haunted - The Dead Eye?, как го намирате?
abductor
коментар Sep 3 2006, 04:43 PM
Коментар #1

Undead

Група: Потребители
Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Викам да отворя такава тема по случай лийкването на албума. Говореше се за новите идеи и други такива неща, сега, след като албума е факт, как го намирате? Аз лично в момента се чудя дали ще ми се иска да го слушам втори път, ама аз съм си тъп метъл, та ми е интересно вие как мислите...

--------------------
...Never Wake the Dead...

Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 3 2006, 05:16 PM
Коментар #2

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Типичен пример за група, която експериментирайки се е отдалечила твърде много от корените си. Липсват бързите траш парчета, които бяха спойката измежду по-странните песни в "rEVLOVEr". Въпреки това албумът ми харесва, защото музиката си е доста добра, ама някак си не ми е като The Haunted. Искам си траш песни развиващи се с 6347872378 километра в час, върху които Dolving да си изплюва белите дробове...

edit: Всъщност ми напомня на втория албум на Mary Beats Jane.

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Sep 3 2006, 06:21 PM
Коментар #3

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

За мен албумът е много силен. Много професионализъм и музикантско майсторство са вложени вътре.

Обаче...това не е The Haunted-направили са твърде голяма крачака за твърде малко време. Но пък не се знае. И Dark Tranquillity това правят, но им носи успех.

И все пак-очаквах да чуя някакъв бърз и мелодичен траш какъвто групата правеше. Иначе сам по себе си албумът си го бива и то немалко.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Sep 3 2006, 10:05 PM
Коментар #4

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Град: София
Потребител N: 1323

Не ме радва, ама никак. В предишните им неща имаше енергия, имаше агресия, имаше свежест. Тук има предимно досада и разни разпилени, недостигнали потенциала си идеи. Просто не са The Haunted бандата, която трябва да прави подобни недоклатени "прогресарски" експерименти със стила си... Трашът им се удаваше далеч по-добре и звучаха като себе си.

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
Slash
коментар Sep 3 2006, 11:08 PM
Коментар #5

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Цитат(Benedict XVI @ Sep 3 2006, 05:16 PM) *
Типичен пример за група, която експериментирайки се е отдалечила твърде много от корените си.

Manowar fan Не, има групи, които не трябва да се отдалечават от корените си, защото не могат да свирят друго. Това не означава непременно нещо лошо, не може всяка група да е Opeth, примерно.

По принцип The Haunted ми се струваха лееко зациклили, което в техния случай не е толкова лошо, но пък ако бяха направили нов "rEVLOVEr" - щеше да е тъпо. Правилно постъпиха, като експериментираха, друг е въпроса обаче, какъв е резултата... а резултата на мен не ми харесва. Пишете един минус и от мен. Тука ясно се откриват приликите и разликите между пътищата на едни The Haunted, Dark Tranquillity и In Flames. Експериментите на DT са сложни, интересни и успешни. Експериментите на In Flames са разочароващи. Жалко ще е, ако The Haunted поемат по пътя на In Flames...

Хайде поздрав с любимия ми "The Haunted Made Me Do It"! icon_headbang[1].gif

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 4 2006, 09:24 AM
Коментар #6

Facepalmer

Извинявайте, разбирачи, но Dark Tranquillity никога не са правили някакъв особено шокиращ завой в стилово отношение, който да отблъсне феновете им, така че тия сравнения са АДСКИ ТЪПИ.

А ако трябва да бъда честен, новият The Haunted ме кефи доста. Просто е различен вид музика, но направен като хората. Преди няколко дни ви говорех за Stonegard. Е - за да те кефят Stonegard, а "The Dead Eye" - не, трябва да си ебати лицемерния кон с капаци.

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Sep 4 2006, 09:49 AM
Коментар #7

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Цитат(Benedict XVI @ Sep 4 2006, 09:24 AM) *
Извинявайте, разбирачи, но Dark Tranquillity никога не са правили някакъв особено шокиращ завой в стилово отношение, който да отблъсне феновете им

"Projector"?! wink.gif А който се е отблъснал от този гениален албум във всеки случай е идиот...

Цитат
Преди няколко дни ви говорех за Stonegard. Е - за да те кефят Stonegard, а "The Dead Eye" - не, трябва да си ебати лицемерния кон с капаци.

Не баш, защото Stonegard нямат "The Haunted Made Me Do It" в дискографията си...

Абе пак твърдя, че промяна в тая група трябваше, но на мен лично ми е леко плоска (промяната). Не знам, ще чуя албума още веднъж по някое време...

+Quote Post
InsArtTure
коментар Sep 4 2006, 09:49 AM
Коментар #8

^^Чуй The Mind's I и после си пусни Projector, а след това Haven и тогава говори за разбирачи biggrin.gif

Новият на Дъ Хонтид е муцка, но е различен - какво го обсъждаме още?

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 4 2006, 10:05 AM
Коментар #9

Facepalmer

Ама тия албуми са минало и сега щастливо си подрънквате "Character", нали?

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Sep 4 2006, 10:18 AM
Коментар #10

^Хаха, добре де - щом ще спамим със заядки.
Най-много слушам Хевън, който си е хеви метъл с харш вокали. Projector го въртя най-много след него. Най-скучният (ако изобщо има такъв) ми е Character и то не за друго, ами защото почти не се различава от предния. Искам завои!

А пък ще предпочета предните два Дъ Хонтид пред новия. Туй то.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 4 2006, 10:19 AM
Коментар #11

Facepalmer

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Sep 4 2006, 10:22 AM
Коментар #12

^Специален поздрав получваш с Noise Forest-Cramp
Качествен траш/кор. Зарязвам Дъ Хонтид и се отдавам на неща тип старите Сепултура. Завои,завои ама от който може да ги прави.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 4 2006, 12:02 PM
Коментар #13

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Хайде само не превръщайте темата в "The Haunted vs Dark Tranquillity", че имам лоши спомени от неотдавна. wink.gif

Мнението ми се припокрива изцяло с това на Airin. Че "The Dead Eye" е музикантски албум, върху който е работено много, е повече от очевидно. Но при все, че не е добре да се тъпче на едно място, е далеч по-зле да изгубиш себе си в някакъв криворазбран стремеж към иновативност. Видяхме достатъчно групи да се провалят от оригиналничене. Развитието трябва да е последователен и постепенен процес...

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 4 2006, 12:13 PM
Коментар #14

Facepalmer

Цитат
Развитието трябва да е последователен и постепенен процес...

Е не е като да е чак толкова далеч от идеите, които прокараха в "rEVOLVEr"...

--------------------

+Quote Post
Lucretia
коментар Sep 5 2006, 11:53 AM
Коментар #15

Просветен

Коментари: 401
Регистриран: 25-October 05
Град: Хангар 18
Потребител N: 996

Е, доста по-различен е от любимия ми "One Kill Wonder", но ми харесва, определено. Все пак трябва да го прослушам още няколко пъти smile.gif

+Quote Post
Rolf
коментар Sep 6 2006, 09:38 AM
Коментар #16

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Очаквах нещо забележително, а се оказа един доста разхвърлян и лишен от ясна посока албум. Старите неща (в това число и rEVOLVEr) си остават любими, но този едва ли ще го слушам още много.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd July 2025 - 09:55 PM