![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Евросъюзът е едно
Гърците са един тип хора с определено възпитание Германиците са други с друго възпитание, тъпо е да смяташ, че влизането ни в някаква международна органиозация може да промени националния менталитет ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
^^И мен също. Не очаквах че тази тема ще предизвика чак такива спорове....
Ами според мен определено имаа разлики - всяка държава си има определен манталитет, така е, но всички имат добро възпитание. Има разлика между манталитет и възпитание. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Спорове? По мои наблюдения всички ти се нахвърлиха, а ти не се защитаваш твърде успешно...
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Глупости, всеки си има мнение, нека да го изрази, нямам нищо напротив...
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Селянията на чужденците и специално на немците, върху които имам доста близък поглед през последната година и половина (ужас, толкова време ли мина...), се изразява в доста други неща. Наистина, тук дори в най-затънтеното село имат компютър и достъп до всякакви чудеса на техниката, но умението да боравиш с тях не те прави по-умен или по-малко селянин. Така наречената селяния идва от липсата на качествено образование и/или на чувство за мяра (обикновено и на двете). Освен това, и тук си има "чалга", макар че под друга форма, и тук има идиоти и тъпаци - има ги навсякъде. Селянията не е българско откритие, селяни има навсякъде.
Вдигнете си малко националното самочувствие, през целия ви живот ще се опитват да ви го отнемат и да ви го стъпчат, няма смисъл да си го мачкате сами. И само да спомена нещо за Преслава и компания - интелигентността няма нищо общо с това дали човек слуша чалга. Според мен същото количество селяния може да се открие и сред много рапъри (да не кажа по-голяма), а да не навлизам и в подробности за селянията сред метълите... Умни, интелигентни и начетени хора има сред всякакви музикални прослойки и ако човек е намерил за приятно да слуша Преслава не вижда нищо лошо в това. Аз лично съм на мнение, че дори и сред чалга певиците се намират такива с хубави гласови възможности, Ивана например. Друг пример не мога да дам за съжаление, защото не слушам такава музика, а и нямам желание да слушам. (И още едно лично мое мнение: по-добре Преслава и ко. от някакъв зачукан гангста-рап...) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Възпитанието най-вече се наследява от родителите. Но когато грижата за твоето дете повериш на "обществото" (училище%
Възпитанието най-вече се наследява от родителите. Но когато грижата за твоето дете повериш на "обществото" (училището, приятелите, улицата ... ), няма как да очакваш после, че то ще е добре възпитано . Кога едно дете е "зарязано" от родителите си ? Най-вече когато двамата родители се опитват да свържат двата края и най-често едва успяват. За какво възпитание от родителите можем да говорим ? За никакво. Вечерта обикновено е един ад за детето, което е ежедневен свидетел на скандали и пререкания ... (Проблем_1) Другият полюс - мутра с BMW-то, музиката цепи до дупка (Преслава ;) , например), материално осигурено лице, с доста завишено самочувствие и парична власт - в |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
ама кои селЕния ще обсъждаме? Адовите или Райските? ![]() ![]() Тез на Дейви Джоунс.... ![]() Те са големи селЕни тея октоподи неговите... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
От години и то не малко кой ли не ни ебава майката и на културата и на икономиката и на политиката. Често без някакви апокалиптични цели, просто без да иска, по пътя на своето благополучие. От нормална държава България се е превърнала в купчина хора, задръстени в голям контейнер за боклук, борещи се за навън.
Селянията, за която говорите е просто проявление. Причните следва да се търсят по-дълбоко. Но как да търсите по-дълбоко като сте расли в селяния? Ей там ви е отговорът. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Aз съм селянин батко, и търсим отмъщение сладко
![]() То и аз съм от село, като малък даже ходих да пасъ офцисе на ливадана, и явно не съм достоен да пиша по интеретас с висшите граждани аристократи ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Винаги се държа селски и не ме е срам от това. Това че вие сте си въобразили че сте големи хай-лайфъри и че е по-изискано да се пие мартини вместо домашна сливова, си е ваш проблем. Вие имате комплекси, не аз. Бягайте да обикаляте магазините за модни дрешки и ни оставете да се наслаждаваме на простотията си
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
noel_f, доколко познаваш чужденците и манталитета им?
Виждала ли си пияни англичани в Прага, пикаещи от Карлов Мост и псуващи като каруцари? А дрогирани футболни запалянковци в Англия? Имаш ли представа що за хора са американците? Знаеш ли защо съществува легендата за европейския и американския манталитет и възпитание? Защото хората в тези страни са толкова ограничени откъм свобода, особено американците, че просто няма как да не се държат възпитано в собствените си страни. Волно или неволно, това е първото нещо, с което се сблъскваш като попътуваш малко. Виж тази статия - http://www.people.co.uk/news/news/tm_metho...-name_page.html, и ми кажи после кой е по-селтак, защо е по-селтак и какво мислиш по въпроса. Тия приказки за европейското възпитание звучат като от времето на Алеко, когато наистина е било така, но да се впечатляваш от подобни легенди през 21 век...? Вярно е, че последното нещо, което бих казал за себе си е, че съм българин, но да страдам от подобни евро комплекси... трудно. Възпитанието не се обуславя от страната, в която живееш, а от много по-частни фактори като семейство, среда, приятели. В тази светлина, може да си отраснал в сърцето на Лондон, но да си градски Маугли. И обратното. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
То и аз съм от село, като малък даже ходих да пасъ офцисе на ливадана, и явно не съм достоен да пиша по интеретас с висшите граждани аристократи ![]() Аз съм низала тютюн и да знаете, че е много увлекателно, хаха. Тая тема е безпредметна. -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
А за Преслава - имах предвид, че който слуша поп-фолк просто не е човек който има достатъчно голям музикален опит.
