Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Straight Edge
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
xskacorex
Eдва ли аз съм точният човек, който трябва да започне дискусията, но ми е интересно вашето мнение по въпроса. Принципите на straight edge ми допадат и твърдо съм решил да се придържам към тях... От известно време (1 месец) не съм прегрешил нито веднъж... А м/у другото: верно ли и кафето и колата са забранение (аз кафе по принцип не пия де... е, количка пийвам от време на време)

(след 10 мин.: изгубих нишката)

...Ето една статийка:

Straightedger - ът практикува въздържание към всички субстанции, които могат да донесат лоши последици за неговото ментално и физическо развитие (наркотици, цигари, алкохол). Освен въздържание към тези вещества и към безразборния секс, модерните интерпретации включват вегетарианството, веганизмът и интересът към екологичното развитие на планетата, както и някои политически въпроси и движения. Straightedge -ърите не пият алкохол, не пушат, не използват наркотици и не правят безразборен секс. Най-общо казано Straightedge е начин на живот, който се стреми към отричане на зависимостта и пристрастяването към вредни за човека субстанции. Това е философия, която опазва здрави умът и тялото ви. Straightedge не е някаква "банда". Straightedge е ПРОТИВ насилието. По никакъв начин не трябва да се подкрепя насилието, освен ако то не се използва за самозащита. Обратно на това, което сте чули от някаде, Straightedge не е против цигарите, алкохолът и наркотиците, а по-скоро против обществото и напрежението, които карат хората да използват тези неща. Толкова много хора от това общество употребяват тези вещества за да се впишат в тълпата, да се почувстват по-добре, или да затворят болката в себе си. Това са изключително опасни за умът и тялото действия. Straightedger-ите търсят начин да се освободят от веригите на зависимостта, оставайки силни и с чиста глава. Както във всички други движения, и от това също са пройзлезли някои неща, които съвсем не са задължителни. Такива са: веганизмът, безбрачието и отричането на някои лекарствени средства. Не е задължително да приемате всичко от горенаписаното. Всеки прави собственият си избор, използвайки собственият си ум-не позволявайте на никого да избира вместо вас и да ви насилва да направите своя избор.

Терминът Straightedge пройзлиза от пънк/рок, хардкор сцената в началото на 80-те. Той е бил използван за първи път в еднoименната песен на култувата група Minor Threat. Нейният вокалист Ian Mackaye, се въздържал от нихилистичните идеи на пънк-рока, като вместо това проповядвал простичкото-не пий, не пуши, не се друсай. Повече от 12 години след разпадането на групата, тези прости вярвания са променили мисленето на много хора по света. Разочеровани и отвратени от болестите на света, много младежи се обръщат към straight-edge доктoрината, с цел да се запазят от тези опасности.

Както бе отбелязано, straight-edge, се появява от старата пънк-рок сцена и за това музиката играе важна раля. The teen idles, една стара вашингтонска банда, и нещо като предшественик на Minor Threat, може да се нарече първата straight-edge група. От тогава има хиляди банди, които са си постовили този етикет. От по-ранните групи, освен Minor Threat, са и SSD и Uniform Choice. В средата на 80-те, straight-edge музиката достига до своят зенит. В това отношение особено се откроява New York City. Това води до създаването на Gorilla Biscuits, Bold, Wide Awake и олицетворяващата тази "ера" бандa, Youth Of Today. Освен, че попyляризирали straight-edge, тези банди са допринесли и за затвореното до една степен мислене и враждебно поведение. Поведението между straight-edge и останалата част от света било често засягана по онова време тема: "Позитивната младеж срещу хората, които пушат, пият и/или взимат наркотици. "Много хора не харесват straight-edge заради такива нетолерантни събития. Straight-edge, днес, за разлика от затишието през 88-а, все още предлага чистият начин на живот. Групи като Strife, Mouthpiece, Earth Crisis and Snapcase, продължават да се придържат към остановените стандарти. Въпреки, че в днешни дни много хора твърдят, че staight-edge (ърите) са нищо повече от умопомрачени хлапета, станали жертви на модата, никой не може да отрече, че идеологията все още е валидна. Straight-edge начинът на живот е оставил своят положителен отпечатък върху живота на не едно или две поколения младежи.

