![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Ти остави техническия преглед! Че не е в изправност въпросното МПС то е ясно! Но ще има ли виновни в случая? Как се кара този автобус по планински път?
![]() Пак спирачките отказали! Този филм сме го гледали много пъти... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Напълно възможно да откажат. Та това е Ноев ковчег (макар и в обратна пропорционалност). Сама си отбелязала, че да го пускат да катери планински клисури е най-малкото безумство!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Имах предвид, че оправданието всеки път е "неизправност на МПС-то" или "спирачките са отказали". А на шофьорчетата ще им се търси ли отговорност?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Сигурно да, обаче ми кажи дали си спомняш тия Чавдарки преди 15 години на какво приличаха, та да си направиш съпоставка със сега на каква тарапана са.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, много ясно, че ги помня.
![]() пътникопоток в провинцията. Това едно на ръка. Второ - всички знаем как се правят техническите прегледи в България. ![]() Но като цяло мисля, че причината е във водачите на МПС. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
То да е един проблема, наистина... но най-честото и тъпо оправдание е - БЕДНИ СМЕ! Няма пари за МПСта, плаща се евтино на каруцари - пилоти, няма пари за инсулин и други лекарства, няма пари за децата, няма пари за нищо в тая държава!
...само дето следващия парламент щял да има кристален купол, вип кафе и нз си какво още за 29 скапани милиона! Всички сме една незначителна статистика, и докато в другите държави поне се опитват да лъжат хората, тук най-безпардонно ни го набутват, че и ни харесва! ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Случката освен, че е абсурдно трагична, е и такава да ни покаже, че в Родината ни никой за нищо не го е еня. Особено за нормалните и обикновени хора. Всеки гледа само себе си, така е то. И е смешно да се търси вината у шоферите - изкарват си хляба с тая работа. Нещата са изключително много по-дълбоки, струва ми се. Има една поговорка - "Не е луд тоя, който яде баницата - луд е тоя, който му я дава". Дедито кво е виновно, че му разрешават да кара и то уж неизправен рейс??? Мир на праха на загиналите. Проблемът е, че дори и да се изясни положението за случката, нищо основно няма да се промени. Нещо сериозно куца в народопсихологията на нашия "народ". Айде стига толкова от мен. Дано няма скоро подобни случаи, но едва ли...
-------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сутринта чух, че въпросният шофьор е бил нает преди 2-3 дни, няма трудов договор, не е минал психотест и т.н. По всичко личи, че той ще го отнесе.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Трима загинаха по пътищата на страната 30.05.2009 08:41 През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки пътно-транспортни произшествия с 3-ма загинали и 33 ранени, от които 2-ма са с опасност за живота, съобщиха от МВР. За района на София са станали 173 леки и 3 тежки ПТП с 8 ранени, от които 1 с опасност за живота. От началото на месеца тежките пътно-транспортни произшествия са 590 със 74 загинали, а от началото на годината – 2505 тежки ПТП с 305 загинали. /БГНЕС / Ненормални хора, ненормални... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Някой знае ли къде мога да намеря по-обширна статистика на произшествията?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Няма смисъл, те последиците ще се видят, ние и без това сме изчезващ народ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Някой знае ли къде мога да намеря по-обширна статистика на произшествията? Ей-този младеж над теб често ни поднася актуална информация за ПТП, освен това статистика за брой убити, ранени и т.н. Да почне да го прави всеки ден, примерно. Така няма да се ровим в сутрешната преса, а направо ще влизаме тук. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Помня една супер добра статия в Капитал за произшествията. Много информация поднесена по много добър начин. Търсил съм я поне няколко пъти но все удрям на камък.... Сега пак ще опитам! Много е трудно да се намери елементарна информация за България!!!
пп:Намерих го!!! Супер добра статистика от 2007. Източник вестник Капитал линк: http://www.capital.bg/issue.php?issueid=1143 страница 27 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Едит: махам линка.
Този коментар е бил редактиран от Chimera на Jul 6 2009, 05:07 PM -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Меко казано е крайно това!!!
![]() -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А, знаем ги ние пернишките шофьори!
Както и врачанските ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Те и "софийските" (в кавички, защото вече не е ясно кой е от София и кой не е) не са по-добра стока...
