Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ЖЕНИ
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
Megadeth
Пиша тази тема в името на жените! Жените, които не получават уважението, което заслужават! Навсякъде има красиви жени, които се натякват от телевизия, списания, интернет, билбордове и разни медии! А къде отиват обикновените жени, които не се вписват в нормите на изкуствените и внушени норми за красота! Аз съм гласът на жените, които ги е страх да кажат това! ААААААААААААААААААААААААААААААААА ПОДЯВОЛИТЕ!
Svetyl
За съжаление се продава и гледа само опаковката. Иначе мен не ме дразни, че са красиви тия дето ги показват, а че са сууупер превзети...
Vendo
Мелодрами.
t0xIc
Давайте лок на темата - писна ми за жени оплаквания или оплаквания на жени .
I Like Scat Porn
Така е! СМРТ за гадните манекенки, да живеят косматите мустакати 200-килограмови 56-годишни лелки с пишки!!!!!!11 icon_headbang[1].gif
Braindead
Тук ще се съглася със Ската. Жените вместо да се комплексират (би трябвало да) се вдъхновяват от известните красиви такива. Но ако ставаше така нямаше да си имаме прекрасните злобни жени, които всички така обичаме.
MetallicaAntiFan
Вие сте като политиците - говорите и нищо не казвате..
Мисля, че блъда имаше превид, че повечето красиви жени имат голямо самочувствие и се мислят за "богини" така да се каже, а всъщност не приличат на нищо, хехе. Е има изключения, но все пак..
Braindead
Нещата са свързани, защото уважението (което и той споменава) никому не се "дава", всеки сам получава точно толкова уважение колкото си е заслужил. А то не се постига със злобеене, че тази е красива, пък онази не е.
MetallicaAntiFan
Indeed. smile.gif
Тук покрепям това което каза.
conguestadors
Цитат(I Like Scat Porn @ Jan 4 2010, 09:08 PM) *
Така е! СМРТ за гадните манекенки, да живеят косматите мустакати 200-килограмови 56-годишни лелки с пишки!!!!!!11 icon_headbang[1].gif

+1
Абсолютно, това са и моите думи.
scion_of_storm
Абе вие говорете к'вото щете,
имаше немалко момичета, които бяха супер гримирани нацакани по баловете
обаче естествени ми бяха много по-красиви и привлекателни.

бла
I Like Scat Porn
^Е то многото грим и али-бали не значи нищо...

В класа ми има една дето ходи на солариум, ама май малко е прекалила и ъм, такова... blackmetal.gif

Просто или се съобразяваш с обществения стандарт или си седиш сам без да ти пука. Ма не може хем да не ти пука, хем да си ебати-пича/пичката с 15 гаджета и 7658735689536 приятели...
blame
Не виждам нищо лошо в красивите жени, и даже както каза Деси - понякога действат вдъхновяващо.
Е, красотата е оръжие от както свят светува - но нима не е едно от най-сладките оръжия?

p.s.: мнение 1111.smile.gif
Crafter
Не виждам проблем в това жените, а и мъжете да изглеждат добре. И за разлика от Блъда не смятам (и дори съм убеден в обратното), че има унифицирано разбиране за красива жена. Или мъж.

Та в този смисъл за всеки пътник има влакове (професор-вучковата перифраза е правилна в този случай) и няма нищо по-нормално от това в различни социални групи да има различни идеали.

