Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Герои
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
KTULU
Понеже този случай ме заинтригува, а не открих подобна тема, предлагам който открие подобни постъпки на смели хора, да ги доставя за да ги анализираме.
http://www.dnes.bg/stranata/2012/07/24/bez...inemorec.164597

Съболезнования към близките на тези МЪЖЕ!
Infidel
Цитат
„Вие го наричате герой, но за такива хора не си струва да правиш такова нещо. Защото той остави едно малко дете. Нямам думи...”, допълва Ани.

Тъпа лигла! Човекът рискувал своя живот, за да спаси дете, а тя вместо дори да се престори на възхитена от куража му, го упреква, че умрял. Изкарва го като че ли е искал да се удави вместо чуждото дете. Тая бих я suicide.gif !
Медаров
Абе, аутист - ти си толкова тъп, че кога и да пукнеш все ще е късно.
Infidel
Мерси за комплимента. laugh.gif
KTULU
^^Жената просто недоумява защо семействата на спасените деца изчезват така бързо. Днес казаха, че едното се оплашило и избягало, тръгнали да го търсят, а и пожар май имало. Не ми се иска да вярвам че има хора, които просто ей така ще си тръгнат в такава ситуация, дори без едно благодаря.
PitBull
До автора: Малко ли теми-новинарски емисии има в тоя форум?
Ако и да се появи някъде някой незнаен герой, бъдете убедени, че идиотът t-80 не би пропуснал да ви уведоми в някоя тема. Не мисля, че би имао да се коментира кой знае какво и без това, или по-скоро имам нужда да не виждам коментарите точно по такива теми, познавам си нацията...
Mor Galad
Предполагам познаваш нацията, на която не принадлежат тези двама души, които са се жертвали, за да спасят чужд живот. Мой съгражданин също се удави съботата след Илинден, за да спаси малко момиченце, което се е давело. И той предполагам е от някоя друга нация, а не от тази, която толкова добре познаваш. Съжалявам, ако съм малко рязък, но тези хора заслужават нещо повече от подобни стереотипни обобщаващи твърдения. Нацията ни е такава, каквато си я направим.

Всички сме големи тарикати и нихилисти, но не е лошо да се дава гласност на подобни дела. Именно защото изглеждат невписващи се в разбирането ни за света и хората.


И още нещо относно статията. Героите не правят това, което правят, за да получават после те или семействата им благодарности, а просто защото го смятат за правилното нещо. Благодарностите идват от хората, които могат да оценят, това което са получили като саможертва, но със сигурност не става дума за разменна монета в някаква сделка (ако не говорим за холивудски филм де, където цялата американска нация, разбирай целият свят, реве за загиналия). Въпрос на светоусещане си е и в двете посоки. Или го имаш, или го нямаш.
PitBull
Искам да прочетеш отново поста ми, защото е само три реда, а си успял да не схванеш изобщо за какво говоря....
KTULU
От автора: Koйто прекалено добре си познава нацията и не желае да коментира постъпките и мненията и, да не посещава темата. Да рови из линковете на Т-80, който няма да си позволя да квалифицирам естествено.

Mor Galad, По-добре да не говорим за американски филми, че там много герои, много нещо. Съгласен съм че никой не постъпва така за да го нарекат герой след това, или за да се гледа по новините.
Тази ситуация е била ужасна, и може би журналистите избързват относно "благодарностите", които се надявам вече са поднесени.
PitBull
Виж ся, не съм целял да те засягам, разбирам и няма да пиша повече в темата, лично за мен от нея няма смисъл, но все пак ще поясня позицията си.

Не е въпроса дали желая да коментирам постъпките на нацията си, а дали желая да гледам как тя коментира постъпките си в нет-а.... За почитане има паметници, поне според мен. И обикновено се прави с мълчание, не с дискусии.

Не, сериозно, имАло ли е поне една новина, каквато и да е, в който и да е сайт, под която да не са се изляли тонове гнусотия и комплекси? Какви дискусии изобщо биха могли да станат.... Само погледни коментарите, които се отнасят до произволен успех на Бербатов, например. Дори и в тази тема, още на третия коментар има яко храна и агресия. Ако си на мнение, че умеем да се отнасяме почтително с героите си, значи просто сме от различни нации.

Що се отнася до капацитета ни за такива актове и сърцатостта ни - никога не съм се съмнявал в тях или отричал, всичко друго е погрешно разбиране. Все пак действаме предимно на емоция, за разлика от хората в западните държави, където общественото съзнание е някак програмирано по задължение и възпитание. Апропо, попаднах напоследък на една статия, в която се обръщаше внимание точно на това - по-добре да се концентрираме да даваме най-доброто от себе си, отколкото да чоплиме кой какво...
Ето я и нея: http://e-vestnik.bg/15260/daniboyl-shte-spasi-balgariya/
KTULU
Не знам дали има или няма смисъл от темата, просто не открих друга, където да споделя статията. Посочи ми подобна тема и сме квит.
За "храненето" и злобата, дай да се опитаме да им надделеем. Във всяка тема има първосигнални мнения и ругатни, не става без тях.
Ако наистина смяташ че по голямата част от нацията сме гамени и кретени, и не умеем да оценяваме "героите" си, то аз не смятам така, а за теб не знам от коя нация си?!
PitBull
За българската става дума, разбира се. Интернет свободата има свойството да превръща хората в маймуни, а за нас, които сме понатрупали сериозни комплекси покрай историята и настоящето си, мисля, че важи десет пъти повече. Това са моите наблюдения, няма смисъл да спорим.
KTULU
Георги Мърков: "Борец"срещу терора- http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1480166
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.