Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
29 страници V  « < 26 27 28 29 >  
Reply to this topicStart new topic
> Логически Загадки
Without Sound
коментар May 10 2009, 05:28 PM
Коментар #811

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 34
Регистриран: 28-December 08
Град: Battlefields
Потребител N: 3177

Нещо темата замряла айде ще ви дам нова загадка

Кметът на едно село се казва Джонсън.Неговата майка има 4 деца-Август,Септември,Октомври и.....Как се казва другото дете

Тва е доста лесно ама карай.Другия път ще се постарая suicide.gif

--------------------
Det er Krieg
Go to the top of the page

+Quote Post
_Moonshield_
коментар May 10 2009, 05:36 PM
Коментар #812

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Уау, това е направо повишена трудност laugh.gif Ми Джонсън се казва четвъртото дете. Печеля ли шоколадче?

--------------------

+Quote Post
sgoh
коментар May 10 2009, 07:54 PM
Коментар #813

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Тоя същия Джонсън ли е от шампоаните?

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
virontqga
коментар May 11 2009, 09:24 PM
Коментар #814

Непросветен
*

Коментари: 6
Регистриран: 7-May 09
Потребител N: 3406

Две монети правят 15 стотинки и все пак едната не е пет стотинки. Кои са тези две монети?

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 11 2009, 09:29 PM
Коментар #815

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

10 и 5 стотинки. wink.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
virontqga
коментар May 11 2009, 09:30 PM
Коментар #816

Непросветен
*

Коментари: 6
Регистриран: 7-May 09
Потребител N: 3406

Да. Дай ти някоя.

+Quote Post
Revenant
коментар May 11 2009, 09:31 PM
Коментар #817

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

но може би другата Е ??

--------------------

+Quote Post
LordZombie
коментар May 11 2009, 09:32 PM
Коментар #818

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Цитат(Warrior Of Ice @ May 12 2009, 12:29 AM) *
10 и 5 стотинки. wink.gif

Я разяснете за изморения мозък... mad.gif

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 11 2009, 09:33 PM
Коментар #819

Balance Guardian

Revenant разясни, уловката е в дефиницията. Казано е, че едната не е от 5, а не че нито една от двете не е.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
_Moonshield_
коментар May 11 2009, 09:34 PM
Коментар #820

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Едната не е пет стотинки, но това не означава, че другата не е. Все пак са две монети. happy.gif

--------------------

+Quote Post
Revenant
коментар May 11 2009, 09:35 PM
Коментар #821

Cosmic Sailor

кое е това животно с 5 крила и шест хуя ??

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар May 11 2009, 10:51 PM
Коментар #822

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Надрусана жена в оргия? Нашето зомби, пиейки редбул в оргия?

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Ghost
коментар May 16 2009, 06:24 PM
Коментар #823

spectral

Коментари: 1821
Регистриран: 19-December 07
Потребител N: 2488

Е, какво е все пак? happy.gif

--------------------
An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in...

+Quote Post
MadHatter
коментар May 16 2009, 06:27 PM
Коментар #824

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

ъм..петокрил шестохуйник? втф biggrin.gif заеби...

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Revenant
коментар May 16 2009, 06:32 PM
Коментар #825

Cosmic Sailor

дам...мислех, че е по-популярен dry.gif

--------------------

+Quote Post
MadHatter
коментар May 16 2009, 07:01 PM
Коментар #826

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

Брех, известен е...Oкей, който го влече - да дава загадка, аз нямам мат'риал smile.gif

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
geni96
коментар Jun 17 2010, 03:24 PM
Коментар #827

