Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
10 страници V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Основи на българския правопис
SharondenAdel
коментар Apr 18 2007, 04:43 PM
Коментар #41

Метъл

Група: Потребители
Коментари: 1015
Регистриран: 27-December 06
Потребител N: 1750

Ще ни уморите бе хора с тази тема!
То, не че има нещо лошо ама .. huh.gif моля ви се не сме чаааак толкова тъпи hmm.gif

П.П. Добре, че сега ги уча тези неща по БЕЛ и ми все още ясно кое как да пиша (надявам се де)

И само да добавя, ако случайно на някой му дойде и тук да напише за това как се пише частицата 'не' към думите - отделно или слято, защото съм забелязвала и такива грешки devil.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 04:45 PM
Коментар #42

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

^^Това не значи и че трябва да се вманиачаваме на тая тема. Писнало ми е да гледам хора, които поправят други хора за това как се пишела дадена дума. Ами станете научни работници... Или още по хубаво, що (упс, извинявам се, защо) да няма по 1 ден бан за всяка правописна грешка, по 5 часа за пропусната запетая, както и разбира се по 3 за пропусната главна буква? А ако объркаш пълния и краткия член- до живот...
Оф топик:
От известно време насам наблюдавам, че в този форум се говори за всичко друго, но не и за музика. Сигурно ще ми извадите 980978070 контрааргументи (слято ли се пише?), но преди беше друго...

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Crafter
коментар Apr 18 2007, 04:48 PM
Коментар #43

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Не знам за теб, но на мен неграмотното писане ми вади очите.
Разбира се, не става дума за някакво вманиачаване. На практика е съвсем нормално да се допускат малки грешки, но по-голямата част от тези правила са писани с някакъв смисъл. И е хубаво да се спазват.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 04:50 PM
Коментар #44

Поетично бездушен

Това е интернет, а не състезание по правопис. Пак питам, мислите, че с тази тема някой ще се ограмоти? Тоест, неправилен въпрос зададох, мислите че с тази тема повече от 2-3 човека ще се ограмотят?

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 04:53 PM
Коментар #45

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Цитат(Sturmfuhrer @ Apr 18 2007, 04:34 PM) *
Няма ли да е по-добре всички важни неща да бъдат в първия пост?

И аз това си го мислех, но ще стане прекалено дълъг и ще е трудно за хората да се ориентират. Затова съм направил и съдържание, за да може да се търси по теми, които са интересни на хората. Съдържанието е най-отгоре на първия пост.

Цитат(SharondenAdel @ Apr 18 2007, 04:43 PM) *
Ще ни уморите бе хора с тази тема! То, не че има нещо лошо ама.. моля ви се не сме чаааак толкова тъпи

Моля ви се, не ме карайте да цитирам постове, за да покажа, че има точно чааааааак толкова смисъл от темата.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 04:54 PM
Коментар #46

Поетично бездушен

Колко яко е, че lodborg дори не отговори на постовете ми smile.gif (извинете ме, не сложих точка след края на изречението)

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
SharondenAdel
коментар Apr 18 2007, 04:55 PM
Коментар #47

Метъл

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 05:50 PM) *
Това е интернет, а не състезание по правопис.

Да, ама то всичко започва от интернет... започваш да свикваш да пишеш с грешки и после навсякъде започваш да си пишеш така!

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 04:57 PM
Коментар #48

I, Voyager

Svetyl, ще отговоря на всеки един от постовете ти точно след секунди. Повярвай ми, на ВСЕКИ ЕДИН!

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 04:57 PM
Коментар #49

Поетично бездушен

^Ами да, права си. Но след като вече си почнал, нищо не може да се направи. Наистина не мога да схвана как човек пишещ с грешки в доста случаи НАРОЧНО, ще се реши да погледне една такава тема.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Apr 18 2007, 04:59 PM
Коментар #50

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Светъл, друга работа в тази тема освен да се заяждаш имаш ли smile.gif? Хубаво, направена е, полезна е. Никой не ти е казал, че ще те нахрани някой ако не напишеш точка накрая, говори се за очеизвадни и изключително дразнещи грешки, човече. Зъщоту пувярваи ми трудну е дъ се чите кату не се пиши правилну и особену негръмотну!!!