"Drug free youth" - субкултурата, която се развива около вас, ставайки все по-силна. Сигурно ви се е случвало да ви подмине някой, с Х-ове на ръцете или дрехите, или без никакви отличителни знаци, и да ви подхвърли "Drug free", "straight-edge", или просто буквите "sXe". "Да бе, "drug free", и аз така, ама само до тая вечеp."-си казвате вие и си продължавате. И това е, срещата свършва. Такива фигури ви подминават всеки ден, а вие дори не го разбирате. А откъде идват Х-овете? В началото на 80-те, барманите маркирали малолетните с X-ове, като символ на това, че на тях не се сервера алкохол и не се позволява да пушат. Така Х-ът е възприет от "edger"-ите. За съжаление, различните обеждения, водят до конфронтации. Има много случаи на насилие между straighteder-ите и none straightedger-ите. Тези неща обикновено, обаче, са доста преовеличени по някои причини. Най - вече, защото в хардкор концертите на пръв поглед има голямо наличие на насилие. За неуките, moshing-а и агресивните хардкор танци приличат на кървави битки. Тези твърдения не могат да бъдат по-далече от истината. Всъщност хардкор "mosh-pit" - овете са най-безопасните, в които можете да участвате (стига да са истински), поради силното чувство на взаймност и съпричастност между хората. Понякога става напечено, но когато се види, че някой не може да издържи, другите го издърпват и го поставят някаде на безопастност. Когато се достигне до бой, макар и това да става много рядко, той няма нищо общо със straightedge. Както на всички други концерти, енергията и емоциите са много високи. В сцената насилието не се подкрепя. То, обаче, съществува между straight edger - ите и не straight edger-ите. Много често това се дължи на факта, че много хора се заяждат съсъ straightedger-ите по улиците. Такива хора понякога ходят на sXe концерти, само за да започнат бой със sXe типовете. Поради една или друга причина, някои не понасят straightedge и носят тази си непоносимост на концертите. За съжаление обаче има и случаи на насилие на straight edger - и срещу съвсем невинни хора, които си пийват бирата или си пушат цигара на улицата, на концерт или където и да е другаде. Тези действия са изцяло против sXe и повечето хора които са sXe също са изцяло против насилието. За съжаление, обаче, мястото, от което много хора за първи път научават за straightedgе, медиите, както обикновено изтъкват само негативните неща. В някои списания пишат за това, как няколко straightedger - и пребили свой приятел за това, че пуши близо до тях и други такива. Но това са много редки случaи. Никой не пише за това, колко инциденти с пияни шофьори на пътищата са предотвратени поради отдадеността на много младежи на sXe. Защо хората се страхуват от тези, които са решили да не се отдават на нещата, които обществото им налага... заради глупостта и нетолерантността на същото това общество.

Без наркотици, без никотин, без безразборен секс. Сигурно много от вас вече си казват: "Хей, че аз съм бил част от една философия, без дори да знам!" Трябва, обаче, да знаете, че преди да се отдадете на sXe, вие напълно трябва да се откажете от всички тези неща, които ви заобикалят и да не ги използвате в никакъв случай. Не понякога, не с родители - никога.

------------------------

Дееем, забравих главното, което исках да кажа/питам (както винаги), но по време на разговора ще се сетя, надявам се!

БТВ: #Straight.Edge ви очаква smile.gif
Warrior Of Ice
При цялото ми уважение към някои познати, следващи въпросната "философия", намирам всякакви подобни изкуствено наложени ограничения за глупост. Ако човек е достатъчно силен, няма да пропадне от прекомерната употреба на алкохол, трева и прочие. Ако ли пък не е, ни Straight Edge, ни дявол ще го опази.
xskacorex
Въпрос на лично мнение... и предпочитания! Аз предпочитам за мен да е закон да не пия, пуша и т.н. отколкото да почна с една бира и да свърша като алкохолик! Плюс това за някои хора е необходимо да им бъде наложено да спрат... защото не могат да се контролират. Познавам хора, които могат да не пият с месеци, но седнат ли да пият... не стават от масата докато не се освинят максимално! Още повече, че философията ми допада и ми харесва да бъда част от това движение! (всъщност не претндирам да съм straight edge №1), но се старая!

Като заключение: Спи ми се! Не съм спал от четвъртък вечер...