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат 19 ноември 2009 Паркирането навсякъде в София ще е платено в-к "Сега" Общински съветник предлага столичани (селтикс?) да плащат, за да си държат колата пред блока Паркирането в идеалния център на София да стане абсолютно забранено извън паркингите, а навсякъде другаде на територията на общината да се плаща, иска шефът на транспортната общинска комисия Радослав Тошев (ГЕРБ). Той предлага идеята да залегне в цялостна концепция за организация и контрол на паркирането. До 2 месеца Центърът за градска мобилност трябва да изготви план, който да раздели столицата на нови зони за паркиране. В идеалния център се обмисля да се въведе "червена зона", където паркирането ще е абсолютно забранено. В кварталите зоната ще е "бяла", т.е. за да паркират пред блока си, столичани пак ще плащат, но това ще е най-ниската тарифа. Досегашната "синя зона" остава, но ще се изтегли извън идеалния център. Най-вероятно ще бъде въведена и четвърти цвят зона, която ще обхване територията в широк център. Тепърва ще се уточняват тарифите в различните зони. Приходите ще отиват за модернизиране на градския транспорт. Зонирането трябва да е обвързано с подземните паркинги, които общината възнамерява да строи, но всъщност ще започне да се въвежда далеч преди тях, стана ясно от обясненията на Тошев. Сега паркинги има само около метростанциите, но те са на груб строеж и не се използват, защото общината няма пари за довършителни работи. За всички останали общински терени тепърва ще се залагат пари в бюджет 2010 за работни проекти. Това означава, че паркирането ще стане платено за всички преди общината да е осигурила алтернатива на гражданите си къде да паркират. Вчера в комисията обаче идеите не срещнаха никакъв дебат и бяха подкрепени единодушно. Платеното паркиране ще важи навсякъде - булеварди, малки квартални улици, дори за пространството пред блока. "Хората разсъждават по социалистически и си мислят, че всички улици са народни, а те заедно с междублоковите пространства са общинска собственост и за да паркират, гражданите трябва да си плащат", аргументира се Тошев. Той подчерта, че няма да има територия, където хората да паркират свободно и безплатно, като "новата паркинг политика ще обхване всички квартали, дори и Банкя". Целта по думите на общинския съветник е да се стимулират хората да използват градския транспорт, а центърът да се освободи от коли и да се даде на пешеходците. Тошев стигна дори до заключението, че историческият център ще бъде затворен за коли. За да се ограничи огромният поток от автомобили към центъра, ще се предложи да се увеличи няколко пъти цената за паркиране в "синята зона". В момента столичани плащат лев за един час престой. ПОЗИЦИЯ Това, което ще предложим, цели да въведе ред в паркирането в града, а в кварталите ще се отнася само за възловите булеварди, за да се осигури проходимост на масовия градски транспорт, обясни пред "Сега" Марчело Доковски от ЦГМ. "Не можем да влезем в кварталите и междублоковите пространства и да казваме на хората къде да паркират или да събираме пари от тях", добави той. Доковски обясни, че в момента ЦГМ няма технически и финансов ресурс да осигури изпълнението на концепцията, а тя не може да се въведе за 1 г. Той отхвърли като невъзможна и идеята част от центъра да се затвори изцяло за коли. Колкото и да звучи като крайна, груба и душманска мярка, по-скоро подкрепям. Не може общежитията да никнат като гъби, селяните да ми идват да се заселват там с по две-три коли на апартамент, а аз да се чудя откъде да мина пеши. При все ми се струва, че чак такава крайност няма как да се наложи (за съжаление). -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
И к'ъв градски транспорт да ползвам като единствено метрото не е отвратително, но е една линия и е през сто часа. Да налеят (не знам от къде, нали са много велики) пари в метрото - да стане като в белите страни - да можеш да стигнеш почти навсякъде с транспорт под земята и тогава с удоволствие ще намаля карането.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
^^ Пълна простащина. И аз съм против яхналите голфове селяни, и аз мразя да гледам по една лента от всяка страна на булевардите заета от паркирани коли, но това е прекалено. Откъде накъде ще ми търсят сметка за това, че съм си оставил колата на паркинга пред блока, в който притежавам апартамент, при положение, че въпросният паркинг е построен именно с тази цел?! Да започнат да ми събират и данък за въздуха, който дишам, по тази логика...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми батенца, нещо трябва да се направи, нали се сещате?