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 05:01 PM
Коментар #51

Поетично бездушен

Не се заяждам, а провокирам. Нали има смисъл от тази тема, докажете ми го. Ако успеете, ще призная, че тази тема трябва да я има.
П.П. А кат ни ти съ читът такъви мненийъ, ни ги чити smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 05:33 PM
Коментар #52

I, Voyager

Следният пост е посветен изцяло на Svetyl с надеждата да ми прости, задето не му обърнах внимание.

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:16 PM) *
Нищо лично, lodborg, но за какво се имаш, за някакъв своеобразен безгрешно пишещ? За мен темата е ненужна, защото напълно ненужно част от форумците се изтъкват като по и най...
Считам за обидно, че дори не си си направил труда да прочетеш ПЪРВИТЕ 5 РЕДА от началото на темата преди да се направиш на обиден, че повтарям някоя твоя тема. Предполагам, че точно затова се е развихрила тази бурна съпротива у теб срещу темата. Ето какво съм казал в тези първи 5 реда: споделил съм, че не винаги пиша правилно, с което не се гордея. Казал съм, че не искам да обидя никого, нито искам да се изтъкна. Освен това мислиш ли, че ще си направя труда да пиша постове по НЯКОЛКО ЧАСА, само за да се направя на "по и най"? Извинявай много, имам си и друга работа и бавното ми издигане в култ не е фикс-идея за мен.

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:32 PM) *
И сте сигурни, че 99% от потребителите няма да подминат тая тема с насмешка?
За тези 99% изобщо не ми пука. Темата е за останалия 1%, който предполагам всъщност е далеч повече.

да се мъчиш да образоваш в интернет форум, е обречено на неуспех още в зародиш. Тук не е форум на БАН (ако въобще има такива форуми).
Какъв срам и позор за България, ако само учените от БАН пишеха правилно. Какво следва според теб? Нека в БАН пишат правилно, а лекарите, учителите, програмистите, икономистите и музикантите да бъркат елементарни правила и да не знаят кога да употребят местоимението "чий". Такава ли е България в твоите очи?

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:45 PM) *
да няма по 1 ден бан за всяка правописна грешка, по 5 часа за пропусната запетая, както и разбира се по 3 за пропусната главна буква? А ако объркаш пълния и краткия член- до живот...
Никого не съм насилвал да чете темата, банове за грешен правопис е нямало, няма и няма да има. Или за по-кратко - това, което си написал е пълна глупост.

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:50 PM) *
Това е интернет, а не състезание по правопис.
Бих перефразирал казаното от теб по следния начин - това е интернет, а не състезание по правене на грешки. Какво като е интернет? Да не би тук да не трябва да се пише грамотно. Да не би тук да важат други правила за граматиката? Да не би тук да съществуват думи като "бройш" и "каде". ГАДИ МИ СЕ, когато гледам постовете на някои юзъри. Повярвай ми, ГАДИ МИ СЕ! Едно е да правиш грешка, защото бързаш, защото отговаряш афектирано от някой пост или защото ти се спи. Съвсем друго е да пишеш с едни и същи грешки откакто си се регистрирал във форума. Няма да споменавам имена, но трябва да препрочитам постовете на един юзър по 3-4 пъти за да разбера какво е написал!!! В повечето случаи става въпрос за постове от един ред, понякога от половин. Извинявай много, но елементарно е да напишеш съобщението си така че да не трябва половината форум след това да губи по 5 минути за да го разбере.

Не ме разбирайте погрешно, не се заяждам
Не се ли заяждаш? О, прости ми. Тогава сигурно грешно съм разбрал следните ти постове:
Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:54 PM) *
Колко яко е, че lodborg дори не отговори на постовете ми smile.gif (извинете ме, не сложих точка след края на изречението)
Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 04:45 PM) *
Или още по хубаво, що (упс, извинявам се, защо) да няма по 1 ден бан за всяка правописна грешка, по 5 часа за пропусната запетая, както и разбира се по 3 за пропусната главна буква? А ако объркаш пълния и краткия член- до живот...
Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 05:15 PM) *
Method. Мегаяк (така се пише нали?) траш!
Мда, прав си, изобщо не изглежда като заяждане. Моя грешка.

