Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
11 страници V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> In Flames
Ta' Zhal
коментар Mar 4 2008, 05:48 PM
Коментар #91

But what I thought I could control took hold of me instead...

Група: Потребители
Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Град: София
Потребител N: 2604

Eraser и Abnegation ми харесаха. Последната- най- много. Другите две- не. Това е от второ слушане, така че може после да променя мнението си.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

Go to the top of the page

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 4 2008, 06:05 PM
Коментар #92

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Не лоши, но твърде репетитивни на моменти.

За сега Tilt и Eraser са най-яки. Харесва ми солцето във втората, което напомня на дните от Colony. С още слушания ще ми харесат още повече smile.gif

--------------------

+Quote Post
Magne
коментар Mar 5 2008, 11:39 AM
Коментар #93

Прослушващ метъл
**

Коментари: 141
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1269

На мен ми звучи прилично. Издадоха си класиките през деветдесетте, сега е достатъчно да правят добри албуми.

+Quote Post
sharon
коментар Mar 13 2008, 01:25 AM
Коментар #94

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Слушам "Chosen Pessimist" и "Drenched In Fear" тук. Склонна съм да приема втората някак, но "Chosen Pessimist" за мен е нещо крайно безидейно. Осем минути за нищо, по-скоро бих лишила "песента" от шест от тях, че да не кажа и нещо отгоре... Всъщност май няма да преувелича. thumbdown.gif

+Quote Post
winterstorms
коментар Mar 15 2008, 12:52 PM
Коментар #95

noctambulant

Коментари: 1754
Потребител N: 1273

Цитат(sharon @ Mar 13 2008, 01:25 AM) *
"Chosen Pessimist" за мен е нещо крайно безидейно.

Това сигурно е най-безумното им парче евър. По-глупаво е дори от маймунските изпълнения в "Soundtrack To Your Escape". puke.gif

--------------------

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 15 2008, 02:01 PM
Коментар #96

Деградиращ

ЦЪК - 30 секундни превюта на всички песни от предстоящия албум.

П.П. Не се отваря с Opera

--------------------

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 16 2008, 11:19 AM
Коментар #97

Деградиращ

Албумът лийкна преди малко - даунлодвайте от тука
http://www.bunalti.com/?p=7211 Парола за разархивиране: bunalti.com

bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 16 2008, 12:59 PM
Коментар #98

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Слушам албума за пореден път и съм с доста противоречиви впечатления. Не е провалът, от който се страхувах, но не е и шедьовърът, на който се надявах. Не бих стигнал дотам, че да нарека "A Sense Of Purpose" посредствен, но макар да притежава доста силни моменти, определено има какво да се желае - отстъпва на предшественика си по всички параграфи. Свиренето е малко нещо невзрачно, а вокалите на Anders, който тъкмо беше напипал правилната посока в "Come Clarity", тук ме дразнят с еднотипността си.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 16 2008, 01:35 PM
Коментар #99

Деградиращ

Свиренето е с класа, че и две над "Come Clarity". В него се забелязваше определено по-малко разнообразие, докато сега нещата са далеч по-добре - рифовете и солата не са само пълнеж, а самите те изграждат мелодията на песента. Има доста препратки към "Clayman" определено.
Иначе за пеенето на Андерс - наистина може да се очаква много повече, но к'во да се прави rolleyes.gif Иначе "Come Clarity" имаше повече песни веднага хващащи ухото и карайки те да си ги тананикаш цял ден. Просто сегашният им албум е доста по-малко radio ориентиран.
Общо взето един доста добър мелодичен метъл албум, не е нужно да се вкарва думичката "death", защото е повече от наивно.
А на мен ще ми стане повече от любим, все пак тази група ми е на присърце smile.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 16 2008, 03:35 PM
Коментар #100

Balance Guardian

Цитат(_Moonshield_ @ Mar 16 2008, 01:35 PM) *
Свиренето е с класа, че и две над "Come Clarity". В него се забелязваше определено по-малко разнообразие, докато сега нещата са далеч по-добре - рифовете и солата не са само пълнеж, а самите те изграждат мелодията на песента.

