Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
22 страници V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Linkin Park, Limp Bizkit, Slipknot, Това метъл ли е?
Svetyl
коментар Sep 8 2006, 09:41 AM
Коментар #271

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Брех, че пламенни слова за Корн smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.
Go to the top of the page

+Quote Post
Kriegor
коментар Sep 8 2006, 09:49 AM
Коментар #272

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 24
Регистриран: 23-August 06
Потребител N: 1525

Цитат(Shemetche @ Sep 8 2006, 02:37 AM) *
Те са Корн.
Различни.
Винаги.
Най-малкото. когато бяха на върха те промениха звученето си. Това е един фактор който показва само колко НЕКОМЕРСИАЛНИ са те. Все пак не забравяйте смисала на думата комерсиален.
Пък Джонатан е толкова достоен за уважение човек, че нямам желание дори да почвам темата.
Моето мнеие всъщност е че комерсиална музика почти няма, защо всичката музика която се прави (особено в метъла) си се прави с чувства. Въпроса е че Корн влагат най-много в нея.
Пък и те не са искали света да тръгне по следите им. но тръгва. Защото това се харесва.
И скъпи мои компетентни метъли.. Вие чували ли сте за deftones.. ZМалко вероятно ай гес.
Е пообразовайте се малко.. чуйте някоя и друга песен. Не се облягайте само на общественото мнеие. И тогава говорете.
Чуйте. Почувствайте.
Не просто слушайте.

Не мога да повярвам, че някой може да харесва толкова много тая група. Дори и като бях на 15 не са ми се стрували готини. Сигурно верно трябва да съм слушал само 4 групи, за да ми се стори точно Korn най-яката.

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Sep 8 2006, 12:58 PM
Коментар #273

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Град: София
Потребител N: 973

Цитат(scion_of_storm @ Sep 8 2006, 09:19 AM) *
^^ laugh.gif Моля те, не се излагай така ohmy.gif Какви са тия простотии, които ги написа, и ти не знаеш сигурно. И честно да ти кажа, по-старите фенове на метъла в никакъв случай не са се вдъхновили от невероятните ЛП, защото тогава тази група просто не е съществувала... За Корн мисля, че няма смисъл да коментирам, забелязал съм, че повечето им фенове просто си затварят очите като се каже нещо за групата и си продължават: "Корн са най-добрите, толкова поетични, не знам си какво си...". И дефтоунс според мен ги знаят доста хора от форума, още преди ти да си осъзнала, че ще слушаш метъл според мен. wink.gif И ти се пообразовай малко с някои групи - Evergrey, Opeth, Dark Tranquillity, Catamenia, Ensiferum... нямаш си представа колко по-стойностна музика от "изпълнения с чувства" нео-метъл има... просто трябва да я откриеш smile.gif Не искам да бъда груб, обаче изказването ти беше напълно неподготвено и неадекватно. hmm.gif

браво, достоен отговор smile.gif drinks_drunk.gif
Аз ще си остана необразован обаче, по-добре така, отколкото да се 'вслушвам" в Кон (Корн де)

П.С. Айде сега да си умра задръстен, с Ensiferum - WINTERSTORM icon_headbang[1].gif

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Sep 8 2006, 01:11 PM
Коментар #274

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Нека всеки слуша, каквото си иска и харесва, но все се чудя защо хората, слушащи основно подобна музика, се вземат толкова насериозно и се мислят за много различни и специални. Неотдавна и аз бях на толкова години и слушах подобни неща, но пък не съм се възприемал така..

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 8 2006, 03:39 PM
Коментар #275

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Цитат
П.С. Айде сега да си умра задръстен, с Ensiferum - WINTERSTORM

Ахахаха, дай и аз така, обаче с Into the battle wink.gif
^ Родик, и аз слушах нео-метъл, но всички групи ми омръзнаха за отрицателно време. Миналото лято, когато се запалих по метъла слушах Корн и Слипнот, групи които сега не понасям. Омръзнаха ми за точно 3 дни, след което превключих на Боргир, Бодомистите, Рапсъди и Кредъл. А от там - към още нови и нови групи. Просто повечето нео-метъл фенове не осъзнават, че има и по-добра музика от тяхната и си тъпчат на едно и също място - Дефтоунс/Папа роуч/Корн/Лп/Лб/Слипнот :/

--------------------

+Quote Post
Mago De Oz
коментар Sep 8 2006, 03:43 PM
Коментар #276

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

Цитат(scion_of_storm @ Sep 8 2006, 04:39 PM) *
Цитат
П.С. Айде сега да си умра задръстен, с Ensiferum - WINTERSTORM

Ахахаха, дай и аз така, обаче с Into the battle wink.gif

Като си рекъл, ще се мре с - Tale of Revenge bowdown.gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Sep 8 2006, 05:59 PM
Коментар #277

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

В самия факт, че девойката харесва Korn няма нищо лошо - в края на краищата за всеки влак си има пътници. Всяка група е достойна за уважение - поне от феновете си. Моето Korn не са го спечелили. Харесвай си ги, Shemetche, ако щеш се прекланяй пред сълзливите педерасткo-наркомански истории на J.D., но не изисквай от другите да споделят виждането ти.