Същинският проблем, според мен, е че в нашето общество чувството за стил е пръснато из не повече от 5% от хората...
onnellinen
Твърде силно казано. Скатът не е много прав в този случай, но или се правиш на пич, или не си с пичовете.
Blashyrkh
100% за жените, които се поддържат и внимават как изглеждат. Класата и стила са нещо, което ме е привличало винаги.
stage
Хората не случайно казват тъпа путка, вместо тъп кур. ахах
Megadeth
biggrin.gif
nikoi
Гледам тая тема и постовете в нея и се чудя само жени ли са писали тук?!
Знаете ли къде е било мястото на жените преди прословутата еманципация, преди уж да ни станат равни? - Тогава зад всеки мъж е имало по една свястна жена, тя му е била опора, гледала е децата му, а той и е отдавал нужното уважение дори с това, че е осигурявал сигурност за нея и децата им. (Тук е ред на жената на новото време да възкликне: "Какво уважение сте имали, мъже, тогава към мене? Та аз съществувах в кухнята, хранейки децата и свела поглед пред вас!") Уважението, драги жени, не е еквивалентно на равенство, а дори обратното - то е един своеобразен реверанс към вас от нашия пол, но този реверанс го е имало и преди въвеждането на мнимото равенство(!), тогава аз питам, какво се промени? - Промени се това, че жената вече не е подпора на мъжа, че тя не отглежда здрави децата му, а по цял ден се кипри, та да може ние да "оценим", или иначе казано да кажем каквото трябва за това, и ние се не само примиряваме с това положение, а му се подчиняваме!
Знаете ли, какво е равенство, жени? Ще ми стават полицайки ли не, военни ли не? - Ако вие бихте могли да ни бъдете равни, то защо няма дела за изнасилвания над мъже от вас(?), защо, когато престъпник бива заловен от полицайка, то се очаква той да бъде по-малко свиреп към нея, защото тя нямала нещо между краката си(?), защо трябва да ви се отваря вратата(като на царици), да ви се намества стола, за да седнете, да се съобразяват с гевезалъците ви, като че ли сте някакви деца или богове(?) - не, това не е равенство, това е най-голямата лудост на мъжа, по голяма дори от тази на войната!
Знаете ли, къде стои иронията тук? - че тази еманципация, че това "равенство" - че днешното уж господство на жената е пак по волята на мъжа, или поне на неговата лудост!
pa®tci
Цитат(Blashyrkh @ Jan 5 2010, 01:18 AM) *
100% за жените, които се поддържат и внимават как изглеждат. Класата и стила са нещо, което ме е привличало винаги.

Между двете ти изречения разликата е от земята до небето. Класата и стила са нещо което или имаш или нямаш. Разбира се, постигат се чрез/при израстване, но за това трябва и акъл (и тук влиза изреченото по-горе за тъпите кажжгиде-та).
Crafter
^^ Всичко перфе, само дето хващаш нещата наобратно.

Не обществото се промени, защото жените получиха равни права, а жените получиха равни права, защото обществото се промени. През миналият век битът стана толкова различен, че западните общества имаха все повече нужда от работна ръка и по-малко от домакинска. Причината за това бяха най-вече двете големи войни, но и научния напредък (които са взаимно свързани, разбира се). Разбира се самият акт на еманципирането на жените беше по-скоро един самоподхранващ се механизъм (колкото повече аргументи имаха жените, толкова повече права получаваха, а колкото повече права получаваха, толкова повече аргументи имаха).

И в някакъв философски смисъл (то ти си философ все пак) обществото (заради неговата съвсем обективна необходимост) е длъжник на жените. И ако ме питаш "защо, Щурме, обществото е длъжник на жените", ще ти кажа, че атомната бомба и електрическата пералня бяха изобретени по що-годе едно и също време. Това, разбира се, не говори за директна омраза към един от двата пола, а по-скоро за различно осъзнаване на различни битово-обществени нужди - очевидно е по-важно да убиваме японци, отколкото да си перем дрехите автоматично.

Всичко това, обаче, отваря един много по-голям въпрос, а именно как жените ще се справят в днешното либерално общество. Аз обичам да гледам в политиката, така че бих отбелязал, че историята познава стокилограмови, двуметрови мустакати пруси, които се държат като малки момиченца (многоуважаваният Хинденбург), а съвремието ни показа една много интересна картина, в която може би трите най-горещи политически позиции в целия свят се заемат от жени - Канцлерът на най-голямата европейска икономика по време на ужасна икономическа криза - Ангела Меркел, Държавният секретар на недолюбвания световен полицай - Хилъри Клинтън и министър-председателят, който трябва да се изправи срещу Путин и Медведев, когато те имат всички козове, включително и предателския президент - Юлия Тимошенко.
Во Царствии Твоем
^ 'псолютно!

