Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Parental Advisory, Какво мислят родителите ви за музиката, която слушате?
ViolentBeauty
коментар Jun 26 2007, 07:38 PM
Коментар #1

Демон

Група: Приятели
Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

Това ми хрумна днес сутринта, когато баща ми си изтегли Melodic Death Metal Compilation и си я качи на player - а и тръгна на работа... Преди време ми взимаше касетките на Dream Theater, да си ги слуша happy.gif Отделно майка ми е фен на Sоnata Arctica и Nigthwish rolleyes.gif Та, въпроса ми е, как вашите родители приемат музиката която слушате, харесват ли я, приемат ли я и изобщо какво мислят за нея (каквато и да е тя)?! И какво изобщо слушат ?!^_^ (освен новините biggrin.gif) И доколко те или вие сте повлияли на музиклните им/ви предпочитания?!

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......
Go to the top of the page

+Quote Post
lodborg
коментар Jun 26 2007, 07:55 PM
Коментар #2

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Баща ми не слуша нищо. Буквално нищо. Той пуска радиото, просто за да има да бучи нещо - без значение какво. Не знам дали изобщо го интересува всъщност. Иначе ако по някакво странно стечение на обстоятелствата е решил да си пусне диск, си избира класическа музика. Майка ми е същата, не прави разлика между изпълнители, стилове или песни. Чудя се дали правят разлика, когато по радиото се говори нещо и когато е пусната някаква музика.

Иначе забелязвам една хубава градация в поносимостта им към музиката, която слушам. Преди ми правиха забележка, че съм надувал Purple и Rainbow прекалено силно и ме караха да намаля "данданията". Мина бая време оттогава, музикалният ми хоризонт се разшири до голяма степен, както и тяхната търпимост към шумови дразнители. В момента майка ми влиза в стаята ми без да я интересува дали слушам Behemoth, Borgir или Cryptopsy. Всъщност дотолкова й е безразлично вече, че се чудя дали осъзнава, че сменям групите, или си мисли, че въртя една и съща врещялка до втръсване. biggrin.gif

А слава богу, в момента вече живея сам, така че не ми се налага да се съобразявам какво мислят хората за музикалните ми предпочитания.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
ViolentBeauty
коментар Jun 26 2007, 08:04 PM
Коментар #3

Демон

Коментари: 2154
Регистриран: 21-July 06
Град: Там някъде!
Потребител N: 1467

Хаха, интересно е, че това е по-ръдко срещано в наши дни. Поколенията тук се размиват, мойте родители гонят педесетака, но това не им пречи да откриват музика и колкото и страно да е да е да се интирисуват happy.gif Няма лошо за което защото, ако не бяха те, такива каквито са, нямаше и аз да съм това което съм happy.gif Все пак наште ми пуснаха на видеото, концерт на Metallica 91 или 92 година laugh.gif И това беше началото на края devil.gif

--------------------
Аз съм пеперудата
на тази дъска,
забодени с другите
сме част от колекция.

Карфиците бляскави
бяха наши мечти,
но само свободни от тях
отново ще летим......

+Quote Post
Mort
коментар Jun 26 2007, 08:09 PM
Коментар #4

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Цитат(lodborg @ Jun 26 2007, 08:55 PM) *
Иначе забелязвам една хубава градация в поносимостта им към музиката, която слушам. Преди ми правиха забележка, че съм надувал Purple и Rainbow прекалено силно и ме караха да намаля "данданията". Мина бая време оттогава, музикалният ми хоризонт се разшири до голяма степен, както и тяхната търпимост към шумови дразнители. В момента майка ми влиза в стаята ми без да я интересува дали слушам Behemoth, Borgir или Cryptopsy. Всъщност дотолкова й е безразлично вече, че се чудя дали осъзнава, че сменям групите, или си мисли, че въртя една и съща врещялка до втръсване. biggrin.gif

