![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Малко не по темата, но все пак:
прекалено много въпроси остават без отговор. Откакто ходя под масата, все съм се питала какъв е смисълът на цялото това съществуване, защо на някого се случва едно, на друг - друго, дали всичко е случайно или не. И, разбира се, никога не съм го обличала в сложни думи, 'щото съм глупава необразована жена. Но когото и да попитам, идват клишираните отговори за любовта, живота и тн. Не знам дали повечето, които ги плямпат, ги обмислят и осъзнават. Аз - не. Ами ако не мога да изпитвам любов? Какво е това, преди всичко? Все едно съм в омагьосан кръг, така се чувствам понякога. Дали в някоя философска книга ще има обяснение, дали ще мога да си направя изводи сама за себе си и да ги използвам? Вече се съмнявам. най-вече се съмнявам в себе си и в болния си мозък. ![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Смисълът на пътя е в пътуването. (Интерпретациите оставям на вас
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Тя темата не беше за смисъла на живота, но нас, метълите, явно все към екзистенциализъм ни влече.
Бебе. И от време на време - творческа дейност. Но основно бебе. -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Придържайки се към офтопика да полюбопитствам нещо. Мислите ли, че е нормално за млад и здрав човек да си задава въпроси като "какъв е смисъла"?
Така де, ако си белобрад старец, който прекарва последните си години в колиба в планината, вероятно в дългите зимни нощи ще размишляваш на тая тема, ще си спомняш миналото, ще наблюдаваш проявленията на младия живот в паяците, които плетат мрежи на прозореца и т.н... Но на вас нужен ли ви е смисъл, за да живеете? Стигате ли дотам, че да се чудите какъв е смисъла в тази голяма сметанова торта или в онзи залез... И мислите ли, че това е хубаво? -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
То не е нормално и да си метъл в държава като Циган..., оппа сбърках, България, но тук присъстващите сме такива. В този смисъл защо да се примиряваме с даденото ни от някой друг(други) "нормално"? А къде забравихме революционната мисъл? Налудничевото днешно, спрямо съвременника-"нормалното", е строителят, който изгражда утрешното нормално(което пак ще се превърне в "нормално" настояще).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Не мисля, че метълът има нещо общо с въпросите. Много хора, слушащи тая музика, не се замислят повече от циганина, слушащ МС Фараона; както и сигурно такива мисли присъстват и у фенове на Депеш, Джъстин и тн (слагам ги без някаква логика, за тия се сетих).
Preacher, може би си прав. Смисълът на житова да е в продължаването му, или в оставянето на нещо зад себе си. P.S. А какво е бъдещето, какво изобщо е времето, ако го няма нещото, наречено живот? Как ще осъзнаеш същината на времето, ако не го свържеш със съществуването? -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Майната му на продължаването на поколенията. Въобще не ме интересува колко след мен ще просъществува скапаната ни цивилизация и дали моята придобила човешка форма сперма ще спомогне за това.
Аз просто искам да дам живот и да го гледам как расте и да му се радвам. Това е егоистично желание за щастие, което едно дете би могло да осъществи. Смисълът е такъв, докато ти осмисля стремежа към щастие. -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Отговорът е 42.
Край на темата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Съществуването е олицетворение на нещо по-голямо от някакъв си животец. Ние съществуваме отвъд живота, той е само една малка частица, която се повтаря безкрайно в едно свое безвремие - време, а паралелно с това множество негови отражения се влияят от следите му, оставени да се реят многопосочно в пространство - времето (Животът също се влияе от тези отражения на себе си, но дали всъщност той не е огледален спрямо останалите и кой е първообразът?), нашето послание предадено към огледалното ни въжделение. Хората са просто въплътено себе си, но нашето извънчовешко аз е това, кото осмисля времето ни(или времето ни осмисля нашето извънчовешко аз).
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Я прослушай малко Hatebreed, че си си наврял гъза в шибаните облаци.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Бан за сектантство е добра идея.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Аз просто искам да дам живот и да го гледам как расте и да му се радвам. Това е егоистично желание за щастие, което едно дете би могло да осъществи. Смисълът е такъв, докато ти осмисля стремежа към щастие. И това е мотив горе-долу, стига да не се превърне в основен смисъл на живота ти след определена възраст, което е сигурен индикатор, че е достатъчно празен. Моят мотив евентуално да имам деца: смятам, че гените ми заслужават да бъдат продължени, накратко, без никви измислени философствания. Остава да срещна жена, с чиито гени да ми се ще да смеся моите. И не, не го разбирам като продължаване на цивилизацията, тя и без тва в момента е една цивилизация, да не говорим, че изчезването на човешкия род от лицето на земята трудно би било ускорено от нераждаемост, по-скоро от онова другото... пренаселване. И да, човешкият вид със сигурност ще изчезне от лицето на земята в един момент, както 1292331483490234234234234823 други преди него. Аз лично живея тук и сега, и гледам да не се кахъря твърде много. "Не се ядосвай за нищо, което не зависи от теб." Some wise guy... (Древногръцки философ, но не помня кой) -------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Проблемът е да затворим човека в човека.
Д-р Хофман.......................................Да затворим човека в човека...Трудна работа, сър. Генералът. Да го накараме да осъзнае, че е впримчен от самата природа между някаква относителна истина и чиста лъжа, което всъщност е все едно. Затваряме го в тая реална действителност, единствено възможна да живее и действува всеки нормален човек." ("Насън и наяве" - Емилиян Станев) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Надявам се да не бъде много грубо, но много ми се ще да цитирам Амброуз Биърс и неговото виждане за етимологията на думата ЛУД.