И в заключение, никой тук не задължава хората да пишат правилно. Ако искат обаче да не се излагат като пълни неграмотници, може да намерят нещо полезно в темата. Писнало ми е да гледам гаври с българския език. Обърнете внимание, че не изтъквам ничии грешки тук, не соча с пръст в лицето на хората, нито споменавам имена. Държа се достатъчно учтиво към всички, така че най-малкото, което мога да очаквам от всеки, е да ми спести грозните си нападки. Всеки един от горните постове ми е коствал предостатъчно време и усилия за да го съставя възможно най-сбит и разбираем, така че прости ми ако не бях отговорил на абсолютно ненужните ти постове по-рано. Мисля, че с настоящия си пост ти давам достатъчно основания да ми простиш, че те игнорирах напълно заради безпределната ти наглост...

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 05:52 PM
Коментар #53

Поетично бездушен

Така. Сега вече ще се заям.
Теб ти пука за този 1 процент, които ще прочетат тази тема. Ами да, това са хората от форума, с които си в най-добри отношения, нормално. В този форум са регистрирани почти 2000 потребители и точно 5-6 ще обърнат сериозно внимание на темата. Другите просто не пишат, пишат правилно, или смятат за куул да се пише с грешки. Евала!
Че в България масово се пише неправилно, това е факт и точно ТИ, о самарянино, не можеш да го промениш! Нещата са далеч по-сложни.
Това за бановете си беше сарказъм, а не глупост.
Като ти се драйфа (гади, извинявай или повръща, за по книжовно) от постовете на някого, имаш няколко избора. Можеш да не ги четеш smile.gif Можеш също и да повърнеш (ми така де, щом ти се гади). Ти си избрал да си рицарят на правилното писане.

НЕ СЕ ЗАЯЖДАХ, МАМАКА МУ (упс това беше некнижовно)! Просто за пръв път от доста време наистина ми се спори!

И накрая: Абе, пич, откога наглост означава да отстояваш идеите си и да искаш от другите да отстояват своите. Това, че не споря премерено и научно като други хора, не означава, че съм нагъл, осъзнай се.
Защото, уважаеми съфорумници, този форум от място, където се спореше и беше интересно, се превърна в една добре смазана машина за постове. Няма го онзи хъс от предните години. По мое мнение! И понеже реших да го върна точно тук, съм нагъл. Ами браво smile.gif
Правил съм подобна тема, но не поучавах никого, а просто споделих болката си от многото правописни грешки, даже направо ебавки... и темата потъна. Да беше се разровил ли...
И преди да кажеш, че се сърдя за това, че ми открадна темата, че според теб това провокира агресията ми, държа да отбележа, че просто ме издразни факта, че всички тук с такива бурни овации посрещнаха нещо ненужно (вече), според мен. Просто исках да се аргументираш, ти не го направи, ама въобще.
Яд ме е, че нямам нерви да следя всички дето ти се поклониха за темата, дали допускат грешки... би ми било интересно.
И наистина финал. Я се поразровете из историята и вижте откъде води началото си ДНЕШНИЯТ ни книжовен език...

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 06:32 PM
Коментар #54

I, Voyager

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 05:52 PM) *
Правил съм подобна тема, но не поучавах никого, а просто споделих болката си от многото правописни грешки, даже направо ебавки...
Ето това се нарича лицемерие. Напривил бил тема, за да се оплаче, но в нея не поучавал никого, само споделял чуждите грешки. Сиреч, подиграваш се на хората, изливаш си мъката колко са прости те, присмиваш се зад гърба им и НЕ ПРАВИШ НИЩО по въпроса. Прости ми, аз не искам да правя каталог на чуждите грешки, не споделям имена, не споделям и "ебавки". Съвсем културно пиша правилата на граматиката ни и ги подреждам, така че да бъдат прегледни и леснодостъпни, когато някой иска да провери нещо. Ако не си забелязал и аз не поучавам абсолютно никого.