Аз имам същите наблюдения и за мойта майка laugh.gif ! Иначе мога да се похваля със сравнително високо ниво на възприемственост от страна на нашите. Да не говорим, че баща ми си е направо фен на групи като Nightwish, HammerFall, Kamelot и доста от старите класики. Майка ми доста се кефи на Nightwish и Kamelot, стига да не е твърде изморена от работа примерно, защото тогава не се кефи на никакъв шум.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
gad
коментар Jun 26 2007, 08:18 PM
Коментар #5

Crack The Skye

Група: Потребители
Коментари: 722
Регистриран: 11-March 04
Град: София
Потребител N: 424

Цитат(lodborg @ Jun 26 2007, 06:55 PM) *
Баща ми не слуша нищо. Буквално нищо. Той пуска радиото, просто за да има да бучи нещо - без значение какво. Не знам дали изобщо го интересува всъщност. Иначе ако по някакво странно стечение на обстоятелствата е решил да си пусне диск, си избира класическа музика. Майка ми е същата, не прави разлика между изпълнители, стилове или песни. Чудя се дали правят разлика, когато по радиото се говори нещо и когато е пусната някаква музика.

А слава богу, в момента вече живея сам, така че не ми се налага да се съобразявам какво мислят хората за музикалните ми предпочитания.

ахах човек описа 1:1 моята ситуация
майка ми знам само че харесва Висоцки, обаче не го слуша, може би щото е малко скарана с техниката, а баща ми каквато и музика да му пусна, стига да е по-спокойна, му харесва.

да се чуди човек от де съм се пръкнал такъв меломан

бтв майка ми е свирела на цигулка, преди да се родя, щото после съм и скъсал струните като съм я ползвал за китара като съм бил на 3-4 години rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
wqwrrr
коментар Jun 26 2007, 08:37 PM
Коментар #6

Eáránë Táralóm...

Коментари: 1892
Регистриран: 2-November 06
Град: The Spectral Realm
Потребител N: 1655

Ами има от какво да се оплача.. Майка ми не харесва музиката, която слушам, твърди, че всички песни били един и същи (а всъщност, рядко слушам една и съща песен повече от три-четири пъти въобще), и не харесва когато усилвам баса на уредбата. Тя слуша предимно класическа музика и може да се каже, че се случва рядко.

А за баща ми - мога да кажа, че от него съм получил голяма част от музикалната си култура по отношение на рока и блуса. Той ми е пускал групите Rainbow, The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd и производни още когато съм бил малко дете и от тогава не съм спирал да ги слушам. Иначе той също не одобрява много "думкането" и "блъскането" както нарича музиката. Но иначе си е меломан, постоянно купува рани албуми и сваля дискове, които вече няма къде да се поберат...

Като цяло не се влияя много от мнението на родителите ми, но избягвам да пускам брутален дет метъл и производни тежки стилове, докато майка ми е наоколо.

--------------------

+Quote Post
Vlad
коментар Jun 26 2007, 08:46 PM
Коментар #7

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Майка ми е най-толерантния човек когото познавам и въпреки че не и харесват повечето неща нищо не казва.Дори се кефи на Stratovarius guitar.gif Бащатко ми е като бащата на някой от по горе пуска нещо да бучи там.Иначе принципно е фен на старите рокчетата Битълс,Пърпъл и такива.Обаче като седнеме някоя вечер с приятели да къркаме в нас си пускаме някви концерти траш дет и той си сяда и си пие с нас и си гледа човека кво да праи drinks_drunk.gif

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jun 26 2007, 09:12 PM
Коментар #8

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Баща ми доста хареса Summoning, както и някои руски пейгън групи му допаднаха като звучене smile.gif
Майка ми е отсвирена, пуснах й веднъж Катамениа и се ужаси, а пък Ката са леки о.О Иначе имат непоносимост към метъла като цяло. Всеки ден ми се повтарят словата: "Ще пораснеш и ще спреш да слушаш тази музика!" и подобни, които са о.О

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Jun 26 2007, 09:29 PM
Коментар #9

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Защо изобщо си й пуснал Catamenia? Пуска се първо някакво по-леко пауърче, докато захапе въдицата. После се продължава със злобните стилове.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jun 26 2007, 09:38 PM
Коментар #10

