Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
May 17 2008, 04:25 PM
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 |
^^Да,права си ..ама това е защото гледам да не се пречкам на твоите дълбоки поустове!
-------------------- ![]() |
|
|
|
May 17 2008, 04:30 PM
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 |
Лелеее! Аз май няма да се включа в тая тема...Вий тука за разни нелепи неща, още малко шъ съ избиете виртуално!
-------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
|
May 17 2008, 04:50 PM
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 |
Mago De Oz, не очаквах някога да кажа нещо подобно, но се възприемам за доста по-интелигентен човек от теб. Бих казала, че дори в пъти повече... Като си тръгнал да си вадиш толкова обобщени характеристики за хората, нека ти кажа само едно: за разлика от теб, аз съм сигурна, че съм допринесла за българското - танцувала съм дълги години народни танци, като по този начин съм се докосвала до народното творчество, развивала съм го, спомогнала съм за неговата приемственост дори. Занимавала съм се с начинания, които са имали подобна функция. Интересувам се от историята и не единствено от сухите факти, които тя предоставя, но и от връзките, които бих могла да си извадя, да преосмисля. Това, че си мислиш, че съм тъпа или нещо подобно, хич не ме засяга - само аз си знам колко книги съм прочела, как съм ги осмислила, какво съм открила в тях за самата себе си. И може би пак биха надхвърлили по брой това, което ти си чел. Интересувам се от неща, за които ти сигурно си нямаш и понятие, камо ли да си чувал някои от термините, които ги съпътстват. Какво да ти кажа - дори не мога да се засегна от думите ти, само мога да ти се присмея П.П. И със сигурност пиша по-грамотно! Накрая - нека просто слушаме музика, явно и да се опитваме да я обсъждаме, няма нищо друго да се получи, освен безпочвени обиди. Излезна доста високопарен пост може би, но точно това е мнението ми. И мерси, че има хора, които добре разбират, че нещата никога не могат да бъдат единствено черни Да, ти си девойчето, на което се крепи държавата, спор няма хахахахаххах Отивай да си слушкаш чалгичката и като решиш да видим кой какво знае и кой колко е прочел и кой какви термини познава и ползва, помоли ме, може и да реша да си поговоря с теб... -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
|
May 17 2008, 05:04 PM
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 |
Слушайте DETHKLOK.
|
|
|
|
May 17 2008, 06:34 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 |
^комерсиален боклук за масите, които не разбират истинското значение на дет метъла.
FVKING TRVE!!! -------------------- |
|
|
|
May 17 2008, 11:29 PM
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 |
...и аз не ходих на КИС, не бих и отишла,дори и да ми свиреха в центъра на Варна. Те са си по-голям комерс без покритие от Еминемове, 50 Центове и други обсъждани в тая тема елементи. Ти тъпа ли си...? -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
May 18 2008, 09:55 AM
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
Тука ставя някакво фрий фор ол.
Всеки скача на всеки, после скача на трети, третият на четвърти и така. Странно меле...защо го правим? -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 10:44 AM
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 |
Всъщност никак не е странно, че разговорът се обръща именно към чалгата. Аз мисля, че човек трябва да е толерантен към различните музикални вкусове (вкл. негри и прочее), но цялата ми толерантност се изпараява, като стане дума за ЧАЛГА. По-този въпрос съм на абсолютно същото мнение като бате ви Милен. Нима не разбирате, че тази бълвоч ощети всички ни?! Не говоря само почитателите на рок/метъл музиката, а за всички, които слушат нещо различно. Заразата се е разпростря да такава степен, че изпрати всичко друго от българската сцена в ъндерграунда - рок, поп, рап. джаз, всичко! По-младите от вас едва ли имат спомени как беше преди 10-15 години (когато чалга слушаха само селяните, тираджиите и циганите), но аз помня. Имаше клубове, имаше групи, имаше сцена. Сега това го няма - клубовете станаха чалготеки, групите умряха, сцената умря (говоря за чалга таун, откъдето съм и аз), и там, където някога звучеше рок започнаха да се леят мазни ориенталски маанета и да извиват снаги потни селяндури. Не ми разправяйте, че имало разлика между чалга и поп-фолк - това е същото като да вземеш един циганин, да го облечеш в костюм и да започнеш да мислиш, че вече не е циганин. Затова сме си виновни само ние всъщност. И на запад поп музиката, която за мен е приравнена към чалгата, е пропагандирана и разпространявана повсевместно. Причината е много ясна - лесносмилаема музика за масите, или още една форма за хитър контрол. Аз имам чувството, че самите правителства подкрепят това движение, тъй като крайният резултат е предвидим - изключително удобно, нали - едно е да знаеш какво да очакваш от дадено поколение и да го насочваш в посока, която ти харесва, друго е хората да започнат да мислят и да задават неудобни въпроси. Ма те римляните са