Непросветен
*

Коментари: 4
Регистриран: 17-June 10
Потребител N: 3865

В продължение на осемдесет години сградата "Макензи" се издигаше над кей номер 12 като сърдита стара мома.Утре това господство щеше да приключи завинаги.В стратегически точки по езеролата сива основа и по долниякрай на подпорните стени на всеки от шестте и етажа със спрей бяха изписани доста отчетливи яркочервени номера.Това бяха маркировъчни точки в,които щеше да бъде поставен динамит малко след утрешния час пик.До средата на предобеда свръзките щяха да бъдат изградени и проверени.До обяд-всъщност преди това,за да се избегне тълпата от зяпачи в обедната почивка-Лутър Планц щеше да направи последна обиколка,да прегледа всеки отделен заряд и да натисне малко червено копче което-поне според него-приличаше и всъщност си беше официален печат.Утре този "червен печат" щеше да потвърди участта на сградата "Макензи" и на всичко в нея,изпращайки електрически сигнали в точна последователност към всеки един заряд.След което ако всичко минеше по план сградата щеше да рухне.Това щеше да стане утре,не днес,така че Лутър Планц все още беше напрегнат,което беше обичайно за него преди всеки взрив.Не беше нервност,нито предпазливост.Просто преди разрушаването на която и да е сграда той изпитваше огромно неудобство.Служителите му го обясняваха с неговата отдаденост на работата.Според онези,които бяха в бизнеса от повече време,Лутър никога не се беше провалял.В занаят в който всяко начинание е движение по ръба на пропастта,това беше забележително постижение,тъй като можеха да се объркат безброй неща.Лутър винаги казваше,че за да разрушиш една постройка успешно,не е достатъчно просто да съчетаеш архитектура,инженерство и взривни материали.Трябва да вземеш предвид и политиката,сантиментите и социологията.Досега не му се беше случвало да разрушава стара,солидна сграда без да срещне съпротива от страна назащитниците на културното наследство,на скитниците,намиращи подслон в нея,и естествено на засегнати съседи.Любопитното беше,че това,което най-много безпокоеше Лутър,не бяха всички тези притеснения,подскачащи в мислите му,докато обхождаше приземния етаж на сградата "Макензи",а поведението на неговия най-голям син,който сега вървеше до него.Макар по външен вид и маниери Бруно Планц да беше копие на баща си,вътрешно той беше...ами,както самият Лутър за стотен път бе казал на съпругата си само преди няколко часа:"Той е добро момче.Знае как да ги вдига във въздуха.Но не ги разбира.Сякаш...няма усещане за сградите."И за стотен път съпругата му беше отвърнала с дежурния си отговор:"Млад е още.Дай му малко време."Този диалог преминаваше в главата на Лутър,докато той отвърташе старо желязно кранче,което стърчеше от едната от вътрешните страни.Незабавно се чу звук и бистрата вода шурна с такава сила,че и двамата мъже трябваше да направят крачка назад.-Виждаш ли-Каза Лутър когато бруно завъртя очи,наясно с това което щеше да последва-това се казва майсторлък.Ето защо всяка сграда е толкова специална.Тази не е обитавана от колко,седем години?Електричеството е спряно.
-Ако използвахме Ц4 или"Семтекс",влажността нямаше да ни притеснява толкова много-не можа да се въздържи Бруно.
-А?Какво?Да,да знам,ти и твойте пластични експлозиви-Лутър полагаше сериозни усилия да не започне разправия.-И може би си прав.Но при тези неща няма изкуство.Когато разрушаваш сграда,като тази трябва да проявиш малко уважение.Динамитът...знам,синко,говорили сме и преди за това,но при динамитът има повече...как да кажа?...Повече аз и ти срещу онези стари момчета водопроводчика и зидаря.Има повече игра!Младият мъж повдигна рамене.Очевидно беше,че нямаше да може да промени възгледите на баща си.
-Между другото,като говорим за игра ,числя че трябва да извикаме ченгетата за обиколката утре сутрин.
-Ченгетата?
-Да,ченгетата.Да отстранят наемателя.
-Тук?Вътре?Сградата Макензи е необитаема от месеци!чможеш сам да се убедиш.Няма боклуци,няма огнища.Няма мръсни дюшеци.Няма картони.
-Татко-Бруно Плянц не можа да задържи покровителствената нотка в гласа си.-Някой все още използва сградата.

Въпросът е :"Как Бруно Планц е разбрал,че някой обитава сградата Макензи"?

+Quote Post
Megadeth
коментар Jun 17 2010, 03:35 PM
Коментар #828

Цитат
Този диалог преминаваше в главата на Лутър,докато той отвърташе старо желязно кранче,което стърчеше от едната от вътрешните страни.Незабавно се чу звук и бистрата вода шурна с такава сила,че и двамата мъже трябваше да направят крачка назад.-Виждаш ли-Каза Лутър когато бруно завъртя очи,наясно с това което щеше да последва-това се казва майсторлък.Ето защо всяка сграда е толкова специална.Тази не е обитавана от колко,седем години?

Бистрата водица е отговорът. smile.gif

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
geni96
коментар Jun 17 2010, 07:17 PM
Коментар #829

Непросветен
*

Така е!