Някой друг път. wink.gif В "A Sense Of Purpose" слушаме някакви простовати рифове, които въобще не отговарят на името In Flames. Ритъм секцията е вяла. Солата са някаква рядкост. Каква ти класа над "Come Clarity" - там имаше динамика, мощ, целенасоченост...

Цитат(_Moonshield_ @ Mar 16 2008, 01:35 PM) *
Просто сегашният им албум е доста по-малко radio ориентиран.

Не, просто е по-скучен. Това в един метъл албум да има завладяващи парчета не значи задължително, че е радио-ориентиран, а по-скоро, че е добре написан.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
sharon
коментар Mar 16 2008, 03:37 PM
Коментар #101

Oryctolagus Cuniculus

Доста по-слаб, не чувам нищо ново, върти се няколко пъти вече. Че си има добрите моменти - да, но не компенсира генералната еднообразност - вече започва да ме отегчава, което си е показателно. Можеха да се постараят много повече, не е като да не са способни.

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 16 2008, 04:37 PM
Коментар #102

Деградиращ

Вие какво искате 2-ри Come Clarity ли?! Та това е бандата, която няма нито един албум звучащ като някой друг (The Jester Race и Whoracle са единствените, където могат да се открият най-много сходни моменти). Не ме разбирайте погрешно, нареждам го в топ 3 заедно с класиките им като мои любими албуми на IF. Явно ви трябва повече време, за да осъзнаете, че "A Sense of Purpose" е по-добрият инструментално (но по зле вокално, както вече казах) албум.
За агресивността си прав - в предходният албум е в по-големи количества. А рифовете са си много добри и НЕ ОТГОВАРЯТ на класата на шведите - след като знаем, че същата група е творила шедьоврите от 90-те това е съвсем естествено. Бандата е решила този албум да звучи различно и го е постигнала! Ако Андерс не се беше олял пък щеше да стане твърде хубаво biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 16 2008, 04:40 PM
Коментар #103

Balance Guardian

Цитат(_Moonshield_ @ Mar 16 2008, 04:37 PM) *
Вие какво искате 2-ри Come Clarity ли?!

Категорично не. Поне аз искам нещо различно и още по-силно. Проблемът е там, че самата банда явно е решила да направи втори "Come Clarity", но далеч по-обикновен и невдъхновен.

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Mar 16 2008, 05:35 PM
Коментар #104

Oryctolagus Cuniculus

Цитат(_Moonshield_ @ Mar 16 2008, 04:37 PM) *
Явно ви трябва повече време, за да осъзнаете, че "A Sense of Purpose" е по-добрият инструментално (но по зле вокално, както вече казах) албум.

Бандата е решила този албум да звучи различно и го е постигнала!

Мерси за дозата просветление, ще знам. Ако след въпросното повече време "A Sense Of Purpose" все още ми се струва като изсмукано от пръстите жалко подобие на миналия, тогава какво правим? Все пак кажи какво различно намираш, може да е мой пропуск.

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 16 2008, 06:09 PM
Коментар #105

Деградиращ

Цитат
Ако след въпросното повече време "A Sense Of Purpose" все още ми се струва като изсмукано от пръстите жалко подобие на миналия, тогава какво правим?

Пускаш си Come Clarity и се кефиш wink.gif Аз също ще го пусна и ще му се изкефя повече от тебе, просто защото го обожавам, което не ми пречи да харесвам и новият, нали така? Въпрос на вкус.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Mar 16 2008, 08:34 PM
Коментар #106

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

^ Пич, не си позволявай да се смяташ за по-голям фен от когото и да било на която и да е банда. Детинско и смешно е. wink.gif

Колкото до новия албум на IF, не съм очарован. След толкова смислена работа като Come Clarity, можеха да изготвят достоен наследник, вместо това бледо копие. Като звучене не са мръднали особено нито в положителна, нито в отрицателна посока, само са станали по-леки. Лошото е, че сякаш слушам все една и съща песен цял час - парчетата са много сходни и като конструкция, и като темпо, и като ритъм, а най-вече като вокали. Единствено се отличава The Chosen Pessimist, която пък е една от най-слабите композиции в цялата дискография на бандата. От друга страна, като си спомня Soundtrack to your Escape, си мисля, че можеше и да е доста по-зле.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Mar 16 2008, 08:41 PM
Коментар #107

Деградиращ

Такам за сега съотношението позитивно - негативно е 1:3 с изглед негативното да се увелечи драстично biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Mar 16 2008, 08:41 PM
Коментар #108

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Kaкво го нападнахте Шийлда...

