Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мистерии...
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2
metalheart1993
Лично аз по "мистерии" разбирам: НЛО, житните кръгове, пирамидите и обелиски в Египет, Чудовището от Лох Нес, извънземни,призраци. Ще напиша по няколко изречения за всяко нещо, погледната от моята гледан точка.

-UFO(НЛО):

Много е грешно да се мисли че НЛО означава извънземни. Значението на тази абревиатура е: Неидифициран летящ обект. Това може да е метеорологичен балон, самолет или природно явление. Историите за НЛО датират от 1934г. Най-популярни са били в САЩ. Една от многото интересни истории за НЛО е от 1946г. Един ден собственик на ранчо намерил много необичаен предмет в двора си. Това било няколко средно големи сфери свързани помежду си, общата им дължина била 150м. Правителството на САЩ казало че това е обикновен метеорологичен балон и отказали да дадат информация по случая. Странното в тази история е че падналият обект е засекретен като досие Х. Случая бил потулен.

-Житните кръгове:
Житните кръгове (crop circles) са агроглифи (геометрични фигури върху растителни култури или на пясъка, в блатата, на снега или върху леда). Тяхната форма може да бъде изключително проста (кръг) или сложна, като се простира на площ от няколко метра до стотици квадратни метра. Например, многоплановите фигури в полята край Стоунхендж изобразяват фрактал. Тази композиция е дълга 300 м и съдържа 145 кръга с малък диаметър. Още не съществува окончателно обяснение за някои от случаите на това явление. През 20-те години на 20 в. д-р Терънс Мейдън се опитва да обясни загадката на тези кръгове като резултат от атмосферен феномен, вследствие на вихър или малко торнадо. Но те биха оставили ясна диря по пътя, по който минават, а не сложни фигури само на определени места. Опит да се обяснят житните кръгове с езотерични средства е така наречената „Хипотеза за Каша“. Те често се появяват близо до места, където са открити древни постройки и археологически гробища (напр. Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри. Някои смятат, че тези места са духовно значими и затова житните кръгове са израз на колективната душа на Земята.
Съществуват художници, които създават житни кръгове и дават неоспорими доказателства, че те са тяхно дело, като обясняват и методите за тяхното създаване.

-пирамидите и обелиски в Египет:
Според много хора пирамидите и обелиските е невъзможно да са създадени от хора, поради огромните си размери и тегло. Има хора които вярват че са създадени от извънземни с цел колонизирането на древните хора и превръщането им в смели войни които да завладеят света и да покажат и извънземните са истинските господари. Трябва да кажа че и аз до известна степен вярвам в теорията за извънземна намеса.