го измислили отдавна - вселенската истина "хляб и зрелища". Същото е и с чалгата при нас, това че вече няма клубна музика се дължи на факта, че и метълите са едно племе... като има клубове не ходят, като няма - "защо няма?". Само че на запад си има ъндърграунд култура, да не говорим че в някои северозападни страни тя е наравно с останалата музика, че дори води с едни гърди. Иначе конкретно по темата аз съм си тесногръдо метълче и не ща да слушам друго, щото не ме кефи другото, защото както каза Милен метълът ме допълва отвсякъде и друго не ми е нужно, ако го правя ще е насила. Да не говорим, че вече толкова нямам време, че съм щастлив всяка минутка която мога да си надъня любимата жичка. Точно това ми се струва ще е критичният момент за всички с широк музикален мироглед, когато вече нямат време да слушат всичко кое ще изберат като приоритет - лъжете се ако си мислите, че отново ще слушате от всичко по много. Това най-вече важи за тези, които са все още ученици, студенти или просто безработни. Оттук според мен ще стане ясно дали някой е бил метъл или просто временно се е кефел на тази музика, мисля че има голяма разлика. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 11:15 AM
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 |
Не те е срам...да слушаш само метъл, я виж Чалга-Гърл, тя слуша и метъл и чалга и на нея се крепи държавата, защото е начетена, а не като теб и мен, пропаднала и тъпа метълка...Морт, братле, ни сме душевно бедни, защото не мятаме гьобеци, друго си да си пуснеш Ивана....да се обогатиш....
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
|
May 18 2008, 11:29 AM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 |
Всеки слуша това, което му харесва, което отговаря на характера и схващанията му, което го докосва по някакъв начин. И толкова. Нито вкусът на хората, слушащи повече и по-разнообразни неща, превъзхожда с нещо този на останалите, нито пък тези с твърди и непоклатими предпочитания са по-велики. Човек, който слуша разнородни и наглед несъвместими музики, не е "помияр", стига въпросните да му харесват искрено. Също така и човекът, който слуша един-единствен жанр, не е тесногръд, ако нищо друго не му допада. Всичко опира до индивидуалност. Това мнение изчерпва темата. Оттам насетне всякакво мерене на пишки, сравнения на жанрове, опити за налагане и т.н., са крайно детински прояви. Уважавайте правото на другия да има личен вкус. |
|
|
|
May 18 2008, 11:33 AM
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 |
^ Абсолютно съгласна с горното мнение и цитата към него! /едит/
Вижте хора, аз също не понасям чалга но прекалено много нападнахте Агларана, което не ми харесва. Не искам никого да обвинявам или защитавам. Просто смятам, че темата ужасно се разводни с 3948023 обиди и нападки. Не се занимавайте с нея точно - не е най-голямото зло. По-лошо е когато интелигентни хора започнат да "полудяват" заради нещо толкова дребно като нечий музикален вкус. Напълно подкрепям Mort и Abductor що се отнася до темата. Аз чалга никога няма да си пусна вкъщи, не ходя по такива заведения и слушам почти изцяло метъл. Отвреме навреме малко Chambao и фламенко. Принципно ако ще слушам нещо различно от метъл то не се "бие" с него както беше казал InsArtTure. Моля Ви оставете Aglarana на мира /забелязах, че и в други теми я нападнахте/, грозно стана вече - не мисля, че тя е дебил или простачка само защото слуша и чалга - поне се осмелява да си го каже. Не ми пречат тези, които слушат само метъл и тези, които слушат и дуги стилове - нека бъдем по-толерантни по дяволите. Подкрепям мнението на онези, които смятат, че не трябва да съдим за хората само по това, което слушат. Познавам както много прости чалгари, така и изключително интелигентни /да, озадачава ме защо такива хора намират нещо в чалгата но не ги нападам - тяхно право си е/ - същото обаче важи и за метълите. Не мислех да пиша защото май стана безсмислено вече в тази тема но все пак- нека не се караме като цигани. Никой не Ви задължава да харесвате Агларана но поне не я обиждайте...наистина е много грозно! Нали главната идея на форума е всеки да си каже мнението - това е нейната позиция, нека я уважим все пак дори и да не ни харесва! И изобщо целия спор е малко безсмислен не мислите ли? Излезе, че си ги мерим един вид вместо да водим смислена дискусия. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 11:55 AM
Коментар
|
|
^А слушането на чалга е красиво, така ли
|
|
|
May 18 2008, 11:59 AM
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 |
Мне Mago De Oz, никак не е красиво но си е нейно право
Нека не й скачаме като луди заради това, дали е възможно? Аз тук няма да пиша повече освен ако не потръгне дискусията в друга посока. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:03 PM
Коментар
|
|
Знаеш ли, защо така я нападам... защото според мен тя поставя на едно ниво метъла и чалгата, което според мен (а съм сигурен и според много други тук) е НЕДОПУСТИМО! С това тя обижда не само мен, но всеки, който е фен на рока и метъла, за това смятам да продължавам да го правя, но само където няма да е спам.