Засега не звучи безкрайно зле. Просто ми е леко DUUUUUH като усещане.

--------------------

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Mar 17 2008, 12:14 AM
Коментар #109

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

Дръпнах албума. Нямах никакви очаквания за него. Врътнах го само веднъж, така че това ми е само първоначалното мнение. Като цяло албумът не е нито добър, нито лош, по-скоро е досаден. Поне на мен това прослушване ми беше като страничен шум, нито една песен не ме грабна особено. Нямаше запомнящи се моменти, нито парчета, на които ми се искаше да поцикля. Не остави никакво впечатление у мен. Е, това е само първото, незадълбочено слушане. Много уважавам In Flames за старите им неща; те бяха една от групите, с които прослушах метъл, така че ще има още прослушвания на албума, дано ми хареса поне малко.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Lanfear
коментар Mar 17 2008, 10:40 AM
Коментар #110

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

Цитат(sharon @ Mar 16 2008, 03:37 PM) *
Доста по-слаб, не чувам нищо ново, върти се няколко пъти вече. Че си има добрите моменти - да, но не компенсира генералната еднообразност - вече започва да ме отегчава, което си е показателно. Можеха да се постараят много повече, не е като да не са способни.

Много точно казано - присъединявам се! Върти се на плейъра от 3 дена, но не ме грабва...
Както някой по-горе каза - не е провал, но не е и шедьовър. Става.
Последното парче май най-много ми допадна.

--------------------

+Quote Post
Revenant
коментар Mar 17 2008, 04:34 PM
Коментар #111

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

I feel like shit, but at least I feel something .........- I see... dry.gif

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Mar 17 2008, 05:12 PM
Коментар #112

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Имам чувстовото, че около половината парчета се базират не един и същи риф. Само дето е изсвирен малко по-бавно или има една-две попроменени ноти. В никакъв случай не бих казал, че е по-техничен от "Come Clarity", в "A Sense Of Purpose" почти няма свирене. Но трябва да призная, че очаквах нещо далеч по-лошо. Не че ще си пусна албума някога пак след като тази седмица го изцикля хубаво, но поне най-лошите ми кошмари не се сбъднаха.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Mar 17 2008, 07:00 PM
Коментар #113

Цитат(scion_of_storm @ Mar 16 2008, 08:41 PM) *
Засега не звучи безкрайно зле. Просто ми е леко DUUUUUH като усещане.

Take back words.
Айде, айде, всички знаем, че макар да слушаме бандата, която сътвори Курворакула, изсвирила гениалности като Мoonshield, Man Made God и т.н. и т.н., Ин флеймзордите няма да се върнат към онова технично чудовище, което бяха преди. Албумът е хубав. Харесва ми, мисля че лека-полека ми влиза под кожата, и, макар да не е нещо гениално, не е тоталния боклук според мен, за които вие говорите.

^^ Бтв, това е един от любимите ми цитати поне засега от албума. smile.gif

ALIAS!!!!

+ The chosen pessimist ме кефи.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 17 2008, 07:53 PM
Коментар #114

Balance Guardian

Цитат(scion_of_storm @ Mar 17 2008, 07:00 PM) *
Айде, айде, всички знаем, че макар да слушаме бандата, която сътвори Курворакула, изсвирила гениалности като Мoonshield, Man Made God и т.н. и т.н., Ин флеймзордите няма да се върнат към онова технично чудовище, което бяха преди. Албумът е хубав. Харесва ми, мисля че лека-полека ми влиза под кожата, и, макар да не е нещо гениално, не е тоталния боклук според мен, за които вие говорите.