-Чудовището от Лох Нес:
Тъмните води на шотландското езеро Лох Нес крият загадки и до ден днешен вълнуващи ума както на хилядите туристи, застанали пред огромния водоем, така и на местните жители. Според безбройни очевидци езерото крие в глъбините си чудовище – загадъчно създание, което се показва отвреме на време, предизвиквайки възклицания на почуда или викове на ужас.
Вероятността нещо да се спотайва в Лох Нес и до ден днешен нито е потвърдена, нито е отхвърлена. От едната страна са учените-традиционалисти, които отхвърлят всички сведения за Неси (както галено е наричано съществото) с насмешка, казвайки, че става дума я за фалшификати, я за хорската глупост, привидяла странни същества в най-обикновени и скучни явления. И наистина, колко му е в забуленото от мъгли тъмно езеро да видиш далечна обърната лодка, като гръб на същество не от този свят, а безобидно клатещия се дънер с клон като огромно влечуго, търсещо плячка? А не са малко и откровените фалшификати – една от най-известните снимки на създанието се оказа опашата измама.
И все пак очевидците са твърде много и да наречеш всички от тях глупаци, пияници и мошеници е проява на върховна арогантност, характерна за учените. Така поне смятат многото почитатели на Неси, голяма част от местните хора и по-смелите учени, склонни да не се затварят в догмите. Те повтарят случая с целаканта, древна риба, която дълго време се считаше за изчезнала докато не бе уловена наново, както и Кракена, това “моряшко суеверие”, което се оказа съвсем реално, когато един рибар хвана гигантски калмар в мрежите си.
И наистина, нерядко сонарите в езерото дават странни данни за огромни тела, носещи се под водата, които, съчетани с многото любителски снимки и безбройните свидетелства подсказват, че нещо в езерото наистина има.
Въпросът е какво може да е то и защо никой не го е хванал?
Последното е лесно обяснимо. Лох Нес е едно от най-зловещите места в света, по признание на всички гмуркали се в него водолази. Водите са черни и тъмни, в тях не се вижда нищо, а дълбочината е огромна – над 200 метра. В такъв воден басейн би могло да се скрие всичко, изчислено е, че дори великия часовник Биг Бен би бил напълно потопен.
Но какво ли би могло да се крие? Ако наистина има чудовище, какво същество би могло да е то?
Най-популярната теория е, че в езерото живее плезиозавър. Това са големи зверове от епохата на динозаврите, с масивни тела с перки, дълга шия и малка глава, като такива описания на Неси има много. Това е и най-вълнуващата теория, тъй като дава възможност нещо да е оцеляло след катастрофата преди 65 млн. години.
Дали обаче е възможно плезиозавър да живее в Лох Нес? Някои учени спорят, че той не би издържал в толкова студени води. Разкопки обаче показаха останки от плезиозавър в Австралия отпреди 120 млн. години – тогава, когато най-малкия континент е бил покрит с лед.
Други казват, че той няма да има какво да яде. В Лох Нес обаче има мигриращи сьомги в големи количества. В САЩ, тези миграции хранят цели семейства мечки гризли стоящи край потоците. Може би и Неси би могъл да хапва сьомга.
Третия и най-сложен въпрос обаче е как и защо създанието се е измъкнало от холокоста отпреди 65 млн. години.
Тук отговор няма... затова някои смятат, че Неси не е динозавър, а гигантска змиорка. Змиорки в езерото има бол, но могат ли някои да порастнат толкова грамадни? Традиционните учени клатят отрицателно глава, но пък те така са правили и за калмарите, а са били опровергани.
Една голяма змиорка би приличала на плезиозавър – тя е влечугоподобна на вид, има грозна зъбата глава и перки отстрани.
Друга риба, за която вече се знае, че може да стане грамадна (над 8 метра) е есетрата. В нея обаче няма нищо змийско, а тези моменти са преобладавщи в описанията на очевидците. И тя обаче има перки, а гледана отгоре може да наподоби влечуго.

-извънземни:

Тук ще бъда кратък и ясен. Ние хората, сме будно мислещи същества, притежаваме висок интелект, всеки ден създаваме нови неща, които да работят в наша полза. Трябва да сме много глупави и елементарни за вярваме че сме сами в цялата вселена.

-призраци:
Науката отхвърля съществуването на духове и дава обяснения на тези привидения като халюцинации или измамни илюзии. С тяхното изучаване се занимава парапсихологията. Единствено изследователите, поставени в периферията на научните кръгове, правят опити да измерят достоверността на подобни явления. Съществуването на духове има огромно значение по отношение на измеренията отвъд този наш физически свят и продължаването на човешката душа след смъртта. Изследователите, работещи по този въпрос, се надяват, че един ден тази загадка ще бъде разрешена.


Ще се радвам да си изкажете мнението, по засегнатите от мен въпроси.
Artillery
Всичко това е пълен булшит.
conguestadors
^Кое?
HateBreeder
Споко,времето ти за подобни неща ще се ограничи до толкова,че ще спреш да им обръщаш внимание.
the_fire_eye
^ Това беше брутално laugh.gif
Sile
Той е брутален. sleep.gif
LordZombie
http://vbox7.com/play:eb448f7452
Во Царствии Твоем
Metalheart: Не, че нещо ама нали не вярваш, че НЛО историите датират от средата на миналия век? Още повече годината, за която споменаваш е 1947 и иде реч за Розуел (Я сега да видим, кой не е слушал Хипокризи). Ако толкова са ти любопитни тези неща, намери едни от първите книги излезли по БГ пазарите на тези теметики. Някога най-актуалната беше: "Били ли са те на земята?".
HateBreeder
Не съм брутален,а обективен,вие ме направихте великан.
Warrior Of Ice
Цитат(Во Царствии Твоем @ Nov 19 2011, 12:03 AM) *
Ако толкова са ти любопитни тези неща, намери едни от първите книги излезли по БГ пазарите на тези теметики. Някога най-актуалната беше: "Били ли са те на земята?".