-Притежаващ във висока степен интелектуална независимост; несъобразяващ се със стандарти в мисълта, речта и действието, които конформистите са издигнали след изучаване на природата си; в разногласие с мнозинството; накратко - необичаен. Забележително е, че хората се обявяват за луди от служители, които нямат свидетелства, че самите те са нормални... В кратце... ние сме луди потребители в един луд, луд форум ![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз научих нещо от тази тема.
Че откакто се опитах да прочета "Чернишка" не мога да трая Емилиян Станев колкото и готин и добър човек да е. Е, сега вече сигурно само като помириша негова книга ще ми се пригади. Браво. Смисъла на живота ми изчезна, а именно - да се ръководя по философията на Емилиян Станев, който явно има изречение за всичко. Сори, ама аз съм на Йовков. Съществуването е олицетворение на нещо по-голямо от някакъв си животец. Омаловажавай, омаловажавай... ще си намериш майстора. Май не си осъзнал още какво е значението на думата "живот" наистина. Не просто съществуване, оцеляване, нагон, инстинкт и т.н. Живот. Дейба и комплексите на новонавъдилите се под път и над път свръхчовеци, дейба. Гьоте и Ницше заслужават да ги изровят и усмъртят наново заради тия проклети идеи. Погледни к'ви простотии раждат, когато се интерпретират от малоумници... -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
ИСКАМ ДА ЧУКАМ КОКОШКИ ААААААААААААААААААААААААААА
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тоа изтреще!
![]() Блъде, к'во стана бе? -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Мхм. А нашите спомени са мечтите на тези, които не са се родили.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Те, нашите спомени, по-скоро влияят за изграждането на неродените мечти в паралелното пространство под формата на енергийни послания, а такива послания са най-понятни на мечтателите и творците.
Аз в никакъв случаи не твърдя, че зная много по темата, но това само по себе си, не означава, че бих се примирил с подносните си знания. Не бих преклонил догматично главата си, ако ще това да означава, че съм луд. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
nikoi, моля те, не опитвай а боравиш с изказа ми.
Мечтите са празно нещо. Творците са като каста. В кастата има различни по тип творци, а различните типажи боравят с разностранни изразни средства. А те от своя страна са присъщи на не еднотипни субекти. Субектите обаче, в своята цялост, са едно общо. И общото принадлежи към кастата. Кастата на творците, като субекти в нея, принадлежи към рода на хората. Хората сега са от петата раса. Тази раса обаче принадлежи на Вселената. Идеята от всичко това е, че никой не може да притежава нищо- ни вещ, ни хора- защото всичко е енергия, а тя е част от Вселената. И така, както съм я подхванала, нужно е да отбележа, че мечтите не са част от нещо друго, а само от нашето Сега, защото преминават през него. Бъдещето става минало, само при мисълта за него. Blood, кокошки колкот' щеш! ![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
^Това с кокошките не е ли наказуемо по нашите ширини и да вземете по форумски, да му щракете белезниците драга Telia ??
Все повече се убеждавам, че gadabout е прав, и че наистина отговорът е 42! -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Драги, Tokio Hotel, на някои жени също им се вика "кокошки".
![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Обективното наше "Аз" би могло да съществува само и единствено, ако отречем сега - себе си. Енергията не произлиза точно от вселената, а по-скоро от космологичното - обективно "Аз" (то и тя са, може да се каже, едно и също). Това "наше" позабравено нематериално и безвременно съществуване е било и е първоизточникът на всички материални въжделения. То, обективното - "Аз", е над всички коренни раси, то ги е създало за свое улеснение (затруднение, зависи от гледната точка), сътворило е и материята, и НАС по същата причина, но ние сме една по-важна част за забравеното наше "Себе си", защото всеки един човек (примерно Ти, който (която) четеш това) в безброя на паралелните вселени има (имаш), във всяка една, свои отражения (Това Ти, на което говорех преди малко, би стояло пред Теб в някоя паралелна вселена. Дали ако това стане не би отрекъл (отрекла) себе си?) и тези безброй частици - индивиди (хора) биха могли да се свържат и да образуват своя първоизточник, Обективния А з(този процес е индивидуален и именно това е глобалното в него).
Това е само моя теория, нищо повече. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Паралелни вселени няма. За светове - може и да се каже. Що е то "обективното Аз"? - питам. Когато говорим за Аз, говорим за субект, за субективно отношение и възприемане. Обективно погледнато, противоречиш си. "Космологичното обективно Аз" като израз е отрицание на израза. Космологично е възможно да има висш Разум. Ама такъв "Аз" няма как да има. Ако говориш за Дух - енергия, мога и да се съглася.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Паралелни вселени няма. За светове - може и да се каже. Кажи ми, че имаш доказателства, кажи ми го! Ще се възбудя ;р -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ако успее... кокошките са от мен!
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Всички сте изперкали, ебати. Все по-малко остават готините и нормални хорица като сепултуратъръ
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
^Ти се ебаваш, обаче не ме е срам да кажа, че съм прост и вече нямам никаква идея за какво става въпрос в тая тема, че и в отделните й постове.
Впрочем, от самото начало не знам. Просто сега още повече нямам идея. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th May 2025 - 01:23 AM |