![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 29-June 03 Потребител N: 186 ![]() |
![]() Просто си дайте мнението за него! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Тъй като съм пристрастен ще бъда кратък - gothic metal-а обединява в себе си страшно много стилове, което го прави адски разнообразен. Готик ми е любимия стил и засега не съм намерил нещо, което да го замести
![]() -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Mnogo e qk stila, kefi me i na4ina na obli4ane, kakto i ideite...
Oba4e v dne6no vreme ima mnogo grupi, koito nepravilno sa opredelqni za Gothic (primerno Crematory - te sa melodi4en death spored men). Interesno e 4e spored nqkoi Gothic-ut proizliza ot edna macka, SIOUXSIE (4ete se Suzi), koqto e dvijela sus Sex Pistols. Grupata i se e kazvala SIOUXSIE AND THE BANSHEES. POsle se poqvqvat Joy Division, Fields Of The Nephilim i mnogo drugi. Ima6e edna statiq v XAOC 6 za Gothic-a, ako uspeete da si go namerite q pro4etete, 6te vi e ot polza i 6te nau4ite dosta intersni ne6ta... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Creamtory са ми любима група. Другите готик неща са големи глупости според мен...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не твърдя, че съм особено запознат с философията на готика... но като цяло музиката ми харесва (Crematory не са единствената стойностна група)! Дори се кефя като видя така облечени хора, макар аз да не бих стигнал чак дотам.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човекът с пръснатата глава, чийто мозък се стича по стената зад ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 333 Регистриран: 6-March 03 Потребител N: 51 ![]() |
gothica e super qka muzika
samo germanskiq gothic ne6to ne me kefi hi4 naposledak 4esto slu6am edna mnoo qka grupi4ka "Third and the Mortal" mnoo qka grupa prosto prikazka 4uite gi ako ne ste gi 4uvali!!! v mp3.online.bg gi ima -------------------- There is nothing wrong with me
I'm not trying to see things your way I'm not lost, I'm not drowning, I'm not lost I'm just waiting, waiting to die |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Има някои страхотни готик групи, но има и големи бози. Аз например харесвам Lacrimosa имат някои направо убийствени парчета, нищо че са на немски.
![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 372 Регистриран: 19-April 03 Потребител N: 76 ![]() |
pi6a s nick-a na sistera, oba4e vqrvam, 4e 6te se suglasi:
![]() ![]() ![]() -------------------- Free your body and soul
Unfold your powerful wings Climb up the highest mountains Kick your feet up in the air You may now live forever Or return to this earth Unless you feel good where you are! |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Ммдаа! Не-лошо нещо е готикът. Nightwish, Lacuna Coil, EverEve, Lacrimosa... Все приятни групи. E, EverEve (Вечната Ева?!?) са по скоро Electro-Gothic, но и аз не съм много-много навътре в тоя жанр, та тея ми доидоха наум.
За едно обаче съм сигурен: Crematory НЕ са Goth!! Може и да имат такива елементи, но това далеч не е достатъчно да бъдат определяни по този начин! По-скоро бих ги определил, като Doom/Death... Иначе кътртят мивки и късат тапети! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(RAPTOR @ Jul 4 2003, 01:10 PM) Тъй като съм пристрастен ще бъда кратък - gothic metal-а обединява в себе си страшно много стилове, което го прави адски разнообразен. Готик ми е любимия стил и засега не съм намерил нещо, което да го замести ![]() Хехе, в случая говорим за чистия готик т.е. готик-рока, а не готик-метъла. Готик-метъла все пак е повече метъл с готическо звучене и мотиви, но си е метъл... ама айде да не обобщавам така лаишки. Като ви гледам тука само Peter има някаква представа за какво иде реч в готика... И Beelzebub. Като ви гледам примерите за "готик" групи на другите направо ми иде да се гръмна. Странно защо всички забравят Bauhaus, които са кръстниците на готика. Те са истински готик. Както и Fields of the Nephilim. Просто повечето от съвременните "готик" групи имат само далечни забежки към този стил, който е произлязъл от пънка и има всички типични за тази музика приоми... с тази разлика, че философията и някои други неща се променят и всичко става мрачно и безчувствено, без агресия, спокойно, но спокойна лудост, жестокост, "извратеност"... Crematory не могат да бъдат дори приближени до готика и то по никакъв параграф. Съвременния блек (btw - много са ми смешни блекове, които твърдят, че готика е глупост, но...) е многократно повече повлиян от готика отколкото тази doom/death група... Та да уточня - готика произлиза от пънка, и се оформя като почти самостоятелен екстремен