Тази дори я притежавам, като по-малък ми беше много занимателно да я чета. happy.gif
metalheart1993
Благодаря за инфото, за тая книга, намерих я в един он-лайн магазин мисля да я купя. А клипчето във Вбокс е много интересно.
ludspamer
Цитат(metalheart1993 @ Nov 18 2011, 12:36 PM) *
Значението на тази абревиатура е: Неидифициран летящ обект.

Неидентифициран sp_ike.gif

Пък че извънземни има - има ги. Да мислиш че си сам във вселената е все едно да си мислиш, че си единствения фен на Слеър, примерно. При положение, че не се знае вселената колко е голяма (дали е безкрайна не е ясно, знаете какво е казал Айншайн за вселената и човешката глупост :Д)
Artillery
Небях чувал по-глупаво сравнение в живота си.
Sile
Що бе, гениално е според мен smile.gif

HateBreeder, и великан си, от добрите.
ludspamer
Хах, сравнението си беше off the top of my head, нема да седа и да мисля подходящи варианти, за да убеждавам хора, които ги мързи да си напишат мнението, пък иначе намират време да търсят кусури на чуждите :Д
Megadeth
Сравнението е даже гениално ;д
Artillery
Цитат(ludspamer @ Nov 20 2011, 06:12 PM) *
Хах, сравнението си беше off the top of my head, нема да седа и да мисля подходящи варианти, за да убеждавам хора, които ги мързи да си напишат мнението, пък иначе намират време да търсят кусури на чуждите :Д

Ами не ми се стори необходимо да коментирам подробно, ама аре за да не кажеш, пак че съм само мързелив хейтър:

По ред на номерата от поста на Метълхарт: -UFO(НЛО):
Неидентифицирани летящи обекти, наистина съществуват - но само до момента, в който ги идентифицират wink.gif Докато не се извади едно нормално смислено доказателство за извънземни форми на живот е глупаво да се говори и да се вярва на жълти медии по въпроса.

-Житните кръгове: - това пък е от най-глупавите "мистерии", особено след като онези двамата англичани си признаха, че те са ги правили и че въобще в момента съществува официално такъв тип изкуство и има практикуващи художници правещи кръгове в нивите.

-пирамидите и обелиски в Египет: пирамидите в Египет са построени по съвсем прост начин - чрез земни насипи под малък ъгъл и извлачване на монолитите по тях, като в последствие пръстта е отстранена. Не разбирам каква работа имат тук извънземните.

-Чудовището от Лох Нес: Лох Нес е едно много малко езеро за да има в него някакви гигантски животински видове, ако ги имаше отдавна щяха да са ги намерили. Разказите на местни очевидци естествено са много и настоятелни, затова и хотелчетата покрай езерото в тоя затънтен край винаги са пълни, историйките за Неси е икономически изгодно да съществуват wink.gif

-извънземни: аз не се смятам за "глупав и елементарен" не вярвайки в нещо, за което няма никакви доказателства. Толкова.

-призраци: - същото като горното.

Така добре ли е вече?
Megadeth
Всъщност си малко тъп и не даде един контра-аргумент.
ludspamer
Тук е мястото да постна една картинка, с която не целя да обидя никого(и напълно съзнавам, че важи и за мен)

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-...0_2807858_n.jpg

w00t.gif
Artillery
Цитат(blood @ Nov 20 2011, 07:42 PM) *
Всъщност си малко тъп и не даде един контра-аргумент.

