![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Е, какво мислите за преките вдъхновители на фолк метъла? Мен супер много ми харесват, и за разлика от други фолк метъл групи,в техните текстове има доста смисъл. А музиката... ллеле, просто велики, почти всяка песен те грабва и докато я слушаш, имаш чувството, че ти е любимата. Е,изкажете мнение.
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Просто уравнение без неизвестни.
"The wayward sons of mother earth" + "Hammerheart" (Bathory) = раждането на фолк метъла. Оттам нататък не мисля че има смисъл да се хвалят Skyclad. Те са си те, и са една от най-важните групи в метъла за мен. Не че съм им лудият фен, но имат мнооооооооого яки неща. Bow before the folkbound ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Ех, трябва да си ги припомня, определено! Тогава ще споделя по-обширно мнение
![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
kult
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
когато чух за първи път Skyclad за мен нямаха аналог...
е, трябва веднага да се уточни, че това се случи 1996 година ... и до сега няма други като тях ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Милене, как не си писал тук бре :Р
Любим албум, въпрос към феновете? Любима песен? THE WAYWARD SONS OF MOTHER EARTH ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Култова група! С Martin Walkyier определено бяха доста по-силни, но и последните им неща хич не са за изхвърляне, особено "A Semblance of Normality". Иначе любимият ми техен албум е "Irrational Anthems". Плътно го следва "Prince of the Poverty Line".
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хмм...според мен винаги са поддържали някакво доста добро (меко казано), ниво. Хубавото при тях за мен е леката нотка на английски хумор и доза ирония, която влагат в творбите си.
А, и Фолкемон за мен е ебавка с Покемон отвсякъде ![]() R'vannith! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Казвал съм го преди, ще го кажа и пак - бандата е велика и уникална!
Любимите ми албуми са "Jonah's Arc" и "Prince Of The poverty Line", посланията в тях са много силни. Доста по-силни от на банди като Nirvana ![]() ![]() Едит: Айде и аз да се изфукам, който иска да научи повече за бандата, може да погледне http://www.metal-world.info/skycladbio.htm . П. с- това е старият ми ник ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Ще се напълни да. И кактo казах вече - "kult"... Еднакво се кефя и на Nirvana и на Skyclad. A аз бих допълнил само, че и двете банди имат послания "по-силни" от групи като Hammerfall и Nightwish.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
А, и Фолкемон за мен е ебавка с Покемон отвсякъде То Е ебавка с Покемон, бандата си го казва. А за Skyclad само добро или нищо. Невероятна група с неоценим принос за музиката. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Не бях сигурен
![]() ![]() ...и с неоценим принос за фолк метъла *вдига флаг с изрисувано зелено листо с рогца на него*! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
Супер забавни, супер веселяци, супер готин метъл. Това е от групите, които мога да ги слушам по цял ден!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Не бях сигурен ![]() ![]() Сашо, аз го имам това интервю. Щом мога, ще ти го сканирам. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще съм благодарен ^^
Стейджи ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Много ги обичам.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Не ги бях слушал, признавам.
Чух "The Wayward Sons Of Mother Earth", който толкова HAIL-вате... ми не ми хареса. o_O Всъщност, не че не ми хареса, по-точния израз е - не ме впечатли. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Невероятна група. Чак се учудвам, как има толкова малко хора, които да ги слушат. Любим албум - Irrational Anthems. Каквото и да казват някои хора, за мен и нещата без Мартин са много добри. Survival Campaign и Inequality Street са ми любимите песни. Скайклед са от малкото групи, които мога да слушам във всяко свое настроние, шапка свалям на момчетата
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
~Четва се, четва, мерсим!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Новият албум е почти готов, викат юнаците в майспейс. Да идва по-бързо!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Да, ама без Мартин ....от дебюта им съм техен фен и то какъв...ама без Мартин....няма Skyclad !
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бе не е точно така. В смисъл, да, няма човек, който ще може да замести Мартин изцяло, чувството в текстовете и песните никога няма да бъде същото, но и Semblance Of Normality е много силен и много любим мой албум. Тъкмо си викам да сложа тоя текст в темата за любими такива, ама тук май е по-подходящ.
A Survival Campaign So we lie awake and wait for dreaded and demanding dawn Come wrest us from our safe and sleepy beds. Over by the window lie the raiment and the weapons That we need to take into this world today. Armoured by opinion, with statistics and a schoolboy's charm We take our place among the rank and file. Young and proud and free, we are the 'gilded youth,' the 'chosen few,' The vanguard of our generation here. Marching into battle, after glory in this enterprise Like pieces on a board, we're pushed around. As cannons roar and missiles fly, into this melee we are thrown, We dearly learn survival has a price. Now Profit is a noble cause, we're honourbound to follow on Believing "Good" and "Right" are on our side We will be remembered in dispatches or in legends long, Will our story be retold? But dragons slain in PC games just can't assuage, your anger reigns. You struggle on in spite of all you learn. Baffled by their industry and bold commercial wizardry, The young crusader's beaten by the game. Yet in the quiet shade of evening when I lay me down And relive all the struggles we have made. A smile creeps cross the face that bears the scares of war time can't erase, I loosen off my grip and fade away. I loosen off my grip and fade away. I loosen off my grip and fade away. I finally close my eyes and fade away. Та, аз лично новия го чакам с любопитство. Не вярвам, че тази група ще има лош албум. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Anno 1999 - a classic year for Vintage Whine.
аллаллаааааалаа! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хайде бе, корени почнах да пускам, кога ще се пръкне тоз албум?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 215 Регистриран: 20-April 09 Град: София Потребител N: 3367 ![]() |
в студио са до колкото знам
![]() -------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат SKYCLAD Signs With SCARLET RECORDS - Jan. 21, 2009... SKYCLAD, the seminal British band, which is often referred to as "the originator of folk metal", has signed a deal with Scarlet Records. The group's twelfth album, "In The… All Together", is due in the spring. The CD, which was recorded and mixed by Dario Mollo (THE CAGE, VOODOO HILL) at Damage Inc Studio, in Ventimiglia, Italy during August 2008, "mixes the usual thrash/speed metal influences with the extraordinary folk melodies that made the band famous all around the world, maintaining a fresh and dynamic approach which gives a strong live dimension to the new songs," according to a press release..... Трябваше да сме чули поне нещичко за него вече, пък то-ни вест, ни кост. А аз тука зъби точа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Фолкът няма да умре, докато Skyclad издават албуми! Това е. А "In The… All Together" е просто балсам за фолк душата ми, която в последно време караше на огризки и/или на по-старички албуми.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Веднага като успея да се прибера ще го чуя, радвам се, че си доволен.
сциона е. -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 02:52 AM |