![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
В такива сравнения - определено
![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
@ хейтърите в темата:
На какъв език трябва да се напише, че никой не поправя никого, както и никой не твърди, че пише безгрешно. Ако ви е все тая дали вие или другите пишат правилно, няма проблем, нито ви задължават, нито оценяват, нито нищо. Като не можете да се аргументирате като хората започвате да си измисляте как видиш ли скоро и оценки щяли да се въведат. "Като ти се драйфа (гади, извинявай или повръща, за по книжовно) от постовете на някого, имаш няколко избора. Можеш да не ги четеш smile.gif Можеш също и да повърнеш (ми така де, щом ти се гади). Ти си избрал да си рицарят на правилното писане." Същото важи и за теб, като не те кефи темата, имаш съответните права. Коментари в този стил водят до кривата круша, ако не се сещаш сам... Другото, което не разбирам. Какво значение има дали 1%, 0.1 % или не знам си колко ще прочетат темата. Това все пак е нашият език .... ЕБАСИ ... Ако ви се струва безполезно някой, дори не вие, да научи нещо за СОБСТВЕНИЯ си език, това е доста странно... И за 4831928319 път да повторя - да, тук не е БАН, не е училище, ние не сме професори и не разбираме от всичко. Edit:Off: ^^ da, parabellum ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
tnt, това е crusader-ът от homm2, нали? nice.
-------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1015 Регистриран: 27-December 06 Потребител N: 1750 ![]() |
Обаче, не е ли фрапиращо, когато влезеш в един метъл форум и ти се набие ВАЖНА тема в очите "Българският правопис" Знам ли, не мисля, че е по-маловажна от съботните ни пиянски изпълнения, или от бисерите в "Что делает?" То това изобщо не е маловажно, но нужно ли е точно темата за правописа да бъде ...възнесена точно в един метълски форум ![]() Вярно хората наистина трябва да се образоват, но нека го направят вкъщи над учебниците, а не пред компютъра във форума... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Lodborg, спри да ме обиждаш, ако обичаш
![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Е да ама и аз пак ще се повторя.
Някои хора пишещи по форумите могат да бъдат определени погрешно като пишещи неграмотно и изкарани съответно - неграмотници пак погрешно, поради едни малки причинчици, които явно никой не захапва, а именно: 1. Когато човек пише "волно" често бърка, поради това, че не правописът му е на главен ред в поста а мисълта. 2. Когато човек пише бързо, греши също - неволно! 3. Когато човека не е педант да си прави по пет проверки на поста ![]() 4. Когато човека счита, че мястото в което пише е за забавление, а не задължение (еее школо) ![]() И в крайна сметка: Цитат тук не е БАН, не е училище, ние не сме професори и не разбираме от всичко. Тва е форум бре ей ![]() Но от такава тема има нужда всеки форум, било и метъл, пък който счита, че има нужда ще я чете, макар и тайничко хахаха Важното е да не прекаляваме с критиките и да не издигаме това (и правописът и истинската неграмотност) над същността и идеята на даденият форум -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
^ Много от грешките, които описва Венци НЕ СА следствие от невнимание и бързане, а колосална простотия и безхаберие. А най ми е смешно, когато някой уж наперен националист (познаващ се по омразата срещу основния проблем на родината - малцинствата) напише нещо от сорта на "ацки". Просто падам!
Дразни ме не това, че темата е пусната в метъл форум (което всъщност беше ебати тъпото изказване), а самата и нагласа - да поучава. -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат Защото, уважаеми съфорумници, този форум от място, където се спореше и беше интересно, се превърна в една добре смазана машина за постове. Няма го онзи хъс от предните години. По мое мнение! И понеже реших да го върна точно тук, съм нагъл. Ами браво Ами, Светъле, като го няма хъсът, като не ти харесва, какво да го ЕБА правиш тука!?!?! Или си самарянинът, рицарят, който ще поправи форума и ще въведе със своите постове нови тенденции и емоции в него?! За кого се мислиш, бе! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Аре млъкнете бе надухте ми главата....шибаната тема да се затвори и да се пишат само шибаните правила ....спрете да спорите
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Няма смисъл от това. Ето например Стефан зададе въпрос по-горе, свързан с граматиката, на който му отговорихме. Темата може да се ползва за задаване на въпроси - кое как се пише и защо. Темата не е замислена обаче за да бистри дали е необходим правописът в един метъл форум. Такива дискусии са съвсем не на място тук.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^^ А ти за кого се мислиш бе? За вечно разбиращият от всичко? Щото повечето от постовете ти в музикалната част са си заяждане тип "кой съм аз?". Да го еба, просто изказах различно мнение. Верно обаче приемате различните кофти. Както го беше написал един тип в BgTop...
