Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Книги-игри
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Svetyl
Постът на Парци в Случайни глупости ме подтикна да направя една такава тема. Сигурен съм, че тук има хора, които са чели много книги-игри и ще им бъде приятно да споделят любими поредици, любими автори и т. н.
Моят любим автор е Майкъл Майндкрайм, макар че от старите реално няма слаб. Беше време когато чаках с трепет всяка негова нова книга или такава, написана от негови ученици. Реално книгите-игри са нещо освен приятно и много полезно, защото имат своите литературни достойнства.
Та, вие какво мислите за тях, кои са ви любими?

Бих искал да знам мнението ви и за стратегическите книги-игри, тези с картата и фигурките smile.gif Имах 10-15 от тях, падаше голяма игра. А и като ги усложниха с разни нови елементи, самото сглобяване беше забавно.
P.S. http://knigi-igri.net/index.php?option=com...tail&id=159 ако някога тази поредица излезе докрай, ще бъда много доволен.
Slash


Заглавие: Командир на роботи

Автор: Стийв Джаксън
Година: 1997
Епизоди: 400
Издател: Селекта
Описание:
Какво ще направиш, ако си на далечна планета и използваш роботи, за да отглеждаш свирепи динозаври? Какво ще направиш, ако твоите смъртни врагове, каросеанците, те нападнат? Какво ще направиш, ако знаеш, че единствено от теб зависи защитата на твоята планета от нашествениците и кръвожадните динозаври? Сега ти се предоставя възможност да разбереш какво ще стане, защото се озоваваш във вихъра на това приключение в бъдещето!


http://www.knigi-igri.com/catalog.php?book=7

Ето това ми е любимата книга-игра и единствената, която си пазя от детството.
Svetyl
Това не беше ли от поредицата "Битки безброй"? Много добри имаше там!
Едит: Да, сега се загледах smile.gif Наистина прекрасна поредица, иначе точно тази книга, да си призная, не съм чел.
pa®tci
Цитат("Ал Торо")
Ето най-после една добра новина от мен. Демото на "Абаносовия Дракон" вече е готово! Ще се радвам да го разгледате и да го коментираме, има доста материал вътре - две от сцените (едната от които някои от вас са изиграли в списанието), както и най-важното - почти цялата система за игра в двата й варианта - основен и за напреднали играчи.
Демо и система на "Абаносовия Дракон"
Надявам се да ви хареса smile.gif Предварително се извинявам на хората, които не желаят да инсталират Silverlight (или имат технически проблеми с него), за момента не ми остава време да оформя и pdf версия. За останалите:
Приятна игра и ще се радвам на коментарите ви!
Artillery
Мене ме кефеха най-вече нашенските всъщност - на Колин Уолъмбъри, Ейдриън Уейн и Робърт Блонд smile.gif
Svetyl
Те повечето бяха нашенски, ми се струва. Иначе тандема Уейн§Блонд наистина правеше велики неща. Не че после Блонд сам не създаде няколко добри книги, но... icon_headbang[1].gif Принцът на Алкирия icon_headbang[1].gif
pa®tci
Пазарът по-принцип беше развит от нашенски автори с псевдоними. Чуждоземски бяха примерно сериите "Пътят на тигъра", "Битки безброй"... нататък общо взето всичко беше със знак БГ.
Svetyl
Да, именно. Все пак да питам отново, какво ви е мнението за стратегическите игри, тия с картонената карта smile.gif
HateBreeder
Не съм играл от тези с картата(стратегическите),защото не са попадали в полезрението ми.Любима поредица ми е "Самотния Вълк" на Джо Дивър,която нямам представа каква по народност е,но не смятам,че е БГ.Имам 10-15 такива книжки някъде из библиотеката и периодично си ги препрочитам.Братовчед ми имаше завидна колекция,но в момента е над 30-годишен и ги занемари,дори идея си нямам къде са.
I Like Scat Porn
"Лорд и магьосник" беше брутална, като стана въпрос за стратегическите... Жалко че в социално-инвалидното ми детство нямаше с кого да я играя, сигурно би била още по-убийствена на мулти.Иначе имаше готини книжки. Номерът на Хю, Пътят към Шангри, двете книжки за индианците и за гражданската война в САЩ на Джордж М. Джордж, Завръщането на наследника... Последно си намерих преизданието на Патрул от ада - дебелашки хумор и идиотизъм на н-та степен, кеф!ОУ, и поредицата за ОРБ беше брутална - с нинджите енд шит. Узурпатор и Завоевател бях играл само (първата и третата), но определено - най-класните книги-игри. Жалко, че не се намират никъде.
Artillery
На Уейн и Блонд освен"Варварският бог"/"Принцът на алкирия" другата голяма мания бяха "Валенсианските хроники", като се разделиха остана само Блонд да ги пише, а накрая и не ги довърши май. Навлязоха масово компютърните игри и книгите потънаха дълбоко в шкафовете под слой прах...
pa®tci
Цитат(I Like Scat Porn @ Oct 3 2012, 10:52 PM) *
... Жалко, че не се намират никъде.