За какво ти трябва контрааргумент? За нищожната възможност явлението живот да се повтори някъде на друго място извън Земята ли? Ами да нищожна е, надявам се сам знаеш защо.
Thrashard
Цитат(ludspamer @ Nov 20 2011, 07:45 PM) *
Тук е мястото да постна една картинка, с която не целя да обидя никого(и напълно съзнавам, че важи и за мен)

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-...0_2807858_n.jpg

w00t.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Megadeth
Цитат(Artillery @ Nov 20 2011, 08:14 PM) *
Цитат(blood @ Nov 20 2011, 07:42 PM) *
Всъщност си малко тъп и не даде един контра-аргумент.

За какво ти трябва контрааргумент? За нищожната възможност явлението живот да се повтори някъде на друго място извън Земята ли? Ами да нищожна е, надявам се сам знаеш защо.

Драги Artillery, нека да подходим малко аргументативно. Галактиките се смята грубо, но официално, че са 175млрд. Като да речем средно в галактика да има 400млрд звезди (колкото са в млечния път, а тя е малка). По още една проста сметка това са 7х10 на 22 звезди, не знам как да пиша степените тук, но нуличките са доста, да ти ги напиша ли? Ето нагледно;
70 000 000 000 000 000 000 000 звезди. - Неофициално, но със сигурност в действителност са повече. (вж горе за млечния път).
В нашата слънчева система (където има 1 звезда - сиреч Слънцето - трябва да си чувал за него) има 9 (словом девет) планети. Дори средно да сложим този брой като относителен и умножим горното число по 9, получаваме 630 000 000 000 000 000 000 000 планети. Е шанса да има живот на поне една от тях е, както ти каза определено нищожен. Ама тооолкова нищожен, низък, рядък, мъъънзърк. Ти си единствен и уникален, човече.
Artillery
Че ти на това аргумент ли му викаш?! Това е съвсем суха математика, която не взима в предвид никакви астрономически особености. Къде в това изчисление се съобразяваш с това, че например почти всички откривани планети извън Слънчевата система, са газови гиганти и на тях няма как да има живот, а почти всички откривани твърди планети от земен тип са без атмосфера или с атмосфера от отровни газове и тн. айде примерно тия планети да ги изключиш от статистиката си wink.gif но това са най-груби и общи примери, дори и да има съвършено точно копие на Земята някъде обикалящо около точно копие на нашето Слънце и тя е обаче леко по-близо или малко по-далеч от звездата си - то пак температурите например няма да оставят никакъв шанс да съществува животът на нея. Можеш ли да проумееш, колко много условия е необходимо да бъдат точно изпълнени? А ти ми щракаш само голи цифрички за аргументи...
Megadeth
Че ти за аргумент кво искаш, две цици и малки зелени човечета отгоре ли? Те еба в тъпака.
Artillery
Просто повтаряш заучени клишета, като това с безмисленото изчисляване на вероятността от предишния пост. И когато не можеш да си защитиш тезата се почва с псувни - еваларка баце, с такива аргументи всичко се доказва laugh.gif
metalheart1993
Цитат(Artillery @ Nov 20 2011, 08:14 PM) *
Цитат(blood @ Nov 20 2011, 07:42 PM) *
Всъщност си малко тъп и не даде един контра-аргумент.

За какво ти трябва контрааргумент? За нищожната възможност явлението живот да се повтори някъде на друго място извън Земята ли? Ами да нищожна е, надявам се сам знаеш защо.

Мислиш грешно, извинявай че ти го казвам. А не допускаш ли че ние не можем без вода и кислород, но може да има други същества които да могат без тези неща. Не се плъзгай по повърхността. А за Лох Нес много грешиш езерото е голямо 56.4 km2 Според мен това не е много малко.. Не искам да те обидя а да ти кажа ще трябва първо да проучиш и чак тогава да се изказваш.
I Like Scat Porn
@ blood и metalheart:

длъжен да се доказва е този, който прави твърдението, защото се предполага че има някаква реална и обективна причина за това, че е убеден в него и защото този който го опровергава може да опровергае само вече поставените доказателства. когато такива няма, Artillery спокойно може да си каже "ми... не давате реални доказателства ==> грешите" и ще е прав. всичко, свързано с извънземните е алабализъм докато отнякъде ДЕЙСТВИТЕЛНО не излязат някакви зелени човечета. с цици. най-вече.
SoulOfPerdition
Като се интересуваш от мистериите по света, гледай поредицата Ancient Aliens. Има я на Замунда. smile.gif
metalheart1993
Цитат(I Like Scat Porn @ Nov 21 2011, 03:22 PM) *
@ blood и metalheart:

