Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
6 страници V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Македония
Македония
Не можете да видите резултатите от анкетата, преди да сте гласували.
Общо гласове: 47
Гостите не могат да гласуват 
Crafter
коментар Jan 13 2005, 03:13 PM
Коментар #31

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

1. Яко тъпо е да кажеш, че македонците са паплач... трябва да си яко тъп.
2. За съжаление БГМ е прав, че хората там не се мислят за българи, значи НЕ СА.
3. Междудругото Македония като МАКЕДОНИЯ си има достатъчно история и наистина не знам какъв е проблема на някои публични личности... може би не са чували за Македонците, сражавли се с римската империя... нещо, което при цялото ми уважение, Българите не са правили. А друг въпрос, е че Македонец е човек населяващ областта Макдония... която е била част от Византия... и тн... с една дума:
Ако искат да са Македонци, да са си smile.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jan 13 2005, 04:14 PM
Коментар #32

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(Sturmfuhrera @ Jan 13 2005, 04:13 PM)
3. Междудругото Македония като МАКЕДОНИЯ си има достатъчно история и наистина не знам какъв е проблема на някои публични личности... може би не са чували за Македонците, сражавли се с римската империя... нещо, което при цялото ми уважение, Българите не са правили. А друг въпрос, е че Македонец е човек населяващ областта Макдония... която е била част от Византия... и тн... с една дума:
Ако искат да са Македонци, да са си smile.gif

Какви българи тогава бе, човек??? По това време обаче, тукашното население(траките) доста здраво се е опълчило на римските легиони.

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jan 13 2005, 04:43 PM
Коментар #33

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Breh imalo i takawa tema.... Iskam samo da kaja che Sturma ne e praw, zashtoto towa koeto e bilo predi Makedoniq e prestanalo da syshtestwuwa nqkade po wremeto na syzdawaneto na Bylgarskata durjawa... posle sa go wyrnali Welikite sili chak prez 20-ti wek shtoto im e bilo izgodno. I da dobawa:
Makednocite sa bylgari-Fakt!
Makedonskiqt ezik e zle razbran Bylgarski-Fakt!
W interes na golemite e Balkanskite dyrjawici da se chepkat postoqnno-Fakt!
I zatowa ima Makedoniq-Fakt!

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 13 2005, 04:48 PM
Коментар #34

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

абе хора, реалността е съвсем простта:

македонци като истируческо племе не съществува, поне не е славянско, както в момента са. ал. македонски произхожда от древните елини, така че съвременните македонци нямат нищо общо с ал. македноснки.

друг е въпроса, че през последните 50 години се създаде македоснко самосъзнание у тамошните хора. така, че вече има македонска нация, но тя е без исторически корени. ако трябва да се караме с тях, тот ова е само, за да си защитим истирията от кражби.

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 19 2005, 03:15 PM
Коментар #35

Pirate

Македония възмутена: Езикът ни не е диалект на българския

Ще бъде изпратен писмен протест по повод становището на френското енциклопедично издание 'Езиците на човечеството'
19.01.2005

Македония ще протестира в Париж по повод написаното във френска енциклопедия, че македонският е диалект на българския език, съобщи БНР.

Председателят на Съвета за македонския език към министерството на културата Трайко Стаматовски заяви за частната национална тв "Канал 5", че ще бъде изпратен писмен протест по повод становището на френското енциклопедично издание "Езиците на човечеството", че македонският е диалект на българския. Негов автор е Мишел Малерб, а решението на македонските езиковеди е да се обърнат и до издателската къща "Робер Лафон" в Париж.

Трайко Стаматовски не е уточнил с какви аргументи ще оборват становището на френските енциклопедисти, нито пък дали към тези аргументи ще бъде приложен декретът, с който преди 60 г. е кодифицирана местната литературна норма.

