![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 29-November 06 Град: Русе-Чернобил Потребител N: 1703 ![]() |
До днес бях едното 100% сигурен че съм на даскало утре но уви когато отидох да видя как стоят нещата с даскалото ми еми даскалите си играеха карти и бяха 5-ма.
Лично съм доволен че стачката продължява. -------------------- Злоба!Злоба!
Проклятие Злоба! Welcome to Chernobyl |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Цитат През тази учебна година на семестриално контролно беше дадена такава задача (мисля, че не би затруднила нашите седмокласници или осмокласници): "Въздушен балон лети в дадена посока със скорост 20 км/час в продължение на 1 час и 45 минути. После посоката на движение се изменя на даден ъгъл (60°), и балона лети в новата посока още 1 час и 45 минути със същата скорост. Да се намери разстоянието от началната до крайната точка." Преди контролното в продължение на две седмици имаше дискусия сред преподавателите – не е ли прекалено сложна тази задача за нашите студенти. Накрая решиха да рискуват и да дадат задачата на контролното, но с условие, че който я реши, ще получи допълнителни точки. После, в помощ на преподавателите, които ще проверяват контролното, автора на задачата даде своето решение. Решението на половин страница беше грешно. Когато обърнах внимание на това, колегите ме успокоиха с много прост аргумент: "Не се нервирай! И без това никой няма да реши задачата..." И се оказаха прави. От сто и петдесет студенти, които правиха контролното я решиха само двама (и те бяха китайци). От моите петдесет студенти половината даже не се бяха опитали да я решават, а тези които се бяха опитали бяха получили отговори от 104 метра до 108 500 километра. Като връщах контролното на тази студентка, която беше получила 108,5 хиляди километра, аз се опитах да предизвикам чувството и за здрав смисъл – нали това означава два и половина пъти да се прелети около земята по екватора! Тя с достойнство ми отговори: „Да аз вече знам, че моето решение е неправилно”. Ето такива ми ти работи... Чувал съм, че в САЩ и Западна Европа образованието не е добро, но това... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
То защото нашето е най-доброто
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Добре де, но аз мисля, че заданието е некоректно. Търсим разстоянието между A и C (началната и крайната точка) по перпендикуляр (както по дефиниция се измерват разстоянията) или търсим пътя, изминат от балона? Иначе сметките съвсем не са толкова сложни...
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Добре де, но аз мисля, че заданието е некоректно. Търсим разстоянието между A и C (началната и крайната точка) по перпендикуляр (както по дефиниция се измерват разстоянията) или търсим пътя, изминат от балона? Иначе сметките съвсем не са толкова сложни... Търсиш разстоянието между началната и крайната точка на пътуването. Т.е. - задачата е леко геометрична, но зададена като текстова. Има да сметне човек страната на тъпоъгълен(120°) равнобедрен триъгълник, което си е задача за девети клас - синусова или косинусова теорема. -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
^Дамс, аз триъгълника си го получих, но любвеобвилните sinTH и cosTH, които между другото учихме миналата година (11 клас), съвсем не се сетих да използвам. Какво да се прави! Математиката не ми е сила...
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
Хората със синуси се гърчат, аз с интеграли...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Добре де, но аз мисля, че заданието е некоректно. Търсим разстоянието между A и C (началната и крайната точка) по перпендикуляр (както по дефиниция се измерват разстоянията) или търсим пътя, изминат от балона? Иначе сметките съвсем не са толкова сложни... Търсиш разстоянието между началната и крайната точка на пътуването. Т.е. - задачата е леко геометрична, но зададена като текстова. Има да сметне човек страната на тъпоъгълен(120°) равнобедрен триъгълник, което си е задача за девети клас - синусова или косинусова теорема. Тъпоъгълен (120°) равнобедрен триъгълник? Аз мисля, че се получава равнобедрен триъгълник с ъгли при основите 60°, т.е. получава се равностранен триъгълник, следователно търсената страна е равна на една от останалите две. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, не. Аз тази сутрин, като се събудих, имах вече съвсем ясна представа за задачата. Ъгълът = 60 градуса, не е този, който се получава вътре в триъгълника АВС (А - начална точка, С - крайна точка, и В - точка на промяна посоката на движение), а който се сключва между основната права АВ (с обясненията по математика съм не по-зле!) и правата ВС, но остава отвън. Т.е. АВ ни е нулевият градус, от В отмерваме 60 градуса, получаваме точката С, но този, малкият ъгъл, е 60, а ъгълът при върха В става 120.
