![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Охо, географски спор. Как Щурм да не се намеси?
Арнхем е на холандски, Арнхайм на немски. В българските справочници най-често се среща варианта Арнем и по-рядко Арнхем. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Виж и Лъвкрафт тогава
![]() Иначе аз с Арнхайм видях това: Витес Арнхайм холандски футболен отбор. стори ми се логично, деа знам. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Опс, преправих си коментара с идеята да бъде кратък и точен.
Инак за Арнхайм - това си е популярна нискогерманска фамилия, тъй че не се учудвам, че някой е решил да го използва за холандския град (който между другото хич не е малък). -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Swallow the Sun - Silence of the womb
Мълчанието на утробата Тези скитащи силуети стари Съкрушени от последните си дни. Проклятието човешко - празни семена Печал е отредена...за подадената им ръка. Самотни стъпки по майката земя Пулсиращо сърце в пясъка на океана - С ехо силно блъска се на отчаянието гласът Тук - когато вълни старите отнасят. За майката земя ще паднем в този час Ще ни вземе тя - паднали до последния от нас. Въздухът отровен, пустошта Издига се като наша гробница. Мълчанието на утробата Небесата изтикват последна светлина Лятото съществува единствено в мъдрите писания ...Подготвяме се за последните мигове Когато зима слънцето ще погълне. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Pink Floyd - Welcome to the machine
Добре дошъл в системата Добре дошъл, синко, Добре дошъл в системата. Къде беше, къде беше досега? Всичко е наред, знаем къде си бил. В процес на обработка, запълвайки времето. Снабден със своите играчки, после към скаутите се присъедини Купи си китара, само и само да "накажеш" майка си. И не харесваше училището, и, и Знаеше, че не могат да си играят със теб. Затова...добре дошъл в системата. Добре дошъл, синко Добре дошъл в системата. Какво сънува? Научихме те какво да сънуваш, тъй че всичко е наред. За една голяма звезда бленува, Свиреща на жестока китара Винаги ядеше в поредния Стек Бар Караше с удоволствие своя Ягуар. Затова добре дошъл Добре дошъл в системата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Nine Inch Nails - Every day is exactly the same
Всеки ден е един и същ Вярвам, че бъдещето вече съм прочел Защото повтарям една и съща рутина. Спомням си...имах някаква цел Ала може да е било просто сън, въпреки това. Мисля...имах някога глас Сега не ще излезе звук от мен Просто правя каквото ми е казано Наистина...не бих искал да дойдат Те О, не. Всеки ден е един и същ Всеки ден е един и същ Лишен от любов, лишен и от болка Всеки ден е един и същ Чувствам...очите им постоянно гледат В случай, че отново изгубя себе си Понякога си мисля, че съм щастлив тук Понякога...е, понякога просто претендирам, нали? Не знам как започна всичко това Но знам точно как ще свърши, да. Всеки ден е един и същ Всеки ден е един и същ Лишен от любов и лишен от болка Всеки ден е един и същ Пиша...на малко късче хартия Надявам се, че някой ден ще го намериш Е, ще го скрия, зад нещо ще го скрия Те няма...няма да погледнат отзад. Все още съм вътре, вътре в Тук Мъничко...по малко от мен кърви Бих искал всички, всички други начини Но просто не знам...не знам Какво друго мога да направя и да съм... Всеки ден е един и същ Всеки ден е един и същ Лишен от любов, лишен и от болка Всеки ден е един и същ Всеки ден е един и същ Лишен от любов, лишен и от болка Всеки ден Е един и същ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 43 Регистриран: 26-April 09 Град: София Потребител N: 3384 ![]() |
Avenged Sevenfold - M.I.A (Missing in Action)
Изчезнали(не съм сигурен как точно да го преведа,но трябва да е нещо подобно) Взираш се в клането молиш се слънцето да не изгрее никога повече Живееш пореден ден в прикритие Тези чувства немогат да са правялни Дай ми куража си,да стана и да се бия Днес да стана и да се бия Битката продължава и продължава Зада ме предизвикаш трябва да си силен Бродя през твоята земя,но не съм оттук Два милиона войника немогат да грешат Не е забавно,но съм бил тук и преди Далеч съм от дома и водя твоята война (Не е по начина,който си представях исках по-хубави неща) Някои са белязани,други убиват за наслада Застрелях майка точно пред сина й (Изтръгни това от съзнанието ми и моля