SepulTeraHead
Съгласен съм с Warrior Of Ice(WOW!). тея неща са глупости. Можеш да оцелееш и без да си налагаш подобни забрани.
_SiegfrieD_
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 24 2004, 03:14 PM)
При цялото ми уважение към някои познати, следващи въпросната "философия", намирам всякакви подобни изкуствено наложени ограничения за глупост. Ако човек е достатъчно силен, няма да пропадне от прекомерната употреба на алкохол, трева и прочие. Ако ли пък не е, ни Straight Edge, ни дявол ще го опази.

Напълно съгласна-всичко трябва да е с мярка.
````````
Относно идеята - прекрасно! Предполагам, че е страхотно да има подобно движение. Но както и на много други хора за мен това е пресилено. Аз нямам нужда да съм част от тази организация, за да спазвам принците си. Но Straightedger - ът може би вдъхновява ........

По мое скромно мнение забраненото винаги е най - сладко.... Тоест предполагам, че хората подържащи този идеал са опитали и цигари и алкохол и наркотици.... или нещо в този стил,а може би само едно от тях. Това не е толкова важно. Смятам че всеки има право да опита... защото това е начина да осъзнаеш нещо....да преминеш през него.


Пробвала съм и пиене и пушене.... и съм го надраснала. Но няма как да стане без да се 'опариш'..иначе всичко си е една гола идея....


Peace!
anonimna_dx
Naistina kato filosofiq- ne e lo6o smile.gif No moje bi sym prekaleno skepti4no nastroena za da se prisyedinq kym ne6to takowa huh.gif Ina4e kato cqlo mi dopada smile.gif Mnogo
rqdko se uwli4am po 4ak takiwa krainosti, no da bydem 4estni- i towa sym go prawila(w minalo wreme)No w prirodata na wseki 4owek e da e liubopiten i syotwetno da zadowolqwa towa si liubopitstwo, stiga da e w zdrawoslownite granici.Kakto i wseki trqbwa da si znae wyzmojnostite i slabostite... w00t.gif evil.gif
SepulTeraHead
Абе то не е никак лошо. Всички edge-ри които познавам са пичове. Само казвам че на мен самия не ми е нужно.
Jicata
Ха, ми аз си ги спазвам тези "Straight Edge закони", не защото искам да съм straightedge-r или нещо такова, а защото така ми харесва. Всеки си решава дали ще е 'Аз срещу глупостта' или 'Аз и глупостта'.
П.С. Само SPRITE tongue.gif никва Cola.
Sw1tched
ми според мен в стремежа си да не им се налага нищо от обществото тези индивиди създават ново такова с същото налагане и...Sprite RULZ!
Peter
Zna4i...
Abbath super qko e, 4e si sXe. Az su6to sum, no ve4e ne me kefi tolkova da se nari4am Straight Edger, za6toto prez godinite dvijenieto se e promenilo i oporo4ilo mnogo. Govoril sum s razni hora ot Evropa i prosto v momenta po-golqmata 4ast ot edger-ite sa glupaci. Pove4eto sa na principa "Do Or Die" - ili si s nas, ili si protiv nas, koeto e tupo, za6toto vseki ima pravo na li4en izbor. Za sujalenie v USA naprimer scenata e stanala mnogo netolerantna (naprimer v Solt Lake City) i bitkite sa ne6to edva li ne normalno...

Principno v na4aloto Straight Edge-a ne e bil dogma (v kakvoto se e prevurnal sega). Ideqta e da osvobodi6 suznanieto si ot okovite, koito ti se nalagat 4rez alkohol, cigari narkotici, a ne da slaga6 novi. Az ne vuzpriemam sXe kato nakakvo ograni4enie, tova prosto e moqt na4in na jivot. Na men ne mi trqbvat ne6ta kato alkohol, cigari ili puk narkotici. Na drugite ako im trqbva, to si e za tqhna smetka... I Abbath, ne go vuzpriemai kato nqkakuv zakon, za6toto ne e smile.gif Warrior_Of_Ice, az ne go vuzpriemam kato ograni4enie ili zabrana, a kato osvobojdenie. Ako ne sledvah tezi moralni principi, nqma6e da osuznaq mnogo ne6ta za sveta i jivota. Vseki sam izbira za sebe si. Az sum uzbral tova po red pri4ini edna ot koito naprimer e, 4e vijdam kakvo stava s horata okolo men, na kude sa trugnali i kude 6te stignat. Predi nqkolko godini s edin moi priqtel trugnahme po edin i su6t na4in - s po edna bira prez golqmoto mejdu4asie, no toi ne vidq koga trqbva da spre i sega se naliva kato nai-propadnaliq piqnica.