длъжен да се доказва е този, който прави твърдението, защото се предполага че има някаква реална и обективна причина за това, че е убеден в него и защото този който го опровергава може да опровергае само вече поставените доказателства. когато такива няма, Artillery спокойно може да си каже "ми... не давате реални доказателства ==> грешите" и ще е прав. всичко, свързано с извънземните е алабализъм докато отнякъде ДЕЙСТВИТЕЛНО не излязат някакви зелени човечета. с цици. най-вече.

Пак ще попитам, не мислиш ли че е елементарно и доста тъпо да се мили че ние хората сме най-великите и единствени същества. brickwall.gif

Цитат(SoulOfPerdition @ Nov 21 2011, 04:08 PM) *
Като се интересуваш от мистериите по света, гледай поредицата Ancient Aliens. Има я на Замунда. smile.gif

Благодаря за информацията. smile.gif

Преди малко ми докараха книгата, да много е интересна и увлекателна, мисля да я чета по-дълго време за да си удължа кефа!
ludspamer
Цитат(I Like Scat Porn @ Nov 21 2011, 04:22 PM) *
Artillery спокойно може да си каже "ми... не давате реални доказателства ==> грешите" и ще е прав. всичко, свързано с извънземните е алабализъм докато отнякъде ДЕЙСТВИТЕЛНО не излязат някакви зелени човечета. с цици. най-вече.

Точно това е типът затворено мислене, един от факторите, който ни ограничава от контакта с извънземни (като казвам контакт, не е задължително да е физически). В някои определени случаи се изисква малко thinking outside the box... Не може да си убеден, че няма извънземни, пък да очакваш да ти кацне НЛО в задния двор, нема как да стане. Науката и математиката не е отговор на абсолютно всичко, колкото и да им се иска да някои хора.

Не че аз съм имал контакт с извънземни и едва ли някога ще имам... вероятно трябва да се премине през определени етапи на еволюцията, за да е готово като цяло човечеството за един такъв сблъсък. Пък ние едва ли ще сме живи, така или иначе...
Sile
Благодарение на моето thinking inside the blue box открих най - якото извънземно на света - Доктора! icon_headbang[1].gif
Thrashard
Доста сериозни академични спорове водите тук, браво, аз не разбирам дотолкова същността на вселената smile.gif Но само едно знам, че в нашата галактика има повече от една звезда, блъд, да не си помислиш, че се заяждам.
Artillery
Цитат(metalheart1993 @ Nov 21 2011, 11:46 AM) *
Цитат(Artillery @ Nov 20 2011, 08:14 PM) *
Цитат(blood @ Nov 20 2011, 07:42 PM) *
Всъщност си малко тъп и не даде един контра-аргумент.

За какво ти трябва контрааргумент? За нищожната възможност явлението живот да се повтори някъде на друго място извън Земята ли? Ами да нищожна е, надявам се сам знаеш защо.

Мислиш грешно, извинявай че ти го казвам. А не допускаш ли че ние не можем без вода и кислород, но може да има други същества които да могат без тези неща. Не се плъзгай по повърхността. А за Лох Нес много грешиш езерото е голямо 56.4 km2 Според мен това не е много малко.. Не искам да те обидя а да ти кажа ще трябва първо да проучиш и чак тогава да се изказваш.

Виж сега - за да твърдиш тук, че е възможно някъде да има живи същества живеещи без вода и кислород трябва да можеш да го докажеш, а не аз да доказвам обратното. Такава е презумпцията и така се гради науката. Както сега например ако аз заявя тук, че ти си 15 метрово влечуго с розови люспи и пиеш гас ти няма да си длъжен да ме опровергаваш нали? Би трябвало да мога да го докажа на теб и останалите за да го разправям на ляво и надясно.