И не ни хвърляй в очите Deftones - както каза InsArtTure, едва ли тук има някой, който да не ги е чувал.

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Sep 8 2006, 06:34 PM
Коментар #278

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Цитат(scion_of_storm @ Sep 8 2006, 03:39 PM) *
Родик, и аз слушах нео-метъл, но всички групи ми омръзнаха за отрицателно време. Миналото лято, когато се запалих по метъла слушах Корн и Слипнот, групи които сега не понасям. Омръзнаха ми за точно 3 дни, след което превключих на Боргир, Бодомистите, Рапсъди и Кредъл. А от там - към още нови и нови групи. Просто повечето нео-метъл фенове не осъзнават, че има и по-добра музика от тяхната и си тъпчат на едно и също място - Дефтоунс/Папа роуч/Корн/Лп/Лб/Слипнот :/

И аз слушах дълго време нео и подобна музика, но прогрес направих след като открих безкрайния свят на мп3-ките! biggrin.gif
Лека-полека и на мен ми омръзна, сега почти не слушам. Почти, защото има и стойностни неща. Но най-лошото е да се ограничаваш и да отричаш почти всичко освен някои стилове и групи. rolleyes.gif

+Quote Post
Predator-S
коментар Sep 8 2006, 06:43 PM
Коментар #279

Прослушващ метъл
**

Коментари: 125
Регистриран: 11-March 06
Град: In the Shadows
Потребител N: 1208

Shemet, едва ли точно тук ще намериш някой, който да споделя вижданията ти. В тоя форум повечето ненавиждат ню метъла. Иначе прочети цялата тема. Има и стойностни неща. happy.gif

--------------------
IPB Image

+Quote Post
parabellum
коментар Sep 8 2006, 07:17 PM
Коментар #280

wizard of 40. Oz

Коментари: 621
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 965

^ Родик, и аз слушах нео-метъл, но всички групи ми омръзнаха за отрицателно време. Миналото лято, когато се запалих по метъла слушах Корн и Слипнот, групи които сега не понасям. Омръзнаха ми за точно 3 дни, след което превключих на Боргир, Бодомистите, Рапсъди и Кредъл. А от там - към още нови и нови групи. Просто повечето нео-метъл фенове не осъзнават, че има и по-добра музика от тяхната и си тъпчат на едно и също място - Дефтоунс/Папа роуч/Корн/Лп/Лб/Слипнот :/

Aha, ti veche ot minaloto liato slushal metul i krai, mozhe da se prismivame ironichno na ostanalite hora.
Abe, pich, samo kato ti vidia podpisa i se chudia -- na tebe koi vuobshte ti e dal dumata da govorish, ne mi probliasva iasno? Tova se otnasia i do vsichki ostanali, koito si misliat, che shtom slushat Borgir, Cradle of Filth, veche razbirat ot muzika i mogat da se smeiat na ostanalite. Tazi gordost e dostoina za suzhalenie. Mozhe da se kazhe sushtoto i za takiva fenove kato tebe -- "ne osuznavat, che ima i po-dobra muzika ot tiahnata i si tupchat na edno mesto". Da ne govorime otdelno, che poniatie kato "po-dobra muzika" -- NIAMA. Kazhi mi, che ne e taka prosto? Da slushash neshto drugo? NE. Da si chuval za neshto drugo? NE. Da znaesh drug stil, osven: rap, metul, chalga? I DOUBT IT. Kakvo mi govorish togava? Sushtiat si kato nai-prostite fenove na neo-to, che daze i si na tehnite godini. Ne razbirash, che si ednakuv s tezi, sreshtu koito pluesh i produlzavash da govorish, siakash si neshto poveche ot tiah. pathetic. Shto prosto ne se zamislish: "Abe, az viarno slusham samo edno i sushto".
I aide sega ne mi se hvurliai da mi obiasniavash kolko velik bil death metula, zashtoto shte ti se prusna ot smiah v litzeto, nito otgovariai na tozi post. Kolko sa mi smeshni takiva tipove, ne e istina.

--------------------
no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 8 2006, 07:20 PM
Коментар #281

^ Данг, дет метъл не слушам толкова и не ми харесва и си прав, няма смисъл да отговарям на човек, изживяващ се като не знам какво си и пишещ мнения само срещу другите. Просто няма смисъл. Ignored.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 8 2006, 07:25 PM
Коментар #282

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Абе защо повечето започнали с банди като LP, Korn, Rammstein, Static-X и др. при посвещаването си в метъла си променят коренно мнението и едва ли се срамуват от вкуса си едно време... преди няколко месеца. Съгласен, вкусовете се променят, кръгозорът се разширява, но подобни резки завои във предпочитанията и най-вече тоталното отричане на всичко преди метъл-метаморфозата ми се виждат странни. Виждам доза позьорство тук, колкото и да не обичам тази дума.