Ми тя ме пита като щях да ходя на Катамениа на какъв концерт ще ходя и аз й пуснах I wanna be somebody кавъра \m/
Баща ми като искаше да чуе Бехемот, го утрепах с Conquer all + Slaves shall serve, и той каза, че са ебаси изродите biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
gad
коментар Jun 26 2007, 09:40 PM
Коментар #11

Crack The Skye

Ей, сега се сетих че преди известно време им пусках Creedence Clearwater Revival и тогава и двамата се изкефиха smile.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 26 2007, 09:53 PM
Коментар #12

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Майка ми се кефи на групи, които пеят на руски smile.gif И на Хиподил smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Jun 26 2007, 09:54 PM
Коментар #13

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Майка ми я описва с една дума.. наркоманска. Често повтаря като влезе в стаята, че това е причината последно време да не съм много добре. Обаче като цяло не прави голяма разлика между Limp Bizkit и някоя баш си блекария да речем. ;]

Баща ми също не е голям фен, те бащите са два типа.. или фенове на старите рок величия или на сръбското. Е моя е предимно на второто.

Честно казано въобще не знан откъде са ми вкусовете..

+Quote Post
InsArtTure
коментар Jun 26 2007, 10:13 PM
Коментар #14

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Нашите не възприемат нищо от метъл музиката и до никаква степен не я харесват.

Тъй като обичам и много други неща-най-вече народни музики, при тях имам много допирни точки с майка си и двамата често слушаме.

Интересно ще е темата да има разширение за това как и другите ни близки приемат музиката, която обичаме. Партньор, най-дорбър приятел, леля, чичо, дядо, син, дъщеря, племеник. happy.gif

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jun 26 2007, 10:24 PM
Коментар #15

^Добра идея, наистина. Приятелите възприемат, да, някои повечко пауъра, други Бехемот примерно, но известна част от тях не я разбират особено тая музика smile.gif.
Братовчедка ми примерно е голям фен на метъл музиката също, разбираме се с нея. smile.gif
Леля ми е супер пич, като й пусках лятото Атросити и някои други нещица ги хареса и ги изслуша, тя е от по-отворения тип хора. Абе, живее се smile.gif

--------------------

+Quote Post
sepulturatr
коментар Jun 26 2007, 10:28 PM
Коментар #16

Think I'm Just Happy...

Коментари: 1368
Регистриран: 19-January 06
Потребител N: 1121

Никой с нищо не ми е повлиял в семейството ми както и аз ...

Само сестра ми дето като малък ме зарибяваше с металика ,нирвана и айросмит laugh.gif

Наще не го приемат добре щото са изкривено мислещи консервативни и малумни хора-неможе да се каже с думи ,май преувеличих.

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Jun 26 2007, 11:09 PM
Коментар #17

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Цитат(InsArtTure @ Jun 26 2007, 11:13 PM) *
Нашите не възприемат нищо от метъл музиката и до никаква степен не я харесват.

Тъй като обичам и много други неща-най-вече народни музики, при тях имам много допирни точки с майка си и двамата често слушаме.

Интересно ще е темата да има разширение за това как и другите ни близки приемат музиката, която обичаме. Партньор, най-дорбър приятел, леля, чичо, дядо, син, дъщеря, племеник. happy.gif

+1
От приятелите ми някои слушат, но повечето все още са на вълна поп или най-много пънк.

--------------------

+Quote Post
RazorJack
коментар Jun 26 2007, 11:27 PM
Коментар #18

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

При мен е обратното - приятелите първо с музиката се почва и ако няма допирни точки ги отебавам. Те и затова са ми малко де.
А баща ми принципно се кефи на Сигнал ама ако си пуска нещо най много да са уроци по английски а майка ми - пирин фолк. ако слушам нещо по брутално преди ме питаха кви са тея дранета ама вече май свикнаха.