Че в България масово се пише неправилно, това е факт и точно ТИ, о самарянино, не можеш да го промениш! Нещата са далеч по-сложни.
Значи според теб е по-добре да стоя, да си мълча и да гледам докато други потъпкват родния ми/си език. В такъв случай има и по-добри определения за теб освен "нагъл". Определенията са "слабохарактерен" и "нагаждач". Нормално е да предприемеш нещо, когато състоянието на нещата не ти се нрави. Нормално е да отстояваш принципите си. Нормално е да се опиташ да представиш нагледно на съфорумниците си някои елементарни правила, защото така се почва - с малки неща. Не е нормално да се изсереш в нечия тема. Не е нормално да поощряваш пишещите грешно, "защото не е задължително да се пише правилно в интернет форум". Не мога да направя нищо голямо, това ми е пределно ясно, но дори и не съм се опитал. Нещо малко е достатъчно за мен. Ако всички мислеха като теб до никъде няма да стигнем.

НЕ СЕ ЗАЯЖДАХ, МАМАКА МУ (упс това беше некнижовно)! Просто за пръв път от доста време наистина ми се спори!
Извинявай много, би ли си запълнил свободното време някъде другаде - на мен не ми се спори. Спори се някъде, където има тема за спор. Тук няма нито тема, нито има какво да се оспорва. Изложени са граматични правила, които не може да оспориш, колкото и да се опитваш. Няма как да обориш българския правопис с умни доводи. Ако искаш да спориш, ходи в "Случайни глупости". Не искам някой да се гаври с труда ми, не искам някой да си намира развлечения в тази тема, не искам да се сипят необосновани саркастични забележки и открити нападки към мен. Не съм го заслужил и не ми е приятно. Това твоето не се нарича спор, а спам. Офтопик.

И накрая: Абе, пич, откога наглост означава да отстояваш идеите си и да искаш от другите да отстояват своите.
Ти не отстояваш идея. Ти искаш да спориш, както сам написа по-горе, и би написал всичко само за да има някой, който да ти обърне внимание. За да отстояваш позицията си, трябва да имаш такава.

Просто исках да се аргументираш, ти не го направи, ама въобще.
Покажи ми какво не съм аргументирал и ще се аргументирам веднага, имаш думата ми. Ще ме избие на бяс обаче, ако се окаже че ПАК не си прочел нещо, което вече съм написал.

Яд ме е, че нямам нерви да следя всички дето ти се поклониха за темата, дали допускат грешки... би ми било интересно.
Така, към списъка от гадните ти прояви днес да добавим и "дребнавост". Аз не следя никого, не търся грешки, не се стремя да соча с пръст.

В този форум са регистрирани почти 2000 потребители и точно 5-6 ще обърнат сериозно внимание на темата
Точно както в темата за Mors Principium Est, Threshold, Bathory и един куп други теми. Може би да затворим и тях. Може би да провеждаме референдум кои теми ще са интересни и чак тогава да ги пускаме. Може би ще е добре да затворим направо всички теми и да пишем само в "Случайни глупости".

Не ме разбирай погрешно, и аз не се заяждам. Просто искам да споря... (Така ли се пише?)

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
parabellum
коментар Apr 18 2007, 06:49 PM
Коментар #55

wizard of 40. Oz

Коментари: 621
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 965

Народе, светлият човек е прав, но явно го тресе хормона. Това е излишно, според мене... ако някой реши да става грамотен -- ще седне да чете книги, няма как друго яче да се научи туй нещо, камо ли пък в два поста с пет граматически правила, сети се. Поздравления за подема smile.gif

--------------------
no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 18 2007, 06:54 PM
Коментар #56

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Цитат(Svetyl @ Apr 18 2007, 06:52 PM) *
този форум от място, където се спореше и беше интересно, се превърна в една добре смазана машина за постове.
Целта на всеки един форум, по принцип, е да бъде колкото оже по-безпроблемен, що се отнася до постването. И, да, Metal World наистина не е това, което беше през 2003-та да кажем. Но оттогава май минаха 4 години... Аз лично се чувствам различен, поне малко. Много от старите ми писания ми се струват наивни и вече рядко имам желанието (и виждам смисъл в това) да пиша дълги постове.

Да не говорим за откровения тъпизъм:
Цитат
Просто за пръв път от доста време наистина ми се спори!
brickwall.gif

Иначе и аз не харесвам особено идеята да поучавам останалите как се пише правилно. Наистина, понякога се дразня, но определно по-големият дразнител е навикът на някои хора да поправят де що видят по-грубовата грешка. Тази тема е върхът на една засилваща се тенденция. Казах го и преди - изхвърляте се!
Толкова.