те изтрий мечтите ми) Бий се за чест,бий се за своят живот Моли се на боговете да сме прави Въпреки,че победихме,аз все още мога да загубя докато не се прибера вкъщи при теб Виждам майките ни обляти със сълзи, порастнахме толкова бързо,къде се изгубиха тези години? Спомените няма да ти позволят да плачеш, освен ако не се върна тази вечер. Толкова войници на отсрещната страна Отнемам техните животи,зада запазя своя (Белязан да изляза жив от тук, убийството е единственото което знам) Никой не ми казва причините за които сме тук Имам оръжия,тъкаче няма от какво да се боя (Нов ден,нов живот,но нищо реално което да си спечелил) Бий се за чест,бий се за своят живот Моли се на боговете да сме прави Въпреки,че победихме,аз все още мога да загубя докато не се прибера вкъщи при теб Виждам майките ни обляти със сълзи, порастнахме толкова бързо,къде се изгубиха тези години? Спомените няма да ти позволт да плачеш, освен ако не се върна тази вечер Взираш се в клането молиш се слънцето да не изгрее никога повече Живееш пореден ден в прикритие Тези чувства немогат да са правялни Дай ми куража си,да стана и да се бия Гледам как броят на убитите се покачва чудя се как все още съм жив Кръв на непознат по ръцете ми,стрелям колкото мога Няма спокойни вечери като гледаш как братята ти умират Да унищожиж всички техни планове без мисъл за мен (без мисъл за мен) без мисъл за мен Ооооо.... Бродя сам през града,витаещите спомени преминават Убиец броди улиците тази вечер Прости ми за всички престъпления Не забравяй,че бях толкова млад,биех се толкова уплашен В името на Бог и Родината -------------------- ![]() "The strongest man in the world is he who stands alone." -Henrik Ibsen “We make up horrors to help us cope with the real ones.” -Stephen King "In the middle of the journey of our life I came to myself within a dark wood where the straight way was lost." -Dante Alighieri |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Confronting the devil
Лице в лице с дявола Изглеждам, сякаш съм умрял Ненавиждам си живота Не мога да повярвам, вътре в мен Болката, болката. Картините сякаш казват всичко Злочесто изкривени. Дари вятъра с основание: И само пламъци аз виждам И огледалото се разпилява. Някой да отмъсти за мен За детето, което умря вътре. Вода, вода нека ме облее Пламъкът ужасен да изтлее. Виждам, виждам през теб Дяволът там вътре Превзел горчивата ти душа В своето пробуждане оставя разруха. Очите ти ми казват всичко За вината, която носиш Доверенико, приятелю скъп мой Предаде завинаги доверието Разкъса го и няма да се върне то. Някой да отмъсти за мен За детето, което умря вътре. Вода, вода нека ме облее Пламъкът ужасен да изтлее. Отровна ярост набира сила "Да обесим предателя, да го овесим на въжето!" Не си сам в твоя грях Всички сме едни и същи, да, Но не успя да разкъсаш оковите И да се извисиш - Сбогом, приятелю мой. Мигове - точно като този Изграждат, определят Човека. Когато завесите паднат с финален зов Всичко, което е останало, е кръв. Трябва да се борим за кръвта. Нищо друго, нищо друго няма Което е по-важно и значимо от това. Плувах в отмъщението на Дете, което вътре в себе си умря. Вода дойде, спасително ме обля Но не успя да укроти една забодена кама. Докато не усетиш болката ми Никога...никога няма да разбереш ти. Пощада нека ми помогне днес За да преживея силен тази нощ. Толкова...е нереална Жестокостта на съдбата. Толкова е нереална Мъката, мъката на нашата съдба. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
![]() Браво, браво. Друго си е като не си скаран с българския :д Мерси. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Disturbed - Deify
Обожествявам Човек X: Мисля, че го преизбраха поради един прост факт - хората знаеха, че може да повярваш, че казаното ще е изпълнено и правдиво. Човек У: Това е репресивен коментар, с уважение. Буш: Страната ни е силна. Човек Z: Ала колко хора са мобилизирани в боен марш, сякаш е... Буш: Маршируваме, за да защитим свободата... Човек N: страната на правителството! Буш: И всичко, което е правдиво, всичко, което е добро, в нашия свят. Всяка привързаност бе предадена И вече не се страхувам от това Прекалено бях сляп да го видя Колко, точно колко от мен открадна. Знаеш ли защо съм толкова потресен? Оставих невиността ми да изтлее Знаеш ли защо не мога да бъда усмирен? Накара ме нещо да погреба; Няма да