^^^ Никак не ми се нрави да имам пред себе си типичната "послушна" жена, която да си търпи боя, да ходи пред камилата ми в търсене на противопехотни мини, да прощава и търпи изневерите ми. Преспокойно по тази логика бих предпочел многообразието по Хъстлър ТВ и верната ми няма Левислава...
Така де, икономически погледнато по-евтино... едно гърло по-малко за хранене!!!
Mor Galad
Nikoi, мисля че отиваш твърде далеч. Това разделение, което правиш е меко казано примитивно и негодно в съвременния свят. Мъжете и жените не бива да бъдат срaвнявани и да се дават оценки кой е по-добър, а просто да се приеме, че са различни и в следствие на това силните и слабите им страни лежат в качествено несравними области. Свободната конкуренция и равенството в обществото е най-правилният според мен модел, в който се проявяват тези разлики и всичко си идва на мястото. Като пример мога да посоча това, че никога не е имало жена, световен шампион по шахмат, а мисля, че няма и да има в конкуренцията на мъже. От друга страна няма как според мен мъжете да са по-добри психолози от жените (да го еба sad.gif ). Имам предвид действащ психолог, работещ с хората а не теоретик, който да развива логически издържани теории (в това много ни бива wink.gif ). Капацитетът на жените за емпатийна връзка с този, който стои срещу тях (т.е. да се ориентират в неговия емоционален свят) е доста по-висок от нашия. И все пак не бива да забравяме, че това са някакви общи принципи и тъй като включват огромен брой индивиди не бива да абсолютизираме валидността им за всеки от тях. Да се каже, че абсолютно всеки мъж се справя по-добре с логико-математическите проблеми по-добре от абсолютно всяка жена или, че абсолютно всяка жена е по-емпатична от абсолютно всеки мъж е меко казано неадекватно. Просто тенденцията е такава. Което разбира се не попречи на националната ни шампионка за девойки да ме смачка на последния университетски турнир по шахмат, на който участвах. (И все пак на финала загуби от момче, което също беше професионален състезател).
nikoi
Добре, признавам - рязък бях, но кажте ми, моля ви се, кой нормален мъж не се дразни от двусмисленоста на това "равноправие", което имат жените? Питам, има ли равенство, не само в облагите, но и в последващите ги негативи, между мъжете и жените? Питам, жената може ли да приеме товара на мъжката отговорност и дума, може ли да да пренебрегне това, което иска, може ли да пренебрегне представата си за исканото от нея, за да направи това, което трябва? Може ли жената да съществува отвъд егоцентричната си представа за съществуване? - Ако може, сигурно греша с тези си постове, за което бих се извинил!
Dragontear
PitBull
Темата уж беше за това колко обичаме жените, пък вие обърнахте на теория на феминизма...

Иначе нормално да има горна граница за тях в света на мъжете, ние се борим доста повече все пак и имаме много повече отговорности, както и те минават доста често по лесния път, я с едно смигване, я с едно разкрачване. Т.е. трейд-офф си е, съвсем справедлив.
One Shot
Отдавна вече не остана свястна жена. До една се раждат ку*ви и ку*ви си остават до края на живота им. Като се напият ку*варската им природа лъсва с пълна сила. Не заслужават уважението, което им се дава - в това се убедих преди доста време. За това принципът "мушкато и бегония" е най-лесен и най-приятен.
Slash
Много си падам по жени, които се казват Жени, сериозно! Евала на всички Евгении и Женита!
Chimera
Цитат(PitBull @ Jan 5 2010, 01:39 PM) *
Иначе нормално да има горна граница за тях в света на мъжете, ние се борим доста повече все пак и имаме много повече отговорности, както и те минават доста често по лесния път, я с едно смигване, я с едно разкрачване. Т.е. трейд-офф си е, съвсем справедлив.

Какви са ти отговорностите, бе laugh.gif В казармата ли ходиш, или раждаш деца (любимият ми аргумент!) А минаването "по-лесно" е защото...повечето от мъжете са лесни.