A kolkoto do Straight Edge v Bulgaria... hm... doste trudno e da navleze. Priqteli sa mi razkazvali, 4e edno vreme (na4aloto na 90-te) e imalo dosta, no golqma 4ast sa zapo4nali da piqt, pu6at i t.n. U nas takiva bitki kato v USA edva li nqkoga 6te stanat, prosto za6toto nqma mnogo edger-i. Az li4no poznavam nai-mnogo 9-10.

A za kafeto i kolata... haha... Ami nqma nikakvi takiva "dogmi" tongue.gif Makar, 4e ako se zamislite kofeinut su6to e substanciq, koqto e nqkakuv vid narkotik (rabira se ne v smisula, koito vlagame za heroina naprimer). Az li4no ne piq kafe prosto za6toto ne mi trqbva. Kola su6to ne piq, no za6toto ne podkrepqm takiva korporacii i izob6to transnacionalnite kompanii... no tova e druga tema.
xskacorex
Цитат
Abbath super qko e, 4e si sXe. Az su6to sum, no ve4e ne me kefi tolkova da se nari4am Straight Edger, za6toto prez godinite dvijenieto se e promenilo i oporo4ilo mnogo. Govoril sum s razni hora ot Evropa i prosto v momenta po-golqmata 4ast ot edger-ite sa glupaci. Pove4eto sa na principa "Do Or Die" - ili si s nas, ili si protiv nas, koeto e tupo, za6toto vseki ima pravo na li4en izbor. Za sujalenie v USA naprimer scenata e stanala mnogo netolerantna (naprimer v Solt Lake City) i bitkite sa ne6to edva li ne normalno...

Peter, нормално е с течение на времето една философия да се промени/опорочи, но все пак ние сме в България-тук броят на всички straight edger-и не надхвърля 50-60 човека... при нас нещата все още не са като в USA (Европа или където и да било другаде...), затова аз лично не виждам нищо лошо да се наричам straight edger и да си слагам Х-иксове на ръцете като ходя на концерти. Според мен принципа "Do Or Die" е адски глупав, но в същото време хората, които го практикуват не са никакви straigth-ове, защото както се споменава и в статията насилието е изцяло против sXe...

Цитат
Az ne vuzpriemam sXe kato nakakvo ograni4enie, tova prosto e moqt na4in na jivot. Na men ne mi trqbvat ne6ta kato alkohol, cigari ili puk narkotici. Na drugite ako im trqbva, to si e za tqhna smetka... I Abbath, ne go vuzpriemai kato nqkakuv zakon, za6toto ne e...
Абсолютно! Аз също не възприемам sXe като ограничение, също така не виждам смисъл и в цигарите, алкохола, наркотиците и безразборния секс... Просто не са ми нужни. На купон (мразя я тази дума) мога да се забавлявам и без гореизброените субстанции. Радвам се като се съберем приятели и единствен от всички само аз съм трезвен, но в същото време ми е жал за тях, защото още от 13-14-15-16 годишни се напиват като казаци и повръщат под масата! Жал ми е, защото ако продължават така от тях човеци няма да стане. И най-лошото е, че всички по-голямата част от младежите в България са на това дередже...

Цитат
A kolkoto do Straight Edge v Bulgaria... hm... doste trudno e da navleze. Priqteli sa mi razkazvali, 4e edno vreme (na4aloto na 90-te) e imalo dosta, no golqma 4ast sa zapo4nali da piqt, pu6at i t.n. U nas takiva bitki kato v USA edva li nqkoga 6te stanat, prosto za6toto nqma mnogo edger-i. Az li4no poznavam nai-mnogo 9-10.
Проблема е, че none straight edger-ите убеждават straight edger-ите да се откажат от sXe и накрая на нашите им писва да се занимават с разправии, да обясняват защо са решили да са част от sxe и т.н. Помисли си какво ще ти е в продължение на години да ти натякват: "Айде бе, пийни си една биричка... незнам си какво... бла бла" и като не могат да разберат, че въпроса е принципен (а не че ще ти стане нещо от бирата) в един момент ти писва и зарязваш всичко и се отдаваш на пиене, пушене и т.н.