А езерото Лох Нес може и на теб да не ти се струва малко, както и може да ти се струва, че не съм проучил въпроса, ама бъркаш и за двете. Правено е звуково сканиране със сонари, според което цялата биомаса в езерото е установено, че е не повече от 20 тона, което означава, че тя би могла да стигне за изхранването на само един екземпляр тежащ максимум 2 тона (най-често твърдят, че Неси е плезиозавър от ерата на динозаврите, само че те са тежали над 25 тона), но разбира се е невъзможно едно животно от даден вид да съществува само, дори и да кажем че е до 2 тона - все някак трябва да се размножава, а е изключено да има повече екземпляри, защото просто няма от какво да се хранят там. Така че забрави окончателно за Неси, просто си губиш времето.
Megadeth
Цитат(Thrashard @ Nov 22 2011, 04:08 PM) *
Доста сериозни академични спорове водите тук, браво, аз не разбирам дотолкова същността на вселената smile.gif Но само едно знам, че в нашата галактика има повече от една звезда, блъд, да не си помислиш, че се заяждам.

Никъде не съм казал, че в нашата галактика има една звезда, дори съм написал официалния приблизителен брой.

Артилери, имам един въпрос към тебе, макар преди много време да трябваше да спра да обяснявам разни неща. От къде знаеш, че Чили същетвува, без да си ходил там.? Въпроса е риторичен. И слепите хора знаят, че има повече от един цвят.
Artillery
Споменатите във въпроса неща са отдавна установени и всеобщо известни факти, а извънземните не са. Не ти ли се струва, че това е една доста съществена разлика?
metalheart1993
^ Освен плезиозавър което е малко вероятно се предполага че е гигантска Есетра.

А това че биомасате е не повече от 20 тона граничи с научната фантастика. Поне аз така мисля. Е щом си проучил няма да споря. Единственото нещо което ме кара да мисля че там може да има нещо по различно е че водата в Лох Нес е застояла.
I Like Scat Porn
Цитат(metalheart1993 @ Nov 22 2011, 10:34 AM) *
Пак ще попитам, не мислиш ли че е елементарно и доста тъпо да се мили че ние хората сме най-великите и единствени същества. brickwall.gif

"най-великите" е субективно. един приятел мисли, че животните са по-важни от хората. това не е от значение.
Очевидно не "сме" единствени -- от кучето ти до микроскопичните акари в килима ти... все са някакви същества.

Виж, проблемът е следният. Ти правиш твърдение: има извънземни. С какви доказателства го подкрепяш?

1. Случай от 194- и някоя си, предполагаемо потулен, в който някой намерил сфери в двора си.
2. Житни кръгове, за които може да има колкото си искаш причини. И които сам казваш, че са правени от художници.
3. Строежът на пирамидите в Египет, който също може да бъде обяснен по много начини. Най-малкото -- не говорим за първобитна цивилизация, която да не познава абсолютно никакви строителни пособия и улеснения.
4. "Глупаво е да се мисли така", което не е аргумент. Векове наред е било глупаво да се мисли, че Земята не е плоска.

Имаме ли някакви реални доказателства за съществуването на извънземни? А пътуваме ли далеч из космоса, за да ни засяга въобще съществуването им?
Това което казваш е просто "има някаква теоретична вероятност да съществуват други разумни и цивилизовани форми на живот". Окей. Какво следва от това? Има теоретична вероятност и да съществуват еднорози и леприкони? И?

Цитат(ludspamer @ Nov 22 2011, 12:16 PM) *
Точно това е типът затворено мислене

А не е ли затворено мислене да твърдиш че нещо го има без да имаш някакви данни за това и да не искаш да чуеш друго мнение?
ludspamer
^Против чуждото мнение не съм и негодувал - просто го слушам това от двадесет и - едикой си човек, че няма доказателства и че не е документирано. Просто мисля, че е нужен един по-различен подход, от който и аз самият нямам голямо понятие..


Цитат
А пътуваме ли далеч из космоса, за да ни засяга въобще съществуването им?