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 27 2007, 07:32 AM
Коментар #19

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Нашите открай време слушат хард рок, дори мога да кажа, че до голяма степен на тях дължа настоящия си музикален вкус. Само че по-тежки неща трудно понасят. Разбира се, отдавна свикнаха с непрестанния "джангър", носещ се от уредбата, но магията на метъла нещо не ги хвана. happy.gif Е, не е и като да съм съвсем капо - майка ми хареса Rhapsody, Nightwish, Kamelot... Едно време полагах сериозни усилия да вкарам сестрата в правия път - беше прослушала Judas Priest, Helloween и прочие, но с влизането й в Американския колеж всичкият ми труд отиде на вятъра. dry.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 27 2007, 08:58 AM
Коментар #20

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

wink.gif

--------------------

+Quote Post
prayer4eto
коментар Jun 27 2007, 10:02 AM
Коментар #21

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

При мене положението беше "странно" smile.gif. Ако зависеше от майка ми сега щях да слушам само руски песнички и старата българска "естрада" . Няма лошо, ма нали съм си вироглав и инат взех, че поех в друга посока ... Баща ми по принцип слуша рок, ама и двамата напоследък(в близките 5 години ) не съм ги засичал да си пускат каквото и да било ...

Сам се запалих по блуса и рока (вкъщи имахме всичко 2 касетки - едната на Eric Clapton, другата на Jimi Hendrix). Вече с помощта на приятели и съученици преминах на Metallica 9-10 клас, слушах и радио Тангра тогава и ми беше доста образователно.

Но да се върна на темата - родителите повече се опитват да ме спират, отколкото ме подкрепят, но вече се научиха, че мнението им по този въпрос не е меродавно и си го пазят за себе си smile.gif devil.gif

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
ludspamer
коментар Jun 27 2007, 10:13 AM
Коментар #22

свиня

Коментари: 3379
Регистриран: 10-April 07
Потребител N: 2010

О, наште са заклети метълисти, особено баща ми icon_headbang[1].gif .Че той свири на китара, все пак, бил е и главният китарист в групи като Екзитус- не особено известни групи.Слуша Сепултура, Соулфлай му харесва(не колкото Сепултура де), иначе Диип пърпъл, Рънинг Уайлд, такива по-стари неща.Пък майка ми повее слуша Металика, Сабат, и тя Диип Пърпъл, иначе и някои по-леки неща, някъв рок като Били Айдъл, който аз не го одобрявам ама мен кой ме пита happy.gif

--------------------
A moment of remembrance of all the one who died.
These brave and loyal warriors with hearts so full of pride.
They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on.
For them we will keep up the fight until our war is won.

Sleep well our brothers - we will never forget
We promise you to carry on
Sleep well our brothers and rest in peace
Your sacrifies make us marching on......

+Quote Post
Dragontear
коментар Jun 27 2007, 10:25 AM
Коментар #23

Антихрист

Коментари: 3615
Регистриран: 13-March 06
Потребител N: 1211

При мен положението е странно ... Майка ми си е фенка на Deep Purple, Pink Floyd, Uriah Heep още от едно време. А баща ми тогава е слушал Abba и Bee Gees. Покрай майка ми се оправи biggrin.gif

А на мен никога не са ми правили проблеми за музиката.... освен ако е ненужно силна

Напоследък маика ми слуша и някои неща които и харесат от мен. Примерно Kamelot , Nightwish, Cornerstone.

Когато даваха Rock in rio na Maiden по телевизията ..тя си пееше някои песни . Аз като я питах от къде ги знае отговора беше : "Ти толкова пъти си ги пускал че вече и аз ги научих въпреки че дори не знам как се казват"

Баща ми е малко по друг.. виждам го рядко .. на година по 3-4 месеца обикновенно. Тогава му записвам дискове и му давам да си ги слуша докато пътува.. нямам представа какво му е харесало.. но си пада по баладки

+Quote Post
Braindead
коментар Jun 27 2007, 12:03 PM
Коментар #24

Condemned to Hell

Коментари: 2377
Регистриран: 13-June 04
Потребител N: 519

Ами, нашите винаги са слушали такава музика всъщност, закърмена съм с тази музика и е повече от ясно каква е главната причина да се запозная с нея happy.gif