+Quote Post
Mort
коментар Jan 19 2005, 03:31 PM
Коментар #36

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Град: Sofia
Потребител N: 296

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif то тия вече на комплекси ги избива, не мога да ги разбера. Всъщност познавам доста македонци, които изобщо не са такива и не издребняват за глупости. Сега все едно Америка да се появи и да каже, че американският не е диалект на английския, и няма нищо общо с Европа, въпреки, че е заселническа страна основно от там laugh.gif
Факт е, че щом са вече друга държава, то е нормално и гражданите на тази държава да са граждани именно на нея, а не на друга. Но да не си самовтълпяват, че са уникални единствени и че всички велики българи са македонци е тъпо и смешно.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Pyjamka
коментар Oct 23 2006, 12:05 AM
Коментар #37

ПринЦецка

Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Реших да пусна съобщението си в тази тема с умисъла, че ще бъде видяно от повече хора и ще получи вниманието, което заслужава. На този сайт се пропагандира откровена и нескрита омраза към българите от, очевидно, македонец. Дори заглавната страница е красноречива. Сами вижте каква картинка ни посреща там.
Има ли нужда да коментирам по-нататък? Ако прочетете темите, пуснати от собственика на блога, ще се хванете за главата и ще ви заболи сърцето! Към някои от статиите има и мнения на някакъв мъж - българин, който изключително цинично отговаря на обидите по наш адрес. Е, на него пък някакъв македонец му бе отговорил, че турците са ебали и българските, и македонските баби.
Спирам дотук. Очаквам някакви отзиви от вас. Смятам също така да се обърна към някоя медия, за да стане обществено достояние тази низост.

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
Svetyl
коментар Oct 23 2006, 12:27 AM
Коментар #38

Поетично бездушен

Кво се впечатляваш от такива неща??? smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Oct 23 2006, 08:15 AM
Коментар #39

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

По-голямата част от македонците са си някакви фанатични идиоти, наистина няма смисъл да им се ядосваш. sp_ike.gif

--------------------

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 23 2006, 10:28 AM
Коментар #40

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Най-обичаме лайна да серем
лайна да серем
и македонци да ебем.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 23 2006, 03:11 PM
Коментар #41

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Аз няма да си давам коментара по блога - екстремни виждания има и в двете страни.

В последно време обаче станах приятел с един македонец, както и с няколко сърби (колеги са ми). Четох някъде в темата, че македонският диалект бил по-близък до сръбския език - това са глупости! Сърбите не ни разбират както нас, така и тях. Това обаче не важи за нас. Като си лафат сърбите разбирам между 70 и 80%, да кажем. Ако не всяка дума, то поне смисъла. Езикът им обаче е доста по-различен - форми, падежи и много думи, които ние нямаме. Съквартиранта ми е сърбин - много ми е комична възглавничката му сърце от гаджето му - "Волим те!" bowdown.gif bowdown.gif Много е вярно обаче, че сърбите се правят, че не ни разбират. Аз нахално му говоря на български на един (не на съквартиранта - той е пич и все по-малко ползваме англииски) и тои ме разбира ама ми отговаря на англииски... Играем тенис на маса баси - аз броя на бългаски (числата са абслютно същите), но той брои на англииски hmm.gif (псува си обаче на неговия).

А с македонеца проблеми с езика не изпитавме. В първите 1 2 седмици можше да не си разберем някоя фраза или дума, ама сега знам да кажем най-често ползваните 20 30 думи и форми дето ние не ги ползваме и си комуникирам без грам езикова бариера. Говорили сме за политика и история ама общо взето се разбрахме, че щом сме тук сме тук като хора, а не като политици, и няма да си зговняваме отношенията с такива приказки. Това особено му го казах след като почна да ми обяснява как !!македонска национална конна армия!! разбила турците някъде през 1300 и някоя си. И със сърбите имаше подобни моменти. Веднъж ме пита една сръбкиня дали знам нещо за сръбската история, че не можела да се сети за някакъв си цар, и аз мислех да и кажа, че знам цялата "сръбска" история до преди Освобожденито, ама си замълчах.

Много примери могат да се дадат! Ама квото сме направили сме си го направили сами. След 50 години ще бъде много трудно да се разбираме със "сънародниците" ни, езиците все повече се отдалечават един от друг - най-голяма вина обаче ще имаме ние. Нашият език най-много се дърпа от корените си. Корените които наричаме селски диалект - именно основата на македонският език.

Благодаря за вниманието.