Цитат(One Shot @ Jan 5 2010, 03:30 PM) *
Отдавна вече не остана свястна жена. До една се раждат ку*ви и ку*ви си остават до края на живота им. Като се напият ку*варската им природа лъсва с пълна сила. Не заслужават уважението, което им се дава - в това се убедих преди доста време. За това принципът "мушкато и бегония" е най-лесен и най-приятен.

Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките. Вместо да бъдеш силен, да бъдеш МЪЖ и да се изправиш отново за да преоткриеш света, ти е по-лесно да кажеш, че всички жени са курви (с изключение на знаеш коя, ама и тя все пак е жена) и да удариш една чикия. Ама те и жените така правят, де, "всички мъже са еднакви" и отиват да си закупят "Черния Джо" от най-близкия сексмагазин... Жалко за теб, де.

Иначе кучето си лае, керванът си върви... половете се джавкат ама популацията си расте.
onnellinen
Цитат(Chimera @ Jan 5 2010, 03:44 PM) *
...повечето от мъжете са лесни.

Да си дойдем на думата wink.gif
Ще цитирам себе си от едно друго място, където имаше тема "защо мъжете си падат по кучки". Моято отговор беше "защото повечето мъже си падат да ги правят на идиоти". Само дето мъжът в случая не позволява да бъде направен на идиот от една жена, а от една снимка или 5 кадъра, за които са се погрижили една дузина гримьори и фризьори и още толкова фотографи, оператори и монтажисти, за да се изберат все пак най-хубавите ракурси. Щото не всички снимки стават идеални, а една на 5 примерно.
One Shot
Цитат(Chimera @ Jan 5 2010, 03:44 PM) *
Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките.

То ако беше само една щеше да е добре. А какво има да му преоткривам на света? Той е ясен откакто съществува. Особено света на жените, които не знаят какво искат, а те не са малко - да не кажа, че всичките не знаят какво искат.
sharon
^ И си абсолютно и непоправимо сигурен, че за теб никоя никога не е казвала "тоя не знае какво иска"? blink.gif Ако е така, то ти си един на безброй, човече.

Цитат(Chimera @ Jan 5 2010, 03:44 PM) *
Цитат(One Shot @ Jan 5 2010, 03:30 PM) *
Отдавна вече не остана свястна жена. До една се раждат ку*ви и ку*ви си остават до края на живота им. Като се напият ку*варската им природа лъсва с пълна сила. Не заслужават уважението, което им се дава - в това се убедих преди доста време. За това принципът "мушкато и бегония" е най-лесен и най-приятен.

Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките. Вместо да бъдеш силен, да бъдеш МЪЖ и да се изправиш отново за да преоткриеш света, ти е по-лесно да кажеш, че всички жени са курви (с изключение на знаеш коя, ама и тя все пак е жена) и да удариш една чикия. Ама те и жените така правят, де, "всички мъже са еднакви" и отиват да си закупят "Черния Джо" от най-близкия сексмагазин... Жалко за теб, де.

То в даден момент едва ли не всеки (в това число и Никой) "отвратен" от другия пол би тръгнал да реди същите приказки, които в неговите си очи и уши важат с адската сила - жалко наистина (или в конкретния случай даже напротив?), но той просто потвърждава прастарото правило. Категоризациите и смешните обобщения на младежа говорят сами за себе си, какво се хабиш... ufiw4.gif
Mor Galad
Не мога да се сдържа да не посоча някой данни за "мъжкарството" в България.

Според изследвания проведени преди пет години (не съм чел по-нови), България е на едно от първите места по домашно насилие и в частност водим в една ужасно гнусна статистика - физически тормоз над бременни майки.

Друга изследване на ценностите, проведено по методиката на Хеерт Хофстеде сочи, че България е една от трите страни участвали в изследването (общо са над 50), в които жените имат ПО-ВИСОКИ средни стойности по показателя МЪЖЕСТВЕНОСТ от мъжете.

Второто може и да е смешно (макар, че все пак би трябвало да ни накара да се замислим). Но първото определено не е. И именно такива изказвания като "всички жени са курви" са основата за тази тъжна статистика. Така, че сериозно - СПРЕТЕ СЕ! Който иска да доказва, че е мъж е добре да го прави като демонстрира собствените си достойнства, а не унижавайки жените.