спя през нощта. Исках да се осъществи нещо свято А сега съм заклеймен като отстъпник Ясно е какво трябва да предприема сега - Не си безсмъртен, не Няма да ги оставя, не Да те обожествяват. Да виждат в теб нов спасител Да те обожествяват Да възстановят вярата в един побъркан. Искаш да знаеш защо сякаш желанието е умряло? Всички живяхме в тази лъжа Искаш да знаеш защо волята ми е така укрепена? Събуди в мен отново глада Късмет със заспиването в нощта. Исках да се осъществи нещо свято А сега съм заклеймен като отстъпник Ясно е какво трябва да предприема сега - Не си безсмъртен, не Няма да ги оставя, не Да те обожествяват. Да виждат в теб нов спасител Да те обожествяват Да възстановят вярата в един побъркан. Всяка привързаност бе предадена И вече не се страхувам от това Всяка привързаност бе предадена И вече не се страхувам от това Прекалено бях сляп да го видя Колко, точно колко открадна от мен. Прекалено бях сляп да го видя Всяка привързаност бе предадена И вече не се страхувам от това Всяка привързаност бе предадена И вече не се страхувам от това Да те обожествяват. Да виждат в теб нов спасител Да те обожествяват Да възстановят вярата в един побъркан. Да те обожествяват (Всяка привързаност бе предадена) Да виждат в теб нов спасител (И вече не се страхувам от това) Да те обожествяват (Прекалено бях сляп да го видя) Да възстановят вярата в един побъркан. (Колко, точно колко открадна от мен.) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Primordial - Empire Falls
Рухването на владичеството Студен вятър свисти През гробовете той ехти И оголва език отровен И нечист дъх на измама. Син съм на моя баща И неговите дела Не могат да останат недовършени... ...останат недовършени. А ти! Търгуваш с неговата кръв Пишейки своята история В жертвите на загиналите. Къде е човекът в борба Аз ли съм той? Би продал всяка истина За празни победи безброй... Всяко владичество ще падне Всеки монумент ще рухне Забравени мъже, гледащи минаващите векове. Чиито тихи думи Издигат се в измяна Ще се издигнем в измяна. Къде е човекът в борба Аз ли съм той? Би продал всяка истина За празни победи безброй... Всяко владичество пада в крах И земята превръща се в прах. Земите, в които съм роден Ще бъдат гробница за мен. Това са земите, земите, в които съм роден Скоро - руини, руини на миналото ми. И когато небето рухне накрая И земята превърне се в прах Тогава ще узнаеш - те ще са моята гробница. Къде е човекът в борба Аз съм Той! Би продал всяка истина За празни победи безброй... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
Annihilation of All that is Holy - The Project Hate
Унищожение на всичко де що е свято. Когато си мислеше, че всичко е приключило ние пращаме нашите армии в пълна атака Запалваме стените на рая унищожение на основата на бог Със яростни демони и сила идваща от ада ние започваме тази война Ние разливаме кръвта на всевишния и нанасяме унищожение по неговите стени Почиствайки земята от боклук християнската сган е убита Те пищят неговото име в болката си Унищожение Пера падат през огъня и пепелта Апокалипсиса най - накрая Мрази ни, но знай нашето име Унищожение Аз съм жътваря на глупаците Слънцето което прегаря през душата ти аз съм инструмента на отмъщението Ще те направя не-цял Това е нашето проклинание; Моля се за нас Сега, в момента на нашата смърт Освободи ни, опрости ни Сега, в момента на нашата смърт Той, който се поти в кръв за теб Той, който беше бичуван за теб Той, който беше коронасян Той е този, който трябва да бъде убит Той, който твърдеше, че е истината Той, безпомощният, безполезен глупак Сина на курвата който умря за теб За нищо Падам, падам падам, падам Погнуса в тяло, виж нашето славно унищожение И докато западаме през чистилището гори червено Дишаме през душите си, които са умрели оставени да почиват Ах, ние дишаме за смърт и слава гори червено Трябва да видим през душите ни, които умряха Унищожение Вярвай в лъжата или бъди завинаги отлъчен Ние пируваме в хаоса и чистилището Трябва да вземем това което е наше Унищожение на всичко което е свято Покажи себе си ! Мрази ни! Мрази ни ! Покажи себе си ! Юда! Юда! Това е нашето проклинание Сега, в момента на нашата смърт Така, че ела, покажи себе си сладка смърт така, че припълзи в мен В мен, да ! вярвайте ми, вашият спасител е мъртъв вътре в мен сега Назарете... Този свят никога не е имал