550 лева на месец са нужни на мъж месечно. Това е реалният минимум който включва абсолютно всички жизнено необходими разходи:храна, ток, вода, данъци, здравни вноски, билети, интернет, ножчета за бръснене, автършейф, дездорант, GSM, стационарен телефон, поправки, заведения-много скромни, цигари-много скромно.

Сметката не включва автомобил средна класа. Ако включва на тези цени на бензина, резервните части, гражданската отговорност, каско, нови гуми-зимни и летни, масла, течност за чистачките, профилактика то според мен ще ви трябват месечно минимум 1200-1300 лева.

И това са минимални разходи без да си купувате нищо ново. Оставате със старият компютър, със старата кола, със старите дрехи и обувки, със старата уредба, нямате пари даже и за един музикален диск!


Ако искате да си ги позволите тези неща+автомобилът ще ви трябват реално към 2 бона месечно. А ако искате и да спестявате прилични суми - 3 бона.


Най-страшното е, че съществува един абсолютен минимум от около 310 лева месечно на човек под който практически не може да се мине. Говорим за страшна мизерия. Там за цигари, заведения и интернет е изключено и да се мисли, а храната и токът са най-големите проблеми. При това положение даже и мобилният телефон е под въпрос...