Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Истории от едно време, свързани с метъла
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:17 PM
Коментар #1

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Аз съм почти на 19 години и живея във време, в което всякакви убеждения за позволени. С дълга коса съм, слушам рок и метъл. Никой нищо не би ми казал. Много ми е интересно обаче какво е било преди. В този форум има няколко човека, които са били във "вихъра на фенщината си" още по социалистическо време. Какви ли не истории съм чувал, наказания, бой и тн... Та ако можете, разкажете нещо относно трудностите, които сте изпитвали. Заради косата ли ще е, заради музиката ли, заради дрехите ли. Всичко свързано с това какво е било да си "метъл" по онова време. Наистина би ми било интересно. Влейте малко мъдрост smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.
Go to the top of the page

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Aug 24 2007, 05:20 PM
Коментар #2

Metalhead

Група: Потребители
Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Град: София
Потребител N: 973

в 8 клас намалено поведение, в 10 клас изключване, насила влизане в комсомола, плюс някой друг белег от люти битки с брейкари, скинове и пънкари...това от мен smile.gif

П.П.: Изключването и поведението бяха заради коса, нашивки и вместо задължителната по това време униформа, ходене на училище с фланелки на банди (които тогава вървяха средно 30-40 лв бройката, т.е. адски много пари )

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:26 PM
Коментар #3

Поетично бездушен

Добре де, след като си бил такъв бунтар, защо си станал полицай?

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Aug 24 2007, 05:27 PM
Коментар #4

Metalhead

уби ме с този въпрос suicide.gif ...помисли малко и сам ще си отговориш smile.gif

--------------------

lodborg

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:29 PM
Коментар #5

Поетично бездушен

Сигурно защото си пораснал... и все пак наистина отначало доста се замислих.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Aug 24 2007, 05:31 PM
Коментар #6

Metalhead

ок, ще ти отговоря така...има семейство, обичам реда...донякъде...и ми бива в това което правя, така че, това което е било преди 18-20 години, няма нищо общо, човек или си е мъж или п...тка, без значение, какво работи, какъв е бил.

--------------------

lodborg

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:32 PM
Коментар #7

Поетично бездушен

Да, де, пораснал си smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
TerminalFrost
коментар Aug 24 2007, 05:37 PM
Коментар #8

Метъл

Коментари: 1106
Регистриран: 28-April 06
Потребител N: 1315

Prez 1989 bqh v 7 klas, i tykmo zapochvah da slusham muzika. Ne sym imal problemi s tova, a i ot bashta mi znam, che mnogo ot tezi prikazki za goneniq sa si chisti legendi. Az imah problemi s kosata dosta po-kysno, v 10-klas, kogato daskala po himiq ne me puskashe v chas, zashtoto bqh s dylga kosa. Daje beshe viknal bashta mi da govori s nego, a bashta mi mu kazal, che nqma da me nakara da se podstrija. Daskala (Yakim Petkov) me ostavi na izpit po himiq (: No taka, ili nache go vzeh. I ne se podstrigah.

P.S. Извинявам се за латиницата, не беше нарочно. Svetyl, страхотна тема!

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:39 PM
Коментар #9

Поетично бездушен

^Това в кое даскало? Хахах, да те оставят на изпит заради косата. Баси ужаса smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
TerminalFrost
коментар Aug 24 2007, 05:41 PM
Коментар #10

Метъл

^ В Христо Ботев. Изпитът беше, защото цяла година той не ме пускаше в час и нямах никакви оценки.

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 05:43 PM
Коментар #11

Поетично бездушен

Явно заради такива като тоя са му викали Бастилията... Хайде, чакам и други помъдрели форумци.

ЕДИТ: Някой може и да разкаже история, разказана му от по-възрастен роднина... пак се приема, щом е от "онова време" smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Virgin_Steel
коментар Aug 24 2007, 05:59 PM
Коментар #12

King of Loss

Коментари: 1374
Регистриран: 11-February 06
Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯)
Потребител N: 1155

102-ро Основно - предупреден за изключване и ДПС(детска пед. стая) след като бях надраскал цялото училище с надписи ManOwaR и.... ЦСКА smile.gif

От 127-мо училище в 9-ти клас изключен заради дълга коса, мешка и изхвърлена чанта на учител през прозореца + счупен прозорец на даскал.

От 31-во - изключен заради свирене на китара по време на час и грухтене със съученик, който танцува на бюрото на даскала.

От 93-то принуден да напусна, защото след като бях набеден за неук металист даскалката отказваше да ми пише повече от 5 и влезнах с вратата един ден...

Изключен от висшо частно заведение преди 3-4 години заради различия в убежденията ми породени от 'демоничната' музика, която слушам.

