Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
9 страници V  « < 5 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
> IRON MAIDEN на живо в София през юни!
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 03:32 PM
Коментар #181

Serpent Moves

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(prayer4eto @ Jun 5 2007, 04:21 PM) *
А бре, какво означава "просто си свиреха" ????? ...

на концерт на DESTRUCTION бил ли си?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 03:37 PM
Коментар #182

Антихрист

Група: Metal World Conclave
Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Град: София
Потребител N: 1211

Айде пак ще сравняваме групи.......безмислено е!

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 03:41 PM
Коментар #183

Serpent Moves

не сравнявам групи, а сценично поведение, различно е wink.gif което искам да кажа е, че без никаква сценична помпозност, Другата група ме отвява всеки път като я гледам и после една-две седмици не мога да спра да ги слушам. мамка му, даже ВЕЙДЪР и БЕХЕМОТ имаха В ПЪТИ по -стойностно сценично поведение, близък контакт с публиката и т.н. МЕЙДЪН просто си свириха и Брус си повтаряше фразите, дето си ги повтаря сигурно и на сън... сорка, че мнението не ми се покрива с масовката, щеше ми се, ама няма как просто.

ПС Единствената легендарна банда, която потроши тъпомера на сценичното поведение в БГ бяха WASP в София, пред тях МЕЙДЪН бледнеят просто brickwall.gif

Този коментар е бил редактиран от parcaleste на Jun 5 2007, 03:43 PM

--------------------

+Quote Post
Ataegina
коментар Jun 5 2007, 03:44 PM
Коментар #184

XX

Група: Потребители
Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

Концертът започна с 666 The Number of the beast - от там нататък аз започнах да се изпарявам. smoke.gif
На мен ми беше супер яко, защото не позволих на лъхащия хлад от сцената и разочарованието на околните да се проврат в душицата ми. По едно време вярно никакъв го нямаше Брусчо, но аз си огласявах сама това, което не се чуваше. biggrin.gif
На Fear of the Dark ме вдигнаха на кончеей. Пред мен се ширна полянката от глави като в някакъв сън. Концерта беше грандомански отвсякъде.

П.П. аз супер много харесвам сърбите ама вярно са големи говеда - мен на Гардиън в Сърбия ме приплескаха яко и само благодарение на еластичния ми и здрав гръден кош оцелях. sleep.gif

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Vlad
коментар Jun 5 2007, 03:53 PM
Коментар #185

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Концерта беше супер и аз много си се изкефих.parcaleste обаче е прав за поведението им.Обаче кво може да искаме от такава група.Плащат си им, те си излизат, свирят си и си тръгват.Накрая всички са доволни.Просто тва им е работата.Всичко си е парички.Групи като гореспоменатите Destruction излизат и се кефят с хората щото така си ги чувстват нещата.
Все пак концерта си беше чук happy.gif

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 04:04 PM
Коментар #186

Serpent Moves

ами явно съм доста старомоден, щом не мога да се изкефя на нещо, в което някой не влага душа sad.gif просто "не ми влиза" като я няма тази "обмяна на веществата" между група/публика и обратното hmm.gif

много добър пост, между другото; въпреки, че ме натъжи smile.gif

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Jun 5 2007, 04:26 PM
Коментар #187

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Това дали влагаш душа не можеш да го прецениш ...
Най-малкото защото явно имаш различно виждане за "влагането на душата".

За мене влагането на душата се усеща в музиката - как я свириш, как изпълняваш песните. И Maiden в това отношение бяха перфектни. А контакта с публиката не е едностранен процес само от страна на групата ...

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
Danny47
коментар Jun 5 2007, 04:27 PM
Коментар #188

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Потребител N: 1463

Поздрав за всичким които бяха на Maiden http://youtube.com/watch?v=s_4aGXTHo7w!

--------------------

+Quote Post
gad
коментар Jun 5 2007, 04:50 PM
Коментар #189

Crack The Skye

Коментари: 722
Регистриран: 11-March 04
Потребител N: 424

Vlad и Parcaleste мислят като мен, точно няква бездушна атмосфера имаше, концерта на Nanowar имаше 1243236487235 пъти повече живец от този, просто лъхаше студен професионализъм от мейдън. Не че не се драх с пълно гърло на fear ot the dark ама точно няква апатия лъхаше дори и от публиката, поне там дето бях аз. Освен това след концерта се видях с поне 10 познати човека и никой не беше доволен.

http://www.last.fm/user/malkstor/journal/2007/06/5/442860/

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 04:58 PM
Коментар #190

Serpent Moves

^ това с Монти Пайтън верно, как можах да го забравя! беше си ЧИСТА гавра просто, мале като се присета сега и... dry.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 5 2007, 05:11 PM
Коментар #191

