![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 28-July 07 Потребител N: 2255 ![]() |
След седмица пак на лекции!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Програмата ми в сряда е от 8 сутринта до 9 вечерта.
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
^Sux to be you!
А бе, има ли някой дето е специалност туризъм? Ако да, интересувам се какво по-точно се учи в тази специалност. Ако не, ми, ного ви здраве ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^Tва го учат предимно хора с голфове ;р
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
Това синоним на тъпаци ли е?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
...ъхъ.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Лично мнение - туризмът е загуба на време.
Обаче уважавам хората, които го учат, защото се влиза с чужд език (някак се минава) и география (тука посмъртно няма да хвана 3). -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Програмата ми в сряда е от 8 сутринта до 9 вечерта. ![]() ![]() ![]() Хах все пак ЩЕ ИМАТЕ я лекция, я упражнения Аз в сряда на четна имам дупка 5 часа и съм до 8... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Хех, добре дошъл...в УНСС!
![]() Ха, като се замисля... и аз имам една четиричасова дупка в четвъртъка, ама май ще я запълня, като посещавам лекциите ''Полева консервация на археологически артефакти'' на археолозите ![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 150 Регистриран: 8-September 09 Потребител N: 3555 ![]() |
И на мен ми излезна програмата. Два пъти в седмицата имам Статистика. Ще завърша на 40.
-------------------- When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
А бе, има ли някой дето е специалност туризъм? Ако да, интересувам се какво по-точно се учи в тази специалност. В началото - Основи на туризма, Основи на счетоводството, статистиката, маркетинга и т.н., да не ти изброявам, Обща икономическа теория, Макро- и Микроикономика, Стопанска история, Финанси, Физическа и Социално-икономическа география на България и света. В по-горните курсове се изучава по-съществено туристическата дейност - теория, организация, управление , Управление на човешките ресурси, Околна среда и рекреационни ресурси и т.н. И минимум два чужди езика. Като цяло е това, зависи в кой ВУЗ си. ![]() |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
В началото - Основи на туризма, Основи на счетоводството, статистиката, маркетинга и т.н., да не ти изброявам, Обща икономическа теория, Макро- и Микроикономика, Стопанска история, Финанси, Физическа и Социално-икономическа география на България и света. Отказвам се от тази специалност. Мислех за това да кандидатствам но... мразя всичките гореизброени предмети. Учил съм ги, с изключение на макро и микро икономките, и едвам идържах да стана 12ти класа за да не ми влизат в програмата вече. Брех мамка му, сега вече не знам за какво да кандидатствам. Баси тъпнята :/ |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
A, пропуснали сте момента с изучаването и на българската история. Разбира се, в туризма не излизате професионални историци, това е само текущ предмет/изпит, колкото за общата култура на тези, които работят като гидове. Да, и география се изучава. Но пак не излизате професионални географи.
Колкото до това, какво да учиш... Нещо, което те влече, което искаш да научиш и да работиш. Нещо, с което ще си вадиш прехраната. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Весело посрещане на празника. Надявам се да е последния (поне засега
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Как е, студентите? Задава се тежка сесия
![]() Принципно преди всеки труден изпит винаги казвам, че ако го взема, ще се напия яко. И все не го правя ![]() Щото си е*ало и трудния... ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Студентите са с 8-9 шибани изпита и искат да се гръмнат
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Давам ти един, разменям го за 4-5 от твоите
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 29 Регистриран: 10-January 10 Град: B'mouth, Uk Потребител N: 3699 ![]() |
чакат ме три месеца математика за компютърна графика и програмиране
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Уха. Което ми напомня да ви питам, как учите за изпит? Имате ли някакви хитринки и тн...
Аз например ставам към 9, правя си половин литър кафе и се залавям да чета и да пиша. Така ужким се запомняло по-добре. Проблемът е, че бързо ми се разбива ентусиазма и почвам да претупвам. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 29 Регистриран: 10-January 10 Град: B'mouth, Uk Потребител N: 3699 ![]() |
Svetyl, всеки запомня лесно по ралзични начини, някои хора имат нужда само да прочетат и маркират може би, други (като мен) имат нужда да пишат и така да запомнят. Въпреки че по време на лекции само слушаме и гледаме презентации на видео стената, и лекциите са ни публикувани в сайта на университета след това, аз имам нужда да седна и да препиша всичко. Някои хора им е нужно да учат със месеци, седмици или дни преди изпита, други може да се нуждаят от няколко часа. А и накрая късмет какво ти се падне на изпита
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
^^ същата работа като скипнем кафето
Днес ми беше 1вият изпит... можеше и по-зле, но утре ще видим резултата. Лошото е, че в събота имам изпит по история, а не съм отварял... за 2 дена нз как ще науча, ама няма да се предам }:E -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Каква история?
^^Честно, много им се чудя на тия с няколкото часа време. Имам един колега, който изкарва 5-ци и 6-ци само с четене преди деня на изпита... Абе луди всякакви. Като цяло, обаче, поне при нас се изисква да знаеш само основни неща по дадена дисциплина, пак материала е обемен, но не е труден, а някои хора от курса ми като възропотаят, че трябва да четат 500 страници за 1 изпит... еми толкова, в крайна сметка история е това... -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ на икономическите теории.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Звучи страшно... Желая ти успех
![]() ![]() Едит: Хаха, вече спя ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Благодаря. Смятам да си изчета всичката литература при първа възможност, че така или иначе ще ми трябва, макар че точно Маркс ми е най-нелюбимият. E не мога да отрека приноса му, но по политически съображения не съм му фен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Стопанска история ще учиш ли/учи ли?
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Нямам представа, но щом Саздов ще ми преподава явно ще уча. Тежък 2ри семестър ме чака, но първо да нокаутирам тоз пък после ще му мислим ^^"
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е имаш време xD аз за 16 трябва да прочета 700 страници xD е преовеличавам ест., като съкратя 200-300 страници има горе долу, но аз ще уча от лекциите, защото ТАМ Е 'ЛЕБО! По-добре 3-4 страници разбираемо написани работи отколкото 30-40 булшитс.
Иначе аз на 25 имам изпит по Основи на правото и трябва да преборя 27 теми, 9 дена имам, но мисля, че този изпит ще го минавам юли ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Лесно ти е... Всъщност аз не се притеснявам толкова. Ще има и по-зле от мен
![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 06:23 AM |