Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Dean guitars or B.C. Rich guitars
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
metalista_98
Искам да ми препоръчате китара Dean guitars или B.C. Rich guitars
prayer4eto
^ http://forum.muzikant.org/index.php?/forum/7-eeoadha
RunningWild
Зависи от много неща. Най-вече какво търсиш:
- предпочитания за дърво
- предпочитания за адаптери
- колко хъмбъкера
- с флойд или без

Ако ти трябва китара за повече тресни, бих казал, че Dean-овете са по-добри, особено Razorback серията.
2+2=0
Дийн до 600:
http://www.thomann.de/ie/dean_guitars_vx_cb.htm

Рич до 600:
http://www.thomann.de/ie/bc_rich_warbeast_trace.htm

Дийн до 1000:
http://www.thomann.de/ie/dean_guitars_v79_cbk_stoptail.htm

Рич до 1000:
http://www.thomann.de/ie/bc_rich_mockingbi..._honeyburst.htm


Препоръчахме, и ся кво? Земи си най-черната и крива, да излиза добре на снимки.

На Dean VX свиря в момента, китарата е нисък клас, идва от Китай, имаше няколко фабрични проблеми, като цяло не бих дал толкова пари за нея. На B.C.-та съм свирил за кратко, всичко в ниския клас е съобразено с идеята на 15-годишните за яко металия. Dean 79 съм пробвал веднъж, впечатли ме колко много си прилича с моята китара, т.е. - разликата е в по-качественото дърво и механика, но адаптрите (зебрите) са ако не едни и същи, то сходни и опрелено не са най-метълските на пазара. За Razorback-овете не знам, но без Dimebucker-и нещата отново изглеждат съмнителни. Като цяло Дийн са китари, при които плащаш много заради името. Свирил съм на Mockingbird, но без тремоло, китарата определено ми хареса.

За Дийн-овете:
+ тънкия шредъски гриф, хубавия изглед, звук от рок до метъл
- кофти изработка при ниските модели, плащаш много заради името на главата

За Рич-овете:
+ по-дебел гриф (зависи какво ти допада), и bdsm адаптрите, и рокфийлд-овете са направени за метъл и не са толкова назад от по-скъпите, хубавия изглед
- криви форми, Китай, тремоло

Тва е ориентировъчно. Не съм изчерпателен, нито обективен. Няма и нужда някой да ти пълни главата. Имаш два варианта - отиваш в първия магазин и си взимаш най-кривата, грозна и тъф метълска китара или взимаш някой, който да ти избере що-годе добре сглобена китара.

Ще е хубаво за отговориш на въпросите на RunningWild, по възможност в тема, пусната в музикантския форум, за който линк ти е дал prayer4eto. И също така уточни какви пари искаш да дадеш.

Дийн не се продава в България. Т.е. - ще купуваш на сляпо. Ричове можеш да намериш тук - http://www.fortebg.com/?p=brand&no=11
Форте се намира на Оборище, до канала. Днес им докараха нови партиди, някои от китарите са с хубави намаления, виж ценовата листа на сайта.

...
За сметка на това, ето какви китари се предлагат за горе-долу същите пари. Поне като информация на мен ми звучат по-качествени. Като звук, трябва сам да си провериш.
http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_32006/..._KX_Custom.html
http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_30002/Cort_KX101.html
Махагон, сет-ин, SD адаптри. Магазинът е Dynacord - на 5те кьошета или в Дружба. Китарите не съм ги пробвал, но като информация в сайта звучат доста добре - само затова ги пускам тук. Подчертавам - само затова, не знам как звучат.

http://www.telesound.bg/product.php?id_product=52
http://www.telesound.bg/product.php?id_product=69
Свирил съм за малко и на двете, доста солидни на вид, дебели грифове, сток адаптри, болт-он. Магазинът е Telesound, близо до Мария Луиза и Сливница.