И може ли един въпрос, към всеки, който има смелостта и доблестта да отговори с ръка на сърцето, както се казва. Как ви звучи този цитат от пост на ЧАЛГА –ГЪРЛ ака. Агларана – „Слушам много неща - Преслава, Ивана, Michael Jackson, Helloween, Greek, Serbian, Tarkan, Blind Guardian” -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
|
May 18 2008, 12:08 PM
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 |
Милен е абсолютно прав в случая, точно тук е мястото където спокойно можеш да нападнеш чалгата, това в крайна сметка е metal-world, а не чалга-world или нещо подобно. Стига сте толерирали простащината в лицето на чалгата! Който защитава чалгата именно в този форум си е чиста проба идиот и лицемер. Ако и това място се превърне в трибунал на простотията не знам накъде сме тръгнали изобщо.
Честно казано, ако аз бях админ нямаше да допусна никой да пише за тая гнилоч, ако ще да си вади най-толерантните доводи от дълбините на задните си части. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:09 PM
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 |
^ Най-бруталната гнилоч, която изчетох тук НЕ БЕШЕ писана от чалгаджийката.
^^ Аз не се обидих. ^^^ Дискусия на такава тема никога не се е получавала. Не и докато едно изказване на някой си че слушал едикакво си предизвиква повече внимание отколкото нов албум на известна банда. А щом възрастни хора започнаха да се държат като палета, то май няма шанс и за в бъдеще. -------------------- meh.
|
|
|
|
May 18 2008, 12:10 PM
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 |
Ама хора, къде сте видяли простотия, свързана с чалгата тук?
Момичето казва, че слуша И чалга. Толкова. Някъде да е пропагандирала нейните идеи? Да я е сравнявала с метъла? Не. Тогава, какво, по дяволите, ви изнерви толкова? -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:12 PM
Коментар
|
|
Mago De Oz -А защо смяташ, че тя ги поставя на едно ниво - защото харесва и двата стила ли? Възможно е да си прав но аз лично не мога да ги сравнявам изобщо - сигурно и тя. А дори и да ги поставя защо това трябва да обижда теб или който и да било друг...не би трябвало да му обръщаш такова внимание. Голямата работа станала...пак ще спомена, че това си е нейно право, както си е и твое да не ти допада, но молбата ми е просто това да не става повод за виртуални скандали /не се обръщам само към теб тук/.
Всъщност хич не ми дреме кой какво слуша - на мен това не ми пречи и не разбирам защо на теб ти пречи... Ако й харесва - нека слуша, нас това какво ни бърка в крайна сметка... Музиката е нещо крайно субективно и всеки има своите си възприятия - не можем да го/я съдим за това. Да, на мен също ми е странно как човек, който слуша метъл може да си пада и по чалга но не го осъждам и не налагам мнението си върху него. Мисля, че всички трябва да постъпваме така - все пак кои сме ние, че да казваме кое е правилно и кое -не. Както и да е, стига съм пропагандирала МИР А относно цитата на мнението на Агларана /че слуша Ивана, Петкана + Блайнд Гардиън и Таркан за капак/ - ще ти отговоря честно. Безумно ми звучи но не мога да я нападам - всеки има право да няма вкус @Mort - ОК, метъл-уърлд е -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:18 PM
Коментар
|
|
^Харесвам умните аргументи, затова веднага ти отговарям
В защита на горното, никъде не съм написал, че само метъла е музика, но виж чалгата е помия! А ми пречим, защото обижда с това, нещо което за мен е като религия, както знаят хората, които ме познават! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
|
May 18 2008, 12:20 PM
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 |
Ама хора, къде сте видяли простотия, свързана с чалгата тук? Момичето казва, че слуша И чалга. Толкова. Някъде да е пропагандирала нейните идеи? Да я е сравнявала с метъла? Не. Тогава, какво, по дяволите, ви изнерви толкова? Много е разтегливо това понятие "слушам дадена музика". Може да е чула някъде някоя по-лесно запомняща се чалга песен и просто да си я припява от време на време. Но има разлика между удоволствието, което изпитваш при слушането на easy listening и при слушането на истинска музика. Аз също понякога по навик си пускам city tv, но не бих издържала ако по-дълго време не си пусна нещо стойностно. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:22 PM
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 |
^^Глупости. Аз, като слушам Skyclad и Satyricon, мога ли да кажа, че ценя последните толкова, колкото първите? Просто и чалгата я радва, това не значи, че се опитва да я сравнява с метъла.