Цитат
П.С. Само SPRITE  никва Cola.
Браво бе душа... ми то Спрайт е собственост на Кока Кола! хехехехехе

А относно вегетарианството: Иска ми се да спра месото и то не, защото е вредно, а заради самите животни... щото ми е кофти като знам, че животното, което е напомпвано изкуствено, за да стане по-дбело... Пример: Тъй като гъшият дроп се смята за деликатес и е адски скъп, фермерите заковават краката на гъските с пирони и ги отрупват с ядене... и те постоянно ядат и дебелеят и така расте и дроба им и после ги колят и продават!
Sw1tched
I'm a person just like you
But I've got better things to do
Than sit around and fuck my head
Hang out with the living dead
Snort white shit up my nose
Pass out at the shows
I don't even think about speed
That's something I just don't need

I'VE GOT THE STRAIGHT EDGE

twa ot kyde e?...iako e!
xskacorex
Minor Threat - Straight Edge
SepulTeraHead
STAMPIN' GROUND - Outside Looking In

I'll find peace within my life
Without the need to judge my friends
Before you start your critical preaching
Remember every carnivore's a potential vegan
True friends are hard enough to find
Without adding to the constraints what's in their diet
And you try to steal away
Their inherent right to choose

If all you do is divide and conquer
Curl up and die, the scene doesn't want you
I will live my life my own way
Whilst you crawl away, stagnate

You seek to judge me?
You don't even know me
So quick to pass the blame
Yet you won't even sign your name

This is not a judgmental song I'm not
interested in casting stones
But if SXE is about anti obsession Isn't being
obsessed with SXE missing the point?

Eating your words to save some face
Your destiny: to fall from grace
Scene elitists scaring kids away
With their snobbery and power plays
I will live my life my way
While you curl up and die

And every time that
They force their views
Someone else will lose
The right to choose
There is room for
Everyone in this scene
Pointless divisions
Are all your cliques mean

Това мисля че до голяма степен обяснява ситуацията на запад...
_SiegfrieD_
Цитат(SepulTeraHead @ Jan 25 2004, 10:27 AM)
Абе то не е никак лошо. Всички edge-ри които познавам са пичове. Само казвам че на мен самия не ми е нужно.

Еми ти и без това не пиеш кой знае колко...Явно не ти е нужно повече... wink.gif
SepulTeraHead
Тва с умереното пиене е само напоследък...
_SiegfrieD_
Ама и аз.Видя ли ме снощи:)
SepulTeraHead
Чакай да дойде само лятото......... БИРААААААААААА!!!!!!!!!!! icon_headbang[1].gif headbang[1].gif icon_headbang[1].gif drinks_drunk.gif
Sw1tched
Цитат(SepulTeraHead @ Jan 31 2004, 11:50 AM)
Чакай да дойде само лятото......... БИРААААААААААА!!!!!!!!!!! icon_headbang[1].gif headbang[1].gif icon_headbang[1].gif drinks_drunk.gif

хмм почвам да се притеснявам това става като с тревопасните само че не цялото а половината общуване е свързано с drinks_drunk.gif
Pyjamka
Имам едно въпросче. Бих казала, че е доста просташко и едва ли някой ще ми даде смислен отговор де. Нека все пак да опитам, и без това скоро не съм поствала мнение. smile.gif
Тези х-чета, които се слагат на ръцете, колко са големи? Как точно изглеждат? И също straight edge свързан ли е с пънка задължително? Защото забелязах, че на лявата ръка на французойката, която ми проподава (тя е на 28год.; не знам дали е важно, но да отбележа), има малко кръстче. И не е нещо, дето съм го забелязала днес само, ми всеки път като имаме час. Просто днес ми хрумна, че може да е свръзано със straight edge. Обаче пък даскалката няма никакъв вид на пънкарка, въпреки че се облича малко като чувал (да не се обижда никой..). И също така знам, че пуши цигари. Което пък е с разрив с цялата теория за чист начин на живот.