нужда от теб! Назарете... Второто идване е голяма не-истина Назарете... Няма вече твоите жалки шибани лъжи Назарете... Назарете ... Назарете... Ти си моя избранник Назарете... Ти си моята плячка, сине на курва Назарете... Назарете... Назарете И докато западаме през чистилището Все още дишаме нашите души, които са умрели Това е нашето проклинание; Моля се за нас Сега, в момента на нашата смърт Освободи ни, опрости ни Сега, в момента на нашата смърт Погнуса в тяло ни каза да обърнем другата буза Стралхливец и лъжец, той е водач на овцете Пречистване през пламъците на ада, война за векове на страст твоя бог не иска да те спаси твоя бог не е спасението. -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
The Cranberries - Zombie
Поредната глава надолу увисва Детето бавно някой отвежда. И насилието отведе до такава тишина Към кого, кого сме ние сгрешили? Но вижте, вижте, не съм аз, не е моето семейство В главата ви, в главата ви, там се бият те С бомби, с безброй, безброй танкове И бомбите им, и техните оръжия. В главата ви, в главата ви - там плачат те. В главата ви, в главата ви, зомби...зомби...зомби, хей..хей..хей. Какво е вътре, във мисленето във главата, зомби, зомби, зомби? Хей, хей, хей, хей, о... Поредна майка се пречупва Сърцето не ще е укротено. Когато насилието води до такава тишина Трябва, трябва някъде да сме сгрешили. Същата прашна история от 1916 В главата ви, в главата ви, там се бият те все още С бомби, с безброй, безброй танкове И бомбите им, и техните оръжия. В главата ви, в главата ви - там умират те. В главата ви, в главата ви, зомби...зомби...зомби, хей..хей..хей. Какво е вътре, във мисленето ти във главата, зомби, зомби, зомби? Хей, хей, хей, хей, о... ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
В търсене на душевен мир- Скорпиънс
Когато съм сам, се чувствам потиснат. Мечтая за свят, който е очарователен и истински. Неясна е мечтата за истински прекрасен свят. И на никого няма да му пука стига светът да се върти. Неясна е мечтата за истински прекрасен свят. И на никого няма да му пука стига светът да се върти. И знам място, където да отида, за да намеря душевен мир. И знам място, където да отида, за да намеря душевен мир. И се опитвам. И се опитвам. И се опитвам. И се опитвам. Преводи да ви трябват на стари песни на Скорпиънс. : ) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Primordial - Failures Burden
Бремето на несполуката Издигам се към студеното слънце и дните отлитат. Без детство роден съм, няма място за вяра в моето сърце, остарял съм в съня и в горчивото време. Духа си съм жертвал, навярно, предал се, веднъж и навеки. Пред всеки открито признал си, у себе си звяра приел съм. Зимата с присмех ме вика, излишно. Мисли, чупливи са моите кости, изгубил съм своите сили за битка и мрачен, и слаб, все едно, съм. Не помня кога това стана, стрелките завързани спряха. С тях и сърцето застина. За края запазих най-малко. От всеки до мен се откъснах, стоях пред красивото просяк. Ръцете прострени отблъснах, на несполуката бремето нося. Всеки носи злото Всеки е измамник и всяка негова дума подклажда големия Огън -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Честит (май) първи (и много хубав) превод. Чудничка песен си избрала.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
^ Ако това е адресирано до мен, за първото - така е, обичам езика. За второто - искрени благодарности. Не ми позволявайте да продължавам.
А песента, и особено текстът, са невероятни! -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
За теб, за теб, така и не можах да харесам Скорпионите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
At The Gates - Slaughter of the Soul
Клане на душата Никога повече, никога Не ще се давя в насилствените ви илюзии Храните се с моята болка Консумирате живота ми. Не ще има поредна зора Каквото сме посели - ще ожънем това. Едно и също е все Достатъчно видяха изморените ми очи От всичките лъжи Омразата ми сляпа е. Клане, клане на душата Самоубийствено, финализиращо изкуство Деца - родени във греха Разкъсват твоята душа. Никога повече Достатъчно видяха изморените ми очи От всичките лъжи Омразата ми сляпа е. Клане, клане на душата Самоубийствено, финализиращо изкуство Деца - родени във греха Разкъсват твоята душа. "Човечеството трябва да се опита да развие в себе си, и в бъдещите си деца освобождаване от усещането за Личност, за себе си. ...човечеството трябва да е свободно от граници, установени рамки и последователност...за да може да мисли, чувства и твори по нови начини." -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Джудас Прийст - "Изяж ме жив"
