![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Интересно ми е какво мислите за групата и за новия албум като цяло. Още с първия запис си изградиха специфично звучене, по което всеки да може да ги разпознае веднага. В момента се стараят да надграждат - доста успешно, ако питате мен. Новото им товрение ми допадна също страшно много. В момента съм го сложил на repeat да си се врътка, нямам и намерение в близките няколко часа да го спирам.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^Хм ,я качи албума да го чуем (тези които не сме ,де)
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ Албумът е качен в Керази.
Kiuas ги открих някъде през 2006-та с албума им Reformation, който още тогава изключително ми допадна и нерядко си пускам. Освен музиката, много харесвам тематиката на текстовете им и се съгласявам с Венци за оригиналното звучене - звука на китарите е изключително мощен и динамичен, като цяло в това отношение се справят невероятно. Звучат изненадващо твърдо и характерно, противно на всякакви тенденции във финския пауър. Вчера чух няколко пъти и новия албум, който ми се стори едновременно запазил почерка на групата и различен. С две думи допадна ми, без да е специфичен или изключителен успява да е интересен и грабващ. =) Определено ще се върти тези дни. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Може би е рано да се изказвам, но "The New Dark Age" ми се струва най-зрелият, премислен и целенасочен албум на Kiuas до момента. Има невероятно завладяващи парчета... На практика всички ми харесват много, с изключение на "After the Storm" - доста неадекватен опит за дует. Както и да е, с този запис Kiuas окончателно се утвърждават като банда с уникално лице и звучене.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Здраво!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Какво "здраво", та това е най-доброто, което съм чувала от тях въобще! От ден-два новият албум се върти тук почти постоянно, наистина може да не е толкова тежък като Reformation, но за сметка на това си личи колко много са вложили от гледна точка на техничното изпълнение. Съгласна съм за дуета, не се връзва въобще в епичната атмосфера на тавата, но на фона на деветте други парчета съм склонна да преглътна това. Специално началото е изключително силно, вземи едни "Conqueror" и "The New Dark Age", после пък "Black Rose Withered", ненормална песен. Дано продължат в този дух!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Заглавното парче специално наистина е луууудница!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Качествен албум, но моя фаворит на групата си остава "The Spirit Of Ukko".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Невероятен запис! Бандата страшно порасна само за няколко години. Не мога да не се възхитя, като погледна откъде тръгнаха и докъде стигнаха (като музика). В ето такива експерименти е бъдещето на пауър метъла - силно ядро и много странични влияния, вместо безкраен препрочит на класики отпреди 20 години. Браво на Kiuas и дано не спрат развитието си!
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Бе нещо не ме грабнаха, като съм ги слушал в Георги.
Until we reach the shore е нелошо, даже добро парче, ама бързо омръзва бе =/ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Може би е рано да се изказвам, но "The New Dark Age" ми се струва най-зрелият, премислен и целенасочен албум на Kiuas до момента. Има невероятно завладяващи парчета... На практика всички ми харесват много, с изключение на "After the Storm" - доста неадекватен опит за дует. Както и да е, с този запис Kiuas окончателно се утвърждават като банда с уникално лице и звучене. Съгласна съм напълно - хубав албум /на плейъра ми се врътка от няколко дена/. И аз мисля, че това досега е най-хубавото от тях. Относно уникалността на лицето и звученето им май няма какво да коментирам - факт! Грабва ме по някакъв особен начин. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
На мен лично много ми хареса
![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук можете да гледате видеоклипа на "Conqueror".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Нещо глуповат ми се вижда клипът, могли са да се постараят повече.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето го и клипът на "The Decaying Doctrine".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 15-July 08 Град: Ловеч-София Потребител N: 2863 ![]() |
На мен старите неща като Дисциплината и Укко-то много ми харесват. От новите само Bleeding Strings ме зариби. Клипът не ми е по вкуса
![]() -------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Отскоро ги слушам, невероятна банда! Новият им албум е нещо убийствено, много добра комбинация от стилове. Скоро ще обърна внимание и на другите два.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Само аз ли не мога да вляза в Керази??
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Мнем, и аз не мога
![]() ![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Новия албум ме изненадва в момента изключително приятно! Доста силен албум са направили,а баладите са просто невероятни!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
На първо слушане ми хареса и на мен, но с уговорката, че бих разкарала баладите от тавата.
![]() Ъпдейт, албумът ми се впива като пиявица. "Of Love, Lust And Human Nature" и "The Visionary" са новите виновници, не знам докъде ще го докараме така. Нещо ме радва допълнително много в употребата на клавира тук, особено в споменатата "Winter's Sting", "Lights Are Many" и колегите им. Хубавото е, че от няколко албума насам Kiuas градят особено характерен имидж, с все вмъкването на акустичните елементи се получава красив и лесно разпознаваем почерк, който им пасва перфектно. Благодарско на момчетата за новата порция музика! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Успях да го преслушам набързо албума и останах изключително доволен. Нямах големи очаквания след предния им албум, който лично мен доста ме разочарова, но сега виждам, че пичовете отново са във форма. The Visionary rules!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Много интересен албум - от всичко по малко, за всеки по нещо.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добър албум са направили отново, но май започват малко да се изчерпват, или поне на мен така ми се струва. Нещо я няма онази свежест и енергия от "Reformation" да речем.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Появи се клипът на Of Love, Lust And Human Nature.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Може би защото излезе заедно с няколко страхотни други албума (най-вече Solution .45), някак си не ме впечатли новият Kiuas. Чух го няколко пъти като се появи, но нищо не запомних.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Определено липсват открояващи се хитове в новия Kiuas, но това не означава, че е слаб. Повече от приятен албум са издали с присъщата им атмосфера и изказ. Аз съм доволен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^Tи сериозно? Изобщо чу ли го? Тъй де, за мен албумът си е страшно добър, може би защото съм им слушал само два (the new dark age), но останах страшно доволен. И китарните рифове не са на ниско ниво, нужната агресивност във вокала, абе много ми хареса като цяло.
Любима песен е Lights are many... за протокола. Шарън яде моркови, няма право да гони никакви балади.! -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Чшшш, "Kiuassault" и "The Visionary" отсрамват баладите, хих. Да видиш какво значи Музика!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th August 2025 - 07:02 PM |