Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
11 страници V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Вашето мнение за ПОЛИЦИЯТА
t80
коментар Oct 8 2009, 01:57 PM
Коментар #151

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 568
Регистриран: 8-November 08
Потребител N: 3095

СКАНДАЛ
Go to the top of the page

+Quote Post
луда`калинка
коментар Oct 9 2009, 09:02 PM
Коментар #152

Просветен

Коментари: 496
Регистриран: 30-May 07
Град: Царевичака
Потребител N: 2116

Офф... Дисциплинарно уволнение и толкоз. Всичката Мара втасала сега, само тема за полицаи нямаше ... dry.gif

--------------------
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

+Quote Post
DISSIDENT AGGRES...
коментар Oct 9 2009, 09:12 PM
Коментар #153

Прослушващ метъл
**

Коментари: 214
Регистриран: 30-May 09
Потребител N: 3437

FP

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Oct 9 2009, 09:16 PM
Коментар #154

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

there's no justice
there's no peace..
there's no freedom
.... p.....!

--------------------

+Quote Post
Во Царствии Твое...
коментар Oct 9 2009, 09:49 PM
Коментар #155

Прогресиращ

Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

Ахахаха... да живее полицията. Днес се прибирам към вкъщи, и изпреварвам едно такси, което караше с около 40-45. Аз си спазвам правилника като пич и го задминавам с 50. Някакъв див селянин зад мен почва да ми пибитка, че се мотая и задминавайки ме, спътникът му почва да ме псува през прозореца... Тъкмо им вадя среден пръст и гледам "голфарите" намаляват, викам си : "ей сега ще стане весело и ще има въргал" - а то... полицаи се скрили зад завоя и ги засекли за превишена скорост...

Да видиш физиономиите на дебилите дето се правеха на интересни, пред палката на ченгетата : Безценно! whistle.gif

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 9 2009, 10:48 PM
Коментар #156

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

По тоя случай малко оф топик - чудя се дали да отворя тема с Пътни истории, че имам около 100 в ръкава и през ден ми се случва нещо ново. Понякога си мисля, че всеки шибан селянин в тая държава си е купил кола и е решил по цял ден да се разхожда из софийските улици.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
t80
коментар Oct 10 2009, 02:06 PM
Коментар #157

Прогресиращ

Коментари: 568
Регистриран: 8-November 08
Потребител N: 3095

Корумпирани свине! censored2.gif

+Quote Post
telia
коментар Oct 11 2009, 10:45 AM
Коментар #158

Прогресиращ

Коментари: 794
Регистриран: 11-March 07
Потребител N: 1949

Айде, не прекалявайте, моля! Не всички сме "свине" и не всички сме "корумпирани". Нали знаете за великата умнотия катаджиите да си декларират джобните преди смяна на инструктаж. На който го е измислил, само ще кажа - МУАХАХА!

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
Megadeth
коментар Oct 11 2009, 10:51 AM
Коментар #159

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

^Не вярвам пък, ако правиш нещо нередно, ще дойдеш тук да го кажеш...

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
telia
коментар Oct 11 2009, 11:01 AM
Коментар #160

Прогресиращ

Би ли пояснил, blood?

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
Megadeth
коментар Oct 11 2009, 11:09 AM
Коментар #161

Ако работиш в тая сфера (нямам информация) и правиш нещо нередно (разбирай приемаш подкупи или някакви други далавери), едва ли ще го кажеш тук, пред нас.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
telia
коментар Oct 11 2009, 11:13 AM
Коментар #162

Прогресиращ

Принципно, да, няма да споделям където и да е. Но от друга страна - не го правя. Това е. И много ми е гадно, като разбера за колеги, дето го правят, а пред теб са едни "милички". Не съм голословна. От тук има хора, които ме познават.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 11 2009, 12:58 PM
Коментар #163

Всъщност тайна ли е каква точно е работата ти? Питам, защото досега не съм видял КАТ-аджия, който да не си проси парички и не бих повярвял, че това не се знае в средите им. От друга страна пък от обикновените полицаи досега съм виждал само грубо, некоректно, некултуно, а понякога и буквално престъпно поведение. Поне до колкото аз мога да прочета Закона за МВР и да го интерпретирам.

А докато пишех горните редове се сетих, че само веднъж съм виждал полицай, който да се държи културно и добронамерено. Това, което ми направи впечатление беше, че възрастта му не беше много по-голяма от моята...
Не искам да обидя професията, нито пък имам някакви лични причини да го правя - проблеми с полицията не съм имал. Но ако трябва да съм честен ме е гнус, когато видя патрулка или разхождащ се униформен. Няма да забравя как се опитаха да ограбят един магазин на бул. България и въпреки, че имаше полицаи на няколко метра от него, те продължиха да си спират колите и да им задават малоумни въпроси в духа на "какво правите тук в три часа през нощта" и чак когато от СОТ се появиха, те отидоха да ги попитат какво се случва.

