Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За столицата и провинцията
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
t0xIc
Винаги ми е интересен този спор. Все едно лятото аз да не искам никакви туристи или малоумници от цяла България, щото ми нарушават спокойствието. laugh.gif Ами нарушават го, но и дават пари. Нали се сещате ,ако изведнъж София сега стане от близо 2 милиона около 700 хиляди души, какво означава това? Закриване на 45-50% от всички заведения, магазини, кина, клубове и т.н.
abraxas
Да, типичното селско мислене.
Blashyrkh
Още малко трябва да се развием като държава и процеса ще се обърне. В по-напредналите държави хората бягат от големите градове. Тук все още прииждат. Абсолютно нормален процес...
Megadeth
Цитат(abraxas @ Nov 7 2009, 11:04 PM) *
Да, типичното селско мислене.

Tи си типичния 'хванал съм бог за мъдете' и знаеш всичко и щото си от софия, си най-големия, другите нямат право да живеят там.
Комплексарска история си, яко.
onnellinen
Цитат(Blashyrkh @ Nov 7 2009, 11:06 PM) *
Още малко трябва да се развием като държава и процеса ще се обърне. В по-напредналите държави хората бягат от големите градове. Тук все още прииждат. Абсолютно нормален процес...

Бягат, ама в какъв смисъл? Познавам няколко бургазлии, които живеят по околните села, обаче си работят в Бургас. В София си се знаят/те какво е положението smile.gif
Хората с образование колеж+ разсъждават 'в София има работа за мен, в малкия град няма', а другите, дето не търсят повече от обща работа, разсъждават 'като ще вземам тука 200 лв, да отида в София за 600'. Няма желание да се промени това, всъщност - май няма и условия.
Жалко, че всички могат да се изгъбаркат в писмен вид с нашето меко произношение, ама със западното твърдо - не. Чух страхотен лаф, излязъл от устата на пишман-софиянец smile.gif
Blashyrkh
Как да ти обясня, че не разбрах едно изречение от това което каза? biggrin.gif biggrin.gif
onnellinen
Лошо rolleyes.gif Който трябва, го разбра whistle.gif
pa®tci
Сере ми се.
Blashyrkh
^^ А който си говори сам на себе си какъв е? tongue.gif
Alexander Rusinov
Приказките за софийско жителство са чиста проба популизъм. Ясно е, че в страна от Европейския съюз подобно нещо няма как да се въведе, но някои много ги бива да говорят.
onnellinen
^ Ясно е, че пропагандата за Свободна Европа Без Граници И Ограничения яко ти е промила мозъка. Прочети и малко новини. Развитието на ограниченията в Европа е като при тоталитарен режим.
james-assya
И аз много мразя хора, които се мислят за повече от другите само защото живеят някъде си, имат повече пари или всякакви такива глупости. Това е толкова смешно и нелепо, че мисля че само говори по себе си за интелекта на такива хора. А пък колкото до това деление, не знам за мен е пълна простотия, не ми пука какво мислят другите аз съм човек и няма значение къде живея, а пък относно това, че се гледа се в София да има не мисля че е правилно, мисля че и хората, които живеят в провинцията имат правото на същите блага.
Discipline
Точно хората от провинцията правят София единствения град в България. С това мигриране на който може така ще е. И аз не оценявам хората по това къде живеят, но ми е меко казано смешно когато ми говорят "шопите това, шопите онова", а пък се натискат да живеят/учат тук. Нелепо е, не? И не ми излизайте с тезата, че тук, видиш ли, има най-много възможности. А мразенето попринцип не е много хубаво за човека, който го практикува.
Braindead
Нали, никого не сме вързали тук, на когото не му изнася, събира си багажчето и излита. Защото е нагло и ми писна да чувам как обиждат на всякакви диалекти и диалектчета хубавия ми роден град.
onnellinen
И на мен не ми харесва "софиянци" да обиждат на диалекти всичко извън София-област wink.gif
В София има възможности за образование. А дипломата от СУ е пред дипломите на всички подобни университети в страната, чудно на какво отгоре за много специалности.
conguestadors
Цитат(onnellinen @ Dec 2 2009, 10:48 PM) *
А дипломата от СУ е пред дипломите на всички подобни университети в страната, чудно на какво отгоре за много специалности.