Това, като че ли, е най-същественото... некои хора собствените си животи не можем да наредим, пък си блъскаме главите за знайни и незнайни форми на живот, отдалечени на не знам си колко светлинни години... детска му работа biggrin.gif
metalheart1993
^ Първо поздрави за ник нейма. Малко на брой ли ти се струват хилядите доказателства на хора от цял свят. Искам да кажа че всички истории на тази тема от България са глупости и опити за 15 минути слава.
Megadeth
Цитат(Artillery @ Nov 22 2011, 06:23 PM) *
Споменатите във въпроса неща са отдавна установени и всеобщо известни факти, а извънземните не са. Не ти ли се струва, че това е една доста съществена разлика?

Къде е разликата, къде са твоите доказателства? Милиарди хора по света смятат, че Бог съществува, и кво? Същото се отнася и за Ската. Щом казват, че го има господа, значи е факт? Отдавна установен и всеобщ факт?
Скате, ти имаш ли ги доказателствата за същото. Ходил ли си в Чили?
По вашата логика, щом булшинството смята, че нещо съществува, то тогава съществува.
Никой от нас не твърди, че сме барали извънземни с цици, просто шанса те да не съществуват е по-нищожен, отколкото в тоя форум да се намери консенсус между потребителите. Отново давам пример само със слънчевата система, където има цели спътници от лед. (вж. Тетида). Какъв е шанса при онова число, което ви дадох от звезди и планети, да има на подходящо разстояние планета с лед на нея. Тоест подходящо място за виреене на живот. При нас е около 150 млн км Слънце-Земя и виреем перфектно.
Също така загадките са прекалено много, на които не можете да отговорите. Космоса непрекъснато се разширява, искайте ми доказателства, да ви пусна в космоса сами да си ги дирите. От малоумно по-малоумно е да отричате, че сме единствени във вселената.
Говорите ги едни врели-некипели, за мене човек, който не вярва в извънземен живот е тъп.
И знаете ли защо, защото това говори, че е неук, нелюбознателен, лишен от много обширна информация. Като тръгнете от математиката, астрономията, минете през антропологиите, биологията и стигнете дори до психологията.
Това, че се правим на много отворени на тема джаз не ни прави всезнаещи.
Та, Артилери не обиждам щото няма кво да кажа, а щото се чувствам безсилен пред малоумието ти.

^Дори да има доказателства, всичко се смята, че е покрито от НАСА. Огромен процент от виделите извънземни лъжат, другите няма как да го докажат. Тези, които влизат в лудници, твърдейки, че са отвлечени от извъмземни са или шизофреници или под хипноза им е внушено това чувство. Самите дискавъри са правили доста филми на тази тематика и доста неща казват, но нали не ни слагат доказателствата в ръцете и нямаме право на глас.

Пак казвам, нека Ската и Артилери да ми докажат, че Чили съществува, пък аз ще им дам доказателства, че извънземните съществуват.
metalheart1993
Някъде в горните постове, прочетох че някакви хора са признали че те са създали житните кръгове. А не се ли сещате че просто може да си търсят слава на неподходящо място. И аз мога да излява и да кажа че пирамидите са мое дело, но не са...
Megadeth
Ти тихо, че нищо не казваш.
metalheart1993
^ Добре бе, Master blood bowdown.gif Абе кво да ти кажа важното е казвам точно, кратко и ясно това което мисля, без да се правя на дървен философ. Не разпъвам лукуми 5км и не се правя на професор.
П.С. Това с Master blood го казах на майтап не се обиждай.
I Like Scat Porn
Цитат(blood @ Nov 22 2011, 08:29 PM) *
Къде е разликата, къде са твоите доказателства? Милиарди хора по света смятат, че Бог съществува, и кво? Същото се отнася и за Ската. Щом казват, че го има господа, значи е факт? Отдавна установен и всеобщ факт?

Няма значение кой какво казва. Но не е установен. И не е факт. smile.gif В момента, в който има достатъчно доказателства -- окей.

Цитат
Скате, ти имаш ли ги доказателствата за същото. Ходил ли си в Чили?