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Абе хора, назландисвате се, с извинение, като недоебани ученички. Все кусури намирате. Бахти аман от претенциозност. Ехо, Iron Maiden свириха ли? Свириха. Чухте ли класиките? Чухте ги. Чухте ли нови неща? Ами да. Вие какво очаквахте, да дойдат до всеки от вас и да ви питат, кефи ли те, коя песен да ти изсвиря? Аз си умрях от кеф. Самият факт, че Iron Maiden бяха там, свириха, видях ги, усетих ги... това е нещо неописуемо. Сигурно сега ще ми кажете, че съм сляп, че съм глух и тн. Хайде, де! И все пак, за да съм чист пред себе си искам да кажа един наистина голям недостатък: Нямаше гардороб в истинския смисъл на думата! А някои хора от далече идваха...
Но всичко това е бял кахър.
Дикинсън повтарял все едни и същи неща... ами какво да каже: Zdraveite Bylgari, piete li si rakiikata?
Up the irons!

EDIT: Специално към parcaleste, малко офтопик. Когато Destruction свириха с Napalm Death, не стига, че свириха ей така между другото, но и до последно не се е знаело дали въобще ше свирят...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
lodborg
коментар Jun 5 2007, 05:12 PM
Коментар #192

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Не бях на концерта и не мога да коментирам пълноценно. Единственото, което мога да кажа, е, че твърдението за студеното държание на Iron Maiden ми се струва повече от плачевно смешно. Може концертът в София да е бил наистина някакво изключение (макар че се съмнявам стабилно), но дори да е притежавал и половината от заряда от концертите им, които съм гледал на ДВД, значи е бил повече от убийствен. Съвземете се бе, не съм гледал запис с тия момчета, в който да не са се раздали напълно.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
prayer4eto
коментар Jun 5 2007, 05:15 PM
Коментар #193

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Притежаваше целия заряд, който си гледал на DVD, че и нещо отгоре.

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 05:43 PM
Коментар #194

Serpent Moves

Цитат(Svetyl @ Jun 5 2007, 06:11 PM) *
... до последно не се е знаело дали въобще ше свирят...

това не занм къде си го чул, ама е ПЪЛНА измислица и го твърдя със 100000% сигурност wink.gif

иначе не е лошо да си matk-че на някоя банда и да ти се изпълни една мечта, а именно да си видиш любимата банда на живо, ама от МЕЙДЪН наистина лъхаше баш студен професионализъм и толкова hmm.gif

а колкото до това, даи сме чули класики... единствените две песни на които НАИСТИНА се размазах бяха едноименното и "Фиър", другите просто се ядваха; един френд в един друг форум написа нещо много верно и ще си позволя да го цитирам:

Цитат
... На мене лично тръпката ми по Мейдън поизветря за последните 4-5 години или по-точно - намерих и харесах десетки други неща и сега вече не са ми особено интересни. Яки са, кефят ме, но тоя концерт щеше да ми е незабравим, ако беше 2000, когато Яник Гърс падна от сцената. А и Brave New World е як албум, по-як от тоя новия за мен, а снощи нищо не свириха от него. Преди 7 години беше друго...

да вметна, че тоя новия албум така и не можа да ми хареса, даже не можах и да го изслушам целия, може би и това си оказва влияние...

чакай че сега се досетих още един цитат от снощи:

Цитат
Абе яко беше концертчето. Макар че щом не ми се е сплела косата от куфеенка, значи не е било много яко.

Този коментар е бил редактиран от parcaleste на Jun 5 2007, 05:47 PM

--------------------

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 06:03 PM
Коментар #195

Антихрист

Цитат(Svetyl @ Jun 5 2007, 06:11 PM) *
Абе хора, назландисвате се, с извинение, като недоебани ученички. Все кусури намирате. Бахти аман от претенциозност. Ехо, Iron Maiden свириха ли? Свириха. Чухте ли класиките? Чухте ги. Чухте ли нови неща? Ами да. Вие какво очаквахте, да дойдат до всеки от вас и да ви питат, кефи ли те, коя песен да ти изсвиря? Аз си умрях от кеф. Самият факт, че Iron Maiden бяха там, свириха, видях ги, усетих ги... това е нещо неописуемо. Сигурно сега ще ми кажете, че съм сляп, че съм глух и тн. Хайде, де! И все пак, за да съм чист пред себе си искам да кажа един наистина голям недостатък: Нямаше гардороб в истинския смисъл на думата! А някои хора от далече идваха...
Но всичко това е бял кахър.
Дикинсън повтарял все едни и същи неща... ами какво да каже: Zdraveite Bylgari, piete li si rakiikata?
Up the irons!

