Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Невярващ
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Представете се
Infidel
Софийски невярващ, слушащ почти всякакъв метъл с повече претенции към групата, отколкото към стила. Студент "Английска филология" в един български университет. Дали ще влизам често тук - не се знае. Регистрирах се заради линк от Мухъл (Гугъл), от който се надявам да намеря това, което ми трябва и да си възстановя музиката. Земетресенията censored2.gif -ха майката на хард дисковете ми, вкл. и този, на който беше всичката ми музика. suicide.gif
Ненавиждам чалгата и религията и всичко свързано с тях. Когато някой ми заговори за богове и/или пусне циганщина, ми иде да го ритам в главата докато не му изпадне и последното парче мозък. Попове съм ритал, но бягат, гадовете - не мога да ги наритам както заслужават.
Artillery
Зъл националсоциалистически норвежки блек!
Svetyl
Не се заяждам, но имаш ли стабилни аргументи над обичайното, че "религията е опиум за масите", за да си толкова агресивно настроен към религиите?
Питам, защото смея да твърдя, че имам някакви познания и обичам да споря за това.
P.S. Не съм кръстен и не вярвам, просто се въздържам от крайни мнения.
Infidel
Цитат(Svetyl @ Jul 25 2012, 10:46 AM) *
Не се заяждам, но имаш ли стабилни аргументи над обичайното, че "религията е опиум за масите", за да си толкова агресивно настроен към религиите?
Питам, защото смея да твърдя, че имам някакви познания и обичам да споря за това.
P.S. Не съм кръстен и не вярвам, просто се въздържам от крайни мнения.

Има много причини, за да съм агресивно настроен към всякакви религии. Една от тях е агресивността на вярващите, с които дори един спор не може да се проведе като хората, защото като кажеш, че не вярваш веднага започват да обиждат и да проклинат. Последното само ме кара да се смея с глас, но обидите и псуването на майка не им го прощавам и намирам начин да им отговоря по един или друг начин - дали с побой или с унижение, но го постигам.

Артилерията, ще се учудиш колко малко блек слушам. Имам само една блек метъл група на компа, останалото е рок, вайкинг и фолк метъл. smile.gif
Svetyl
Агресивността на вярващите??? Същото мога да кажа и за агресивността на НЕвярващите. А истината е някъде по средата, защото религията като постановка има много положителни елементи, които, обаче, в днешната реалност трудно можем да проумеем.
P.S. Религията, не църквата!
Infidel
Религията е насилствено наложена от Фабриката за промиване на мозъци със седалище във Ватикана.
Невярващите са агресивни единствено заради агресивността на вярващите. Защото един невярващ няма да тръгне да те обижда на майка и да ти лепи етикети нито пък да те бие, ако му кажеш, че има господ. Докато точно това правят вярващите, ако им кажеш истината в очите. И понеже истината винаги боли - затова и стават агресивни и са склонни дори на убийство само и само да докажат правотата си.
Svetyl
Не мисля, че спора ще се получи, затова приятно изкарване във форума smile.gif
Midnightsun
Не вярваш, а слушаш фолк и викинг метъл. Там се пее доволно за богове. С какво те са по-различни от този във Ватикана? Нали пак са измислени и т.н. Защо си си сложил обърнати кръстове, нали не вярваш в нищо, значи и сатанист не си. Нещо аз ли не разбирам? smile.gif
Infidel
Е, и? В музиката може и да се пее за фалшиви богове, но не ти налагат да вярваш нито пък ти идват вокалистите пред врата с библия в ръка да просят пари и да ти казват, че ако не дадеш пари ще гориш в ада и ако откажеш да почват да псуват и да ритат вратата.
Плюс това в 99% от вайкинг песните се пее на фински, норвежки или датски - все езици, на които не знам и една дума и съответно си нямам никаква представа за какво пеят. whistle.gif Аз метъл слушам заради самата музика, а не заради текста.
Megadeth
Сатанистите са с обърнатите пентаграми, обърнатите кръстове са антихристски, отричат християнството, не са поклонници на сатаната. За протокола.
Midnightsun
^Прав си. blush.gif Много не съм задълбавала в материята, това често се бърка.