Обгърнала ме здраво Като втора плът, гореща кожа Прилепваш се към тялото ми И нека екстазът започне От дивите ти тръпки Слабините ми изригват Влудени, ненаситни - да се разпорим Изяж ме жив Животински звуци Пъхтейки в ритъма Стонове, потъвайки в страстта, Задъхвайки се от жега Изкормяща лудост, Разместваща всяка става Ще те накарам под мушка Да ме изядеш жив Длъжен да се отдам, Докато поемам, а ти даваш, Пищейки страстно, Щом стоманеният прът ме инжектира Намушкай ме докрай, Разперен до стената - Добре снабден си да ме имаш цял Така че, изяж ме жив Егати, колко странно, че Халфи се оказа гей! ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
DIO - Living the Lie
Живот измислица Когато милиони мили от Никъде е все още прекалено близо до вкъщи стоиш до стотици хиляди люде но самотен вътре си оставаш ти. Никога не попадна тя в кръга или пък закръглено квадрат той бе? И колкото повече идваха желания толкова по-малко интересуваха се те. Разпродадена, без никакъв прием прекалено късно да се купи Никога не е Кой, а винаги Защо Тя живее в измислица. Когато си на път за някъде но асансьорът пропадне Търсиш ли стълбата към рая или се луташ из залите? Той бе просто предан на тези, който определят правилата. Но прекален бе техният плам А сърцето оказа се от слама за подплата. Няма билет - няма и допускане прекалено късно за покупка винаги е той и знае защо живее в измислица. Живее в измислица. Колко силно го желаеш? Колко далеч би отишъл? Ако отправиш взор към утре за да забравиш днес тогава миналото ще е бъдеще и винаги ще е то за теб с превес. Какво стана с картините тази усмивка от списанията ултимативната съблазън вси кралици, новите крале? Толкова напрежение и прекален натиск не си заслужава опитите няма повече Тях сега е Аз и никакво живеене в измислица! Живот в измислица о, не, защо да живеееш в измислица? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Scar Symmetry - Pitch Black Progress
Черен прогрес Пейзажът е механичен добре смазана черна машинария био-управлявани компютри програмирани за робски труд. За робски труд! Структура издигната в градски дизайн убива еволюцията на човешкия мозък "Аз" марширува в улица със задънен край с неуместна и липсваща концентрация. Един черен, черен прогрес Прогрес със затворен край. Това е един черен прогрес Колкото, толкова. Дигитални храмове наставляват обща популация дарявайки масите с това, което е удобно за тях. Програмират дигитални сънища за консуматорите Зомбирана нация, неспособна на импровизация. Електро-хипнотични послания скачени директно към мозъка. Безкрайно подсъзнателно повтаряне поваля волята да се опълчиш. Прогресираме към черно бъдеще оставяйки след нас сходно минало. Представяне на все нови пътища без значение каква е тяхната цена. Един черен, черен прогрес Прогрес със затворен край. Това е един черен прогрес Колкото, толкова. "Представяме ви черен, черен подход. Чуйте сирените на бъдещето; преглътнете сярата на Новия световен ред. Да се опълчиш означава да не съществуваш." -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Primordial - As Rome Burns
Докато Рим гори Падаме от краищата на света Тъй че съберете при себе си синове и дъщери И кажете им - това са последните ни дни. Проповядайте и нека бедняците да чуят Пейте, пейте на робите. Виждам, че сте избрали да отречете вярата своя Да изгубите миналото, да захвърлите пътя. От планинските върхари към долинни дълбини От бряг до друг бряг прокълнат скитайки. Каква нация, каква държава, каква земя е това? НЕРО - това е твоята сган окаяна... Пей пей... пей, пей ПЕЙ, ПЕЙ ПЕЙ НА РОБИТЕ, ПЕЙ! ПЕЙ НА РОБИТЕ ДОКАТО РИМ ГОРИ! Пей, пей... пей на робите, докато... РИМ ГОРИ! Не са ли костите ни прах? Не е ли кръвта наша - отрова? На колене в черната светлина моля се за спасение и за горчиво изкупление. Хвърляй тогава заровете и всичко помрачи. Може да отвърнеш поглед, но децата ти... поглед не ще бъде отвърнат от децата ти! ~Seirbhiseach de talamh -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Naglfar - Spoken Words of Venom