цъК smile.gif
I Like Scat Porn
^Леле... Супер, мерси! Как ще ми изтекат очите пред компа...
Медаров
Аре, бе дееба...щях да си лягам...
Огромен линк! Още ми се мотят някъде около 20-тина такива книжки. Бяха задължителни за всички сополи, които израснахме през 90-те.
Svetyl
Много се радвам, че има доста любители тук. Между другото, много харесвах илюстрациите, дори кориците на повечето от тях. Когато нямаше още толкова много компютърни игри (1996-1996-та, примерно), тия илюстрации бяха голяма работа за мен biggrin.gif
HateBreeder
Имаше една на Блонд и Уейн,"Езерният Град",или нещо такова...Корицата й беше мега яка.Все още се търкаля някъде из литературата.
pa®tci
Кое от двете заглавия ви звучи по-детско: "Призвание Герой" или "Търси се герой"?
Svetyl
"Търси се герой" не ми звучи детско, а банално. "Призвание герой" макар и то да не ми харесва на сто процента, е далеч по-добро.
Mor Galad
Навремето бях истински маниак на тема книги-игри. Купувах всичко, до което успеех да се докопам. Любим автор ми беше Джордж М. Джордж заради умопомрачително добрите математически система, които създаваше в книгите си. Винаги съм се дразнел на Майндкрайм, който имаше страхотен стил, но така и не успяваше да си доизпипа битките и изобщо като станеше дума за математика си личеше, че не може да се справи добре и очевидно не търси помощ от хора, които могат. Любимата ми книга-игра е трета книга от поредицата "Кървав меч" - "Демонски нокът". Поредицата като цяло е най-доброто, на което съм попадал в жанра. От стратегическите с големите обложки любимци ми бяха "Лорд и магьосник" и двете й продължения "Създател" и забравих името на другата.
pa®tci
Цитат(Svetyl @ Nov 16 2012, 11:37 AM) *
"Търси се герой" не ми звучи детско, а банално. "Призвание герой" макар и то да не ми харесва на сто процента, е далеч по-добро.

"Призвание герой" звучи мега-палячовско.

"Търси се.." бих стигнал до там, да го нарека стилно.

Разбира се, какво разбирам аз...

Цитат
Е, читателю, ако ти харесва да бъдеш главният герой, очакват те още не едно, а цели три приключения в първи брой на сборника с книги-игри „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ”!!!~Ще се измъкнеш ли от свирепите създания в мола при настъпилия „Зомбокалипсис”?
~Ще изпълниш ли важната и опасна мисията в перлата на Андалусия, на която те е пратил цар Иван Асен II в „Зарево над Кордоба”?
~Ще предотвратиш ли коварна измяна, целяща да предаде града ви в ръцете на бунтовника Непокор в "Падението на Мрак"?Отговорите на тези въпроси зависят само от теб!

Очаквай „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ” през декември!
Събери цялата си смелост и съобразителност!

... защото героят отново си ТИ!


Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.