Прости моето невежество, но с какво дипломата от СУ е по напред от пловдивския университет?
Braindead
На мен например не ми влиза в работата кой как говори и не си позволявам да обиждам никого. Като си на гости някъде се съобразяваш и не псуваш домакина си, толкова е просто. И не всички софиянци са в кавички, моля.

А пък едната диплома отдааавна не е тежест за нищо, същината на успехa или каквото щете там, е доста далеч от едната тапия. Което впрочем много малко хора в България осъзнават, та затова си седим все на същата.
t0xIc
И аз се чудя на тази глупост за софийският - взех държавният този юли. Можеш да си намериш работа в банка за 700 лева някъде начално, ама ако това е голямата "диплома" ебем ти и държавата whistle.gif
conguestadors
http://travel.actualno.com/news_274771.html

Много се гордея с моя град. openwidehug.gif
vile
И има защо.
Megadeth
:>>>>>>>>>>>>>
abraxas
Цитат(conguestadors @ Dec 3 2009, 12:01 AM) *
Цитат(onnellinen @ Dec 2 2009, 10:48 PM) *
А дипломата от СУ е пред дипломите на всички подобни университети в страната, чудно на какво отгоре за много специалности.

Прости моето невежество, но с какво дипломата от СУ е по напред от пловдивския университет?

С това, че поне я имат за пет пари на повечето места. wink.gif
t80
Селяни в града
t80
ужас
HateBreeder
За столицата мога да кажа само,че избягах от там,защото не става за живеене,дойдох в село,близо до София и се чувствам човек...Нищо,което го има в София не ми липсва,като ежедневен начин на живот,а за всичко останало съм на 25 мин път от Столицата.
Frik
поздрав biggrin.gif
metalheart1993
Хах ах... Да, гадно е когато двете неща се смесят имам предвид ГРАД/СЕЛО. Но нека не бъркаме СЕЛЯНИТЕ които си работят по селата и си изкарват хляба и ония бруптални СЕЛЯНДУРИ които си мислят че всичко е тяхно и всичко им е позволено.
Sile
Ви е** и провинциялизирания провинциялистки израз "провинцията". Алооо, образовайте се малко що е "провинция"!
Thrashard
И да ебеш и да не ебеш, всичко извън столицата е провинция, условно казано, разбира се, че не сме разделени на провинции в буквалния смисъл на думата, ви еба и у буквалистите...
Sile
Точно това условното е па толкова надуто, ай моля ти се... да беше от невежество, разбирам - лекува се.
Thrashard
А как предпочиташ ? "На село" ли да казваме на градовете и селата извън София ??? И не знам кое е надутото, след като на мен миналата година във Варна ми казаха селянин biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif май съм ти го разказвал това...
SoulOfPerdition
Мисля, че иска да каже, да се назовават със самите им имена градовете и селата. Или просто да се каже: "Отивам/Бях извън София." Ако не друго, то поне се пише с по-малко букви, отколкото "бях в провинцията". :РРР
HateBreeder
Ако Луковит стане столица, примерно, какво правим?В икаме на София - провинцията и наричаме софиянците селяни, а луковитчаните стават граждани, да ви сера на смисъла.
Thrashard
Луковит няма как да стане столица, логистико smile.gif И да, в този ред на мисли, ако някой друг град стане столица, София ще е провинция smile.gif Ала уви, София е столица и някои хора ги е яд smile.gif
Sile
Да, яд ме е, че Софийски е тук, а не на остров в морето biggrin.gif или на някой планински хълм.
HateBreeder
Цитат(Thrashard @ Nov 16 2011, 08:53 PM) *
Луковит няма как да стане столица, логистико smile.gif И да, в този ред на мисли, ако някой друг град стане столица, София ще е провинция smile.gif Ала уви, София е столица и някои хора ги е яд smile.gif

Някои хора ги е яд, че не живеят в столицата? Едва ли. Яд ме е, че го правите на проблем. Независимо коя от двете страни. Живял съм и в столицата и в селото, в което живея в момента. Направил съм своят избор, съветвам ви да направите същото.