Едит: Така де, тя noel_f ме изпреварила. -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:23 PM
Коментар
|
|
^Ти сравняваш музика с музика, а не музика с помия за идиоти ака.чалга...или за теб и чалгата е вид изкуство?
^^можеш да видиш какво съм писла малко по-нагоре, има цитат... Р.S. И стига моля ви с това "...и чалгата е музика"...ако някой го мисли наистина, просто не му е мястото тук, както каза Морт, това е METAL WORLD!!! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
|
May 18 2008, 12:25 PM
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 |
Добре де, в темите за групи има по няколко мнения, а ако е по-известна стига до 3-4 странички. Обаче в темите, където може свободно да нареждаш останалите потребители (не визирам само тази) за секунди се правят 9-10 и повече страници безсмислени коментари.
Нали за метъл сме се събрали уж да говорим? -------------------- ![]() ![]() |
|
|
|
May 18 2008, 12:28 PM
Коментар
|
|
Ами според мен Aglarana не се е и опитвала да ги сравнява. Просто ги е изброила едно до друго, и ти си се засегнал. Но тя просто казва, че слуша чалга, а не, че чалгата има същата стойност като метъла.
-------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:29 PM
Коментар
|
|
^Tака е според теб и аз уважавам твоето мнение, но не е според мен, така че уважи и ти моето!
|
|
|
May 18 2008, 12:32 PM
Коментар
|
|
^Харесвам умните аргументи, затова веднага ти отговарям В защита на горното, никъде не съм написал, че само метъла е музика, но виж чалгата е помия! А ми пречим, защото обижда с това, нещо което за мен е като религия, както знаят хората, който ме познават! Ако си прав това е жалко само за нея и все пак не ми се вярва да ги поставя на едно ниво - нека тя самата си напише ако има желание. ДА, чалгата Е помия но не е задължително хората, които я слушат да са помияри Е, продължавайте си, аз явно съм по-миролюбиво настроена -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:33 PM
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 |
Mago de Oz, между метъла и чалгата просто няма как да сложиш знак за равенство. Те са толкова фундаментално различни. Това че даден човек слуша и метъл, и чалга не значи, че слага равенство между двете. Значи само, че се кефи на метъла, но от време на време предпочита и easy listening като последното никога не е заместител на първото.
-------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 12:49 PM
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 |
Много мои приятели слушат чалга, но това не ги прави автоматично помиари. Когато ми идват на гости уважават моята музика и не се опитват по никакъв начин да ми натрапят чалгата. По същия начин когато сме на гости в някой от тях, аз също се съобразявам с тяхната музика.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
May 18 2008, 12:53 PM
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 |
Ок, стига сме говорили от чуждо име, стига са се изливали помии. Тук върлите "античалгари" се държат 1000 пъти по-просташки от тези, които те наричат чалгари и каквито впрочем не съществуват тук.
Ще направя трети и последен опит да дам различна насока на темата и ако тя пак се завърти към безцелно повтаряне на едни и същи гадости, ще помоля темата да бъде заключена, защото ще бъде очевидно, че от нея нищо хубаво няма да излезе, за което искрено ще съжалявам. Всъщност ще продължа предишния си въпрос: Само "музикалния мироглед" ли е нещото, което има значение за избора ви на среда или има нещо повече? Отговорът на този въпрос е привидно ясен, но пробвайте да се замислите и да го формулирате. Смятате ли, че това, че музикалните ви предпочитания определят в някаква степен и средата ви, ви ограничава? Казано иначе - замисляли ли сте се дали губите или печелите нещо от факта, че обкръжението ви е или не е хомогенно от гледна точка на "музикалния мироглед" (нз как по-точно да го кажа)? Дано съм се изразил ясно... -------------------- |
|
|
|
May 18 2008, 01:06 PM
Коментар
|
|
Само "музикалния мироглед" ли е нещото, което има значение за избора ви на среда или има нещо повече? Не, разбира се. Имам много добри приятели, които слушат метъл, и такива които слушат комерсиална музика. Включително и чалга. ( Това обаче не ги прави глупави или селяци.) Чалгата е доста широко разпространена. Слушат я и много ограничени и повърхностни хора, и такива които си си кефят на поп, хаус и т.н. Чалгатата е нещо масово, лесно смилаема поп музика - как тогава можем да сложим знак за равенство между хората, които я слушат? Любителите на комерсиалната музика не могат да бъдат всички еднородни като манталитет. Чалга харесват всички, които слушат поп, колкото и да го отричат. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 7th November 2025 - 07:15 PM |