И двамата слушат банди като Black Sabbath, Manowar boxed.gif , Rainbow, Deep Purple, Uriah Heep, Bon Jovi (старичките неща, де), Metallica, Scorpions и куп такива още...даже има метъл концерти, на които аз не съм ходила, а те са ходили, Udo и Sabbath примерно laugh.gif

Иначе, Ники, сейм хиър, понякога майка ми идва при мен и вика: Абе, какво става, от няколко часа не си слушала Make Believe w00t.gif

Хаха, Боби, добре че си ти да пращаш новини за Lake of Beers, опа, Tears на мама. laugh.gif

--------------------
"Moral principles are not allowed when you're a secretary!"

http://www.myspace.com/ladyofslaughterr

+Quote Post
Voodoo_girl
коментар Jun 27 2007, 02:23 PM
Коментар #25

Просветен

Коментари: 297
Регистриран: 7-June 05
Град: Бургас
Потребител N: 824

Родителите ми никога не са харесвали музиката, която слушам. Това обаче не е кой знае какъв проблем, тъй като от край време не живея с тях. Проблем вече е факта, че и съквартирантката ми никак не харесва музикалните ми предпочитания. Затова вкъщи мога да слушам музика на mp3-ката или на компа, когато тя не си е у дома.
А за родителите ми даже имаш един период, през който майка ми много настояваше да ме води на психолог заради бандите, която слушах. Е вече се примири и не ми се бърка много.

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 27 2007, 04:19 PM
Коментар #26

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Относно идеята на Киро за разширяване на темата с други роднини, да кажа, че едната ми братовчедка е върла рокаджийка. Другите не са, музиката не ги интересува. Иначе приятелите ми са "метъли".

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Duh5
коментар Jun 27 2007, 05:12 PM
Коментар #27

Странник в странна страна

Коментари: 1114
Регистриран: 5-May 07
Потребител N: 2056

(no BG kezboard here, I just made my choice between English and Shljokavica)

My father - Edguy, Gama Ray, Sonata Arctica, Threshold etc.
Mom - well, nothing I suppose, maybe what dad is listening to
Sister - same as me, she made what I am
Brother - huh.. Jetro Tull, french and russian music

Well, 2 words: Happy me smile.gif

--------------------
Никога не се съмнявай, просто бъди. Рей Бредбъри

+Quote Post
gad
коментар Jun 27 2007, 05:20 PM
Коментар #28

Crack The Skye

Цитат(Voodoo_girl @ Jun 27 2007, 01:23 PM) *
А за родителите ми даже имаш един период, през който майка ми много настояваше да ме води на психолог заради бандите, която слушах. Е вече се примири и не ми се бърка много.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Voodoo_girl
коментар Jun 27 2007, 05:45 PM
Коментар #29

Просветен

Коментари: 297
Регистриран: 7-June 05
Град: Бургас
Потребител N: 824

Хич не е смешно даже, трагично беше. Майка ми влиза в стаята ми, заключва врата и ме пита какъв е проблемът, дали тя е виновна или нещо ужасно ми се е случило. После реши да смени теорията си и взе да си измисля накакви глупости, че всички тийнейджъри имали такива трудни периоди. blink.gif
Много ги обичам тези откровени разговори между децата и родителите, което ми напомня за случая с един приятел. Баща му намерил някакви презервативи в джоба му и решил да си поговори с него за птичките и пчеличките, като изпаднал в големи подробности какво са правили на младини с майка му. Горкото момче до днес е травмирано.

--------------------

+Quote Post
afito
коментар Jun 27 2007, 06:08 PM
Коментар #30

Непросветен
*

Коментари: 35
Регистриран: 5-June 07
Потребител N: 2124

Майка е влюбена във Виле Вало happy.gif А пък за другите няма нищо против, изобщо не й прави впечатление

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
3 потребител(и) четат тази тема (3 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 28th July 2025 - 07:16 PM