![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
http://boinc.berkeley.edu/
BOINC(Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) е програма, с която можеш да подпомогнеш на различни научни проекти, които се нуждаят от много изчислителна мощ, като изтегляш пакет данни, обработваш ги и после ги изпращаш обратно. Научните проекти са такива като: търене на извънземен разум(Seti@Home),изучаване на човешкия протеин,изучаване на климата на Земята и различни други математически,медицински,астрономически проекти. Аз по принцип си я пускам програмата когато не ползвам компютъра, за да прави нещо полезно през това време. ![]() Има ли някой друг, който да подпомага науката с тази програмка? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Преди бяхме се побъркали с група приятели на тема СЕТИ. Опработвахме с няколко машини. Бяхме се побъркали тотално. Търсехме U.F.О.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Едва ли точно за научни проекти го използват това чудо. Един пакет да бъде грешно обработен и цялото изследване се проваля. Интересно ми е как биха гарантирали правилната обработка на данните, понеже изледванията се доверяват на случайни системи да ги смятат. А при някой опит за модификация на програмата повече биха се влошили нещата. Освен това ако се следят пакетите, данните стават публично достъпни.
Явно пичовете се опитват да шпионират щайгите на доверилите се потребители. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Програмата е open-source, така че всеки може да провери достоверноста на информацията. Също така системите не са случайни..Самите потребители често допринасят за разработването и по-добрата работа на програмата. Определено не е конспирация за следене на потребителите й.
![]() Над 1 милион потребители има програмата, много от които разбират от програмиране, така че ако имаше нещо наистина нередно отдавна да са публикували за тези нередности. ^^ Всъщност затвориха само оригиналната програма. Проекта сега върви под BOINC. И да внеса пояснение, че програмата не търси никакви НЛО-та, а работи на принципа радиото т. е. сканира честотите около 1.420 гигахерца в търсене на изкуствен сигнал. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Я виж ти...open source, на това не му обърнах внимание. Това увеличава възможността модифицирана версия на програмата да омаже изследванията.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разбирам че МОЖЕ да има манипулации с нея, но обясни как може да стане това без никой от потребителите да засече това.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 13-May 07 Град: Sofia Потребител N: 2073 ![]() |
Отказвам да повярвам, че може да има хора които да се занимават с това
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разбирам че МОЖЕ да има манипулации с нея, но обясни как може да стане това без никой от потребителите да засече това. Явно не ме разбра. Имах предвид потребителя да модифицира и прекомпилира програмата, след което да дава грешни изчисления. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 13-May 07 Град: Sofia Потребител N: 2073 ![]() |
Това пак си мисля че се води загуба на ценна информация,защото до колкото разбирам тя идва от някъде минава през него и после си заминава незнайно къде....може и да се бъркам ако да грешката е моя...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е това разбира се може да стане, но потребителя печели само едни кредити, които нямат никаква стойност. Важното е че се върши нещо полезно, дали от чисто научна или практическа гледна точка.
^^^Какво нередно има в това да търсиш по някакъв начин дали има живот извън Земята? Това че на теб не ти се нрави не значи че е безполезно. Информацията я теглиш от базата данни, която е в Бъркли, обработваш я, и я изпращаш обратно там. Иначе различните проекти са на различни университети, някой в САЩ, други в Европа. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никъде не съм споменала, казах че ми е странно че някой може да се занимава с това, което не означава че не ми се нрави...аз лично обичам да чета всякакви статии и статистики за извънземни...което ми напомня че изпуснах филма на БТВ по този въпрос
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами права си донякъде, че е малко странно за страничния човек. Уверил съм се в това много пъти.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th June 2025 - 11:36 PM |