Стига комплексарщина.
nikoi
Като чета предходните постове достигам до следния извод - жалко е, че няма присъда за изнасилено мислене - безброй жени щяха да бъдат осъдени!
"То в даден момент едва ли не всеки (в това число и Никой) "отвратен" от другия пол би тръгнал да реди същите приказки, които в неговите си очи и уши важат с адската сила - жалко наистина" Всяко едно убеждение си има история, но това не означава, че като изкараш тази история на бял свят, то ,разбираш ли ме, значението на убеждението е по-маловажно. Ако ти поднеса едно ястие(обичам да готвя, та затова давам такова сравнение), което е вкусно и прекрасно на вид би ти харесало, но ако видиш поостарялата и леко ръждясала фурна, в която е готвено, или ако видиш суровото месо, неумито в нашите очи от култивиращата вряла водица, най-накрая, ако видиш как пилето се гърчи под оня със сатъра, как главата му, с все още въртящите й се очи, пада в калта, а то започне да бяга, да ръси окървавена си перушина, гонейки живота си, та тогава не би ли си помислила преди да хапнеш, и дори да не би, нима убеждението на тези, които биха, се умаловажава - нима трябва да се отнесем с пренебрежение към убеждението на вегитарианеца, защото (към Mor Galad-а е това) той се бил комплексирал от гледката на закланата кокошка, защото в нашите очи това било видите ли смешно, пък това, че той не спал там няколко нощи кат малък - на кого му дреме: "Стига комплексарщина."!
SepulTeraHead
Баси темата... ще се въздържа аххха Иначе тая задрасканата отначало е сладурана...
Blashyrkh
Бас ловя, че статистически повечето хора, които плюят по жените (или мъжете), които отделят повече време на това как изглеждат, са самите те не много привлекателни. Малко като дебелите хора, които ги мързи да се вземат в ръце и искат да променят как не-дебелите ги възприемат...

Много точно по въпроса: biggrin.gif biggrin.gif http://www.youtube.com/watch?v=hRoSJ1y1FSY...PL&index=40
Crafter
^^^^

Очаквам да анализираш народопсихологията в съвременен и исторически план, която довежда до изказаните от теб статистики. Ако не го направиш, предупреждавам, че аз ще се опитам, но не гарантирам за успешността на разсъжденията си.
Megadeth
Цитат(Blashyrkh @ Jan 5 2010, 08:57 PM) *
Бас ловя, че статистически повечето хора, които плюят по жените (или мъжете), които отделят повече време на това как изглеждат, са самите те не много привлекателни. Малко като дебелите хора, които ги мързи да се вземат в ръце и искат да променят как не-дебелите ги възприемат...

Това си е така без съмнение, но не тва е темата на темата ;р


Цитат(SepulTeraHead @ Jan 5 2010, 06:04 PM) *
тая задрасканата отначало е сладурана...

Тя е уникална, копеле, уникална, ше се женя за нея, само да видя ква музика слуша!
scion_of_storm
абе муцки...

уот дъ фак иначе?

---
--
-.

като ще говорим за жени кучки, нека вмъкна, че има немалко мъже, които въртят курвенски номера, които иначе са трейдмарк на лигавите жени. е т'ва брате е за бой и педалщина грозна.
karelian
Цитат(One Shot @ Jan 5 2010, 04:22 PM) *
Цитат(Chimera @ Jan 5 2010, 03:44 PM) *
Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките.

То ако беше само една щеше да е добре. А какво има да му преоткривам на света? Той е ясен откакто съществува. Особено света на жените, които не знаят какво искат, а те не са малко - да не кажа, че всичките не знаят какво искат.



laugh.gif

Горкия ти, наистина ти съчувствам!
Void KD
Жени ли? Ахахахахха за кво са ми? Много си ми е добре сред потни мъже biggrin.gif