Нищо лично, Телиа, бих бил щастлив ако опровергаеш мнението ми.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Chimera
коментар Oct 11 2009, 02:00 PM
Коментар #164

Глава на монархията

Коментари: 1016
Регистриран: 17-October 07
Град: Вятър ме вее на бял кон...
Потребител N: 2375

При полицията, според мен, нещата седят като при всички останали професии, които са се сдобили с някакъв лейбъл - "некадърни учители", "корумпирани адвокати" и пр. Не е като тези определения да са дошли от никъде, но както има утайка, която да черни името, така има и съвестни (макар и малко) хора, които си вършат работата. Не съм имала достатъчно контакти с полицаите за да имам някакво затвърдено мнение... (като изключим, че живея в близост до МВР) Що се отнася до конкретни ситуации, веднъж търсех една забутана галерия в покрайнините на центъра и попаднах на един учтив "чичко" на пост. Човека не само ми обясни къде се намира галерията, а и ме изпрати до там, защото беше късно вечерта. За сметка на това преди две години и нещо полицай "вардеше" контролата, която ме смъкна от автобуса и явно трябваше да настоява за личната ми карта, но не го направи под претекста, че аз имам право да откажа да я представя на контролата. Той няма право да се намесва, освен ако не се случи нещо безумно между нас (като например да се сбием, хахаха). Това е много противоречива ситуация, дали от гледна точка на това, че аз си тръгнах без глоба (добре за мен, лошо за правосъдието), или че те просто са сложени там за да стреснат хората, а всъщност нямат особени правомощия...

В този ред на мисли - всички казват колко корумпирани били ченгетата, а не се замислят, че в определения случай се надяваме да са такива и печелим от това(когато сме сгазили лука, ако сме потърпевши работата е съвсем различна...). Няма ли да псувате катаджиите, когато ви глобят 500лв на пътя? Нима ще кажете "така е, наруших закона и сега трябва да отговарям за това". Напротив, всички бутат пари скришом, защото 50 е къде-къде по-приемливо от 500. "Не е луд този, който яде баницата" са казали хората. Вярно, че е въпрос на съвест, такава е самата професия, изисква честност. Но вината никога не е само на една група от хора, защото обществото е едно.

--------------------
I may be bad, but I'm perfectly good at it

+Quote Post
_TNT_
коментар Oct 11 2009, 02:43 PM
Коментар #165

Knight

Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 784

Нещото, което ме вбесява при много от КАТ-аджиите е очевадното им нахалство да се крият на "потенциално опасни места" като: кашонирали се в малка пресечка, за която никой не би предлоположил, че съществува, изключени всякакви светлини и т.н. и цялото това се случва на 3 лентов булевард, един през нощта, няма жива душа/кола в радиус от километър. Друг случай: спират ме пак вечерта и буквално 15 минути се мъчат да измислят за какво да ми се заядат, за да ме заплашат с акт, за да им дам 10 лева. Извинявайте, това не е КАТ, това е пародия. Изобщо тенденцията е не да се стои на опасните места в града (не се изисква много акъл, за да се досетиш къде са те), а там, където могат да хванат някой невнимателен я без колан, я с 10 км/ч над допустимото...

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 11 2009, 03:15 PM
Коментар #166

Истински забавна е ситуацията, в която очевадно спиращият те КАТ-аджия не разполага с достатъчно стотинки да си купи мазна баничка, а не е имал късмета да се срещне с някой подпийнал шофьор на Порше Кайен в близките минути... Което ме подсети за любовта на КАТ-аджиите да спират точно хората с най-скъпи коли. Е, ако бях на мястото на някой с Audi Q7 и ме спираха през 5 минути, щях накрая да им завра палката някъде...

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Vendo
коментар Oct 11 2009, 04:10 PM
Коментар #167

Прослушващ метъл
**

Коментари: 150
Регистриран: 8-September 09
Потребител N: 3555

+1 @ Химера
Не се оплаквам, че полицаите приемат подкупи, даже е доста удобно. Не сме дорасли още да си носим отговорността от постъпките.

едит: Иначе по бул. България доста обири стават...

--------------------
When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 11 2009, 04:37 PM
Коментар #168

Визирам точно този обир, но нека не коментираме повече...

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
telia
коментар Oct 11 2009, 06:49 PM
Коментар #169

Прогресиращ

Щурме, разследваща съм. Изобщо, за всички, които раотят в институцията, се казва, че вземат. Но не всички го правят. Не харесвам МВР като цяло. Гнило е, за съжаление. Поради ред причини работя това, но в момента не ми се обсъжда.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 11 2009, 10:48 PM
Коментар #170

Искрени пожелания за развитие в областта от мен!

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Mor Galad
коментар Oct 12 2009, 01:58 PM
Коментар #171

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Потребител N: 3551

Интересен случай от родния ми град. Един циганин набива друг заради момиче. Сътвотено се намесват фамилиите на двамата и става масово меле на центъра с тръби и бухалки. Полицаите се заключват в управлението, тъй като боят е наблизо.

