![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Чудя се дали в началото на темата беше по-голям ташак или сега.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
^ Трудно е да се определи.... Преди като че ли беше по-зле...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Хед фистинг!
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 227 Регистриран: 30-January 07 Потребител N: 1821 ![]() |
Обичта е да я изпраскаш отзад, да й свършиш в устата и накрая да ти благодари.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
С изключение на родителската обич, общо взето си е начесване на его според мен. Хубава измишльотина, Лъст с красиво име, или както там го беше казал Оскар Уайлд... което не ми пречи да си вярвам в нея
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
А родителската обич не е ли просто по-хубаво име на репресията?
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Ако вашите са се отнасяли зле (потиснически) с теб, това си е твой частен проблем. По принцип няма по-силно чувство от това, което един родител изпитва към детето си.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Съвсем не са се отнасяли зле с мен. Но ако гледаме на любовта (между двама) така цинично, то можем да разгледаме също толкова цинично и родителската любов.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
Както Айнщайн е казал - "Всичко е относително". Та и по този въпрос е така. Колкото хора има - толкова и обяснения. И всяко едно от тях е вярно за дадения човек. Като не забравяме, че си има няколко общи, да кажем шаблонни идеи, какво е любовта. Въз основа на тях човек дава своето обяснение, допълвайки го с оттенъка на своето виждане, породено от личните му преживявания и повлияно от неговите ценности.
-------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Любовта е лъжа, която изглежда красиво само в книгите и филмите.
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 22-January 08 Град: Varna Потребител N: 2552 ![]() |
Абе има и хора с искрени чувства... но не са много.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Да обичаш е хубаво нещо = окситоцин + ендорфин + егоизъм.
Този специален егоизъм (и при двойките, и при семействата) е един вид особен естествен подбор - ние заслужаваме само най-доброто, защото то заслужава само най-доброто, т.е нас. Възприятието за "най-доброто" зависи от първите 7 години. Чувството за selflessness пък се поражда от това, че за всеки един от нас някога са полагани някакви грижи и знаем колко лесно се предразполагат човешките същества, когато ги обгрижваш. Все пак те заслужават най-доброто, защото са най-доброто за нас, а ние по дефолт заслужаваме само най-доброто. И секс. -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 9-January 11 Потребител N: 4012 ![]() |
^ Човек, който толкова цинично анализира едно такова чувство, обикновено е неспособен да го изпитва. Тъжно е, че така гледаш на любовта.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
^; ^^ Така е,къде отидоха носорозите и дъгите?
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
^ Това същество, което си постнала е сигурно по-способно да обича или поне не го е страх да изразява любовта си.
В днешния забързан свят човек губи себе си, повечето хора са толкова съсредоточени в това да придобият материална сигурност, но самият живот го изисква, за това няма за какво да ги обвинявам. Трябва да отидеш на някое самотно място, сред природата, далеч от шумотевицата, за да се откриеш отново, да осъзнаеш, че можеш да обичаш всичко заобикалящо те, и че си обичан от всичко това. После като се върнеш към ежедневието си отново си нападнат от масовата отрицателна енергия на града. Но пък това не е краят на света, просто трябва да знаеш как да се абстрахираш от нея, макар че не е никак лесно за прекалено чувствителните натури, дори те самите не осъзнават, че не са виновни за кофтито си настроение. През повечето време от живота си действаме така, че да не бъдем наранени, толкова ни е страх да не сме наранени. От какво се защитаваме толкова, от живота ли? От любовта ли? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
^ Значи за да бъдеш себе си, трябва да живееш едва ли не като първобитен човек ? Вярно е,че така най-лесно се доближаваш да природата и естествената си връзка с нея,но не можем всички да живеем в горите,за съжаление.И няма смисъл да се стремиш към някакви утопии,"всичко е прекрасно,всички ме обичат и аз обичам всички и всичко".. Не мисля,че губиш себе си в "забързания свят",даже откриваш много от себе си именно в него.
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
Гост Volt Thrower (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Какво е обичта? Не знам
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
До въпроса за родителите:
Те ни обичат,но ни обичат до голяма степен егоистично.Защото ние сме тяхното(с малки изключения)най-ценно притежание.Те се асоциират с нас.Сравняват ни със себе си на тази възраст.Анализират ни,да разберат защо реагираме така или иначе,защо сме такива и как се променяма,как възприемаме нещата,как те ни влияят.Те искат(може би подсъзнателно)направо да заживеят нашия живот,да се пъхнат под нашата кожа. Поне това съм забелязала при моите родители.Доста съм чувствителна(дори прекалено)и тълкувам всеки жест и отсянка в гласа или погледа на хората. -------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
^^^ Не, не значи това, не мисля, че съм се изразила толкова крайно. Просто трябва да се търси хармонията, поне за мен тя е важна, а всеки си я намира по различен начин, според своите си нужди. Повърхностно си разбрала това, което казвам, но няма значение, не натрапвам мнението си на никого. ""забързания свят",даже откриваш много от себе си именно в него." - вярно е, за това и ми харесва в някои отношения. : )
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 95 Регистриран: 12-December 10 Потребител N: 3995 ![]() |
Обичта е да поставяш другия винаги на първо място, дори пред себе си... Жалко, че никой вече не го прави.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мамк* му!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 56 Регистриран: 28-December 10 Потребител N: 4004 ![]() |
Жал ми е... това "обичам те", за което болшинството тук говориха, звучащо като "подай ми сандвича с кашкавал", не е доказателство, че обичта е "прецакня" ![]() Искаме или не, това е просто израз на ценностите през последните години. Хората се използват взаимно, лъжат се ежеминутно, а понякога дори сами си вярват на лъжите. Въпросното "обичам те" е станало еквивалент на "ебе ми се", нищо повече. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 ![]() |
Обичта е да я изпраскаш отзад, да й свършиш в устата и накрая да ти благодари.
![]() -------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 35 Регистриран: 14-March 12 Град: София Потребител N: 4234 ![]() |
Лелеее.... скрихте ми шапката.
Определено разбрах едно - човек трябва да израсне доста за да разбере какво е обичта. Оценява се с годините. И не винаги всичко е цветя и рози, но когато има истинка обич се преодолява всеки битовизъм, всеки проблем, защото това е чувство, което дава сили. А, който отъждествява обичта към партньора със секса....кофти. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 ![]() |
Давайте, направете тема за цветята в истинския, корав метъл форум!!! Давайте, викинги!!!
-------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th September 2025 - 12:13 AM |