Не, но доказателства има. Най-малкото се продават самолетни билети за там. Мога да вдигна телефона и да говоря с някой чилиец на чилийски. Слушам Chakal и Masacre и Slaver. Има там писано по учебниците за някъв си Пиночет. Мога да им прочета конституцията. Има писано за тях на бол места. Има там, снимки, карти, филми, чилийско порно, национален отбор по футбол, алибали.

Виждаш ли, можеш да се съмняваш във абсолютно всичко. Но в един момент доказателствата се натрупват и връзват едни с други достатъчно, че да може да се приеме едно твърдение от сорта на "Чили съществува" за по-скоро вярно и по-нататъшните съмнения да трябва да са наистина добре оправдани и не плод на носочоплене.

Работата е там, че нямате доказателства за извънземните. smile.gif

Цитат
Никой от нас не твърди, че сме барали извънземни с цици, просто шанса те да не съществуват е по-нищожен, отколкото в тоя форум да се намери консенсус между потребителите. Отново давам пример само със слънчевата система, където има цели спътници от лед. (вж. Тетида). Какъв е шанса при онова число, което ви дадох от звезди и планети, да има на подходящо разстояние планета с лед на нея. Тоест подходящо място за виреене на живот. При нас е около 150 млн км Слънце-Земя и виреем перфектно.
Също така загадките са прекалено много, на които не можете да отговорите. Космоса непрекъснато се разширява, искайте ми доказателства, да ви пусна в космоса сами да си ги дирите. От малоумно по-малоумно е да отричате, че сме единствени във вселената.
Говорите ги едни врели-некипели, за мене човек, който не вярва в извънземен живот е тъп.

Никой не ти оспорва теоретичната възможност. Няма какво да се "вярва" - или сме преживяли по някакъв начин (физически или психически) нещо, или не сме. А ако не сме, то това нещо не ни засяга, толкова. Да, теоретична възможност за съществуване на извънземни има. Има и теоретична възможност за съществуване на Бог. Въпросът е, че нито едно от двете не ни засяга на практика, тъй като никога не сме имали досег с тях. Извънземните се превръщат в реален въпрос в моментът, в който установим контакт с тях или започнем да пътуваме на големи разстояния в космоса. Няма какво да се спори.

Цитат
И знаете ли защо, защото това говори, че е неук, нелюбознателен, лишен от много обширна информация. Като тръгнете от математиката, астрономията, минете през антропологиите, биологията и стигнете дори до психологията.

А какво разбираш под неук?
А какво разбираш под любознателен?
А нужно ли е да вярваш във всяка втора съмнителна идея, само и само да се изтъкнеш колко си широко скроен и Ентелегентен?



Днеска някой ме убеждава да вярвам в извънземни, утре някой ме убеждава да вярвам в Аллах. Аре не.
Megadeth
Оф... и да има доказателства НАСА са покрили всичко. И не те убеждавам в нищо, няма я тая потребност. Изказвах мнение, ти ми раздробяваш поста и пишеш небивалици. Сериозно, хвани си гадже и не се вдълбавай толкова.


Цитат(I Like Scat Porn @ Nov 22 2011, 09:16 PM) *
А какво разбираш под неук?
А какво разбираш под любознателен?
А нужно ли е да вярваш във всяка втора съмнителна идея, само и само да се изтъкнеш колко си широко скроен и Ентелегентен?



Днеска някой ме убеждава да вярвам в извънземни, утре някой ме убеждава да вярвам в Аллах. Аре не.

Ако искаш не вярвай на съмнителните идеи на Дарвин, Айнщайн или Фройд. Но ако липсваха хора като тях, ти щеше да си набавяш вечерята с копие. Или като те гледам, по-скоро майка ти щеше да ти я набавя. Поста ти бълва от празнословие, пишеш много, не казваш нищо. Темата приключи отдавна за мен.
I Like Scat Porn
с две думи: tl;dr + някви работи дето не съм ги казвал + някви опити за обиди

Добрият стар Блъд :Д
Sile
За ваше съжаление блъд е прав. Доказателства защо? Еми, че той е Master blood. biggrin.gif
I Like Scat Porn
и е единственият човек помирисвал жена на света, не забравяй :Д:Д
Sile
Завиждай, завиждай...
I Like Scat Porn
на кое
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.