![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 13-May 07 Град: Sofia Потребител N: 2073 ![]() |
Ами като изключим по-голямата сръбска част (от която по-голяма част е нарочно заселена там началото на 20век), другите са същите "татаро-българи" като нас. Което обижда самите тях. Не мога да повярвам, че за по-малко от век мирогледа им се е променил толкова коренно, но все пак сърбите изглежда са си оказали влияние.
Една позната ходи с македонец и си спомням какво тя ми каза веднъж: "В Македония като разберат, че си българин и отношението им коренно се променя... Не смея да кажа и дума, хубавото е, че знам македонски и само на тяхния език говоря там." Картинката на злобата мисля, че се очерта. Надявам се поне по-младите поколения да не го правят толкова на въпрос това дали си от БГ или от МК... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^Има македонски "историци", за съжаление... Картинката ще е все същата.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Бе то картинката с нас и македонците се повтаря почти дословно с всяка балканска държава. Лесно е да се досетите защо... Номерът е просто да няма голям играч в региона. Мисля че е безцелно да се смеем на горките излъгани макета, вместо да се замислим как изобщо се е стигнало до тук.
Цитат Минавайки през лабиринтите на историята не е трудно да се разбере, че голготата за Македония започва през 1878 г. по време на Берлинския конгрес. Тогава три от Великите сили на Европа настояват Македония и Тракия да бъдат откъснати, заедно с Нишкия вилает и Северна Добруджа, от България, а оставащата територия да се раздели на Княжество България и Източна Румелия. Тъй като България се разглежда от Западните Велики сили - Англия, Франция, Германия и Австро-Унгария като потенциален руски съюзник, тя трябваше да бъде формирана като малка държавица, а не като наследница на Третото европейско царство - България, равняващо се по величие с Византийската и Римската империи. Тяхната позиция енергично се подкрепя и от съседите й - Турция, Сърбия, Гърция и Румъния. Така бе осуетено създаването на голяма и единна българска държава на Балканите. Между 1991-1993 г. Великите сили и ООН признаха Македония за самостоятелна държава. С това те се опитаха да свалят от себе си част от товара на вината и неправдите, които бяха нанесли на Македония и България с делбите и пазарлъците за техните територии между 1878-1945 г.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
За щастие не гледам тази тема твърде често, но ще си позволя да коментирам последния пост.
Това, което се е случило тогава е нещо, което историята на политиката е виждала милиони пъти. Нещо съвсем нормално. Силните на деня определят съдбата на слабите. Може би щяхме да имаме по-добри карти ако се бяхме освободили по-рано. Може би... може би, може би, може би, може би. Но в крайна сметка, това е историята. Най-доброто, което можем да направим е да намерим какво сме грешили ние и да не го правим отново, а не да мразим света, защото той е следвал своите цели. Това ме подсети за репликата, с която Петър Стоянов стана популярен, а именно "Оттук насетне". Важното е какво ще става оттук насетне, а не кой ни е прецаквал. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Една позната ходи с македонец и си спомням какво тя ми каза веднъж: "В Македония като разберат, че си българин и отношението им коренно се променя... Не смея да кажа и дума, хубавото е, че знам македонски и само на тяхния език говоря там." Картинката на злобата мисля, че се очерта. Надявам се поне по-младите поколения да не го правят толкова на въпрос това дали си от БГ или от МК... Аз като бях в Македония се запознах със съвсем номални македонци и бяха супер приятелски настроени. Дори ме возиха в тяхната кола. Примери всякакви може да се дадат. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 13-May 07 Град: Sofia Потребител N: 2073 ![]() |
Ами да това имах в предвид като казах, че се надявам поне младите да не са така настроени... Тя е на около 30 и е нормално може би да е имала засечки...не знам...това бяха думите й...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th June 2025 - 01:12 PM |