Изречени думи от отрова Човечество презирано Опитай от моя гняв Разпръсни безсмислени цветове от твойта аура Земята на която вървиш е земята на която ще умреш Черни ангели се усмихват на мъчителната ти смърт Вкуси от отровата моя Думите що изговарям са думи на твойто падение Вкуси от отровата моя Тишината е разпръсната от истината която разкривам Аз съм студен,пламтящ гняв Плътта която притежаваш е най-голямото прахосване Проповедите ми заключват твойта съдба Очите ми са огледалата отразяващи смъртта ти Презрение излъчвам със всеки дъх Презирам те! Ела,докажи се пред мен Лицето ми е последното което някога ще видиш Презирам те!О,колко те мразя! Не ме доближавай-не виждаш ли Не струваш и мръсотия за мен! Не ме доближавай-остави ме! Отвращаваш ме! Човечество презирано Опитай от моя гняв Разпръсни безсмислени зловония от твойто присъствие Земята на която вървиш е земята на която ще умреш О как се радвам на мъчителната ти смърт! Вкуси от отровата моя Думите що изговарям са думи на твойто падение Вкуси от отровата моя Очите ми са огледалата отразяващи смъртта ти Презрение излъчвам със всеки дъх Презирам те! Ела,докажи се пред мен Лицето ми е последното което някога ще видиш Презирам те!О,колко те мразя! Не ме доближавай-не виждаш ли Не струваш и мръсотия за мен! Не ме доближавай-остави ме! Отвращаваш ме! ------------------------------------------------------------ Amorphis - Skyforger (Небесен Ковач) Вътре,в това несъществуване, което познавам много ясно. Посоките, всички точки, на всеки потенциален ъгъл. Аз кова мойта мъдрост във арка, обграждаща всичко. Аз кова мойто сърцебиене, в палат, където рая се разпростира. Аз познавам слънцето и луната имената на звездите движението и целта йм. Отбелязвам мястото на полярната на тези невъзможни височини. Аз кова хоризонтите кова ги за течащата кръв. Аз кова местата някои от сребро, някои от злато. В самота аз измервам обсега на неплодородните земи. Изцеждам в нищото кръстосващите се вълни. Оглеждам всички посоки, вглеждам се в една точка. Виждам ги как се събират заедно, виждам вътре в сърцето. Това тук е моето място, това е моето дело, Аз бях създаден създател на небето. Аз съм създателят на небето. Аз съм ковачът на арката. ------------------------------------------------------------------- Septic Flesh - Infernal Sun ( Адско Слънце ) Притихнал, но не и сам, ти чакаш изгрева да отвори портите на хоризонта. За да можеш да преминеш ямата, късаща на две световете на настоящето, световете на равенството. Изстрелващ огнените си стрели ловец сред звездите. Изправен в свойта златна колесница ти хвърляш копието на времето. Адско Слънце Постъпваш като справедлив тиранин прогонващ студа твойта корона е огънят адски ядящ душевното сърце Адско Слънце --------------------------------------------------------------------------- Dismember - Silent Are The Watchers( Притихнали са пазачите ) Ако гнева ми разрушаваше гробници и отнасяше прагове отблъскващ счупени стари ценности в тъмни ями. Ако мразата ми издухваше загнили думи в прах като пречистващ вятър през отляти гробове Тогава щях да мога да ликувам където боговете погребани лежат покрит с пясъците на времето до пазителите на умираща вяра Притихнали са пазачите Дори и аз ще заобичам църквата ако слънцето погледне през пропукани небосводи към червеите долу Притихнали са пазачите гаргойли на славно минало извисени на техните тронове покрити в тъмна сянка през безкрайни височини към нови морали далеч от това мръсно царство Уелл, не е кой знае къкво, ама доле - горе... -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Heaven Shall Burn - Counterweight
Противовес Неумолим, стремежът им да ръководят животи те следи учейки истини изкуствени че няма повече да скърбиш че няма в смърт да трептиш. ТЕСНОГРЪДИ НАЕМНИЦИ! Търговци на роби! Колекционери на души! Изпращащи обещание за разруха към тези, що не ще коленичат в моления Осмиване на честните в страх остават погълнати вси съмнения. Побирам в себе си неща, които те не ще Краят ми нека предречен е - не ме е страх - Не можете да ме спасите Аз съм Противовеса. Няма нужда да ме спасявате Защото Противовеса съм аз. И няма повече да скърбя И няма никога вече да умра. х2 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 13-September 09 Потребител N: 3561 ![]() |
Забелязах, че няма такава тема, ако има някакъв проблем (тъй като съм нова и неориентирана) - изтрийте я.