Стига офтопик, че ще взема да си изпрося бан. И все пак жалко за някои хора тук... -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
СПРЕТЕ С ШИБАНИТЕ СПОРОВЕ, СВЕТЪЛ И ТИ СПРИ ДА ПРОВОКИРАШ И ДА СЕ ПРАВИШ НА ПИЧ, ВСИЧКИ СМЕ ШИБАНИ, ЯКИ, НЕОТРАЗИМИ ПИЧОВЕ И ПРОТА, ЕБАСИ МАЙКАТА!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Тоя па ...абе ей светулке ...знаеш ли колко пък съм имал точно пък предвид теб и мижавите ти постове ......на теб ти е простено, ти си от РУСИ и сигурно и не можеш да говориш правилно така че ти е простено да пишеш каквото си искаш..... Както и да е ....тва че си прост не е вина на другите ...!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Онова дето го написах не беше за теб. И между другото. Разровете се в историята за да разберете, че именно от Руси идва правилният, книжовният български
![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам аз за това го написах
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
^^ Не беше нужно, наистина!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тъй като дискусията започна да взима неочаквано грозен обрат, ще поясня няколко неща:
1. Намирам темата за доволно полезна и като такава, ще остане важна още известно (неопределено) време. 2. Повече безсмислени коментари в нея няма да търпя. 3. Никой не е длъжен да чете темата, нито да се съобразява с правилата за правопис. Живеем в демократична страна и всеки има пълното право да е толкова прост, колкото пожелае. 4. Темата не цели да създаде разграничение между дадени потребители на форума. Единствената й цел е да помогне на тези, които искат да им се помогне. 5. Никой няма да бъде баннат в резултат от написаното тук. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Правопис се учи до 8. клас. Освен да се задават въпроси или просто да се дискутира, от такива теми няма особен смисъл.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ЙЕС!
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Слято, полуслято и отделно писане. Частицата "не". Употребата на тире
Слято се пишат следните думи: 1) Съществителни и прилагателни, съставени от две думи, свързвани от гласна: местоположение, законопроект, водоизточник, хлебозавод, пътеводител 2) Подчинената основа е съществително име от чужд произход: мелодет, джазпевец, пресконференция, рокмузикант, фолкмузика, електроуред, психотерапия 3) Прилагателни имена, чиято подчинена основа е наречие: вечнозелен, висококачествен, високообразован, жизненоважен, световноизвестен, средноаритметичен, яркочервен, западноевропейски, социалнополитически ЗАБЕЛЕЖКА! Словосъчетания от МИНАЛО причастие и прилагателно/наречие се пишат отделно: силно надрусан, яко напушен, прекалено увеличен ЗАБЕЛЕЖКА! Ако причастието е в настояща форма обаче, думата се пише слято: дългосвирещ, властимащ, военнослужещ, главнокомандващ, дългоочакван 4) Слято и с малка буква се пишат относителни прилагателни имена с наставка -ски (-ска, -ско), образувани от лично и фамилно име: иванвазовски, елинпелиновски, алекоконстантиновски 5) Прилагателни, образувани от число и съществително: двадесетметров, десетдневен, петвековен, стогодишен ЗАБЕЛЕЖКА! ако в изписването на числото участва съюзът "и", прилагателното се пише отделно: сто и пет вековен, тридесет и шест дневен 6) Слято се пишат наречията oткога, докога, откъде, докъде, отсега, досега, отскоро, доскоро, оттам, дотам, оттук, дотук, оттогава, дотогава, отвсякъде, навсякъде, завинаги, навън, нагоре, откакто, отрано, понякога, поотделно 7) Слято се пишат наречия, образувани от съчетанието на предлог и съществително име: вследствие, всъщност, докрай, навреме, наистина, налице, наред, насила, насреща, настрана, насън, начело, предвид 8) Подчинената основа е лично или фамилно име: Йордановден, Ивановден, Ботевград, Свиленград 9) Отрицателната частица "не" се пише слято с наречията, причастията, съществителните и прилагателните имена. наречия: ненапразно, невинаги, неведнъж причастия: нетърсещ, неправещ, невиждащ, невиждан, ненаписан, неоткрит съществителни: невъзможност, неподкупност, незнание прилагателни: неискрен, непочтен, неточен =================================== Разделено се пишат следните думи: 1) Отрицателната частица "не" се