Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Death & Chuck
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
EvilBowlOfCereal
Изненадан съм, че нямаше тема за Death, поне аз не намерих такава. Трябва да знаете, че не съм добър в търсенето. Ако има съществуваща такава, моля администратора да затвори тази. Обратно на темата, Death са ми любимата група. ITP i Symbolic са шедьоври. Е*ал съм го, всичко е шедьовър, с фронтмен като Чък, няма как просто. Бих искал да видя мненията на съфорумниците.
PS: Някой да е бил на Tribute to Chuck през Декември? Не ми се отдаде възможност да отида, чух, че било добро smile.gif
Svetyl
Не мисля, че някой от тук пишещите би имал лошо мнение за Death. Няма смисъл да се впускам в разни стилови определения за музиката им, няма смисъл да я категоризирам по някакъв начин. Това е група, която е правила музика с огромна главно М.
Между другото, лекичък офтопик: това е с участие на музиканти от Death + господин Рипър. Има го в rockbox. Мен не ме впечатли на първо слушане, но ще го пробвам пак, не може такива гении да са направили слаба работа.
Void KD
Chuck > God.
pa®tci
Цитат(Svetyl @ Feb 12 2010, 04:49 PM) *
Не мисля, че някой от тук пишещите би имал лошо мнение за Death...

bye.gif
MetallicaAntiFan

Любимият ми техен албум с който Чък изживява своят апогей. Каква класа само! Individual Thought Patterns също е страшен албум. В него може би съществува най-добрата ритъм секция - Холън и ДиДжорджио. Symbolic е другият любим от тези трите. В него се набляга на свирнята, която е неземна. Вокалите стават по-леки(това не ми пречи). Като че ли, именно, той е най-звършеният им албум. The Sound Of Perseverance макар, надценяван и сочен за най-добрият албум, именно защото се свързва с краят на култът Death, също е приличен запис. В него музикантите пак залагат на инструментала, който отново е нечовешки. На показ са изложени вдъхновенията на чък - Джудас Прийст и клонящите към хеви метъл вокали. Тук вокалите се търпят, но трудно. Все пак албума става за слушане, но не толкова, колкото гореизброените.
Споменах само вторият период на групата, защото първият ми е скучен. Не, че отричам тласъка който Чък е дал на дет-а с ранните творби на Death, но този тласък е много по-силен с албумите от вторият период на бандата. А това, че свястните им кавъри се броят на пръстите на едната ми ръка говори много!
Тази година се очаква нов Control Denied. Ще се слуша. Промени в състава има, а кой е китаристът застанал на мястото на Чък не знам. Хубаво е, че няма други промени.
Svetyl
^^ rolleyes.gif brickwall.gif Как не се сетих... smile.gif
Twilightfall
Най-големия, няма две мнения.

"Scream Bloody Gore" и "Leprosy" са ми любими, от по-късните - "Symbolic" и "The Sound of Perseverance", но принципно слаб запис няма. А колко велики текстове е изписал Чък не е истина просто...

karelian
Безспорно една от най-великите групи. bowdown.gif
Всичко тяхно ми е любимо и най-вече трите албума, които MetallicaAntiFan спомена - Human, Individual Thought Patterns и Symbolic - три перфектни албума както ги нарекохме в друга тема и които бележат връх в творчеството на Death. Албуми, които с чиста съвест можем да отнесем към "най-добрите за всички времена".

Първият им период също е много силен. Страшно много си обичам Scream Bloody Gore и Leprosy. Имат особено значение и стойност за мен. Абсолютни класики!!!



Любими песни:

Scream Bloody Gore - Zombie Ritual, Denial Of Life, Evil Dead, Torn To Pieces, Beyond The Unholy Grave
Leprosy - Leprosy, Born Dead, Forgotten Past, Left To Die
Spiritual Healing - Within The Mind, Low Life
Human - Flattening Of Emotions, Lack Of Comprehension, Cosmic Sea, Vacant Planets
ITP - Jealousy, Trapped In A Corner, Mentally Blind, Individual Thought Patterns, The Philosopher
Symbolic - Zero Tolerance, Empty Words, Crystal Mountain
Warrior Of Ice
Каквото и да се каже за Chuck и приноса му, все ще е малко. Гениален творец, който си отиде без време, но все пак остави много история след себе си. При Death не просто няма слабо - групата няма албум, който да не е гениален. Личният ми фаворит винаги е бил "The Sound of Perseverance", но нещата им бездруго са толкова различни, че всякакво сравнение е абсурдно. Изключително новаторство, концентрирани идеи и нито грам показност (при все цялото техничарство на късния период). Въобще - музика, изпреварила епохата си.
Ghost
Любимата ми дет метъл група! Нямат песен, която да не обожавам. Чък наистина си остава най-големият, дори толкова години след като си отиде. bowdown.gif
_Moonshield_
Control Denied май щяло да изкарват албум тази година, вярно ли е?
lodborg
Вярно е. Все още обаче се търси лейбъл, който да го издаде. Водила се е голяма битка за правата върху албума от страна на сестра му (или майка му на Чък), за да може албумът да бъде издаден така както Чък е искал. И в крайна сметка са победили, доколкото разбирам. Сред потвърдените музиканти със сигурност са Richard Christy и Steve DiGiorgio. По-добре от това здраве му кажи.
MetallicaAntiFan
Control Denied преминаха под крилото на Relapse Records, а както и Death и Mantas, чиито записи ще бъдат преиздадени тези дни. Съставът ще бъде оригинален, а китарите ще са на Чък. Човекът и за това се е погрижил.
metalheart1993
Реших да създам тази тема защото се навършват 10 години от смъртта на великия Chuck Shulinder. Кръстих темата така защото според мен Chuck е създателя на това което днес наричаме DEATH METAL. Нека всеки се каже мнението за за Death, Chuck и творчеството му като цяло.
П.П. През 2011 се навършвам много кръгли годишнини от смъртта на други велики музиканти.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.