Арестуван съм няколко пъти, повечето пъти заради футболно хулиганство, като много малък, след това ме арестуваха много често само заради съмнителен вид, черната ми фланелка и косата!

Имам белези по тялото от какви ли не сбивания, предимно от Борисова и Мавзулея , както и 3 изкуствени зъба.

Металящината ми е коствала много жертви... Не съжалявам.

Леля ми е била с намалено поведение след като е гледала "Стената" за пръв път хванала една бяла фланелка и надписала с водна боичка Pink Floyd... заради това е трябвала да чака цели 2 години преди да може да кандидатства !!!

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 06:01 PM
Коментар #13

Поетично бездушен

Цитат(Virgin_Steel @ Aug 24 2007, 03:59 PM) *
Арестуван съм няколко пъти, повечето пъти заради футболно хулиганство, като много малък, след това ме арестуваха много често само заради съмнителен вид, черната ми фланелка и косата!

blackmetal.gif blackmetal.gif blackmetal.gif Защо не напишеш книга на тема: Трудностите на един метълист? Това съвсем сериозно.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Beerzebub
коментар Aug 24 2007, 07:47 PM
Коментар #14

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Цитат(Virgin_Steel @ Aug 24 2007, 06:59 PM) *

Не баш "метълящината", но както и да е...

--------------------
meh.

+Quote Post
conguestadors
коментар Aug 24 2007, 08:05 PM
Коментар #15

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

Хубава тема. rolleyes.gif

Намалиха ми повидението и не ме приеха в комсомола, защото слушам метъл. blink.gif
Не ме вкараха в ТВУ, единствено благодарение на дядо ми, който беше борец против фашизма и т.н
Стригали са ме милиционери в едно районо докато бях закопчан с белезници на един чугунен радиатор.
Веднъж ме прибраха милиционери затова, че сме се събрали на античния театър в Пловдив и свирим на китари. Закараха ме в едно районно на което моя калеко е началник. Помолих ги да му кажат, че неговия племеник е тук, а този идиот (калеко ми), им казал да ме понабият малко повече за да "му минат тези метъли от главата". От тогава тлее непремирима вражда в нашата рода. devil.gif

И нещо хубаво:
В 7 клас си хванах за гадже, най-готиното момиче в училище, щото бях метъл бунтар blackmetal.gif и тя многосе беше впечетлила от този факт.

--------------------

+Quote Post
Virgin_Steel
коментар Aug 24 2007, 08:17 PM
Коментар #16

King of Loss

Цитат(Beerzebub @ Aug 24 2007, 08:47 PM) *

Не баш "метълящината", но както и да е...

Така е , не съм бил ГЕЙмър дето по цял ден да вися пред пс-то и да се мисля за безстрашен зад монитора...

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Aug 24 2007, 08:20 PM
Коментар #17

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Нито баща ми, нито дядо ми или прадядо ми са били метъли, но пък дядо ми е загубил баща си на 8-9 годишна възраст. И защо?!
Защото е бил поп и шибаните комунисти са го извлекли от къщата му и са го убили..
После ми говорете за проблемите, които сте имали, заради това, че сте се правили на интересни и не сте искали да се подстрижете! wink.gif

+Quote Post
Alekto
коментар Aug 24 2007, 08:22 PM
Коментар #18

PHENCYCLIDINE

Коментари: 925
Регистриран: 3-November 04
Град: Sofiq
Потребител N: 654

Virgin_steel, заяждаш се с хората по толкова плосък начин, че досмешава.Наблюдавам те от известно време.

--------------------
STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Aug 24 2007, 08:24 PM
Коментар #19

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

^ Яка контра happy.gif

--------------------

+Quote Post
TerminalFrost
коментар Aug 24 2007, 08:50 PM
Коментар #20

Метъл

Цитат(Rodd1ck @ Aug 24 2007, 09:20 PM) *
После ми говорете за проблемите, които сте имали, заради това, че сте се правили на интересни и не сте искали да се подстрижете! wink.gif

Не е било проблем, нито съм се оплаквал, само споделих една историйка. Освен това не мисля, че е съм се направил на интересен след като не съм се подстригал, а си отстоях своето, така както правя винаги когато считам, че съм прав. Ако някъде имаше изискване да се ходи с къса коса, щях да го спазя, именно защото не се правя на интересен с неща, които са ми задължение. Така че, ако може, обмисляй изказванията си така както аз обмислям своите, особено когато коментирам хора, които не познавам, защото другото е признак за лошо възпитание.

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Aug 24 2007, 09:02 PM
Коментар #21

Metalhead

Да, кой говори за проблеми ? За мен лично, това което съм изтърпял заради характера си и музиката, която слушам, е всичко друго, но не и ПРОБЛЕМ!!! По-скоро приятни спомени !