стил, но всички симфонични, псевдо-класически и подобни групи (Nightwish, "класическите" неща на Lacrimosa) са само повлияни от този тип култура (btw - Nightwish са по-малко готик дори от Korn, не ме карайте да се смея). В момента готика и индъстриъла и дарк-фолка са отделени в една и съща сцена в Англия и Америка (и Азия), а само в континентална Европа се смесва с "имитации" на симфонична музика. Eдна доста разкрепостена и обширна статия относно готика има тук. Този коментар е бил редактиран от Metanoia на Jul 5 2003, 02:37 AM -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат Сега се дочуват разни слухове за някакъв реюниън, но ще видим. Ще умра от кеф ако една от любимите групи възкръсне... Те записаха кавър на Metallica - One, който е супер мега ултра хипер як, както обикновенно. Ако не си го чул - mp3.online.bg Цитат Crematory не могат да бъдат дори приближени до готика и то по никакъв параграф. В такъв случай - бах го и в тъпия стил. Нищо от него не ми харесва... П.С. Само не се обиждайте! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Mnogo mi se iska da si namerq pesenta "The Lord's Prayer" na SIOUXSIE AND THE BANSHEES... Tova bila nqkakva izvratena versiq na "Ot4e na6".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Интересен стил-най-вече почитателите му изглеждат интересно
![]() Може да се каже,че вампирските неща ми допадат... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Аз не го закачам и то не ме закача
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 20-July 03 Град: In the mist of the shadows.. Потребител N: 203 ![]() |
poweche uwajawam starite gothic neshta kato muzika i istinskite goth fenowe, a ne kreshtqshtite momichenca, koito sa ludi po bandi kato nightwish i pretendirat, che slushat gothic. ne e nujno da poqsnqwam che mrazq opernite izliqniq.
stila na oblichane opredeleno e neshto krasiwo i ideino pyk i samite fenowe sa dostatychno razkreposteni za da mi haresat, samo che ne pooshtrqwam kicha, koito se postiga w nqkoi ot sluchaite. kolkoto da goticheskata literatura-da towa mi e luibimo.i goticheskite katedrali sa dostoini za wnimanie.jalko, che sa praweni tolkowa wisoki i detailni samo za da se dostigne po-blizo do "gospod". izobshto gothic-a ne e prosto nqkakyw dosta komersializiran i iznasilwan naposledyk stil, a nachin na powedenie i syshtestwuwane -------------------- Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Цитат(black_coffin @ Jul 20 2003, 11:23 PM) poweche uwajawam starite gothic neshta kato muzika i istinskite goth fenowe, a ne kreshtqshtite momichenca, koito sa ludi po bandi kato nightwish i pretendirat, che slushat gothic. ne e nujno da poqsnqwam che mrazq opernite izliqniq. E, аз адски се кефя точно на женски вокали на фона на китари. Това не ме прави по-мизерен от тебе. ![]() -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Не разбрах точно как стигнахте до дискусията за женските вокали, но... нещо не са за метъла
![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(black_coffin @ Jul 21 2003, 12:23 AM) kreshtqshtite momichenca, koito sa ludi po bandi kato nightwish i pretendirat, che slushat gothic. Suglasen sum, no mai propusnahme kre6tq6tite momi4enca pri vida na Ville Valo (ili kakto tam se pi6e6e... ) ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(Peter @ Jul 22 2003, 08:59 PM) Ville Valo (ili kakto tam se pi6e6e... ) ![]() На този името му май се пишеше Vile (с 1 "L"). ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Всички са срещу мен!
-------------------- From Wishes to Eternity
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(RAPTOR @ Jul 23 2003, 01:34 PM) Всички са срещу мен! Това пък защо? Кои и за какво? -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кои бе Рапти?
Ако искаш аз съм от тебе! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Metanoia @ Jul 23 2003, 02:29 PM) Цитат(Peter @ Jul 22 2003, 08:59 PM) Ville Valo (ili kakto tam se pi6e6e... ) ![]() На този името му май се пишеше Vile (с 1 "L"). ![]() Abe vse mi e edno i bez tva me draznqt. Ama aide 6te si mul4a 4e da ne stane i tuk HIM-voina ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Ще си слушам какъвто готик си искам, ако ще не с женски, а с бабешки вокали
![]() ![]() -------------------- From Wishes to Eternity
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Май някои хора тук не са чували Doro с такъв глас могат да се похвалят не повече от 3-4 мъже. А иначе не мога да разбера защо някои си мислят, че щом има класика, "оперни излияния" и жени вместо мъже, това не е gothic, да не ми разправя за "крещящи момиченца" за да не започвам с "крещящите момченца" в този стил.