+Quote Post
Pyjamka
коментар Oct 23 2006, 04:23 PM
Коментар #42

ПринЦецка

^Интересни неща каза, Blashyrkh, би било хубаво, ако повечето македонци и сърби са като твоите познати, и всъщност ми е там надеждата: новите поколения - и нашето, и техните - да загърбят историческите разправии от време оно и да живеем като цивилизовани хора. Всеки да пази народността си и да е с такова самосъзнание, каквото той сам избере, без да се предизвикват конфликти и в крайна сметка да четем блогове като този, за който писах.
А към тези, които ми казват да се не се ядосвам, аз ще кажа - утрото е по-умно от вечерта. smile.gif Отказах се до където и да било да пращам адреса на сайта. Не ми е приятно да намирам подобни материали в интернет, но, да си кажем направо, никой пък не ме е карал да ги търся. Аз съм си българка. Зная българската история и познавам нейните герои. Не се бъркам в чуждите истории, не придевявам претенции нито към македонци, нито към сърби, нито към румънци, нито към гърци. Добре ми е.

--------------------
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Oct 23 2006, 05:41 PM
Коментар #43

WARLORD

Коментари: 1193
Регистриран: 15-October 05
Град: Шопландия
Потребител N: 976

Цитат(Pyjamka @ Oct 23 2006, 01:05 AM) *
Смятам също така да се обърна към някоя медия, за да стане обществено достояние тази низост.

Наистина няма смисъл от това. Тези неща са пределно ясни, там си има хора, които работят на заплата само да оплюват българите и да съчиняват какви ли не безумия.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Бранник
коментар Oct 24 2006, 09:33 AM
Коментар #44

Просветен

Коментари: 458
Регистриран: 23-September 06
Град: в бункера ми
Потребител N: 1585

Я и аз да изкажа мнението си! smile.gif
Македония е просто провинция на Балканският полуостров.Македонска нация никога не е имало и няма да има!Даже и Александър "македонски" е бил грък!Факт! smile.gif А защо ли в Македония е имало толкова много революционери като Гоце Делчев?За да се освободят и да се обединят с България, защото те са българи! smile.gif Точно Македония е едно то двете ядра на българската народност на Балканите - в 7 век хан Аспарух се установява в Дунавска България(Мизия), а брат му Кубер в Македония и по времето на хан Крум те зи две Българии се обединяват. smile.gif Сегашна Македония е продукт на червените боклуци! mad.gif

+Quote Post
TerminalFrost
коментар Oct 24 2006, 09:37 AM
Коментар #45

Метъл

Коментари: 1106
Регистриран: 28-April 06
Потребител N: 1315

suicide.gif suicide.gif suicide.gif

+Quote Post
Бранник
коментар Oct 24 2006, 09:38 AM
Коментар #46

Просветен

^???? huh.gif

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Oct 24 2006, 09:50 AM
Коментар #47

WARLORD

Хайл, Миро!

Малко уточнение. Балканския полуостров не е държава или империя за да има провинции. Македония си е отделна и независима република. Александър не е бил грък, а македонец, но древните македони, естествено нямат абсолютно нищо общо с промитите мозъци наричащи се сега "македонци".
А революционери като Гоце Делчев, Яне Сандански и Даме Груев вардарските историчари автоматично ги пишат македонски и борещи се за свободата на Македония.
За последното си прав yes.gif

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Бранник
коментар Oct 24 2006, 10:35 AM
Коментар #48

Просветен

^Да уточня нещо smile.gif :и Банат е провинция в Балканския полуостров(не окръг, област или някакво друго държавно деление!Под провинция разбирам местност наричаща се по даден начин), но там хората не се имат за отделна нация! smile.gif
Древните македонци са гърци!Но за да съм по-точен ще кажа че сред тях има и примеси от илирийски и тракииски произход.Македонци са се наричали защото са населявали областта/провинцията Македония.Тесалииците са се наричали тесалиици по същата причина, атиняните - също! smile.gif Но всички те са били гърци със свои собствени царства! smile.gif Има разлика между Античността и сега.
Ето една извадка от чужд източник:

Цитат
Статистически данни от 1911 г.

