Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Metal Hammer България?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Dagon
Видяхте ли тази новина?

http://zrockbg.com/novini/zadava-se-met ... rski-6002/

Какво мислите? Има ли бъдеще такова списание у нас? Какво очаквате от подобно издание?
the_fire_eye
Много се радвам, че ще има още едно списание, и се надявам да се задържи, въпреки че съм скептична. Доколкото ми е известно, единственото 'задържало се' списание Про-Рок е общо взето на доброволни начала, без да реализира особена печалба. Този начин работи, но за едно 'професионално' списание няма да върши работа. Друг е въпросът за цената.
Про-Рок е 5 лв. - това не ми се струва много, но за някои хора е. За справка - "Знание"(бивше Knoweledge) e 6лв.,но има много повече страници(и малко реклами);National Geographic - 5лв.,пак повече страници,но по-малък формат(с повече реклами);Списание 8 - 4,96лв.;F1 Racing - 3,99лв.... Ако му ударят повече от 5-6лв., надали някой ще иска да си го купи. Addix го внасят на цена 12лв. Колко ще е българската?
Друг е въпросът какво ще е съотношението преводни/български материали...

Моля да извините лутаниците на мисълта ми.
pa®tci
Скептик съм. Просто за такъв тип списание поради ред причини у нас няма пазар.
ZerraX
Цитат
Metal Hammer - The Heavy Metal Bible




Смисъла да си купувам списания с инфорчация за комерсиалната сцена (или за сцена, която не ме интересува) е под 0лата. E-zine-ните по-бързо те информират при това безплатно. А пък и списание на бг нещо не ме радват. Единственото списание, което имам е Riddle of Steel #4 zine за блек метъл енд шит. Доста добро се оказа, за жалост до #6 и R.I.P. RovS sad.gif
Dagon
Като наберат 666 харесвания на фейсбук страницата си, ще обявят на каква цена ще се продава списанието....

http://www.facebook.com/MetalHammerBulgaria
Megadeth
Стига с тая реклама бе майна, тва ли е най-гениалния начин който измислиха/те? Да ни флудите във форума?
pa®tci
Цитат(Dagon @ May 25 2012, 11:22 AM) *
Като наберат 666 харесвания на фейсбук страницата си, ще обявят на каква цена ще се продава списанието...

Е 'начи никога нема да разбереме колко ше струва. laugh.gif
lady_madness
Никъде не видях кой ще го издава това списание.
Дано имат успех хората, но БГ печатен пазар е много тегав. Добре се продават само "жълтите" издания и тук-там някое новинарско.
Като се има предвид, че интернет измести до много голяма степен печатните издания силно се съмнявам да има добър успех това списание....
Поне ще е интересно да видим какво ще се случи :-)
conguestadors
Ако бъде на разумна цена, до 4лв. например и всеки брой е придружен със СД, тогава може и да има известен интерес към него.
skrotuma
Пич, с цена от 4 лева няма да могат да си избият само разходите за дизайн, печат и разпространение. wink.gif Бъди реалист, все пак сме 2012 година и цените са малко по-други. А и при положение, че дори оня пасквил Про-рок излиза за 5 лева...
Svetyl
Такова списание може пък и да е нужно тук. Все пак някои други издания заприличаха на... нали. Бих си го купувал ако има повече интервюта и статии. Новините също са важни, но имайки се предвид широката достъпност на информацията, бих се зарадвал повече на авторски материали.
Rabe
Щом се появява ново списание, това до известна степен показва, че печатната индустрия в България съвсем малко се е подобрила и не си стои на едно място. Според мен новината за новото списание е добра. Трябва да има развитие и конкуренция иначе нищо не става.
Dagon
Успяхте ли да си купите първи брой? Какви са впечатленията ви?
Dagon
Излезе информация и за брой 2:

http://www.facebook.com/notes/metal-hammer...253664678084652
the_fire_eye
Mиналия брой имаше 7 страници реклами и повече картинки, отколкото текст.Сегашния се очертава малко по-скучен, но въпреки това ще си го взема.

П.С. - Рубриката "Субкултура" трябва да я прекръстят на "Попкултура". tongue.gif
Megadeth
И мислят само как да се продадат, не са юзър-френдли...
Дървояд
Не пишете достатъчно за пауър метъл!
Dagon
Стартира седмичният podcast на Metal Hammer Bulgaria:

http://www.metalhammer.bg/podcast/%D0%BF%D...ammer-bulgaria/
pa®tci
Еее, стига бе, това все едно да вземеш на бебето близалката. Глася се да си пусна да слушам нещо да ми върви за фон - щрак, клик и то свърши. Поне да бяхте покрили няколко албума или да бяхте провели някакъв клю-клю разговор по "последните новини" 15-20 минутен.

