![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Самоубийството е изходът на страхливците.
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
един приятел на една позната се е самоубил
![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Всеки ден се случват такива неща, споко.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
^Съжалявам! Така и не мога да разбера и усетя (може би за щастие) какво кара хората да правят това.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
при всички положения е форма на егоизъм По какъв начин САМОубийството е форма на ЕГОизъм?!?!?! В това няма никаква логика... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Ти ако търсиш смисъл и логика в такива изказвания и като това на Диаболито по-горе...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Пълно безумие, според мен. Винаги има по-добър изход. Оправдавам само избора за евтаназия в случай на някакво мъчително и нелечимо заболяване.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Виж, за евтаназията се присъединявам и аз, а наложените законови забрани продължават да ми се струват все така безумни. Даже наскоро ми попадна един съвсем нелош филм с Пачино по въпроса, хвърли му едно око при наличие на време и желание.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 187 Регистриран: 28-March 10 Потребител N: 3783 ![]() |
Избягвам да се замислям по този въпрос. Нещо трябва да е много сбъркано в главата на човек, за да си посегне на живота.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Направо го ненавиждам това да си посегнеш на живота.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Хм...аз пък одобрявам,и не виждам нищо не-нормално или не-морално...
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Ма разбира се, какво по-нормално от това да си пръснеш мозъка един прекрасен ден?
![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
Шарън, +1 за филма с Пачино. Много добре пресъздава събитията около процеса, а и играта на бай Ал Кръстника е на завидно високо ниво. Доколкото имам бегли спомени, т.нар. Доктор Смърт накрая го пускат предсрочно от пандиза.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
От самоубийство до самоубийство има голяма разлика. И в зависимост от причини и обстоятелсва- може да се определи като слабост , или като смелост. Но така поставено " за или против" звучи някак повърхностно и несериозно. Не става дума за цигарите например, а за живот. Нещо отговорно е. А примери могат да се намерят както срещу, така и в подкрепа.
-------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
До самоубийство прибягват само страхливците, защото така е най-лесно да избягаш от отговорностите, проблемите и грешките си. Наистина съдбата понякога е много жестока спрямо някои, но трябва да имаш смелостта и силите и да се изправиш срещу нея... По-лесно е да сложиш край на всичко веднъж завинаги, но не осъзнаваш колко болка може да причиниш на близките си... затова смятам, че по някакъв начин самоубийството е егоизъм
-------------------- Pantera - Cemetery Gates.mp3
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
Некролозите... прави впечатление, че в тях хората се вайкат, колко им е кофти без тоя, който е починал. Какво щели да правят те без него, как щели да се справят... Егоизъм. Що те (страдащите) може да са егоисти, а този, който иска да се самоубие да няма това право. Колкото и да е грубо, страдащите са егоисти. Дали се замислят умрелия къде ли е, как би се чувствал... Едва ли. Или малцина го правят.
Ако пробваш да се самоубиеш, може и да забележиш нещо - ми не е толкова лесно и просто. И не, не смятам, че самоубийството е нещо добро. Но и не вярвам, че е дело само на страхливци. Ако щеш - хората, които се самоубиват, заради загубена чест... -------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 62 Регистриран: 24-October 10 Град: Карлово Потребител N: 3969 ![]() |
А защо не се изправиш пред причината, която те подтиква към самоубийство? Не е ли проява на слабост да загърбиш всичко просто така?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Не. Някои неща няма как да се обяснят на/разберат от 16 годишни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
^Това с годините е супер изтъркано.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И все пак си е така независимо дали ти/ни харесва, изтъркано ли е или е хлъзгаво.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може и така да е,но за сега са ми такива разбиранията
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 11-October 06 Потребител N: 1622 ![]() |
Който иска, да го прави - още една точка в полза на естествения подбор.
|
|
|
Гост Volt Thrower (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Ма разбира се, какво по-нормално от това да си пръснеш мозъка един прекрасен ден? ![]() АХАХААХАХААХАХААХАХАХАХА roflmao ![]() Има една песен на Fear Factory посветена на тази тема. В края на краищата самоубийството си е личен избор. За или против... пфф... против, предполагам. Винаги може да се пробваш още 1 път. Ако ли не - ![]() Но името на песента говори достатъчно за самоубийството - Последен Изход. Трябва да е мнооооооОоОооОооооОго сложна, невъзможна ситуация за да се стигне до самоубийство. Съгласен съм, че това е последният изход от нещата. Но не си заслужава така или иначе. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 09:00 PM |