![]() Та, заглавието говори само - публикувайте ваши или чужди преводи на любими песни. Аз започвам с някои мои преводи, може да има неточности, за което се извинявам: Manowar - Call to Arms Щом ни видят ще бягат за живота си Към края ще платят за лъжите си Толкова дълго чакахме, сега сме у дома.. Тук, пак има битка, в която да се борим Събрани заедно за звука и мощта Толкова дълго чакахме, сега сме у дома Сега ще се бием за кралството, ще се бием със стомана Избийте всички –кръвта им е наше клеймо Бийте се докато последният от враговете е мъртъв. Яздете през кръвта им, която доволно сме пролели Сега се обръщам със Зов : Готови ли сте да се биете? Да се биете всички заедно като един за правото да бъдем свободни отново Тази вечер ще спечелим. Разбирам по погледите ви Дошли сте тук за метъл да се биете и да умрете Защитници на стоманата – сега сме у дома. Бийте се за Кралството, летете за Слава Въоръжени със сърце от стомана Кълна се в братята, които стоят пред мен На никой няма да коленича Кръвта им е върху меча ми.. Върху меча ми.. Бийте се за Кралството, летете за Слава Въоръжени със сърце от стомана Кълна се в братята, които стоят пред мен На никой няма да коленича Кръвта им е върху меча ми.. Върху меча ми Сега се обръщам със Зов : Готови ли сте да се биете? Да се биете всички заедно като един за правото да бъдем свободни отново Тази вечер ще спечелим. Разбирам по погледите ви Дошли сте тук за метъл да се биете и да умрете Защитници на стоманата – сега сме у дома. Бийте се за Кралството, летете за Слава Въоръжени със сърце от стомана Кълна се в братята, които стоят пред мен На никой няма да коленича Кръвта им е върху меча ми.. Върху меча ми ~ Manowar - Loki God of fire Син на гиганти Минава през небето Приятел на боговете Подчинил зверове и хора Като сокол лети.. Далеч в небето.. За да вземе чука От своя приятел – Тор Живее между световете Света на боговете и хората Той е бог на огъня Гори нависоко.. Бог на огъня.. Във небето.. Бащата на вълк И на морската змия Владетеля на ада Той е гигант.. Братът на Один Лукавият брат.. Този, който променя формата си Който лети през небето Живее между световете Света на боговете и хората Той е бог на огъня Гори нависоко.. Бог на огъня.. Във небето.. Той е бог на огъня Гори нависоко.. Бог на огъня.. Във небето.. Брат на Тор И на Один – бога на войната Локи бога на огъня Царува завинаги.. Бащата на вълк И на морската змия Владетеля на ада Той е гигант.. Братът на Один Лукавият брат.. Този, който променя формата си Който лети през небето Той е бог на огъня Гори нависоко.. Бог на огъня.. Във небето.. ~ Rhapsody - Land of Immortals Чуй тишината на ветровете да чертае съдбата ти.. отиди и се изправи пред огледалото на греха им само смели сърца откриха начин да разбият драконовата магия.. Пресечи поляните на Аргон със сърце в ръката си.. Земя на безсмъртни, аз чакам за деня, в който да се докосна до мъдростта на небесата ти. Земя на безсмъртни, трябва да ми принадлежиш.. От тук, до вечността.. И между хълмите на Елгард, близо до древните руини на Хрон ще се изправиш пред хитростта на старото джудже за да получиш втория ключ трябва да преминеш през кървавото море, където жаждата на Тарос никога не свършва.. Земя на безсмъртни, аз чакам за деня, в който да се докосна до мъдростта на небесата ти. Земя на безсмъртни, трябва да ми принадлежиш.. От тук, до вечността.. Свещена сила на мъдростта, разлей се из въздуха Нека те вдишвам завинаги, за да приключа този епичен и свят куест Пътят ми ще бъде труден, но аз ще направя всичко, за да достигна до долините, където истински герои яздят отвъд портите от слонова кост.. Земя на безсмъртни, аз чакам за деня, в който да се докосна до мъдростта на небесата ти. Земя на безсмъртни, трябва да ми принадлежиш.. От тук, до вечността.. ~ Rhapsody - Legendary Tales Тъмнина покрива земята Тихата река тече.. Шутове танцуват около пламъците Свирейки древна песен Песен за силни воини.. За епични, кървави битки.. Докато лунната светлина покрива стените на имението.. Аз трябва да затворя очите си. Поредната приказка за безкрайни войни, за защитниците на свещената светлина Огъня навлиза в ума ми.. Кръвта на невинни пред очите ми, разстила крилете на мечтите ми Искам да спечеля измежду огъня и стоманата заради всички тях.. Рицари спят край огъня Давейки се в собственото си червено вино Старейшината гледа издигащия се пламък Знайки, че битката ще се отплати.. Магическото чуруликане на птички Посреща светлината на зората Древната песен залязва сега.. Но мечтата ми продължава