Надявам се това да е било пилотна проба, но ако смятате това за "подкаст" и да задържите тоя времеви "формат", по-добре нищо не правете.
Dagon
На 29 септември излиза брой 4!
Megadeth
Ся се надявам да ми дадете на мене единия билет за Мунспел. Да ви кажа ли от кой мейл съм писал? ;р
Enslaved
Списанието е страшно - евала ви правя! Всеки брой досега е по-добър от предишния, много съм доволен от четвъртия и то не само заради страхотното интервю с Enslaved. smile.gif
karelian
Много добър материал за Enslaved, браво на Сашо. smile.gif
Warrior Of Ice
^ Абсолютно, Сашо гази наред. cthulhu.gif

А който е фен на коментарните аудио формати, може да слуша тук как си чешем езиците всяка неделя. happy.gif
Warrior Of Ice
Брой 5 излиза на 30-и октомври. icon_twisted.gif
Dagon
Брой 5 на Metal Hammer e по будките вече десет дни. Успяхте ли да си го купите и какви са впечатленията ви?

Frightmare
По-силен от предишния. Ревютата продължават да са на доста добро ниво, което за мен е много важно. И ще се радвам, ако един ден има подобно детайлно представяне, както сега беше на Криейтър и на други класици, като Sodom, Bathory, Destruction, King Diamond и изобщо групи с дълга и богата история. Не съм прочел всичко още, но по-голямата част. Има и материали, които просто пропускам, но това е неизбежно smile.gif И един въпрос, който знам, че занимава доста хора - какво решихте за плакатите? Знаеш как беше навремето - плакатът беше емблематичен за Метъл Хамър и всяко сдобиване с такъв на любима банда си беше голямо постижение и голям кеф. Надявам(е) се, че ще продължите традицията и тук smile.gif
Dagon
Радвам се, че списанието ти харесва и благодаря за подкрепата smile.gif

По въпроса с плакатите - мислим. Не сме се отказали, но отпечатването на един плакат изисква много сериозен финансов ресурс. Ще изберем точния момент. в който да пуснем брой с плакати.
Warrior Of Ice
Брой 6 излиза на 28-ми този месец!
Dagon
Новата абонаментна кампания, с МНОГО награди:

http://www.metalhammer.bg/abonament/
beyondtheblack
В момента, в който направих мимоходом един коментар на страницата на МХ във фейсбук, бях банната (!). Кажете на подопечния си Дилян Вичев, че е психопат - и много здраве. Разбира се, след този меко казано странен инцидент не бих си купувала списанието.
Frightmare
Едва ли е това причината профилът ти да бъде затворен.
beyondtheblack
Нима?smile.gif Както и коментари не се трият напосоки от портала на въпросния, по признак "тоз ми харесва, онзи не ми, а днес пък параноята съвсем ме погна". Но така е то, я у нас ще се научим на демокрация, я Обама ще вземе черен колан.

За да бъда по-специфична, коментирах: "Снимките ви на Мунспел не са толкова "изумителни", колкото твърдите." Предполагам, основателна причина за бан.

Така де, дреме ми. Обективно, списанието е много слабо, на ниво средношколско. Не че съм фен на Про-рок, но материали като тези на Кадаурус примерно... за какво говорим. "Златорог" и "Пламъче". (Апропо, Кадаурус и като беше средношколец, съвсем не пишеше наивно-сантиментално.)
Dagon
НОВИЯТ БРОЙ на Metal Hammer Bulgaria, с Helloween на корицата и материали за Bad Brains, Pig Destroyer, Deep Purple, Deftones, Soundgarden, Finsterforst и кой ли още не, Е ВЕЧЕ ПО БУДКИТЕ! Бягайте да си го вземете, преди да е дошъл краят!!!
Dagon
Оригинално CD от Wizard, ваучер на стойност 20 лв. от Metal Heaven, оригинална PC игра от Pulsar, тениска и 12 броя на Библията на метъла - САМО ЗА 55 лева!!!!

http://www.metalhammer.bg/abonament/
Dagon
Остава САМО ЕДНА СЕДМИЦА до изтичане на празничната абонаментна кампания на Metal Hammer Bulgaria! Побързайте и се абонирайте до 15 януари.
Dagon
Новият брой 8 на Metal Hammer Bulgaria излиза на 1 февруари! На корицата е SLASH.

Вижте повече подробности и няколко вътрешни страници ТУК

Dagon
Брой 10 на Metal Hammer Bulgaria е вече по будките и освен водещ материал за Bon Jovi, включва Motörhead, Sodom, Clutch, Killswitch Engage, Six Feet Under, Dio и какво ли още не. Побързайте да си го вземете, за да уплътните с четене празничните дни!
Dagon
Брой 11 на "Metal Hammer Bulgaria", с бонус CD е вече по будките в цялата страна! На корицата са легендарните Deep Purple, а в броя можете да прочетете и материали за Megadeth, HIM, Children Of Bodom, Kylesa и Iron Maiden!
metalurgiq
Въобще ще има ли някога пак брой, последния мисля, че беше март.
Possessed
....при интернет не е толкова важно да го има според мен ,преди време да но сега .....
metalurgiq
За мен е важно. Друго си е да го вземеш в ръце и да се зачетеш я в статия я в ревю инт. smile.gif
Key
И при мен е така, но при книгите. Както и ти каза, друго си е да хванеш печатното издание, мъчил съм се да чета книги на компютъра, ама не става. Иначе и за списанията съм съгласен, но има един минус, и книгите и списанията трябва да ги купиш (а те на едни цени!), а в интернет всичко е без пари (при платена месечна такса де.)
metalurgiq
Защо вече няма подкастове?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.