Подготовка за удара

Той не поздрави. Само каза: -Закъсняваш.Трябваше да се обадиш преди половин час.Тя се опита да обясни.-Заседнах в. . .-Ти работиш за мен-прекъсването беше рязко и грубо. -Когато аз кажа,че трябва да се обадиш,ти се обаждаш. Няма значение какво става и защо . . .-Трябва да се срещнем с него в пет часа-и тя можеше да играе тази игра. Не я беше страх от него. Знаеше много добре,че удърат нямаше да се получи без нея. -Сега е четири без десет. Ще обсъдим ли подготовката? Или може би предпочиташ да застана в някой ъгъл,докато се нуча да се държа прилично?Дълга пауза. Бавно дишане в слушалката. Най-сетне той проговори: -Как се казва ресторантът? -"Лимоновото дърво". На ъгъла на "Чапел" и "Макс".-На Чапел и Макс! -сега той наистина звучеше разстроен. -Това е точно пред сградата на Стандарт Живот!Тротоарът ще бъде фрашкан с хора в пет часа.Всичките тези чиновници и секретарки! -Нали искаше точно това? -този път и тя се ядоса. -Виж какво! Ти каза,че стрелецът ще върви пеш. Тези секретарки и чиновници,за които толкова се притесняваш,тъкмо ще са приключили дългия си работен ден,ще са изморени и ще гледат в краката си.Казват,че ще вали сняг,така че надали някой ще се шляе .Какво повече искаш?Улицата да е абсолютно празна,за да може стрелецът да се вижда отдалече ?Освен това го нае ти .Нали е професионалист .Още една напрегната кауза .Последвана от :-Това "Лимоново дърво". . . Луксозен,но не прекалено нали? И имат леко меню надявам се. Нарочно тя изчака малко по-дълго от нужното,преди да отговори малко по-бавно от необходимото:-Предлага храна за хората от офисите наоколо.Най-вече бързи обеди .Префърцунени малки сандвичи,заешка храна,от този тип .Затварят в седем,така че дори не предлагат вечеря.Никой не ти поема палтото и не се суети наоколо.Нищо от типа"Здравейте,аз съм вашият келнер".-Но правят резервации предполагам?Трябва ни маса до вратата или стрелецът увисва.Този път тя едва не избухна.-Ти луд ли си! Резервации?!? Искаш да си закача знаменце или пък да вдигна табела,за да сме сигурни,че в ресторанта ще ни запомнят добре?-Не чувам почти нищо.Прекъсваш ми."Да бе сигурно",помисли си тя,но замълча.Те не се харесваха още от самото начало,но работата си е работа,а джавкането нямаше да ги доведе до никъде.-Няма значение-каза тя.-Движението е натоварено тук.Чуваш ли ме сега?-Сега те чувам ясно.-Не ни трябва резервация.Ще съм точно срещу ресторанта след половин час.Има две маси за четирима до вратата,така че когато едната се освободи-това няма да е проблем,гарантирам-ще я заема.Той ще дойде навреме-явно става дума за маняк на тема точност-така че ти трябва да си с мен в пет без пет,нали така?За да сме сигурни,че той сяда на единственото свободно място с гръб към вратата?Както се разбрахме-отговори той.Неговият глас сега беше доста по-спокоен,сякаш необходимостта от сътрудничеството му беше хрумнала в същия момент.-Когато видя стрелеца,аз се извинявам и отивам до тоалетната.Ти ставаш,за да намериш келнера.-Точно така.Това е всичко.Значи ще се видим след...-тя погледна към часовника на таблото,-...след петдесет и пет минути.Той не каза "довиждане".Жената в разговора по-горе загатва за това как тя и мъжът,с когото разговаря,ще направят така,че жертвата да седне с гръб към вратата.Как ще стане това?

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Jun 17 2010, 07:21 PM
Коментар #830

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

Ако слагаше празни места след препинателните знаци, може би щях да го прочета. wink.gif

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
geni96
коментар Jun 17 2010, 07:35 PM
Коментар #831

Непросветен
*

Написах го много набързо защото беше доста дълго и затова може да имам някои грешки. Сега можеш ли да го прочетеш?

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 20 2010, 07:49 PM
Коментар #832

Balance Guardian

Много лесно - след като е маниак на тема точност, ще дойде точно в пет. Двамата идват пет минути по-рано и сядат на двете места с лице към вратата, така че жертвата ще е задължитлено с гръб.

--------------------

+Quote Post
geni96
коментар Jun 22 2010, 02:50 PM
Коментар #833

Непросветен
*

Не съвсем. Искате ли да ви кажа отговора?

+Quote Post
RunningWild
коментар Oct 29 2010, 10:49 PM
Коментар #834

Метъл

Коментари: 1366
Регистриран: 13-June 10
Потребител N: 3861

Май няма такава тема, а в много други форуми има и реших да пусна за да се позабавляваме, пък и да напрегнем малко оня закърнял орган.
Нека се спазва следното правило: Задача да пуска този, който е познал отговора на предната.

Започвам с една лесна:
1 = 4;
2 = 16;
3 = 64;
4 = ?;

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
Midnightsun
коментар Oct 29 2010, 10:58 PM
Коментар #835

virtual sentinel

Коментари: 692
Регистриран: 28-February 08
Потребител N: 2612

256

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Oct 29 2010, 11:13 PM
Коментар #836

Метъл

Не. Отговорът не труден и не предполага никакви сметки. Това беше стабилен жокер biggrin.gif

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
stage
коментар Oct 30 2010, 02:48 AM
Коментар #837

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

1.

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар Oct 30 2010, 06:43 AM
Коментар #838

128

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Oct 30 2010, 10:10 AM
Коментар #839

Метъл

1 е верният отговор.
След като в първия ред се казва, че 1 е равно на 4, значи долу 4 е равно на 1. Stage е на ред.
А, и се извинявам на модераторите biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Oct 30 2010, 04:39 PM
Коментар #840

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Трима приятели се хранили в ресторант. Трябвало да заплатят общо 250 лева. Келнерът им върнал три банкноти от 10 лева и една от 20 лева. Всеки взел от рестото по 10 лева, на масата останала една двадесетлевова банкнота. При това положение всеки от приятелите е дал по 90 лева. 3х90=270 лева. Плюс двайсетте лева, останали на масата, стават всичко 290 лева.

Къде се губят десетте лева?

--------------------

+Quote Post

29 страници V  « < 26 27 28 29 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 10th July 2025 - 05:35 PM