да пламти.. Поредната приказка за безкрайни войни, за защитниците на свещената светлина Огъня навлиза в ума ми.. Кръвта на невинни пред очите ми, разстила крилете на мечтите ми Искам да спечеля измежду огъня и стоманата заради всички тях.. ~ WASP - Heaven's hung in black Не издържам повече Вече нямам крила.. Не издържам повече – Вратите на рая са затворени Не ме ли чуваш Не ме ли чуваш Не се ли страхуваш, Че никога няма да се завърна? Знаеш ли какво е Когато раят потъва в черно? Не издържам повече. Оградени сме от тъмнина и страдание Не издържам повече Няма повече място в мен за крясъците ти Не ме ли чуваш Не ме ли чуваш Не се ли страхуваш, Че никога няма да се завърна? Не, не искам повече сълзи, моля те Раят потъва в мрак.. Не, не ме оставяй да умра.. Не ме оставай да умра.. Не ме оставай да умра.. Не, не ме оставай да умра.. И ще разбереш какво е Ридаещата стена от въздишки Раят потъва в мрак И ще разбереш какво е Когато раят е сляп Когато раят потъва в мрак.. Време – как можеш да казваш Че нямам време Сляп ли съм – сега казваш, Че раят е сляп През моста на въздишки, сляп, време, време.. О господи, не ме оставай да умра Не, не ме оставай да умра Не ме оставай да умра Не господи, не ме оставай да умра.. И ще разбереш какво е Ридаещата стена от въздишки Раят потъва в мрак И ще разбереш какво е Когато раят е сляп Оцветявайки рая в черно.. През моста от въздишки Губиш светлината на рая.. Рая потъва в мрак.. ~ -------------------- Come sing along with the pirate song
Hail to the wind, hooray to the glory We're gonna fight 'til the battle's won On the raging sea |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
Landser - Rebel
1.Бях бунтар във войната за свободата на Шотландия, с Уилям Уолъс от победа към победа, на самия стол на мъченията не изчезна моята смелост, аз бях един бунтар - за свободата течеше моята кръв! 2. Бях сержант при генерал Лий, в сивата кавалерия на Юга, в блатата на Луизиана изгарян от треска, аз бях един бунтар - за свободата течеше моята кръв! 3. Бях върколак на сянка подобен, през последните дни на великия Райх - ей вие, с белите знамена, бъдете нащрек, идва бунтарят и ще потече вашата кръв! 4. Бях въстанник в Украйна, гонехме Червената армия, бесни от омраза и замайваща ярост, аз бях един бунтар - за свободата течеше моята кръв! 5. Бях на 17 юни там срещу съветските танкове и народната милиция, коктейлите "Молотов" горяха така хубаво... аз бях един бунтар - за свободата течеше моята кръв! 6. Аз съм бунтар и такъв ще си остана никой няма да ме изгони от страната ми, парламентарната сган да върви в ада! Аз съм бунтар - моята кръв ври за свободата, да аз съм бунтар, за свободата кипи моята кръв, аз съм бунтар – за свободата тече моята кръв! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много успешен превод на една изключително красива песен.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 13-September 09 Потребител N: 3561 ![]() |
Един нов превод..
![]() Hammerfall – The Dragon Lies Bleeding Язди през долината, в дъжда и гръмотевиците.. Битката побеснява, да си възвърнем царството.. Замъка на Еден стои притихнал над нас Тъмнина ни заобикаля, трябва да си тръгнем.. Гледам през очите на света Виждам, че има непознат измежду нас Чакащ знак от небесата Да завоюва силата и славата.. Влез в битка , волята ни ще се прикове, Водейки ни напред, побеждавайки болката.. Към срещата с мечове, направени от стомана Стоим заедно, тайната се разбулва Гледам през очите на света Знам, кой е непознатия из между нас Чакащ знак от небесата Да завоюва силата и славата.. Премини през обетованата земя Затвори очи и аз ще поема ръката ти През реката от стомана, ще преминем.. Когато дракона лежи кървящ. Над победата, ще продължим Сега дойде времето да се завърнем у дома Залязващото слънце озарява мъртъвците.. На бойното поле всичко грее в червено.. Притихнал стои Еден, на върха на бърдото Бием се със чест, защитавайки нашия Лорд Последния оцелял лежи кървящ, аз падам на колене И забивам стоманата в неговото сърце Гледам през очите на света Между нас няма непознат Маршируваме през края на света, Търсейки силата и славата Премини през обетованите земи.. -------------------- Come sing along with the pirate song
Hail to the wind, hooray to the glory We're gonna fight 'til the battle's won On the raging sea |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Молим за превод на Мегадет - Промисес
Черпим с Бекс и Каменница, до три бири. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st June 2025 - 11:13 AM |