--------------------
meh.

+Quote Post
KingSlayer
коментар Apr 18 2007, 07:50 PM
Коментар #57

Метъл

Коментари: 1161
Регистриран: 25-July 06
Потребител N: 1475

Цитат
И сте сигурни, че 99% от потребителите няма да подминат тая тема с насмешка?

Аз не я подминавам, но насмешката определено я има biggrin.gif

Не съм вярвал, че ще се получи такава оживена дискусия в подобна тема. Боже, в метъл форум такъв интерес към правописа smile.gif Разбирам да се желае по-грамотно писане, но да се вманиачаваме... едва ли изглежда добре отстрани, особенно когато се правят често забележки, а такива наблюдавам постоянно. Ба го, да не сме в училище. Нема се учуда един слънчев ден на някой да му хрумне свежата идея да се дават и оценки laugh.gif

--------------------
''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 08:00 PM
Коментар #58

I, Voyager

^Добре, кой се вманиачава не мога да разбера. Ето ви официалната норма за изпит по БЕЛ. Излиза, че ако не се спазват нещата, които съм разгледал в постовете си, изпитваният може да получи максимум 3.
3!
Разбирате ли какво е това? Единственото, което искаме, е съфорумците ни да пишат на ниво тройка. Не искаме отличници; не цитирам правила, които само учените знаят. Цитирам елементарни неща за ТРОЙКА, които се бъркат ПОСТОЯННО. Спестете ми насмешката си в такъв случай.

Освен това надали ще намерите по-ясно изразени правилата в който и да е било учебник. В учебниците ще се наложи да се сблъскате с термини от сорта на "морфологичен", "обстоятелствено пояснение", "непряко подчинено изречение" и "сложно съставно с подчинено обстоятелствено изречение". Може да го сравните с написаното от мен. Да видим кой се превзема и къде отива насмешката ви.

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
KingSlayer
коментар Apr 18 2007, 08:04 PM
Коментар #59

Метъл

Спор няма. Обясняваш нещата какво си треве smile.gif
Обаче, не е ли фрапиращо, когато влезеш в един метъл форум и ти се набие ВАЖНА тема в очите "Българският правопис"
Горе-долу това имах в превид wink.gif

--------------------
''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 18 2007, 08:08 PM
Коментар #60

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Цитат(KingSlayer @ Apr 18 2007, 09:04 PM) *
Обаче, не е ли фрапиращо, когато влезеш в един метъл форум и ти се набие ВАЖНА тема в очите "Българският правопис"

Знам ли, не мисля, че е по-маловажна от съботните ни пиянски изпълнения, или от бисерите в "Что делает?"

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
KingSlayer
коментар Apr 18 2007, 08:10 PM
Коментар #61

Метъл

В такива сравнения - определено laugh.gif

--------------------
Dave Mustaine

+Quote Post
_TNT_
коментар Apr 18 2007, 08:15 PM
Коментар #62

Knight

Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 784

@ хейтърите в темата:
На какъв език трябва да се напише, че никой не поправя никого, както и никой не твърди, че пише безгрешно. Ако ви е все тая дали вие или другите пишат правилно, няма проблем, нито ви задължават, нито оценяват, нито нищо. Като не можете да се аргументирате като хората започвате да си измисляте как видиш ли скоро и оценки щяли да се въведат.
"Като ти се драйфа (гади, извинявай или повръща, за по книжовно) от постовете на някого, имаш няколко избора. Можеш да не ги четеш smile.gif Можеш също и да повърнеш (ми така де, щом ти се гади). Ти си избрал да си рицарят на правилното писане."
Същото важи и за теб, като не те кефи темата, имаш съответните права. Коментари в този стил водят до кривата круша, ако не се сещаш сам...
Другото, което не разбирам. Какво значение има дали 1%, 0.1 % или не знам си колко ще прочетат темата. Това все пак е нашият език .... ЕБАСИ ... Ако ви се струва безполезно някой, дори не вие, да научи нещо за СОБСТВЕНИЯ си език, това е доста странно... И за 4831928319 път да повторя - да, тук не е БАН, не е училище, ние не сме професори и не разбираме от всичко.