EDIT: Специално към parcaleste, малко офтопик. Когато Destruction свириха с Napalm Death, не стига, че свириха ей така между другото, но и до последно не се е знаело дали въобще ше свирят...

+ 29 990 ....В интерес на истината Брус говори нещо за ракия

+Quote Post
Crafter
коментар Jun 5 2007, 06:29 PM
Коментар #196

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Макар да се изкефих тотално на преживяното, мога да подкрепя Парцалесте в известен смисъл. И аз не видях някакво особено настроение в бандата (каквото съм свикнал да гледам по разни ДВД-та и т.н.), но в крайна сметка това е до някаква степен обяснимо.

А сетът - мхм, тук нещата са доста субективни. Групата изсвири тотално култовите си парчета и голяма част от новия албум. Това е напълно очаквано и разбираемо и на мен ми хареса. Е, по-щастлив ще съм ако дойдат още веднъж и свирят песни от Брейв, Денс, Вирчуал и тн.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
ViolentBeauty
коментар Jun 5 2007, 06:30 PM
Коментар #197

Демон

Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

Мдам, много противоречиви мнения.. Моето лично е, че на мен в интерес на истината концерта ми хареса на средно ниво. Maiden са култова група чакана с години, представиха се повече от блестящо и това е факт. И според мен, контакта публика - група малко се губеше, но съм забелязала че това го има при всички групи от това равнище. Това което не ми хареса в целия концерт беше, че сцената беше много ниска и никой от втори ред на татък не виждаше нищо hmm.gif. Можеха да я направят по-висока, имайки предвид, че 80% от публиката беше по терена...

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 06:34 PM
Коментар #198

Антихрист

Какъв контак искаш като си на майка си в путката ...както каза Светъл какво очаквате да слезнат и да стиснат ръка на всеки ли....аз си купих билет за 50 усетих и контакт и всичко...

факт: купувайте си скъпи билети за да не могат шибаните сърби да купуват билетите

+Quote Post
ViolentBeauty
коментар Jun 5 2007, 06:38 PM
Коментар #199

Демон

Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

^ Хайде ултасите да мълчат, и да се изсерат на сцената това пак ще ви хареса.....

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 06:40 PM
Коментар #200

Антихрист

хахаха за разлика от много групи на които се кефиш те не го направиха laugh.gif

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 5 2007, 06:44 PM
Коментар #201

Поетично бездушен

Парцалесте, относно Дистракшън инфото ми е от вътрешен човек... той едва ли би ме излъгал.
А колкото до Мейдън... аз се изкефих, максимално... И между другото, сещам се за 2 концерта, в които бандата се държа студено, ама наистина студено. Wasp и Black Sabbath... не е нужно да се съгласявате с мен, давам ги просто за пример.
И за скъпите билети си научих урока...

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
lodborg
коментар Jun 5 2007, 06:54 PM
Коментар #202

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

На Maiden може и да не бях, но на Sabbath бях и съм повече от удивен от начина по който дядковците се държаха. "Студено" е наистина последното определение, които бих им дал.

И наистина, при групи от такива мащаби, на чиито концерти присъстват десетки хиляди хора, 80% от които са толкова далеч, че виждат само някакви малки фигурки, е малко странно да се критикува контакта с публиката. Едно е концерт на Evergrey с 300 човека, всички от които бяха на няколко метра от Том и компания, друго е концерт на Maiden с 25 хиляди, на който повечето от вас са били на "километри" от сцената. За какъв контакт може да става дума изобщо в такива случаи?

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 06:54 PM
Коментар #203

Serpent Moves

да ама САБАТ размазаха яко wink.gif

не знам от къде ти е инфото за ДИСТРЪКШЪН, ама моето там идва лично от Шмиър guitar.gif може би се бъркаш с НАПАЛМците, щото те се бяха натаралянкали като гъзове предната вечер и се събудиха/дойдоха бекстейдж някъде по-средата на МИСТИК СЪРКЪЛ drinks_drunk.gif

Никс, не става на въпрос да идват да стискат ръце, просто... нещо в излъчването, де да знам... немаше радиация ли, шо hmm.gif

--------------------

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 06:55 PM
Коментар #204

Антихрист

Цитат(Svetyl @ Jun 5 2007, 07:44 PM) *
И за скъпите билети си научих урока...

Това е безспорен факт не може ти да си на трибуните или да ги гледаш на мониторите и да кажеш нямаше контакт...

