![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Според мене проблема е в това че като стане дума за класики повечето хора се филмират: Чели са тук - таме кое според световния народ е класики и са го изслушали, след това и некви нови хави. Не могат да възприемат вторите щото обикновено са със сравнително полиран звук. Няма класики и не - класики ффс има само открития и това е.
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
^Абе не съвсем... Има албуми с култов статут - The Number Of The Beast, Hell Awaits, Master Of Puppets... това са тави със собствен ореол, около които са се градили много други, които са печелили десетки, стотици хиляди фенове. Hell Awaits / Reign In Blood и Master Of Puppets институционализират траша! За тях думата "класика" мисля че приляга съвсем точно. Не че са само тези, но те ми се набиват в главата на момента и според мен са най-яркия пример...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Това са просто открития - точно на тия албуми дто си ги изброил , освен на Мейдънския съм на meh mode.
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
Били са открития на момента... с времето се утвърждават като класики.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е за мен няма нищо запомнящо се или гениално в тях - нито като текстове, нито като музикална структура. Проблем? Не? Така си и мислех!
![]() -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
E, хайде, "Мaster Of Puppets" и класика... Сега да не стане, че след тия трите, дето си изброил, няма вече?
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Цитат Имаш ли обаче ясна идея защо?! Да. Щото ей тва никога няма да ме филмира както ей тва. Простичко. Цитат Казваш, че по старото повече те влече не защото наистина така, а защото, МАМКА МУ, ТАКА СИ ВТЪЛПЯВАШ!!! Казваш, че по новото те влече не защото наистина така, а защото, МАМКА МУ, ТАКА СИ ВТЪЛПЯВАШ!!! http://www.youtube.com/watch?v=4oxePS2vlbM - Неа палър. Неа топки. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е за мен няма нищо запомнящо се или гениално в тях - нито като текстове, нито като музикална структура. Проблем? Не? Така си и мислех! ![]() Къв проблем бе? ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С тва последното не ти се карах - stay cool
![]() А така и така пак пиша тук - класиките са свързани единствено със собственото мнение и вкус. Всеки има любими групи, албуми и тн и намира нещо за себе си в тях което да го е жегнало и да го жегва отвътре и досега: това са класиките. -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, хайде, " Мaster Of Puppets" и класика... Сега да не стане, че след тия трите, дето си изброил, няма вече? Разбира се, че има. Споменал съм епохални албуми. За мен класики са още сигурно 50. Например Live And Learn на Righteous Pigs. Aма това е така за мен и още 6 човека макс. Правиш разликата, нали? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
^^^^ http://www.youtube.com/watch?v=8YGkFZlCmKQ - а т'ва пък има топки. К'во правим ся? Стига си се филмирал постоянно, стана много комерсиално да отричаш новите неща и да се правиш на олдскуул фенче. Комерс си!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Това, че за теб класики са "още сигурно 50", съвсем не ги нарежда в типа " класики". Още повече, че са такива за теб "и още 6 човека макс." Именно, правя разлика. Може да са "яки", добри албуми, ама не са класики. А класиките не изчерпват музиката. Самият термин " затваря". Frightmare, трите, дето ги изброи, са открития за времето, в което са направени. И пак... за "Master..." може да се поспори.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз затова съм написал "за мен", Общо взето в половината си пост си преразказала това, което и аз казах
![]() И я ми дай един албум, който е класика, според теб. А за Мастъра може много да се говори, но не и да се спори. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
^^"Master of Puppets" е едно от първите неща, което изниква в съзнанията на повечето хора, когато се спомене думата класика. Не виждам какво има да се спори, този албум е мега влиятелен за хиляди групи и хора и е бил мега-албум за времето си. След време същият албум, признат вече от толкова много хора, се превръща в класика.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
^^^^ http://www.youtube.com/watch?v=8YGkFZlCmKQ - а т'ва пък има топки. К'во правим ся? Стига си се филмирал постоянно, стана много комерсиално да отричаш новите неща и да се правиш на олдскуул фенче. Комерс си! ![]() Добре, господин At the Gates. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Frightmare, AC/DC- Back In Black.
Идеята на това, дали дадена творба ще се определя като "класика", не е в това дали е такава според мен или теб. Класиката е непреходна. Дали аз ще определя дадено нещо като такава, в момента не е от значение. Изчерпва ли се метъла? -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изчерпа се, пускам српско.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Всичко това е чудесно. Само дето ДиСи не са метъл. Пък ние нали за него говорим...
|
|
![]()
Коментар
|
|
О, да, поп бяха. Както и Black Sabbath. И King Diamond. Я! Намерих една класика:http://www.youtube.com/watch?v=dkKOfB_g5rk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стига драпа, ейси диси никога не са били метъл.
![]() Иначе очаквах да ме бомбардираш с нещо на Дет още снощи ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
Разбира се, че Диси не са метъл. Що за глупост?!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Относно темата, аз не съм се черпил и не се черпя, когато (за да) слушам метъл, тъй че за мен метълът не би могъл да се изчерпи, НАЛИ?
Сега сериозно, метълът не би могъл да се обезличи, защо!? Ами защото той представлява едно полуразвило се пеленаче на рок - индустрията или, иначе казано има още да се развива детето - метъл, а тая тема преждевременно посипа косите му със сняг. Аз мисля, че тепърва ще слушаме феноменални изпълнения от метъл - групите, така че нека не погребваме слухът си от сега. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Някак не върви да наричаме жанр на 40-тина години "полуразвило се пеленаче", при положение, че има и такова богатство от различни подразделения... Но че все още се усъвършенства, съм съгласен - има достатъчно пространство за експерименти и новаторство.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 27-March 06 Потребител N: 1243 ![]() |
Да - бавно и мъчително.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 813 Регистриран: 19-June 08 Град: Хисаря Потребител N: 2808 ![]() |
Не че имам нещо против дет, блек метала и подобните му разклонения, има хора за всякакъв стил музика, но наистана се е изчерпал от 20-тина годинки, ако не и повече. Аз поне не мога да направя никаква разлика между отделните групи, а пък за текстовете че не се разбира нищо, да не говорим, чудя се защо изобщо си правят труда да пишат такива...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 9-March 06 Град: In Abhorrence Потребител N: 1204 ![]() |
Слушай си тъпите хевита и не разсъждавай.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
И двамата над мен сте злетаци яко :>
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 138 Регистриран: 20-September 07 Потребител N: 2341 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 12:33 AM |