В изданието на Encylopaedia Britannica от 1911 г. са посочени следните статистически данни за населението на Македония :

* Българи: 1 150 000, от които, 1 000 000 православни и 150 000 мюсюлмани (Българи мохамедани)
* Турци: 500 000 (мюсюлмани)
* Гърци: 250 000, от които 240 000 православни и 14 000 мюсюлмани
* Албанци: 120 000, от които 10 000 православни и 110 000 мюсюлмани
* Власи: 90 000 православни и 3 000 мюсюлмани
* Евреи: 75 000
* Цигани: 50 000, от които 35 000 православни и 15 000 мюсюлмани
* Общо 1 300 000 християни (почти изцяло православни), 800 000 мюсюлмани, 75 000 евреи, или общо 2 200 000 души население за цяла Македония.

Сърби няма! mellow.gif След 1911 турците повечето напускат към родината, така че конфликта би трябвало да е м/у нас и гърците. smile.gif
А през 1941 българските воиски са приети като освободители от местните!Но и те "спасяват" армията ни от унищожаване в някоя руска провинция.А жителите на Македония започват да се числят за такива след операциите на подмазвача Георги Димитров.Макар, че щом сме се отървали само с това е добре, защото сред идеята на Георги Димитров за Македонска държава е била и нашата Пиринска Македония. thumbdown.gif Най-големите злини на България са били нанесени от комунистите и сега те отново ни грабят! no.gif

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Oct 24 2006, 11:15 AM
Коментар #49

WARLORD

Македонците са тракоилирийско племе (произходът им не е съвсем изяснен), но не са гърци. Те идват от север и имат доста по-добра военна организация и структура с гъсти фаланги от елинската. В последствие завладяват много гръцки провинции и се елинизират.

Нормално е през 1911 да са такива статистиките, защото "македонската нация" все още не е била измислена. Рожденият й ден е през 1946 (забравих точната дата) и македонския език си има точна дата, когато от Белград одобряват скалъпения проект за осакатяване на българския език с изкривяване на местни диалектични и жаргонни форми, премахване на "ъ"-то, въвеждане на архаизми и сръбски думи и наречия. Това е единствения "език" в историята който си има точна дата на създаването му. Също така и единствения индоевропейски език в който може да има думи без гласни звуци, като "врз" (връз, върху), врв (връв). brickwall.gif suicide.gif

Гошо Димитров е стигнал доста по-далече - бил е готов да вкара България в Югославската федерация като я нацепи на още няколко измислени нации. Единственото, което ни спасява от тази окончателна смърт на българската нация е това, че Сталин и Тито, които са замислили проекта си влошават отношенията и преговорите пропадат.

Много може да се говори за тези дивотии, но те вече са свършен факт и изход от проблема не се вижда.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Svetyl
коментар Oct 24 2006, 04:33 PM
Коментар #50

Поетично бездушен

На мнение съм, че един ден ще се обединим с Македония... няма да е докато съм жив, нито докато децата ми, ако имам такива, са живи. Но ще стане...

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Бранник
коментар Oct 24 2006, 05:34 PM
Коментар #51

Просветен

^Че ще се обединим, така е! wink.gif Ще си имаме курорти и на Егейско море! biggrin.gif....И аз като тебе мисля! smile.gif

+Quote Post
metalisto
коментар Oct 29 2006, 01:40 PM
Коментар #52

Непросветен
*

Коментари: 17
Регистриран: 20-September 06
Потребител N: 1577

Имаше един американски филм "Аполо 11", на мекедонски го превеждат "Лунио, Лунио землио македоска" wink.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Oct 29 2006, 05:10 PM
Коментар #53

Pirate

здравейте, сега се връщам от чужбина, бях на един НГО проект, имаше хора от доста държави, но вкл. 2-ма ъурци и 1 македонец...ми аз говорих с всички за история итн...

Значи всеки от нас е учил различна история...това е...

иначе и тримата човека бяха готини и особенно турците, бяха доста добре настроени към България...

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 29 2006, 05:42 PM
Коментар #54

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

^ Турците са много сърцати хора, имат някакво страхотно отношение към българите.
Е, българските турци първо подхождат с резерва, поради разбираеми причини.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 29 2006, 06:48 PM
Коментар #55

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Чак страхотно не е. Но определено не е изпълнено с предразсъдаци, както е нашето. Пък и тяхната история не я преподават много по-различно от нашата. Смея да твърдя, че в Бтлгария и Търция часовете по история са доста по-реалистични, отколкото в Сърбия, примерно. В Румъния са си ебали мамата - един ми обясняваше за румънска империя някъде през 9-ти век (ставаше дума за хан Крум), а тва в Македония по-добре да не го коментираме...

