Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Една голяма загадка?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
File099
На кратко случи се следното нещо: в началото на октомври 1992ра един съсед-квартален металист ми продаде чисто новият тогава албум Sodom – Tapping The Vein. Албумът страшно много ми хареса и го слушах с голяма наслада няколко месеца, впрочем имам го на оригинален диск и го слушам в момента. За мен лично това е най-добрият албум на Sodom, въпреки че албумите след М-16 никога не съм ги слушал главно по финансови причини защото съм технологично изостанал и все още ползвам уредба с дискове. И така тогава през октомври 1992ра след края на записът на касетката купена от съседът ми до колкото си спомням от Riva Sound или Лазаров Рекърдс, празното пространство беше запълнено с нещо наистина меко казано невероятно!Става въпрос за някаква абсолютно неизвестна дет или по-точно грайндкорн банда за която твърдя с абсолютна сигурност, че превъзхожда абсолютно многократно всичко друго от този стил който съм слушал! Превъзхожда многократно най-добрите албуми на Napalm Death и Carcass, също и най-силните дет-метъл групи като Morbid Angel, Deicide, Death, Bolt Thrower. Нещо повече – изобщо няма база за сравнение с тях!!!

Отначало аз като начинаещ металист си който имаше много скромен опит единствено с няколко албума на Metallica, Slayer, Sodom и Sepultura помислих, че това е работа на Sodom защото звучеше почти като Tapping The Vein, но много по-тежко, с много по-брутален вокал, по-мелодично, много по-смислено и с несравнимо по-качествен звук на китарите вероятно 8-струнни с дисторжени. Звукът на тази абсолютно неизвестна до ден днешен за мен група мога да го определя като някаква невероятна смесица между Obituray – Slowly We Rot(1989) и Sodom – Tapping The Vein(1992), но много по-добре и от двата албума взети заедно! Плюс това песните бяха ту бавни с музика навяваща технологичен, социален, политически и военен драматизъм, ту бързи без изобщо да се губи смисълът явно въз основа на класическа музика. Даже най-яростната противничка на метъла като цяло в кварталът ни като чу въпросните песни от уокменът ми някъде през ноември 1992ра година не само, че много хареса музиката, но и не искаше да спира да ги слуша! А тя мразеше Metallica, а какво остава за някакъв грайндкорн в пъти по-тежък от коя да е дет-метъл група? Сега разбирате ли за каква класа говоря?

На края на касетката която пазя като очите си и до ден днешен вече 18 години има записани само две песни и само интрото на третата. Интрото на третата песен започва точно така – ”Yes, I have a new technology. I have a little secret! Itself, itself, itself, itself…” с доловим немски акцент на английският…Това ми беше първото по-тежко от трашът нещо което някога съм слушал и заради тези две песни направени от неизвестна за мен супер група започнах да слушам дет и грайндкорн. Но колкото и дет и грайндкорн групи да откривах с течение на времето през следващите години 1993-1997ма никога ама никога не успях да уцеля касетка или диск на тази група! Нищо не можах да разбера! Явно това е било или демо или дебют на някаква вероятно немска грайндкорн банда която по неизвестни причини не е продължила да свири въобще. Абсолютно съм сигурен, че ако тази група беше продължила да свири щеше да разбие всичко! Даже най-силният според мен грайндкорн албум на Carcass от 1991ва година е далеч от тези две песни които чух!

Преди няколко години пуснах въпросните две песни на барабанистът на новата българска дет-метъл група HateBomb и той ги оприличи на Metanoia. Metanoia действително до колкото чух един техен албум имат горе-долу нещо общо с тази мистериозна вероятно германска грайндкорн група, но за съжаление и те са много далеч и като sound и като концептуална база за сравнение. Следващата ми стъпка е да попитам собственикът на музикален магазин SMF Сашо дали знае какъв е този състав? Но преди това реших да се консултирам със супер специалисти като вас дали някой нещо знае и най-вече някой от вас купувал ли си е през есента на 1992ра година Tapping The Vein на Sodom?
Свирациус до Побъркациус
Така както го описваш ми звучи като първите неща на Fear Factory. Разрових се из текстовете но никъде не видях "Yes, I have a new technology. I have a little secret! Itself, itself, itself, itself..." Чуй ако искаш нещо от албумите им "Soul of a New Machine" и "Concrete" (ако разбира се не си ги слушал :-) )
File099
Първите неща на Fear Factory никога не съм ги слушал, на Fear Factory съм слушал само 95 и 97, но те нямат нищо общо с мистериозната група.
Midnightsun
Цитат(File099 @ Dec 19 2010, 07:07 PM) *
И така тогава през октомври 1992ра след края на записът на касетката купена от съседът ми до колкото си спомням от Riva Sound или Лазаров Рекърдс, празното пространство беше запълнено с нещо наистина меко казано невероятно!Става въпрос за някаква абсолютно неизвестна дет или по-точно грайндкорн банда

За всеки случай преслушай нещата на Кенибъл Корпс, възможно e с нещо тяхно да е запълнена касетка на Содом от онова време.
Виж и в линка метъл албуми от 1992, може нещо да се подсетиш:
http://www.tvcoast.com/year_albums.php?year=1992
File099
Не е Cannibal Corpse, слушал съм първите им албуми(1990, 1991, 1992) и това няма нищо общо с тях!


Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.