^^Присъединявам се към мнението на Svetyl.
KTULU
Добре дошъл(регнал се) Infidel. Мисля че все пак подкрепяш една религия metal.gif .
А иначе за останалите религии, всеки да си вярва в каквото си иска, нали уж в свободно време живеем.
Гадното в цялата история е фанатизма при някои.
gordost
Тоя форум става все по-разцепващ... suicide.gif
Megadeth
Мълчи бе, майка ти шейба
gordost
icon_headbang[1].gif Яко жица си, брат, ама от черната.
Vlad
Интересно ми е само, кога започна да ненавиждаш религиите и да се кефиш на обърнати кръстове, преди или след като прослуша метъл? Защото както спомена текстовете и посланията нямат значение за теб unsure.gif
pa®tci
Цитат(Vlad @ Aug 2 2012, 06:50 PM) *
... да ненавиждаш религиите и да се кефиш на обърнати кръстове...

Това, нали се сещаш, че също е вид религия...
Vlad
е що бе, не е задължително.Както вече някой написа, обърнатия кръст е символ на антирелигиозни схващания, не на преклонение пред козата.В случая обаче съм сигурен, че е продиктувано от музикалните предпочитания, които очевидно са крайно повърхностни
Svetyl
Тази мисъл ми убягна, а е доста логична, всъщност. Така че, +1 smile.gif
Rabe
Ако си атеист, не би ли трябвало религията да не те интересува. Ти още отначалото започваш с това, че си невярващ и мразиш религията. Това не те прави атеист, поне аз така разбирам нещата. По - скоро е позьорство.
Svetyl
^Атеизъм (от гр. "безбожие") е система от възгледи, която отхвърля духовното и религията като цяло. Един от основните постулати на научния атеизъм е, че религията и науката са взаимноизключващи се феномени.

Позовавайки се на липса на собствени свидетелства за съществуването на нематериални сили, атеистите отричат съществуването на духовни, безплътни същества. Атеистите вярват, че светът, който видимо ни заобикаля, е единствен и самодостатъчен. Вярата в Бог - Творец и Крепител на всемира и вярата в безсмъртието на човешката душа, атеистите считат за човешко творение.

Отричайки съществуването на Бог, атеистичният светоглед създава своя философия на живот без Бог. Атеизмът утвърждава първостепенното значение на човека и на човешката личност, сновавайки се на светския хуманизъм и натурализма. Широко лансираната еволюционна теория на Дарвин е едно от знамената на атеизма, въпреки доказаната й антинаучност и недоверие към нея в широки кръгове от населението.

Моралните, социални и етични устои на атеизма кристализират в учението за т.н. "основни човешки свободи" - свобода на личността, свобода на словото, свобода на самоопределението и религията и др., отстоявани и насърчавани от редица институции и конвенции. Настоявайки също за свобода от вероизповедания, атеизмът е в непримирима саморазправа с християнството от Френската революция до наши дни.

Pravoslavieto.com

Като цяло съм съгласен с тази дефиниция, но без последното изречение.
I Like Scat Porn
Цитат(Svetyl @ Aug 3 2012, 02:45 PM) *
Широко лансираната еволюционна теория на Дарвин е едно от знамената на атеизма, въпреки доказаната й антинаучност и недоверие към нея в широки кръгове от населението.

Само дето еволюционната теория с нищо не изключва съществуването на Бог и не е нищо по-малко от доказан факт.
Svetyl
^Все още.
the_fire_eye
Теорията на Дарвин не е много доказана(затова се нарича "теория"), но засега е най-правдоподобното обяснение за появата на живота на Земята. Засега.

Впрочем има теории, които се опитват да примирят дарвинизма и креационизма - бях чела някъде, че живота и примитивните форми на живот са създадени от Бог, а впоследствие еволюирали.
Artillery
Дарвин по никакъв начин не противоречи на това, дори има едно негово изказване, където споменава, че ако над всичко описано и систематизирано от него стои един Творец то нещата биха изглеждали доста по-логично и по-завършено smile.gif
А теория на еволюцията все пак е доста комплексна и се доразвива и дообогатява, наистина Дарвин има някои неточности, но той поставя основите на правилното схващане за естествения подбор, мутациите и тн. Така че това е единственото научно обяснение почиващо върху фактите, креационистите не са нищо повече от религиозни фанатици или просто правещи се на интересни или пък съвсем глупави и в несъстояние да разбират елементарните неща, но във всички случаи са повърхностно запознати, ползващи неправилната сензационно-конспиративно-ревизионистка литература и стремящи се чрез всевъзможно изкривяване на фактите да доказват своята "истина", а не по научния метод, чрез фактите да търсят истинската истина wink.gif
I Like Scat Porn
Цитат(the_fire_eye @ Aug 5 2012, 02:00 PM) *
Теорията на Дарвин не е много доказана(затова се нарича "теория")

"Теория" в научния смисъл на думата всъщност означава хипотеза, за която са намерени реални доказателства... Щото в тоя ред на мисли и теорията на гравитацията е само теория, но не скачаш от осмия етаж.