П.С. Цялата ми рода са софиянци, може би заради това я ненавиждам.
Megadeth
От няколко месеца живея на село и е ебати якото. 19 години съм прекарал в Пловдив. Нека всички да ходят към София, с кран не могат да ме мръднат от тука. Виждам цял Пловдив от терасата, до центъра му стигам за 15мин с кола, въздуха е чист, никой не прави проблем за музиката, навлизам в горски пътеки на 5мин с кола от тук.
Та това за провинция и столица... сериозно - безсмислен спор - ама абсолютно. По-скоро са някви неразбрани комплексарщини. Дори сега, курса ми са сбирщайн и виждам истинско смущенение изписано на лицата на хора, които са от някакви села при думи от сорта на "Курса ни е събиран от кол и въже". Аз ги ебавам, те се обиждат на тема местоживеене. И по темата - кой подяволите е чувал гр/с Любимец!? Тъпанарите завиждат, че някой от нас живее в Пловдив, путки идват да си хванат пловдивчани да се женят за тях и да останат в 'големия град'. Скивайте ни селското ниво. ПРЕСЛАВА Е НОМЕР 1
I Like Scat Porn
^Нда. Големият град е хубав за работа и учене, но като място за живот -- мерси. Посмъртно не бих останал да живея в София.

едит: В Любимец отглеждат ебати яките дини бе
Bleach
Да,голяма част от софиянците се държат така,а по-смешното е,че повечето от тях са софиянци точно толкова,колкото и аз.
ludspamer
Животът в София може да се окаже тегава работа... а тия лайняни софийски субкултура/манталитет са ебали майката на доста хора, включително донякъде и на мен...
t80
http://sofia.dir.bg/news.php?id=10082532
Thrashard
Разбира се, селяните да си седят по селата!!! София е за софиянци, махайте се от града ни, никой не ви иска, селяни скапани!!!
sharon
В страни от темата, но пак от линка: "в момента според анкетираните осветлението в техния град е на средно равнище." Какво средно равнище, след като на маса места си е направо за инфрачервено виждане..? boxed.gif
Megadeth
Цитат(Thrashard @ Dec 8 2011, 03:21 PM) *
Разбира се, селяните да си седят по селата!!! София е за софиянци, махайте се от града ни, никой не ви иска, селяни скапани!!!

Hahahah, казал ПЕНЧО ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
pa®tci
Цитат(sharon @ Dec 8 2011, 03:26 PM) *
... Какво средно равнище, след като на маса места си е направо за инфрачервено виждане..? boxed.gif


За сметка на това на улицата пред блока ми свети денем и нощем... е, чат-пат свети само денем. Биг диъл.



По темата - с нетърпение очаквам да дойдат празниците, та "гражданското общество" да си замине по родните места, уиииииииии...
Thrashard
Цитат(Megadeth @ Dec 8 2011, 03:33 PM) *
Цитат(Thrashard @ Dec 8 2011, 03:21 PM) *
Разбира се, селяните да си седят по селата!!! София е за софиянци, махайте се от града ни, никой не ви иска, селяни скапани!!!

Hahahah, казал ПЕНЧО ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Аз съм четвърто поколение Софиянец бе, ДЕНИМ!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ахахахахаха
Adora
Казват, че аристокрацията всъщност не се наследява, а е въпрос на манталитет, представлява състояние на духа. Та май и в случая при теб с града и селото ще да е така... tongue.gif
Thrashard
Хубаво е да говориш за хора, които не познаваш. smile.gif И докато ти само говориш какво се говори за аристокрацията, аз мога да попитам директно жив аристократ за какво става въпрос, само ще кажа, че този жив аристократ е баба ми smile.gif А аристокрацията се наследява, заеби ги к'во говорят. whistle.gif
Adora
Сега хвалиш ли ми се?! Тук какво - и аз трябва да започна да обяснявам какви са моите корени ли, би било жалко, самохвалството никога не ми е харесвало. Относно не познаването - не е нужно да познаваш някого лично, самите му думи и мнения говорят достатъчно за него. Как се наследява - като голямо наследство, трупано с усилия, което попада в ръцете на някой слабохарактерен нещастник ли, Аристократе?!
Thrashard
Злобата е жалко нещо уви! Никога не съм се хвалил пред никого, но понеже реши да захванеш темата просто констатирах какви са корените ми... и отново ти казвам, недей да ме охарактеризираш, без дори да си ме виждала, нито ме познаваш, нито нищо. Голямото наследство на аристокрацията не е материално, точно това вие, селянчетата никога няма да разберете за жалост. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.