![]() Иначе полученият триъгълник е равнобедрен и при основите А и С ъглите са по 30*, но разликата е, че при В имаме 120. Това не го прави равностранен! *редактирано. -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, всъщност е така.Разбрал съм погрешно "посоката на движение се изменя на даден ъгъл (60°)".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Иначе полученият триъгълник е равнобедрен и при основите А и С ъглите наистина са по 60, но разликата е, че при В имаме 120. Това не го прави равностранен! Аз пък все съм си мислил, че в един триъгълник сбора на ъглите е 180 градуса. ![]() Сега вече ще знам... -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
То защото нашето е най-доброто ![]() Пилифе, предполагам ти тая задача можеш да я решиш. В америка я решават хора с по нз си колко години по големи от теб. Още ли мислиш че в америка хората са адски умни? Не знам дали мога да я реша, сигурно мога де, ама не знам, а и КУР за математиката. А за американците- ДА, има умни . -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Не сквернослови срещу неща, които не разбираш
![]() ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
О, да! И аз с моите мисли отвеяни! Нека горе, там, където се обяснява за ъглите в основата, се разбира, че са по 30 градуса всеки.
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ За математиката ли говориш? Да не я обичам никак и не смятам да се занимавам с нея.
-------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
А математиката ти дава много, ако решиш, че си заслужава да я проумееш. ![]() Напротив! Математиката са чертички "прим" и разни други завъртулки, какво ти дава това - нищо и половина ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Математиката е език за описание на заобикалящия ни свят - явления, закони, движения и т.н.
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Математиката е ключът към човешкото знание.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Това имах предвид и аз(за описанието на света), но за някои са просто символи.
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Математиката е език за описание на заобикалящия ни свят - явления, закони, движения и т.н. ![]() ![]() Това е един малък дял от физиката ![]() Математиката е абстрактна наука и начин на възприятие. Хората, които смятат че математиката е това което се учи в у-ще, са далеч от проумяването и. Тя е нещо много повече. Жалко че ми върви по-трудно от колкото би ми се искало. А вече финансовата математика е измислена единствено с цел да проваля изтормозени студенти - тук спор няма!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
Юри, все пак не всички са завършили СМГ...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
^^ За математиката ли говориш? Да не я обичам никак и не смятам да се занимавам с нея. На едно мнение сме ![]() Днес имах 2 страхотни часа - История и Информатика, доволна съм ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 1-November 07 Град: София Потребител N: 2401 ![]() |
Хм, математиката никога не ме е привличала особено, въпреки, че съм минал и през СМГ, просто не е моята наука, макар че напоследък никоя наука не е моята, мързелът ме завладява и няма спасение май.
Иначе се вижда какво ни е образованието, след като 70% от населението е на границата на пълната неграмотност. Като гледам някои хора и ме е срам, че съм част от човешката раса. -------------------- Проклет и благ, суров и нежен, Познат и странен, мръсен и чист, Еднакво глупав и премъдър, Такъв съм аз, такъв ще бъда, В едно змия, свиня и гълъб. Фридрих Ницше |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, ама пак се срещат деца като тези от НПМГ, за които съобщиха по новините на Канал1 - първите места(златни медали) индивидуално и отборно на състезание в Индия по математика - 14 годишни деца !!!
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 155 Регистриран: 24-July 06 Град: София Потребител N: 1474 ![]() |
Чак жал ми става за тия деца. Вместо да са нормални 14 годишни...Ше изкукат накрая. Ся не говоря на изуст, за съжаление съм виждал такива "луди" гении, които с времето стават все повече луди и все по-малко гении. Дано тия деца да са родени с късмет!
http://www.zazz.bg/play:a72ad120 Гейте това мноо е яко. (и е по темата) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Браво на тях, но в НПМГ наистина са яко откачени!!!
SteelDragon, какво значи нормални 14 годишни? Всеки има право да прави каквото намери за добре и това да е нормално за него! Стига да не е противозаконно, разбира се. Лично за мен, това, че се занимават с наука е нещо много хубаво- щом имат талант... -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Аз като бях 7ми клас, ходих на републиканско състезание по математика! БЯХ В ОТБОРА НА ВАРНА! Аз бях един от 8те избрани варненци да прославят града ни хъ хъ хъ. Тогава все още бях добър по математика. Сега майка ми казва че е на път съвсем да ми изчезне математическото мислене
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th May 2025 - 10:59 PM |