Колкото до креационистите: Библията (и всяка друга свещена книга) е просто книжка с поучителни истории. Да приравняваш религиозността (която си е житейска философия като всяка друга - не се е родил този дето да каже кой е обективно верният отговор на един куп въпроси) с отричане на реалността е глупост неземна.
PitBull
Цитат(I Like Scat Porn @ Aug 6 2012, 07:18 PM) *
Колкото до креационистите: Библията (и всяка друга свещена книга) е просто книжка с поучителни истории. Да приравняваш религиозността (която си е житейска философия като всяка друга - не се е родил този дето да каже кой е обективно верният отговор на един куп въпроси) с отричане на реалността е глупост неземна.

Точно. Аз използвам думата "митология".

А убедения краен материализъм (не знам дали атеизма се препокрива на 100% с него, дали отрича духовното като цяло) е също толкова безумен според мен, колкото и фанатизма и крайно буквалното тълкуване на свещените книги. На практика са едно и също, си мисля, а именно упорита невежест.
Infidel
Цитат(Megadeth @ Jul 25 2012, 10:04 PM) *
Сатанистите са с обърнатите пентаграми, обърнатите кръстове са антихристски, отричат християнството, не са поклонници на сатаната. За протокола.

Сатанистите са направо жалки с техните пентаграми. Пентаграмът при езичеството е бил символ за защита от лошото, а Фабриката за промиване на мозъци със седалище във Ватикана, е обявила пентаграма за дяволски символ, за да си намери поредната причина да избива хора в името на бога.

Влад, това, че слушам метъл няма нищо общо с обърнатите кръстове. Тях съм ги направил, за да покажа какво мисля за религиите като цяло и за най-агресивната религия в частност.
Artillery
Цитат(I Like Scat Porn @ Aug 6 2012, 07:18 PM) *
Цитат(the_fire_eye @ Aug 5 2012, 02:00 PM) *
Теорията на Дарвин не е много доказана(затова се нарича "теория")

"Теория" в научния смисъл на думата всъщност означава хипотеза, за която са намерени реални доказателства... Щото в тоя ред на мисли и теорията на гравитацията е само теория, но не скачаш от осмия етаж.

Да, това че еволюцията била "само теория" е една от любимите и най-често повтаряни фрази от креационистите. Примера с гравитацията е добър wink.gif

http://citizenship.typepad.com/.a/6a00d834...24278970b-800wi

и дори - https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...170572446_n.jpg?

а всъщност wink.gif ... http://farm3.static.flickr.com/2384/232563..._f5a66d3663.jpg
Svetyl
А ако смяташ, че еволюцията е само теория, но и т. нар. креационизъм също е само теория?
I Like Scat Porn
Креационизмът няма как да е [научна] теория, след като няма доказателства за него... Да не говорим, че не може да се провери експериментално и че е неопровержим.
telia
Цитат(the_fire_eye @ Aug 5 2012, 02:00 PM) *
Теорията на Дарвин не е много доказана(затова се нарича "теория"), но засега е най-правдоподобното обяснение за появата на живота на Земята. Засега.

Aй-ай, laugh.gif , ще ме прощаваш, скоро не се бях смяла из форума. Освен всичко, някой май не си е чел и по биология и по философия и по етика...


Цитат(Infidel @ Aug 6 2012, 08:28 PM) *
Цитат(Megadeth @ Jul 25 2012, 10:04 PM) *
Сатанистите са с обърнатите пентаграми, обърнатите кръстове са антихристски, отричат християнството, не са поклонници на сатаната. За протокола.

Сатанистите са направо жалки с техните пентаграми. Пентаграмът при езичеството е бил символ за защита от лошото, а Фабриката за промиване на мозъци със седалище във Ватикана, е обявила пентаграма за дяволски символ, за да си намери поредната причина да избива хора в името на бога.

Много интересно твърдение. Кажи, от къде прочете тези тъй верни слова? А да си чувал фразата "Каквото горе - това и долу."? А да си чел из нейде нещо за природните стихии? А, да, и защо християнския кръст е с по-къса горна част? Все едни елементарни въпросчета, при чийто отговор може да не изкажеш точно тези безумия. Интересно, метъла какво общо па има с обърнатия кръст? Метъла? /Оставям отворени въпросите, ще чакам второто пришествие за отговори/
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.