Edit:Off: ^^ da, parabellum wink.gif

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
parabellum
коментар Apr 18 2007, 08:33 PM
Коментар #63

wizard of 40. Oz

Коментари: 621
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 965

tnt, това е crusader-ът от homm2, нали? nice.

--------------------
no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.

+Quote Post
SharondenAdel
коментар Apr 18 2007, 08:46 PM
Коментар #64

Метъл

Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 18 2007, 09:08 PM) *
Цитат(KingSlayer @ Apr 18 2007, 09:04 PM) *

Знам ли, не мисля, че е по-маловажна от съботните ни пиянски изпълнения, или от бисерите в "Что делает?"

То това изобщо не е маловажно, но нужно ли е точно темата за правописа да бъде ...възнесена точно в един метълски форум huh.gif
Вярно хората наистина трябва да се образоват, но нека го направят вкъщи над учебниците, а не пред компютъра във форума...

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 18 2007, 08:47 PM
Коментар #65

Поетично бездушен

Lodborg, спри да ме обиждаш, ако обичаш smile.gif Хайде хубаво, няма да споря повече. Пишете и обсъждайте. И се кефете колко безгрешно пишете smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
KingSlayer
коментар Apr 18 2007, 08:49 PM
Коментар #66

Метъл

Е да ама и аз пак ще се повторя.
Някои хора пишещи по форумите могат да бъдат определени погрешно като пишещи неграмотно и изкарани съответно - неграмотници пак погрешно, поради едни малки причинчици, които явно никой не захапва, а именно:
1. Когато човек пише "волно" често бърка, поради това, че не правописът му е на главен ред в поста а мисълта.
2. Когато човек пише бързо, греши също - неволно!
3. Когато човека не е педант да си прави по пет проверки на поста laugh.gif
4. Когато човека счита, че мястото в което пише е за забавление, а не задължение (еее школо) wink.gif

И в крайна сметка:

Цитат
тук не е БАН, не е училище, ние не сме професори и не разбираме от всичко.

Тва е форум бре ей w00t.gif

Но от такава тема има нужда всеки форум, било и метъл, пък който счита, че има нужда ще я чете, макар и тайничко хахаха Важното е да не прекаляваме с критиките и да не издигаме това (и правописът и истинската неграмотност) над същността и идеята на даденият форум

--------------------
Dave Mustaine

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 18 2007, 09:05 PM
Коментар #67

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

^ Много от грешките, които описва Венци НЕ СА следствие от невнимание и бързане, а колосална простотия и безхаберие. А най ми е смешно, когато някой уж наперен националист (познаващ се по омразата срещу основния проблем на родината - малцинствата) напише нещо от сорта на "ацки". Просто падам!

Дразни ме не това, че темата е пусната в метъл форум (което всъщност беше ебати тъпото изказване), а самата и нагласа - да поучава.

--------------------
meh.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Apr 18 2007, 10:15 PM
Коментар #68

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Цитат
Защото, уважаеми съфорумници, този форум от място, където се спореше и беше интересно, се превърна в една добре смазана машина за постове. Няма го онзи хъс от предните години. По мое мнение! И понеже реших да го върна точно тук, съм нагъл. Ами браво

Ами, Светъле, като го няма хъсът, като не ти харесва, какво да го ЕБА правиш тука!?!?! Или си самарянинът, рицарят, който ще поправи форума и ще въведе със своите постове нови тенденции и емоции в него?!

За кого се мислиш, бе!

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Dragontear
коментар Apr 18 2007, 10:17 PM
Коментар #69

Антихрист

Група: Metal World Conclave
Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Потребител N: 1211

Аре млъкнете бе надухте ми главата....шибаната тема да се затвори и да се пишат само шибаните правила ....спрете да спорите

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 18 2007, 10:20 PM
Коментар #70

I, Voyager

Няма смисъл от това. Ето например Стефан зададе въпрос по-горе, свързан с граматиката, на който му отговорихме. Темата може да се ползва за задаване на въпроси - кое как се пише и защо. Темата не е замислена обаче за да бистри дали е необходим правописът в един метъл форум. Такива дискусии са съвсем не на място тук.

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post

10 страници V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 5th July 2025 - 01:11 PM