+Quote Post
melhaer
коментар Oct 29 2006, 09:42 PM
Коментар #56

Pirate

Аз за разликата имах предвид, че тук мнението е, че 500 години е исмало само калнета и убиййства и покраъстване....т.е помюсюлманчване, докато те учат, че е имало обмен на култури...

както и да е де, единият турчин ми подари диск с традиционна турска музика, очаквах да е нещо с маанета, но всъщност е музика с нещо като кавал и е много добра, много приятна и няма нищо общо с маанетата....

както и да е де, казвам просто, че има много хора, които просто мразят турците без през живота си да са общували с нито един турчин...това всъщност беше първият ми контакт с турци от турция...бяха доста отворени, въпреки, че единият беше религиозен и доколкото разбрах спазва всички пости...и иска да се ожени девствен...

като се замислиш, това е много по добре от тези профанизираби псевдохристияни в България, които псотят само на бъдни вечер и се бият в гърдите колко са православни...

+Quote Post
KingSlayer
коментар Dec 9 2006, 08:20 PM
Коментар #57

Метъл

Коментари: 1161
Регистриран: 25-July 06
Потребител N: 1475

Не им се връзвай, тия са позьори evil2.gif devil.gif
Мей би са искали да ти се направят на готини.. ама като се обърнеш ше те резнат по турски баш - изодзадзе laugh.gif laugh.gif
Видел си двама на кръст и вече мнения си създаваш.

--------------------
''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine

+Quote Post
Pyjamka
коментар Dec 10 2006, 06:48 PM
Коментар #58

ПринЦецка

^Трябва ли да си видял целия китайски народ, за да разбереш, че и те са хора като всички останали? Ама и ние много знаем - турци ли са, ще ни го вкарат отзад; сърби ли са - ще ни таковат майката. Изобщо целият свят е в конспирация срещу българите. Нали, KingSlayer? Не си прави труда да ми отговаряш, не е това темата.

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 10 2006, 07:12 PM
Коментар #59

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Ето една секс богиня как забива с мнения!!!

Македонците се водят македонци по документи. Иначе са братя. Точка.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Fallenblood
коментар Dec 11 2006, 10:55 AM
Коментар #60

Прослушващ метъл
**

Коментари: 86
Регистриран: 2-December 06
Град: Вкъщи, в хола пред компа
Потребител N: 1707

Пети клас по музика пяхме "Македонско девойче", нали? Факт е, че много от македонците дори не са запознати с т.нар. "македонски въпрос", а тези, които си имат представа, си мислят, че едва ли не искаме да ги окупираме. Македония е измислена държава, а македонците - посръбчени българи. Струва ми се, че целия свят си го изкарва на България.

Цитат
3. Междудругото Македония като МАКЕДОНИЯ си има достатъчно история и наистина не знам какъв е проблема на някои публични личности... може би не са чували за Македонците, сражавли се с римската империя... нещо, което при цялото ми уважение, Българите не са правили. А друг въпрос, е че Македонец е човек населяващ областта Макдония... която е била част от Византия... и тн...

Македония е само една област, която в древността е била населявана от гърци. А да кажеш, че българите не са се сражавали с римляните?!?! АБСУРД! Хан Крум, цар Симеон говорят ли ти нещо?

--------------------
IPB Image

Отзиви за мен:
* Сатанистки простак! :bunny: --- Bojko_92
* Poneje ne obi4am da me pozdravqvat...Varnenci..i takiva koito sa ot daleko i govorqt na meko..ne priemam tvoite pozdravi..dori i pojelaniq.. --- ivito_love_vlado
* fallenblood iskam da ti kaja 4e si stra6no smotan --- Nadetoo
* Ми метъл е, гледа лошо... ако беше рейвърче, щеше да се опитва да те фокусира... а ако беше чалгар... ако беше чалгар досега да сме го изгонили! --- geoff и Samurai относно начина, по който гледам stynito0o
* Анархист! И.. зъл! И... крадец на захарчета! --- Ескарина

+Quote Post

6 страници V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th June 2025 - 11:58 PM