Друг интересен случай. Момче бива пребито от цигани, защото ги е напсувало. Чичо му обаче се оказва мутра. На следващия ден няколко коли натоварени с дебеловрати "интелигенти", преобръщат циганската махала с главата надолу (доколкото знам са счупили някой и друг крайник) докато не намират отговорните, които отиват в реанимацията. Тук полицията изобщо я няма.

Чудя се защо трябва да имам мнение за една толкова незабележима институция в нашата държава.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
telia
коментар Oct 12 2009, 05:43 PM
Коментар #172

Прогресиращ

А се тръби за засилено полицейско присъствие, а? Виж, на банкети присъстват, после отсъстват от действителността доста голяма част. Знам, говоря си за колегите. Но друго не виждам. Ако има желаещи, мога да разкажа и за тотално нарушаване на правилата за проверка на водачи на МПС. И не просто на правила, ами явно си личи и колко един друг си "пазим гърба", пардон - гъза.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар Oct 12 2009, 05:47 PM
Коментар #173

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Потребител N: 3551

Мен обаче редовно ме спират за проверка на документите, ако се разхождам с металски шипове из града, тъй като очевидно съм подозрителен.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 12 2009, 09:03 PM
Коментар #174

Цитат(telia @ Oct 12 2009, 06:43 PM) *
А се тръби за засилено полицейско присъствие, а? Виж, на банкети присъстват, после отсъстват от действителността доста голяма част. Знам, говоря си за колегите. Но друго не виждам. Ако има желаещи, мога да разкажа и за тотално нарушаване на правилата за проверка на водачи на МПС. И не просто на правила, ами явно си личи и колко един друг си "пазим гърба", пардон - гъза.

Има.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Сиело
коментар Oct 12 2009, 09:38 PM
Коментар #175

Просветен

Коментари: 283
Регистриран: 7-May 09
Потребител N: 3405

Какво говорим. Един мой познат са го спирали НАЙ-МАЛКО десет пъти за превишена скорост и той всеки път пробутва двайсетачки. "да се почерпите", "имам рожден ден", "беден учител съм", "моля ви, не пишете акт" и хоп, парите са изчезнали. Ще кажеш - бах ги и човечните полицаи, дето имаме, ама всъщност именно липсата на какъвто и да е контрол, поражда тоя хаос по българските пътища.
Ако на всеки дебил, който кара иналфабетно му се взимаше книжката заради нарушенията, като че ли светът щеше да е по-добро място.

А пък и редовно се случва да ходя в едно приятно кафе, близо до едно още по-приятно районно, където по никое време полицаите са пияни на гъз, пеят песни и се въргалят по земята.
Изключително патриотично ми действат тия гледки.

+Quote Post
Megadeth
коментар Oct 13 2009, 04:46 PM
Коментар #176

Е, едва ли можеш да следиш дали тия полицаи са на работа в тоя момент или не. Тоест в свободното си време, ако искат могат и да се шлякат в кенефите на любимите ти заведения tongue.gif

--------------------

+Quote Post
conguestadors
коментар Oct 13 2009, 05:23 PM
Коментар #177

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Потребител N: 1302

Цитат(Сиело @ Oct 12 2009, 10:38 PM) *
Какво говорим. Един мой познат са го спирали НАЙ-МАЛКО десет пъти за превишена скорост и той всеки път пробутва двайсетачки. "да се почерпите", "имам рожден ден", "беден учител съм", "моля ви, не пишете акт" и хоп, парите са изчезнали.

Ами вина има, точно толкова взимащия, колкото и даващия. Ако не им се дава на полицаите, няма да взимат и съответно няма да има корупция. А щом са го спирали, значи е виновен и следващия път ще се замисли дали ще прави нарушения и съответно да дава пари. Аз имам 16 години стаж като шофьор и мога да кажа с ръка на сърцето, че са ме спирали само когато съм в нарушение, тогава си понасям отговорноста.
Според мен, повече внимание трябва да се обърне на убииците по пътищата, отколкото на полицаи които вземат пари на ръка.

--------------------

+Quote Post
Во Царствии Твое...
коментар Oct 14 2009, 02:12 AM
Коментар #178

Прогресиращ

Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

^ +1

Може би и аз съм от късметлиите, с които не са се заяждали, без да съм бил виноват. Даже, след един инцидент с едно такси, което си плю на петите, след като ме удари, за по-малко от 24 часа го издириха.

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Oct 14 2009, 05:05 PM
Коментар #179

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Дам. Тия дето дават подкупи, пък мрънкат катаджиите какви са тъпаци, са много далеч от истината. Защото няма да те спрат, ако не си направил нарушение.

Но полицията не е само КАТ....

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 14 2009, 06:09 PM
Коментар #180

Е, пропускаш момента, че много нарушения не могат да се видят преди да са те спрели.

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post

11 страници V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 16th July 2025 - 07:06 AM