пише отделно с деепричастията и глаголите: деепричастия: не познавайки, не пишейки, не пиейки глаголи: не зная, не мога, не искам, не трябва 2) Съчетания от две съществителни, при които се членува първото име: художник модернист (художникът модернист), човек звяр (човекът звяр), човек планина (човекът планина), мач реванш (мачът реванш) =================================== Полуслято (с тире) се пишат следните думи: 1) съществителни, прилагателни или наречия, в които има две главни основи: съществителни: плод-зеленчук, покупко-продажба, старт-финал прилагателни: аудио-визуален, морално-етичен, немско-български наречия: горе-долу, лека-полека, напред-назад, насам-натам, тук-там, току-виж, току-така, току-що 2) сложни съществителни имена, при които се членува втората основа: заместник-директор (заместник-директорът), кандидат-студент (кандидат-студентът), министър-председател (министър-председателят) ЗАБЕЛЕЖКА! Прилагателните имена, образувани от тези сложни съществителни, се пишат слято: кандидатстудентски, министърпредседателски 3) Полуслято се пишат притежателни прилагателни имена с наставка -ов, -ев, образувани от лично и фамилно име. Всяка съставка започва с главна буква: Ричи-Блекморовото соло, Иван-Вазовата ода, Елин-Пелиновият разказ, Алеко-Константиновият пътепис, 4) Сравнителна и превъзходна степен: по-хубав, по-умен, най-хубав, най-умен ЗАБЕЛЕЖКА! Формите на сравнителна и превъзходна степен на глаголи и съществителни имена се пишат отделно: по харесвам, по обичам, по юнак от теб, по хитрец от теб най обичам, най харесвам -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
3. Никой не е длъжен да чете темата, нито да се съобразява с правилата за правопис. Живеем в демократична страна и всеки има пълното право да е толкова прост, колкото пожелае. 5. Никой няма да бъде баннат в резултат от написаното тук. ![]() ![]() Значи без повече излишни мнения ...ми добре само ще чета ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 379 Регистриран: 17-March 07 Потребител N: 1962 ![]() |
Браво Венци, полезна тема! Само едно искам да допълня. В Българския език по дяволите, се използват и главни букви за - начало на изречение, собствени имена, имена на градове, държави и географки обекти. Така че, Сирения, много те моля използвай ги..... мацко, аз това го знам, но пиша така, защото така ме кефи. ![]() ![]() доволна ли си сега? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Абе, Ти Си Малоумен бе момче! Явно това много те кефи! Ама ми писна от теб и МАЛОУМНИТЕ И БЕЗСМИСЛЕНИ постове. НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ИЗОБЩО, А НЕ САМО КОГАТО ПИШЕШ ОФИЦИАЛНИТЕ СИ ПИСМА ДО ДЯДО КОЛЕДА!!! Не мога да разбера, как изобщо можеш да се хвалиш и тупаш в гърдите колко си прост и тъп! Успя да разсмееш бая народ днес! Та престани да се излагаш, моля те или най добре изобщо да пишеш (поне докато не се научиш как става)! И още нещо, ако още веднъж ме наречеш мацко, че ти откъсна гръкляна!!! Доволен ли си?
Сега вече знам, защо Dragontear иска огнехвъгачка, ще взема да си купя и аз една! ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Момчето верно е малоумно.... Хъхъхъ ...представих си как Нели му вади гръкляна...и после го ядем на мезе с вечерната бира. Аз съм си изпатил доста и колкото и да съм я дразнил не ми е казвала такова нещо ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 203 Регистриран: 20-February 07 Потребител N: 1904 ![]() |
Знам, че това няма общо с темата и предварително се извинявам, но не мога да не отбележа, че Нели започва да ми допада все повече
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Танче ...ще се омъжиш ли за мен
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^Танчето ме обича мен бе
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
^ Тя виждала ли те е въобще на живо...
![]() И стига пълнили темата със спам, има си такава за целта. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
lodborg, постингите ти са така добре систематизирани, че ми се иска да ги копна и в други форуми... това сериозно
дано да са от полза ![]() а за полезността на темата Ицо си го е написал ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 30th April 2025 - 11:09 PM |