Иначе сериозно по темата: не че не ми харесват тия "ноо яките пички" ама да ги ***, не само те са хубави. Много рядко е да кажа, че някоя мадама е грозна. Требва да е некъв звер...
Добре е, като си подържат външния вид, смисъл да не се остават така да станат некви чуми. Като носят дрешки, който им стоят добре, там малко грим, леко прическа, цак-цак и тва е.
conguestadors
Има и такива модели! rolleyes.gif
Blashyrkh
Не е зле да има какво да пипнеш а? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Mor Galad
^^^^^^^Бих могъл да опитам, но не общавам, че ще успея да бъда максимално точен и изчерпателен, тъй като материята е огромна и сложна. По-скоро мога да се концентрирам върху методиката на Хофстеде, тъй като съм я изучавал подробно. А относно насилието над българските жени, мога да изкажа собствената си теория по въпроса. Това ще стане по-късно тази вечер или утре обаче, тъй като сега съм претрупан с работа.
scion_of_storm
@Sturm
би било по-лесно, отколкото
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^

*само отбелязвам :п
Mor Galad
Цитат(scion_of_storm @ Jan 6 2010, 10:17 PM) *
@Sturm
би било по-лесно, отколкото
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^

*само отбелязвам :п


@Sturm - шест различни знака

^^^^^^^ - седем еднакви знака, които се изписват с натискане и задържане на два бутона

Не е по-лесно. Просто не се бях сетил досега, че може и по-втория начин и като видях примера на Щурма, бях просветен.

Сега относно народопсихологията.

В модела на Хофстеде мъжествеността се свързва с рязкото разграничение в обществата на ролите на мъжа и жената. Мъжките ценности са свързани с постиженията, агресията, "геройството" и отговорността. Конфликтите се приемат и оценяват като нещо, което води до напредък. От гледната точка на мъжките ценности към успелите в живота се изпитва уважение и възхищение, а чувството към неуспелите е презрение и обвинение, че не са взели живота си в ръце.

Противоположният полюс на женствеността според холандския автор се изразява в ценности като скромност, разбиране и загриженост за другите, взаимност, сърдечност. Мотивацията за работа идва от посочената сърдечност и съгласието, а не от конкуренцията и амбицията за постижения на всяка цена, както е в мъжкия модел на мислене. Колегите не се съревновават, а се стремят да постигнат разбирателство. В женските общества се изразява съчувствие към неуспелите и завист към успелите.

Забравих да посоча в статистиката, че България попада като цяло в полюса на женствените ценности, макар и не с много. Обяснението е очевидно според мен. Успехите при нас винаги се свързавт с дейности от съмнителен произход. В исторически план сме се научили, че да сведеш глава е по-адаптивният вариант и този, който не го прави е опасен или "не му е чиста работата". Историята ни сочи огромния брой предатели, който сме произвели и недвусмислено потвърждава именно женския модел на отношение към изпъкващите и отличаващите се личности.
А причината мъжете в България да притежават по-високи показатели по "женственост" от жените според мен е патриархалният модел (колкото и странно да прозвучи това), защото в комбинация с посочените от мен по-горе социално исторически предпоставки означава, че мъжете са били активните участници в това общество, което в исторически план е развило женски ценности и поради това са ги придобили в по-отчетливи параметри. Това си е моя хипотеза. С удоволствие бих чул и други мнения, след като вече съм предоставил модела (него съм го преписал едно към едно от разработките на преподавателите ми, които са отговаряли за провеждането на изследването в България).

Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло.

Това е моята идея за причините, породили въпросните статистики. Благодаря за вниманието на тези, които са прочели всичко това!
scion_of_storm
за читателите, имах предвид.
Mor Galad
^ Прав си.
sgoh
Цитат(Mor Galad @ Jan 7 2010, 05:12 PM) *
^^^^^^^ - седем еднакви знака, които се изписват с натискане и задържане на два бутона

Да бе! Ами цялото скролване с мишката и свиването на пръсти, докато преброиш колко поста нагоре отговаряш rolleyes.gif
Wolfheart
Цитат(Mor Galad @ Jan 7 2010, 05:12 PM) *
Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло.

Много хора разсъждават така и това ме кара да се чувствам бъгнат.
Само аз ли не бих посегнал над най-близките си хора.

Смятам че причината за домашното насилие се крие по-скоро в недоверието към половинката.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.