Та, мислих, доколкото високата температура ми позволи, върху тези неща и се озадачих. Реших да споделя с вас. Ще се радвам, ако някой помогне да разреша този толкова важен въпрос!
stage
Ми попитай си французойката която ти преподава.Тя ще ти помогне.Ако искаш аз шъ дойда да я попитам вместо теб wink.gif


SepulTeraHead
Французойката е зла кучка, която иска да те изнасили.







.......Ама ще трябва да се нареди на опашката тая кучка! biggrin.gif Между другото straight edge-ът е задължително свързан с пънка, защото хората, които не пичат/пушат/ебат коне и не слушат пънк просто не си ги правят тия неща и не им пука дали са част от някаква общност или нещо такова.
MadHatter
Цитат(Pyjamka @ Dec 13 2005, 11:24 PM)
Имам едно въпросче. Бих казала, че е доста просташко и едва ли някой ще ми даде смислен отговор де. Нека все пак да опитам, и без това скоро не съм поствала мнение. smile.gif
Тези х-чета, които се слагат на ръцете, колко са големи? Как точно изглеждат? И също straight edge свързан ли е с пънка задължително?

х-четата идват от един клуб,в който така отбелязвали ръцете на непълнолетните,за да ги познават барманите и да не им дават алкохол.по-късно то се превърнало в знак на стрейт-еджърите,които няма общо с пънк.а за големината...пробвай с дължината на малкия ти пръст наложен върху външната част на дланта....нещо такова.
stage
statiq
`Xandria`
Без наркотици, без никотин, без безразборен секс...похвално наистина bye.gif ,но след прочита на всичко това мисля,че човек може да живее със здраво тяло и без тези абсолютни ограничения.Но все пак уважавам самата идея,който има воля нека спазва... wink.gif
Anouk
Напълно съм съгласна с това,че всичко, забранено е по-сладко.
Всеки човек сам избира как да живее.За войните и побоищата и аз съм против!
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
MadHatter
Цитат(Anouk @ Dec 14 2005, 08:05 PM)
Напълно съм съгласна с това,че всичко, забранено е по-сладко.
Всеки човек сам избира как да живее.За войните и побоищата и аз съм против!
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif

ако си против воЙните ще се скараш с админа biggrin.gif
или имаш предвид воИните...? wink.gif
SepulTeraHead
И в двата случая се пише с Й, ако не се лъжа. unsure.gif
Anouk
Имам предвид не хората които воюват, а войната...................................................
Не обичам хора да се бият - тъпо е! axesmiley.png
Насилието поражда насилие - искам в света да няма убийства, което е невъзможно .
MadHatter
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 14 2005, 08:34 PM)
И в двата случая се пише с Й, ако не се лъжа. unsure.gif

лъжеш се

воин, мн. воини, м. Войник, боец. Българските воини. // прил. вoински, вoинска, вoинско, мн. вoински. Воински дълг.


а относно поправката за анук...извинявам се, не бях права
Crafter
Учи още няколко години висше и може и да научиш wink.gif
Цитат(Sepulterahead)
И в двата случая се пише с Й, ако не се лъжа. unsure.gif
RazorJack
За мен това си е шит. Както примерно "българското индианско общество". Ква връзка има между българите и индианците? Просто група от леко чалнати хора. Е тия straightedge са ми същите ... да не пийваш глътка щото ще станеш алкохолик?? Що за фриволна грухталност? Ако не можеш да се контролираш колко да изпиеш по добре направо отиди и се метни от някое високо място.
MadHatter
о фунтиуще търлингдроме,слушай сега
въпроса е не,че ще се сдържаш,защото иначе ще станеш алкохолик.това е като с вегитарианството - период,в който си осъзнал,че всъщност може да третираш тялото си по по-различен начин от другите, по някои черти и доста по-здравословно (дори и психически).все пак ако станеш стрейт едж,защото ти го налагат,тогава какъв е смисъла....тогава наистина трябва да се метнеш от високо и да изчислиш m.g.h > 34767 N,за да е сигурно,че ще умреш
RazorJack
Ми значи съм тъп.
Щото не виждам смисъла нито в тва, нито във вегетарианството. В никакъв случай не можеш да ме убедиш че е по-здравословно. По една бира на ден е полезна за бъбреците примерно (лекарско предписание за един познат). Чувал съм че и виното било полезно в умерени дози. В месото също има достатъчно полезни вещества, стига да не преядаш с тлъсто.