----------------------- е те тука много грешиш, хай лайф метъл тийн лейди ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Тва е относително понятие селянията.За мен примерно някой изрусен пич с джапанки от чиито голф кънти Преслава е пълен аграр.За него пък аз съм такъв с тая мазна коса,кубинки летото хахаха
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 2-June 07 Град: Силистра Потребител N: 2120 ![]() |
Като стана дума за селяния се сетих че миналата година бях в софия и там повечето хора са неучтиви . Няколко мои познати ме ударжаха защото щях да пребия една продавачка в Germanos !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- METAL IS SOMETHING YOU LIVE WITH !!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Познай тя от къде е
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 2-June 07 Град: Силистра Потребител N: 2120 ![]() |
Сигурно е от някоя гора
![]() ![]() PS Аааа много ти е яка снимката пиян ли си на нея или е на Paint ![]() -------------------- METAL IS SOMETHING YOU LIVE WITH !!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
ние никога няма да сме като тях, и те като нас...ка очакваш например да си еднакъв с едни норвежци, като на тях страната им и всичко въобще им е по различно...
а и европейците са "културни" заради глобите, като дойдат тук на свободията доста бързо им падата задръжките... иначе аз съм за по-бързо в България хората да се научат понена толерантност на улицата като шофират и да не пушат на местата, където изрично е споменато да не се пуши...точно в това отношение сме големи селяни:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С колкото повече приятели разговарям , се убеждавам все повече и почвече че селянията тук в България е на почит
![]() ![]() -------------------- METAL IS SOMETHING YOU LIVE WITH !!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Европейските норми, европейското възпитание, чакайте малко... Толкова кухо ми звучат тези определения, не омръзнаха ли... "Селяния" има навсякъде, който си мисли, че всички "европейци" са неповторими "аристократи" - кофти за него. В общи линии мнението ми се припокрива с това на TerminalFrost - селтак можеш да си навсякъде - зависи от много фактори, аз поне не отъждествявам България със селянията. В главата ми все се върти "Криворазбраната цивилизазия", в духа на "европейските ценности" май натам сме се запътили
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ала Бала ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 613 Регистриран: 21-October 06 Град: Бургас Потребител N: 1634 ![]() |
Съдейки по туристите, които идват тук /от 4 години с такива идиоти работя/, ние, българите сме си аристократи
![]() ![]() ![]() -------------------- Endless rain, fall on my heart In this wounded soul. Let me forget all of the hate, all of the sadness |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Май всички гледаме да оцелеем по някакъв начин от хората около нас...
![]() И все пак битът ни не е толкова зле. Съмнявам се, в една Либия, примерно, хората да разсъждават над това, колко прости са другите. Излизат си по дворовете и си пълнят петрол в канчета. Ние просто трябва да... излезем от панелките и да си напълним канчето със самочувствие, породено от трагедиите на другите. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Разбира се никой не чете моя пост. Защо ли трябва да задълбаваме като може да си ръсим блабла. Или по българско казано-дръндрън.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Като прочета тво пост първото нещо което ми идва е въпроса кога България е била нормална държава
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Аз пък не разбрах какво значи да имаш музикален опит. Като музикант - ясно, но какво значи да имаш музикален опит като слушател? Какъв е критерият за това, кой поставя тези критерии? Аз например, слушам музика вече 20-ина години, и се кефя както на Slayer, Kreator, Sodom, Cannibal Corpse, така и на китаристи, джаз, блус и класическа. Колко единици опит имам аз тогава, и защо? Какво трябва да слушам, за да имам повече опит?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Тук вече нещо изпуснах нишката на разговора
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
мале,колко граждани в този форум!!!!!!!!
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Вдигнете си малко националното самочувствие, през целия ви живот ще се опитват да ви го отнемат и да ви го стъпчат, няма смисъл да си го мачкате сами. Най-сетне някой освен мен да го каже тва. Еби му майката и смачкана нация сме, обаче. Уж младите трябвало да са освободени от васалното мислене на социализма. А тука няква пикла от Хасково ми говори за селения и за някви си европейски нрави. Да ви еба и путката майчина, честно... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стефане, не си прав. Никой не е виновен, че е расъл там, където е расъл и че са му пропгандирали това, което са. Ако ти имаш освободено мислене, то не е щото всичко сам си си направил, а защото си имал относителната свобода да го развиеш.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Е сори, че си мисля, че хората трябва да ходят изправени и да не си мислят цял живот колко са зле, колко са тъпи, колко са прости, колко са гадни бездарни българи-джебчии, орачи и сляни с калпаци, докато на запад от Белград всички са университетски професори и се дървят единсвено и само докато слушат Моцарт, защото са бахти културните, майна...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 06:04 PM |