Представям си само Брус казва: ..."Хей ти човече с червената тениска на трибуните 4 ти ред в дясно благодаря ти много ..и ти приятелю в публиката до сергията с бира, който дори незнаеш защо си тук..и на теб ти благодаря, благодаря и на момичето което си е купила карта за фитнес и я ползва...благодаря и на момчето което не се срамува да купува бельо за приятелката си" итн...това ли е контакт?

- чухме ли scream for me sofia...ЧУХМЕ
- чухме ли Bruce да говори за руснаците които са били тук...ЧУХМЕ
-чухме ли да казва че е пил ракия ...ЧУХМЕ
- Видяхме ли EDDIE ...ВИДЯХМЕ (2 пъти)

Това са MAIDEN, това очаквах от тях ...това ни предоставиха

чух хора дето недоволстваха че не са изсвирили парчета като Be Quick Or Be dead или Alexander The Great

Къде живеете бе? ...те преди година казаха кой песни ще се включват в плей листа им и уточниха достатъчно подробности около турнето

аз и предполагам още много хора са на 170 % доволни ...и понеже съм егоист ...просто не ми пука за тези които сами са се прецакали и не са усетили концерта като хората smile.gif

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 5 2007, 06:58 PM
Коментар #205

Поетично бездушен

^По-точно не мога да го кажа...
Иначе Парцалесте, може и да бъркам, къса памет имам за маловажните неща... няма и значение де.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 07:03 PM
Коментар #206

Serpent Moves

батка, не съм се прецакал, бях някъде между 10-и/15-и ред (между другото, наистина трябваше да подскачам за да им видя мутрите, много странно, на САБАТ въобще не трябваше да вдигам на пръсти даже huh.gif ), стига си преекспонирал с това стискане на ръце и сочене, никой няма това впредвид; а да, сетих се, нямаше соло на барабани, китари, представяне на бандата по средата на сета или от сорта... ами прави вчепатление това, сорка hmm.gif

при банда с такава дълга дискография е малко трудно да се задоволят всичките желания/вкусове, за "Александърчо" спицялну знам, че оп-принцип не го свирят хич, даже никак, но трябваше да те изгъбаркам happy.gif (което, доколкото си спомням ти го рекох huh.gif )

за тоз концерт мога да кажа само: "Бях на концерт на МЕЙДЪН" и толкоз, нищо специално. А бях настроен за нещо съвсем различно като изживяване hmm.gif

--------------------

+Quote Post
evil_ivo
коментар Jun 5 2007, 07:23 PM
Коментар #207

Прослушващ метъл
**

Коментари: 223
Регистриран: 5-February 07
Град: Провадия
Потребител N: 1842

Бреййй....много спор много нещо. И за какво? Какво очакваха някои от вас? Да проговори на БГ.... или нещо невиждано досега? Адски много съжеляавм, че не можах да ида на концерта, може би не трябва и да пиша тук де. Ама който иска ги видя. То щото в България има много и невероятни концерти, че да искате нещо невиждано или специално отношение. А и не сравнявайте концерти с такива издадени на ДВД.

--------------------
Living For Metal - You Keep Us Going
Living For Metal - We Hear You Rowing
Metal Is Our Life

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 5 2007, 07:25 PM
Коментар #208

Антихрист

Боби ....ФАКТ: представи бандата накрая след Hallowed Be Thy Name и каза монументалната реплика We are Iron Maiden and We Will See You Again Soon

Пък и в караина сметка тези музиканти да не се менят всеки месец ..от 20 години насам са си същите laugh.gif

+Quote Post
pa®tci
коментар Jun 5 2007, 07:30 PM
Коментар #209

Serpent Moves

е, представиха се, като свърши концерта, много яко rolleyes.gif

и не става въпрос за специално отношение, ами просто за някакво настроение; водим малко безмислен спор всъщност, но все пак колкото и да ме навивате, няма да ми промените мнението, че съм видял/чул нещо наистина запомнящо се... като БЛЕК САБАТ...

--------------------

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Jun 5 2007, 07:38 PM
Коментар #210

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

Добре де, неможе на всеки да се е харесал концерта, всеки го е почуствал различно, но.....голямо , шибано НО - публиката беше як шит!!! За пръв път да видя толкова хора, които не знаеха къде и за какво са отишли! На другите концерти, всеки около мен пее, куфее, вика, крещи, а вчера някакви смешници около мен седяха с ръце на кръста и снимаха Еди в различните му превъплащения зад сцената с телефончета си ! Тотално съм отвратен от толкова лайна, отишли само за да могат после да кажат, че са били на концерт на Мейдън, а да не знаят и на една песен текста! То бива снобарщина и селения българска, ама това вчера мина всякакви граници! Up The Irons !!!

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post

9 страници V  « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 28th July 2025 - 08:48 PM