Кой говори за тотален боклук, бе, Сашо? Албумът никак не е лош - има си ценните моменти, наред със слабостите. Просто ми се струва леко неадекватно да се твърди, че е едва ли не най-силното нещо на бандата от "Clayman" насам.

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Mar 17 2008, 07:56 PM
Коментар #115

Е то от Клеймен досега какво имаме на разположение...
Ми съдейки по горните изказвания бяха доста остри критики относно албума, това имах предвид. smile.gif
Все едно някой е имал особени надежди за завръщане към teh gothenburg, а не за продължаване на мелодета, клонящ все повече и повече едва ли не към нео-то. smile.gif

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар Mar 17 2008, 07:59 PM
Коментар #116

Oryctolagus Cuniculus

Цитат(scion_of_storm @ Mar 17 2008, 07:00 PM) *
The chosen pessimist ме кефи.

Как, по дяволите, стана този номер? ohmy.gif Едва ли са издавали нещо по-безидейно някога, самата песен изобилства от ненужен пълнеж, да не кажа, че самата тя носи тази функция спрямо цялата тава... Въобще DUUUH, както каза... huh.gif

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Mar 17 2008, 08:03 PM
Коментар #117

Ми...кефи ме, не знам. Хубави чисти вокали.
Тъпо ще прозвучи, ама ми мяза на по-изчанчено пауър парче о.О успокояващо, към 5.50 може Андерс да квичи, но ми създава някаква особена атмосфера, не знам, харесва ми просто. Филър или не - носи ми някакви образи, емоции... smile.gif

Но виж, е това ме шашна.

Final_Judgememt (Monday 17 March 2008) Send a Private Message to Final_Judgememt

Very metalcore-ish new album, i have to say. Amazing stuff tho. Come Clarity = Clayman > A Sense > Reroute = Soundtrack > Whoracle > Colony > Jester > Lunar Strain

о.О

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 17 2008, 08:09 PM
Коментар #118

Balance Guardian

Цитат(scion_of_storm @ Mar 17 2008, 07:56 PM) *
Е то от Клеймен досега какво имаме на разположение...

Три албума, с този четири. wink.gif Хайде, "Soundtrack"-а да не го броим, но остават "Reroute to Remain" и особено "Come Clarity".

Цитат(scion_of_storm @ Mar 17 2008, 07:56 PM) *
Все едно някой е имал особени надежди за завръщане към teh gothenburg, а не за продължаване на мелодета, клонящ все повече и повече едва ли не към нео-то.

Няма такова нещо като клонящ към нео мелодет. Последният истински мелодичен дет албум на In Flames е "Clayman" - след него звученето им не може да бъде оставено в същата категория, при всичкото добро желание на света. И btw, Гьотеборгски метъл и мелодет по дефиниция са едно и също, стилът тръгва и се развива до съвършенство точно от този град.

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Mar 17 2008, 08:19 PM
Коментар #119

Ми на мен сегашните Ин флеймс ми звучат точно като клонящ към неото мелодет smile.gif
Или айде...някакъв особено мелодик метъл със залитане към по-масова аудитория и нео мотивчета. :Р Иначе за албумите...според мен -> A sense = Come Clarity > R2R> STYE.

--------------------

+Quote Post
winterstorms
коментар Mar 17 2008, 08:43 PM
Коментар #120

noctambulant

Коментари: 1754
Потребител N: 1273

Цитат(scion_of_storm @ Mar 17 2008, 08:19 PM) *
Ми на мен сегашните Ин флеймс ми звучат точно като клонящ към неото мелодет smile.gif

Къде го чу този мелодет в "A Sense Of Purpose" бе, юнак? Посочи ми макар и един мелодет момент в целия албум... А като стана въпрос, и нео почти няма в него. Имаше много в "Soundtrack to your Escape", но в "Come Clarity" изчезна почти без остатък. Сега са по-скоро някакъв модерен метъл/тежък рок.

Албумът в крайна сметка не е никак лош. Просто му трябва слушане. Няма да замервам с боклуци групата, този път не го заслужават.

--------------------

+Quote Post

11 страници V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 01:49 AM