Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Почина Велко Кънев
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
pa®tci
Цитат
След тежко и продължително боледуване на 63-годишна възраст си отиде големият актьор Велко Кънев.

В последните години той се бореше с рак на гласните струни, заради който на няколко пъти бе на лечение в Германия. Междувременно обаче продължаваше да се появява на сцената.

Велко Кънев е роден на 31 юли 1948 г. в Елхово. Завършва ВИТИЗ през 1973 г. След академията играе три години в театъра в Сливен, а следващите три - в Сатиричния театър. От 1979 г. е член на трупата на Народния театър, където през 2008 г. отпразнува 60- годишнината си с моноспектакъла "12 разгневени монолога".

Огромната си популярност Велко Кънев дължи и на киното. Ролите му в "Оркестър без име", "Матриархат", "Мъжки времена", "Да обичаш на инат", "Бон шанс, инспекторе!" и др. го направиха незабравим за поколения българи. Заедно с Георги Мамалев и Павел Поппандов през 80-те години създава групата НЛО, а десетина години по-късно обичаните актьори се изявяват и в свое телевизионно предаване, което се наричаше "Клуб НЛО".

Компанията от "Оркестър без име" - сочен за един от най-обичаните български филми на всички времена, бе планирано да се събере за неговото продължение. То трябваше да се появи 30 г. след излизането на първия филм, а името му трябваше да бъде "Оркестър с име".

Поклон...
prayer4eto
sad.gif
ludspamer
Да почива в мир! mellow.gif
monolithe
Мир на праха му! sad.gif
LordZombie
Велик актьор, който винаги ще остане в паметта ни с невероятните си филмови, театрални и телевизионни изяви. Нека почива в мир.
Discipline
Шокиращо неприятна новина. Преди 4-5 дена гледах "Стъпки в пясъка" с него. Огромен.


Поклон!
ZerraX
RIP! Много голям актьор! Жалко наистина.
Megadeth
R.I.P. dry.gif
Thrashard
Наистина шокиращо, аз току-що разбирам, велик актьор!!! Мир на праха му!!!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.