А и адаш, нищо лично, но това беше доста глупаво според мен:

Просто повечето нео-метъл фенове не осъзнават, че има и по-добра музика от тяхната

И коя е тя бе, Саше? Твойта любима такава? Смешно ми е... smile.gif

Ще го кажа за не знам кой път... Няма по-добра музика! Има само вкусове.
Досаден съм, знам. Между другото наскоро попаднах на някъв хороскоп и там пишеше, че стрелците, не се учели от грешките си и продължавали, отново и отново да ги допускат... Така че имам извинение. tongue.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
parabellum
коментар Sep 8 2006, 07:26 PM
Коментар #283

wizard of 40. Oz

Цитат(scion_of_storm @ Sep 8 2006, 08:20 PM) *
Просто няма смисъл.

NIAMA SMISUL< DA< TAKA E> zashtoto sum nazoval samata i zhalka istina. Hubavo e, che pochvash da razbirash veche.

P.S. Niama i da e zle da poslushash tvoia priatel Beelzebub, zashtoto e prav.

--------------------

+Quote Post
Ares
коментар Sep 8 2006, 07:44 PM
Коментар #284

Прослушващ метъл
**

Коментари: 187
Регистриран: 13-August 06
Град: Варна
Потребител N: 1507

Според мен Linkin Park, Limp Bizkit не са метал,много са някак не-хард разбирате ли.
Пък Slipknot и те са паляци хората ги слушат само щото са различни и главно заради извратената им визия.
Мое лично мнение:
Linkin Park, Limp Bizkit=Shit
Slipknot-последния албум бива. metal.gif

--------------------
the gods made heavy metal

+Quote Post
InsArtTure
коментар Sep 8 2006, 07:46 PM
Коментар #285

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Пак ще се постотна. Хората са едни и същи, независимо какво слушат. Аз да се смятам ли за нещо повече като слушам сякакви неща през метъл, рок, електро, фолк? По логиката на Парабелум е така. Парабелум, идеалист ли си? В смисъл-защо толкова кориш хората. Вярваш ли в някаква по-интелигентна маса, повече интересни и неповърхностни хора? Наистина ли вярваш в това?
За това ли се бориш? Сериозно те питам. Защото и аз съм идеалист, но не го показвам пред кой да е.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 8 2006, 07:57 PM
Коментар #286

Адаш, прав си тук, всеки възприема своята музика като най-добра но аз там нямах предвид само "мойта" музика като по-добра, има толкова групи, които нищо, че не харесвам и не слушам, признавам, че са по-добри от други групи, които слушам. И все пак всичко си е въпрос на вкус, прав си smile.gif

--------------------

+Quote Post
Predator-S
коментар Sep 8 2006, 09:02 PM
Коментар #287

Прослушващ метъл
**

Цитат(Ares @ Sep 8 2006, 08:44 PM) *

Точно пък последния албум е най-слаб, макар че и там има добри песни.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Едноок Смок С Ди...
коментар Sep 8 2006, 09:15 PM
Коментар #288

Прослушващ метъл
**

Коментари: 63
Регистриран: 7-September 06
Град: The True Forest Of The True Metal And The Other Heavy Minerals
Потребител N: 1557

Въпрос: Linkin Park, Limp Bizkit, Slipknot, Това метъл ли е?
Отговор: Не

--------------------
IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

IPB Image IPB Image

+Quote Post
Niilo
коментар Sep 8 2006, 10:40 PM
Коментар #289

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Цитат(Ares @ Sep 8 2006, 05:44 PM) *
Според мен Linkin Park, Limp Bizkit не са метал,много са някак не-хард разбирате ли.
Пък Slipknot и те са паляци хората ги слушат само щото са различни и главно заради извратената им визия.
Мое лично мнение:
Linkin Park, Limp Bizkit=Shit

Копеле, много яко се изрази icon_headbang[1].gif Личи си, че не си позьорче!

Плюс това, джангъра не е метъл. icon_headbang[1].gif

Нито пък метъла е 'тежкък'. icon_headbang[1].gif

Изобщо това, дали някоя банда е метъл не го определяш ти. icon_headbang[1].gif

Изобщо на кой му пука за шибаните етикети? icon_headbang[1].gif

Изобщо млъкни! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
Ares
коментар Sep 8 2006, 10:41 PM
Коментар #290

Прослушващ метъл
**

Цитат(Predator-S @ Sep 8 2006, 10:02 PM) *
Цитат(Ares @ Sep 8 2006, 08:44 PM) *

Точно пък последния албум е най-слаб, макар че и там има добри песни.

