Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Преиздания, EP-та, live албуми
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
metalheart1993
Напоследък се навъдиха много преиздания, компилации, лайв албуми и EP-та. Най-много ми бъркат в очите преизданията на Sabaton и AC/DC. Преди няколко дена разбрах, че и Sodom готвят такива албуми. За EP-та не мога да кажа нищо лошо, бях много приятно изненадан когато чух това на Triptykon. За лайв албумите имам само една дума---->Sh*t. Според мен музикантите издават подобни неща за да замажат очите на феновете. Повечето групи са напълно изчерпани, но са толкова алчни, че се чудят какво да издадат за поредното пълнене на банковата сметка. suicide.gif
Е сега вие кажете мнението си за този вид нетрадиционно печелене на пари от страна на групите.
sharon
Много зависи. Ако бройките на оригиналите са вече крайно изчерпани, защо не? Принципно съм за преизданията, стига да са И ремастерирани/презаписани, а не когато става дума просто за допълнителен тираж при все още огромно наличие на оригиналните дискове, още повече пък излезли неотдавна (както беше случаят със Sabaton). За мен преизданията придобиват смисъл чак след подобаващо преаранжиране и изгладен звук, т.е. ако целта на музикантите е да предложат една по-добра версия на албум, по който преди години не са можели да хвърлят толкова пари. Такива купувам, най-точен пример мога да ти дам с "The Savage Poetry" на Edguy, който има малко общо с оригинала, "Remagine" на After Forever с включен 5.1 звук и най-вече "Magic & Mayhem - Tales from the Early Years" на Amorphis, където песните бяха наново записани от нулата с тотално различен подход и актуален състав, различен от онзи през '94-та. Успешно преиздаване се очертава и това на "Spell of Iron" на Tarot, което може би ще заграбя.

Колкото до EP-та - не виждам нищо лошо, особено ако включват неиздавани досега песни. В тази връзка, Sabaton спокойно можеха да издадат нещо такова вместо да излизат с извинението за "допълнителен бонус материал" към пресни албуми с качество, отговарящо едно към едно на оригиналното. Акустични лайвове обожавам, в много случаи предлагат една различна версия на студийните записи, която ми пасва. Има и купища групи, които поради редица причини (финансови, правни) не могат да си позволят да издадат цяло DVD (Epica - The Classical Conspiracy), а и такива, които са отдавна доказали се на живо и в един момент решават да представят по-специфичен материал (Therion - The Miskolc Experience). Но да, най-добре е при възможност такива неща да се изкарват като аудио вариант към DVD (Evergrey, Kamelot, Paradise Lost и т.н.)
pa®tci
Силно съм изненадан как си забравила да споменеш "Anno Satanae" на MOONSPELL tongue.gif който според мен е най-добре направеният подобен "експеримент" в тая вълна от презаписи. Просто невероятно добре е станало, и макар и да обичам да си пускам оригиналите, това се превърна в едно от най-слушаемите издания на бандата. Нататък много рядко може да се попадне на такива класни "пре"издания - SODOM претърпяха пълен крах, на DESTRUCTION ми е а-ха - а-ха да се катурне към зле, за това на AMORPHIS не ща да се сещам (тоталното осакатяване на "Magic and Mayhem" просто няма да мога да им го простя), на EXODUS "Bonded By Blood" също идва прекалено шлифован... в общи линии, като се замисля, май повечето такива проекти завършват с провал.

Следва да отлича още две преиздавани такива отрочета - "Coroner" на CORONER и "Scenarios Of Violence" на KREATOR... които са "пре"издадени още 90-те година, от което става явно, че само с техника не става...
ZerraX
Аз пък много се кефя на преиздавания (ест. само на underground групи). Друго си е да разбереш, че някоя любима група ще преиздаде някое демо, което от преди 10 години и товава е излезло с някакви си 200-300 бройки, а е изключително добро. Иначе доста се изкефих когата Амон Амарт преиздадоха първите си 4 албума <3 ох на батя + лайф дискове с тях. Определено трудно се намираха диги пакове на старите им неща. Има групи, които задължително трябва да преиздадат някои от своите бисери, но има и други, които издават "през ден" такива и се вижда, че са се "ненаяли" явно, да не говорич, че отдавна са се изчерпали.
За мене няма по-хубаво нещо по-старичко или преиздадено такова да ми падне в ръчиците, отколкото новият албум, ако ще на съответната група или някоя по-известна.
Не събирам касетки поради факта, че вече няма къде да ги слушам, но поркай финансовата криза, май ще се наложи отново да премисля тази възможност. Все пак в tape формат какви красоти има <3.

Твърдо ЗА си гласувам с една дума. Нека има! По-добре да мрънкаме, че има отколкото, че няма.
SepulTeraHead
По-скоро одобрявам. Ако нямам никой албум, винаги ще искам да си купя версия с максимално осъвременен звук и повече бонуси- outtakes, бонус DVD-та с филми за албумите, секви глезотийки. Гадното е само примерно, когато някой като Мъстейн реши, че ще е супер секси да бутне тромпети в "Into the Lungs of Hell".

За концертните албуми - никога не съм бил фен. А с интернет, лесния достъп до буутлези, клипове от секи концерт, дето ги качват в youTube на следващия ден - идват ми вече съвсем безсмислени. Да не говорим, че и повечето групи, които са интересни на живо, са достатъчно големи да издадат DVD. А те вече са яки.

EP-тата зависи какви са. Ако е като сингъл - 1 песен от албума и после някви б страни - няма смисъл, щото тия песни ги има сигурно и в специалното издание на албума после. Но ако е нещо яко, което е просто прекалено късо, за да е албум - разбира се.

Цитат(pa®tci @ Mar 31 2011, 03:30 PM) *
а EXODUS "Bonded By Blood" също идва прекалено шлифован

Изненадващо гаден беше за мен. Бяха ебали майката на всичко яко в албума...
metalheart1993
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 31 2011, 05:48 PM) *
Цитат(pa®tci @ Mar 31 2011, 03:30 PM) *
а EXODUS "Bonded By Blood" също идва прекалено шлифован

Изненадващо гаден беше за мен. Бяха ебали майката на всичко яко в албума...

Да и аз съм на това мнение, почитател съм на по необработения звук! Тъпо е да се преиздава албуми на банди като EXODUS, явно издателите го правят от алчност а не знащото няма повече дискове по магазините.
Bleach
Одобрявам само, ако става въпрос за неиздавани досега песни. Не виждам смисъл от преиздавания и ЕР-та с 1-2 нови песни и няколко други глупости (я стари песни, я живи изпълнения, я някоя друга измишльотина). Затова и когато тегля дискографии, предпочитам да съдържат само студийните албуми.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.