![]() Не казвам, че Ици не е прав, ама винаги може да се измиксли и нещо от типа на паркинга да е безплатен само за една кола на апартамент, щото не може мама,тати, кака и аз да имаме коли и да живеем в един апартамент. Другото което, наистина тия най-трошлявите коли да ги изпенсионират насила. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Според мен ще бъде по правилно, ако забранят движението на коли по стари от 10-15 години на пример. И съответно да се вдигнат всички принудително оставени с години коли които не се карат, а пълнят паркингите.
Но да те таксуват и за паркинга пред собствения ти дом, това вече е прекалено. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 150 Регистриран: 8-September 09 Потребител N: 3555 ![]() |
Цитат Целта по думите на общинския съветник е да се стимулират хората да използват градския транспорт За тази цел не е зле първо да оправят градския транспорт. То в момента, при всички тези коли, сутрин трудно може да се набуташ в някой рейс/тролей. Какво остава ако хората си зарежат колите и тръгнат всички да се возят с градски транспорт? Иначе ми обягва "новото" в тази новина. Винетка паркинг се въведе още миналата година. -------------------- When I was a kid my fairy god mother asked me whether I wanted a long penis or a long memory. I forgot my response.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^^ Пълна простащина. И аз съм против яхналите голфове селяни, и аз мразя да гледам по една лента от всяка страна на булевардите заета от паркирани коли, но това е прекалено. Откъде накъде ще ми търсят сметка за това, че съм си оставил колата на паркинга пред блока, в който притежавам апартамент, при положение, че въпросният паркинг е построен именно с тази цел?! Да започнат да ми събират и данък за въздуха, който дишам, по тази логика... Taзи ти логика за дишания въздух не е като да ти вземат пари за това къде си паркирал. Казали са го с ясна цел > парите отиват за модернизиране на градския транспорт. Също бих бил и ЗА да взимат пари за издишания ти въздух, ако ги вкарват в станции за пречистване на въздуха или залесяване.. Ще се предотвратят всякакви народни паркинги и грозотии, аз лично съм много ЗА това, една стъпка по-близо към реда и Европа. Ще станем модерния кенеф, не само кенеф на Европа, пак е нещо! -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Как може тридесетгодишен ковчег да върви по пътищата? Тези "Чавдари" си мислех, че вече са изчезнали от лицето на тая крива държава. Еби му майката! И собственици, и тия, къде са му правили технически "преглед" под ножа и това е! Ела в Попово, ще ти покажа какво ни вози от/до жп-гарата ![]() Е, много ясно, че ги помня. ![]() пътникопоток в провинцията. Това едно на ръка. Второ - всички знаем как се правят техническите прегледи в България. ![]() Но като цяло мисля, че причината е във водачите на МПС. Водачите трябва да ги обявят за герои. Никой от младите шофьори няма да се оправи с такова нещо - а ако може да се оправи, ще се откаже на първия час, защото не иска безплатно прегрупиране на карантиите. Да пуснеш тези катафалки да карат извън населено място си е руска рулетка. Много ви се кефя на софиянците, честно! Пълните ми душата като почнете да се оплаквате от условията за придвижване в София ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
И да прибавя още нещо към одеве, как един полицай ше знае дали въпросната кола принадлежи на човек от блока, срещу която е спряна?
Като си плаща човек за едно определено паркоместо, така ще влезне информация кола с рег. номер ХХХХ на адрес еди кой си.. Поне аз така ги виждам нещата. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Купуваш си кола и я регистрираш на адрес => "паркинга" ти се начислява върху данъка който плащаш в края на годината. Аз поне така го виждам това.
... Много ви се кефя на софиянците, честно! Пълните ми душата като почнете да се оплаквате от условията за придвижване в София ![]() За да правиш съпоставки, все пак би следвало да си живяла едно известно време (да не казвам цял живот) тука. ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Парци, да ме прощаваш, но ако има проблем, за чието забелязване ми е необходим цял живот - проблемът не е толкова голям и най-вероятно се забелязва/проявява, когато излязат още 10 проблема освен него. Аз съм била 3 или 4 пъти в София и още първия път видях, че има проблем.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Преди колко години си била в София за първи път? Щото аз преди 29. И, да кажем, допреди десетина (нема и толкова) години този яд го нямаше.
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:26 AM |