И т.н. Някой друг може да сподели за ESP/Ibanez/и други, понеже нямам наблюдения.
В общи линии, моят съвет е да влезеш в първия магазин и да излезеш с първата китара. И без това няма значение, ако сега ще започваш. Ако не започваш сега, нямаше да си зададеш въпроса така. После питай в музикант.орг-а и кое кубе става за металика и пантера и какво е дисторшън. Ще им изкараш нервичките.

Стига ли толкова?

I Like Scat Porn
Заеби тия Дийнове, БиСита и не знам си кво...

Вземи си нещо колкото се може по-евтино, само да става горе-долу за свирене. Намери си някое приятелче дето малко е свирило там да подрънка, да я види. Още по-добре - някой от скапаните комплекти китарка + кубе с някой и друг ефект да има на кво да се кефиш.

Но повече от 300 лв да даваш ако сега ще се учиш - никъв смисъл. Освен ако мама и тати нямат много пари за харчене, а ти болезнено се нуждаеш от boost-ване на метълщината и показване пред приятелчетата.

(това по причина, че се почва с голям ентусиазъм и очаквания, че ей сега ще изшредиш някво мега яко соло... а тва май не се случва)

Та така. Другото което е - много музика и много слушане. Сваляш буквално всичко, което ти се види интересно - от олдтайм джаз до джипси пънк.

Другият вариант е да си вземеш някоя евтина кухарка, да видиш там три-четири акорда в Интернет и марш на някой летен лагер - биричка и Черно Фередже до сутринта.


Иначе големия кеф е класическата китара - ако можеш да си намериш учител, записвай се. Макар и да не е много метълско и да не ти е наистина нужно ако после решиш да минеш на електрическа. Най-малкото ще разбереш откъде е мелодийката на Nokia, хахах:

http://www.youtube.com/watch?v=Hsp6dR-fL4A
RunningWild
Колкото и банално да звучи вече от музикантския форум - иди пробвай на място и гледай най-вече инструмента да ти е удобен. Няма да намериш звукова разлика в китарите по-евтини от 2 бона. За нискобюджетните музиканти като мен, звука идва най-вече от ефектите и тоноизвличането.
Така, че грабвай това, което ти е най-удобно!
metalista_98
Мерси много !!!
prayer4eto
Цитат(RunningWild @ Feb 10 2011, 07:35 PM) *
....
Няма да намериш звукова разлика в китарите по-евтини от 2 бона.
....

Позволи ми да не се съглася точно по тази точка, понеже съм го преживял. От модел до модел има разлика, че даже понякога и от бройка до бройка - независимо от цената.
RunningWild
Може и да си прав, но повечето китари до 1 500 gold с фабрични адаптери звучат по един и същи начин. "Гласеца" и разлика между тях можеш да чуеш, само ако ги пуснеш в някой доста високобюджетен амп и то без допълнителни ефекти. Силно се съмнявам, че повечето българи свирят с някви маршали и месабугита за по 3 бона примерно.
Прост пример: в един Korg AX1500G (моят) пуснахме Ibanez RG370DX, Jackson RR3 и Squier Strat. Между трите китари нямаше никаква разлика в звука. Предполагам, че ако ги бяхме пуснали в някое яко лампово кубе, щеше да се чуе по-добре.
Та идеята ми е, че пича пуснал темата едва ли има някаква супер яка техника и според мен е по-добре да си потърси китара, която най-важното е да му е удобна.
prayer4eto
^ Естествено, на първо място е удобност + баланс и липса на дефекти.
2+2=0
Цитат(metalista_98 @ Feb 10 2011, 10:20 PM) *
Мерси много !!!

Хахах, хубаво, че ти свърши работа написаното. Да се похвалиш, като купиш.
metalista_98
Взех си Dean, и съм страшно доволен признавам!!!
Купих си Dean Dime from Hell
2+2=0
http://www.zzounds.com/item--DNEDFH

Тая ли е дъската?
Добре дошъл иначе в отбора на крилатите китари и успешно свирене.
metalista_98
Мноо ме кефи направо свира кат луд!!!!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.