Не мисля така.
В последния Slipknot са се усетили че ако само се раздират и викат нищо няма да излезе.
Както каза един приятел: "Новия Slipknot" е много добре направен, едновременно мелодичен и вече става за слушане metal.gif metal.gif

--------------------

+Quote Post
Predator-S
коментар Sep 8 2006, 11:10 PM
Коментар #291

Прослушващ метъл
**

Хех, аз предпочитам Diluted и Eyeless, пред Duality и Before I Forget, примерно. wink.gif

Цитат(Едноок Смок С Дисаги @ Sep 8 2006, 10:15 PM) *
Въпрос: Linkin Park, Limp Bizkit, Slipknot, Това метъл ли е?
Отговор: Не

И тука ли бе? laugh.gif

--------------------
IPB Image

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 9 2006, 08:02 AM
Коментар #292

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Последният Slipknot наистина е най-якият им. Кво се хабите да пишете...

--------------------

+Quote Post
parabellum
коментар Sep 9 2006, 02:18 PM
Коментар #293

wizard of 40. Oz

Цитат(InsArtTure @ Sep 8 2006, 08:46 PM) *
Парабелум, идеалист ли си? В смисъл-защо толкова кориш хората. Вярваш ли в някаква по-интелигентна маса, повече интересни и неповърхностни хора? Наистина ли вярваш в това?
За това ли се бориш? Сериозно те питам. Защото и аз съм идеалист, но не го показвам пред кой да е.

A wtf sega? Kakvi ideali, kakvi masi, viarvania i chudesii? Neshto mnogo se vzhiviavash mai mi se struva? Ia si kazhi?
Vprochem, da! Boria se protiv poiavata na totalitaren sotzializum v litzeto na durzhavnite istitutzii, kakto na regionalno nivo, taka i na globalno. Kakvo ot tova, che RATM sa mi nai-liubimata grupa ever? Kvalitetna politicheskata i voenna poetika! Krainite im liavi nasoki ne mi prechat da gi slusham, zashtoto niamat nishto obshto s komunisticheskite propagandi, koito nabliudavame vseki den. turn that shit up.

P.S. Naviarno, Insarture, veche ti stana iasno, che ne sum nikakuv idealist and i gont give a crap, no uspeh s tvoite nachinania.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 9 2006, 05:01 PM
Коментар #294

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Аз се боря срещу Израел чрез средствата на онанизма.

--------------------

+Quote Post
ThrashIsNotDead
коментар Sep 9 2006, 06:27 PM
Коментар #295

Просветен

Коментари: 330
Регистриран: 18-April 04
Град: Bulgaria, Sofia
Потребител N: 457

Малко ми е странно
Някои разбират темата като начин да оплюват трите банди, а напротив, и трите групи имат невероятно добри песни. А колкото до проблема - дали е правилно да се водят метъл - аз мисля че трябва, но само една от тези групи - и това е Слипнот, която смятам за най-перфектна, изобретателна и жизнена от трите изброени.

А колкото до песента на Линкин Парк която коментирахте в предишната страница - като че ли началните рифове отиват повече на грухтене и не са в Линкин стил... прилича на новия албум на Слейър; особено втория риф.

+Quote Post
Faget
коментар Sep 12 2006, 08:59 PM
Коментар #296

Прослушващ метъл
**

Коментари: 90
Регистриран: 27-January 06
Потребител N: 1128

KoЯn са по добри музиканти от всичко, което слушате excl.gif

--------------------
...I'm just a pretty boy, living in this fucked up world...

+Quote Post
`Xandria`
коментар Sep 12 2006, 09:25 PM
Коментар #297

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

^ Момче, ти ми отвори очите за истината!

+Quote Post
madeoffire
коментар Sep 12 2006, 09:43 PM
Коментар #298

Просветен

Коментари: 307
Регистриран: 8-September 06
Град: Русе,България
Потребител N: 1558

оо да корн са по-добри от всички..а линкин парк са по добри и от корн хахах
но каквото и да говорим азис е над всички :Р

--------------------
Things are not what they used to be Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filing me To the point of agony
Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Sep 12 2006, 09:53 PM
Коментар #299

Цитат(Faget @ Sep 12 2006, 09:59 PM) *

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Faget is back! Beware!!!11!!

--------------------

+Quote Post
Ares
коментар Sep 12 2006, 10:16 PM
Коментар #300

Прослушващ метъл
**

Цитат(Faget @ Sep 12 2006, 09:59 PM) *

Корн са едни педалчета мойто момче, в сравнение с Металните господари които слушаме ние metal.gif

--------------------

+Quote Post

22 страници V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 потребител(и) четат тази тема (4 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 8th July 2025 - 03:58 PM