Така че факт е че такова въздържание не е по-физически полезно. За психически незнам. Всеки да си вярва в каквото поиска ама за мен тва е все едно да вярваш че ... примерно като си влезеш у вас трябва да отвориш и затвориш вратата 3 пъти иначе семейството ти ще умре = булшит biggrin.gif
Ro6ava GarGa
може ли да попитаям защо точно "безбрачие"?заради институциите или по принцип обвързването?
мерси.
ThE-SaMe-IdIoT
Цитат(xskacorex @ Jan 24 2004, 03:37 PM)
Познавам хора, които могат да не пият с месеци, но седнат ли да пият... не стават от масата докато не се освинят максимално!

е добре мамка му .. като седна и пия 2-3 водки моа ли да не изпия още като съм почнал .. тва ми изглежда тъпо unsure.gif
Ro6ava GarGa
...,а аз си чакам обяснението...xskacorex
falio`
не 4етох темата, ама нещо съм по4нал рядко да пия.

е colata си ми е страст.
SepulTeraHead
Аз пък не ям месо. Ама тва са простотии.
xskacorex
кво е тва sxe? sex?
заеби, малоумници.
хаха.

гарге, няма ограничения, това ми е коментарът!
SepulTeraHead
Цитат(xskacorex @ Dec 14 2005, 11:39 PM)
гарге, няма ограничения, това ми е коментарът!

Зависи с кого говориш. Тва еджърите са/сте ебати сектантите. Един тип ми беше обяснявал, че въобще създаването на поколение противоречи на еджърските му принципи. Простотии.
xskacorex
laugh.gif cool.gif

абе, реално всеки си тълкува идеологията по различен начин.
щом на него поколението му пречи на принципите, окей. на мен не ми.
SepulTeraHead
Само че, ако беше идеология нямаше да оставя място за лични тълкования. Хайде да се разберем идеология ли е или не е първо? Част ли си от нещо или не? И като не си, за къв кур са всичките тия рисунки, татуировки, фланелки и въобще пропаганда?
Pyjamka
Цитат(MadHatter @ Dec 14 2005, 08:53 PM)
...а за големината...пробвай с дължината на малкия ти пръст наложен върху външната част на дланта....нещо такова.

О, нейното е толкова мъничко! Всъщност трябва да я гледаш доста в ръцете, за да го забележеш. Но ще я попитам дали има нещо общо със straight edge. Ако да, би станало доста яка дискусийка в часа. От моя клас никой не е чувал дори за sXe. suicide.gif
xskacorex
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 14 2005, 09:51 PM)
Само че, ако беше идеология нямаше да оставя място за лични тълкования. Хайде да се разберем идеология ли е или не е първо? Част ли си от нещо или не? И като не си, за къв кур са всичките тия рисунки, татуировки, фланелки и въобщще пропаганда?

да, идеология е.
да, част съм.

Цитат
О, нейното е толкова мъничко! Всъщност трябва да я гледаш доста в ръцете, за да го забележеш. Но ще я попитам дали има нещо общо със straight edge. Ако да, би станало доста яка дискусийка в часа. От моя клас никой не е чувал дори за sXe.
не е.
няма нужда да я питаш.
MadHatter
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 14 2005, 11:41 PM)
Зависи с кого говориш. Тва еджърите са/сте ебати сектантите. Един тип ми беше обяснявал, че въобще създаването на поколение противоречи на еджърските му принципи. Простотии.

както каза xskacorex,всеки си тълкува принципните различно.всяко нещо може да позволи лични тълкувания.толкова различни,колкото и различни умове има..и сигурно ти е известно,че зад всяко едно подобно нещо,се получават вманиачавания и безумно конкретно тълкуване на нещата..като с религията.(което отговаря и на изказването ти за фланелките и знаците и тн)
stage
Не се ограничавайте.И престанете да оплювате нещо което даже и не разбирате! ПРОСТОТИИ?!!?
SepulTeraHead
Виж тука си прав. Ти наистина не бива да създаваш потомство. Не са простотии.
Ro6ava GarGa
не ме разбрахте...аз питам на какво основание...тоест каква е причината точно да се отричаш от безбрачието?примерно "цигарите са вредни - аз няма ад пуша...бракът е ????,за това аз няма да се женя."просто ми стана интересно.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.