Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Legacy Of Kain: Defiance, моето мнение за играта
Warrior Of Ice
коментар Dec 31 2003, 11:47 PM
Коментар #1

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Знам, че това е форум предимно за метъла и нещата, свързани с него, но просто имам нужда да споделя възторга, който ме владее през последните няколко дни...

Иде реч за петата игра от сериите Legacy Of Kain (след шедьоврите Blood Omen и Soul Reaver, всяка в две части) - Defiance. Като геймплей, енджин и бойна система играта не предлага нищо невиждано до момента, макар да е повече от добра в тези аспекти. Силата й, както винаги, е в историята - с ръка на сърцето мога да заявя, че в нея виждам повече смисъл от всички филми, които съм гледал и повечето книги, които съм чел. Гениално дарк фентъзи!

Уникален свят, уникални герои и атмосфера, невероятна философия... Не само неповторимият начин, по който са представени вампирите и връзката душа-тяло във въображаемия свят Nosgoth, но и самите разглеждани въпроси будят у мен това преклонение пред идеолозите на Legacy Of Kain (най-вече Amy Hennig). Съществува ли цикъл на раждане/смърт/прераждане и може ли човек да се освободи от него? Има ли такова нещо като свободна воля и може ли тя да промени историята или събитията са склонни да следват посоката на най-малко съпротивление и да заобикалят постъпките ни, стремейки се винаги към една развръзка? Благословия или проклятие е безсмъртието? Каква стойност има един живот, съпоставен със съдбата на цял свят и каква е отговорността да избираш между това да обречеш на изтребление една от две раси? А има ли монетата трета, невидима страна? wink.gif И така нататък...

Въобще, препоръчвам Defiance на всички фенове на серията, на всички почитатели на добрия 3rd person екшън, на всички фентъзи манияци, на всички любители на изкуството по принцип... Защото тази игра за мен е ни повече, ни по-малко от произведене на изкуството.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 31st July 2025 - 01:03 AM