-------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 20-July 03 Град: In the mist of the shadows.. Потребител N: 203 ![]() |
Цитат E, аз адски се кефя точно на женски вокали на фона на китари. Това не ме прави по-мизерен от тебе. ne sym kazala, che si po mizeren ot men-samo si izkazah mnenieto za gothic-a, a ti mi zwuchish kato "guzen negonen bqga" Цитат Ще си слушам какъвто готик си искам, ако ще не с женски, а с бабешки вокали -prawilno-slushai si kakwoto iskash-prosto na men towa mi obryshta wytreshnostite Цитат Suglasen sum, no mai propusnahme kre6tq6tite momi4enca pri vida na Ville Valo (ili kakto tam se pi6e6e... ) i towa izpusnah.chestno da si priznaq na men mi hareswaha pyrwite dwa albuma..predi da stanat bylwoch..no ville valo si e sladnikaw liglio i sa mi gadni wsichkite mu "fenki"..phu..komersii. nablegnah na nightwish ot lichni syobrajeniq -draznqt me poweche ,zaedno s powecheto grupichki kato lacuna coil, l'ame immortelle,within temptation,tristania i t.n. ne moga da kaja, che ne stawat za nishto ,zashtoto shte e glupawo obobshtenie,no na men ne mi ponasqt i predpochitam da si swyrzwam gothic-a s grupi kato virgin black, my dying bride, anathema [ima mn dobri grupi]...takiwa neshta[dokolkoto mi se sluchwa da slusham gothic..pone naposledyk]
-------------------- Fallen souls, die behind my steps
by following the freezing moon... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 564 Регистриран: 30-July 03 Потребител N: 220 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jul 4 2003, 05:14 PM) Creamtory са ми любима група. Другите готик неща са големи глупости според мен... LELE TVA 4E DRUGITE GOTHIC GRUPI NE STRUVAT NAPRAVO ME RAZZZZZZZBIIIII. obojavam tozi stil. muzikata, drehite, mnoooooooggoooooo qko, dano tazi godina da uspeq da otida na nqkoi ot tezi festove v germaniq. mejdodrugoto edna priqtelka germanka mi prati mnogo qka statiq ot edno nemsko gothic spisanie. az taka ili ina4e 6te q prevejdam i moga da vi q pratq v saita. obojavam atmosferata svurzana s vsi4ko v tozi stillllll. osven tova goti4eskite katedrali su6to sa umopomra4itelni. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 34 Регистриран: 8-June 03 Град: Blagoevgrad Потребител N: 145 ![]() |
Като цяло готика си е много яка музика и макар че само говорите за "крещящи момиченца" и т.н. хванете смисъла на целия стил. Защото в готика има много повече смисъл отколкото в разни безсмислени групи като Children of bodom. Почнах да чепкам различна тема но малко се ядосах. А на тези които говорят против готика - вземете чуйте Lacrimas Profundere. Супер яка и култова група!!!!!!!!!!!!!!!
-------------------- This is War and we are soldiers
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 564 Регистриран: 30-July 03 Потребител N: 220 ![]() |
SUPER QKO SE IZKEFIN NA DUMITE TI. TO4NO TAKA SI E. V GOTIKA IMA MNOGO MISTIKA I DULBO4INA, KOITO V MNOGO OT DRUGITE STILOVE SE GUBI. ZA MEN NQMA PO STRAHOTNO OT GOTHIK. e SAMO HIM SA ZA MEN NAD VSI4KO, AMA ZA TOVA E PO-DOBRE DA NE GOVORQ V TEZI FORUMI ZA6TOTO DRUGITE 6TE ME IZQDAT S PARCALKITE
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
да бе, нали има изобилие от метълки та сме тръгнали да ги ядем с парцалките..е като чуем Хим..бе какво ме боли че им се кефят, нека..но ако може не ги оставяйте на същото ниво с някои други групи (да не говорим за израза "him - da best") - ОБИДНО Е! Гавра с творчеството на другите групи, ясно пича е импотентен, ми не е виновен човека, решил това да го стимулира да прави музика - чудесно, но след като си е излял чувствата защо не направи малка пауза да си събере мислите и да почне наново а не да ми бълват по телевизията нон-стоп нови клипове на стари парчета на хим??
За готика не мога да дам някакво компетентно мнение (не че има обективност що се отнася до музика..) , не съм фен но кажете ми какво ми пречи това че някой намира стойност у готика? Хляба ли ми взима или нещо ми пречи на достойнството? black_coffin сори че теб ще хвана за пример,но момиче, много злоба, много! Хвани си повечко приятели та да не ти е толкова нервно вместо да предаваш нервите си на други хора посредством този форум |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9th July 2025 - 10:19 PM |