--------------------

lodborg

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Aug 24 2007, 09:08 PM
Коментар #22

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Извинявайте, но на мен така ми звучи.
И винаги ми е интересно, когато по-възрастни хора нападат по-млади и забравят или преиначават това, което са вършели те. От гледна точка на морала различни неща са с еднаква тежест, друг е въпросът, че моралът определено запада..

+Quote Post
TerminalFrost
коментар Aug 24 2007, 09:15 PM
Коментар #23

Метъл

Моралът винаги изглежда западащ, защото никога не е имало писана норма и определение за това какво е морал. Предполагам, че мярката за морала на един човек се определя от отношението на другите към неговите действия. Това, разбира се са абстракции, които са субективни. За мен няма морални или неморални хора, но има такива, които игнорирам и рядко се връщам към тях, а и предпочитам да се опитвам да живея в хармония със себе си, отколкото да се оглеждам прекалено много. Защото когато започна да се оглеждам, започвам да виждам прекалено много неща, които не харесвам, но и нямам намерение, нито пък сила да променя.

+Quote Post
Wolfheart
коментар Aug 24 2007, 09:29 PM
Коментар #24

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

От 127-мо училище в 9-ти клас изключен заради дълга коса, мешка и изхвърлена чанта на учител през прозореца + счупен прозорец на даскал.

От 31-во - изключен заради свирене на китара по време на час и грухтене със съученик, който танцува на бюрото на даскала.
Човече, ти кога си бил ученик !?!?

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Crafter
коментар Aug 24 2007, 11:39 PM
Коментар #25

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

102-ро Основно - предупреден за изключване и ДПС(детска пед. стая) след като бях надраскал цялото училище с надписи ManOwaR и.... ЦСКА smile.gif
.............

Надявам се да не приемеш думите ми като опит за обида, но като един от малкото хора, които те уважават тук бих искал да те попитам дали осъзнаваш, че тези неща показват основно простотия, а не метълщина?

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Beerzebub
коментар Aug 24 2007, 11:45 PM
Коментар #26

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

^ И ти си геймър, нали?
Знаех си.. sad.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
Killers
коментар Aug 24 2007, 11:47 PM
Коментар #27

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 13-June 07
Потребител N: 2136

От 93-то принуден да напусна, защото след като бях набеден за неук металист даскалката отказваше да ми пише повече от 5 и влезнах с вратата един ден...

Изключен от висшо частно заведение преди 3-4 години заради различия в убежденията ми породени от 'демоничната' музика, която слушам.

Имам белези по тялото от какви ли не сбивания, предимно от Борисова и Мавзулея , както и 3 изкуствени зъба.

Леля ми е била с намалено поведение след като е гледала "Стената" за пръв път хванала една бяла фланелка и надписала с водна боичка Pink Floyd... заради това е трябвала да чака цели 2 години преди да може да кандидатства !!!

hahaha бате дебил си така трябва metal.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 24 2007, 11:49 PM
Коментар #28

Поетично бездушен

Чакайте, бе, уважаеми, не беше нужно да се сдърпвате така. Просто исках да чуя някакви такива историйки. Знам, че всеки си ги спомня с усмивка.
Едит: Честит концерт на Deep Purple.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Virgin_Steel
коментар Aug 27 2007, 09:20 AM
Коментар #29

King of Loss

Цитат(Alekto @ Aug 24 2007, 09:22 PM) *
Virgin_steel, заяждаш се с хората по толкова плосък начин, че досмешава.Наблюдавам те от известно време.

Дали не ти е влезнало нещо в окото (или другаде) че не виждаш кой е започнал заяждането?

Цитат(Wolfheart @ Aug 24 2007, 10:29 PM) *

Абе бях и колкото и да не се вярва на много хора завърших с 5.94 wink.gif

Цитат(Sturmfuhrer @ Aug 25 2007, 12:39 AM) *
.............

Надявам се да не приемеш думите ми като опит за обида, но като един от малкото хора, които те уважават тук бих искал да те попитам дали осъзнаваш, че тези неща показват основно простотия, а не метълщина?

Всъшност може и да си прав, но като цяло в този период ако не беше метала, едва ли шях да си позволявам такива неща.Бях кротко дете иначе...

+Quote Post
Wolfheart
коментар Aug 27 2007, 09:24 AM
Коментар #30

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Цитат(Wolfheart @ Aug 24 2007, 10:29 PM) *

Virgin_Steel, Доколкото знам, ти си по-млад с две години от мене. А аз в 9-ти клас ходех обрасъл, като чимшир и никой нищо не ми кзаваше. И освен това доста по-големи магарии сме правили. И пак нямаше изключванки.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 30th July 2025 - 09:42 AM