Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Картина
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
tonii
Здравейте искам до ви попитам за идеи ! bye.gif
Господина ми по изобразително изкуство иска да участвам в конкурс за рисунки. Проблема ми е че не мога да се сетя за идея. Темата е пролет , но господина каза изрично , че няма да приеме картина на дървета и цветя. Той ме посъветва да помисля как аз разбирам пролетта , но срока ми е до март и не знам дали ще се справя. ако имате идеи и можете да ми помогнете пишете. Предварително ви благодаря rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Slash
Ами като не ще дървета и цветя нарисувай му новородени животни.
aya_shopovska
Здрасте, в общи линии си направих регистрация само, за да ти отговоря.
Пролетта може да е много неща. Пейзажа, за който учителя ти ти е приказвал е банален и няма да вземе никакво място, за това изрично те е предупредил.
Пролетта може да бъде представена като дама с бледа кожа, коса от разни плевели, растенийца, клонки, роклята също от подобни неща, разливаща се във фона, примерно. Може да бъде с разперени ръце и по тях птички, някакви животинки.
Другото може да направиш натюр морт като за начало със чашки канички и тн. от тях да пропълзяват пак плевелчета, да растат тревички и цветя (от самите чашки лол)... Извинявай, малко не ме бива в обясненията... Наистина.
Също и две шепи, в който да има пак някакви зеленинки, или някаква склубтора оплетена от цветя и такива неща.
Бе в общи линии зелено. biggrin.gif Надявам се да съм ти помогнала. smile.gif
PitBull
Или пък го извърти като някакви влюбени гълъбчета, хора ала-бала, квото се сетиш, с малко зеленина и свежест около тях за настроение.... Заложи на метафорите и усещанията, според мен дори и чиста абстракция би могла да е рисунката, зависи от възможностите ти и към какво те влече.
pa®tci
Като не ще дървета и цветя за пролет, нарисувай му Софийска пролет - с много кал и много дупки.
PitBull
И дългокоси младежи с фланелки "Меноуор" и двулитровки "Ариана" в парка. wink.gif
Slash
Или показваща се от пещерата си мечка след зимен сън

Sile
Тъкмо си помислих, че ще има и конкурси за метъл картини във форума, а то какво, пролет... biggrin.gif

Почни да си представяш какво лично за теб е пролетта и ще започнат да ти изникват анимации, грабни от тях някой любим момент и го намацай. Другият ми съвет е да напишеш пролет на английски в гугъл и да разгледаш какво ще ти покаже, може да попаднеш на нещо абстрактно или конкретно, което да те вдъхнови. Също си пусни любима музика и помечтай, помага за рисуването. От чисто любопитство да попитам с какви материали ще рисуваш и колко голям трябва да е форматът на рисунката ти?
sharon
Като не ще дървета, заложи на зомбита... и цветя:

Megadeth
Пролетта може да бъде изразена страхотно чрез някакъв контраст между стара кирпичена постройка или загатване за нея, чрез порутена нейна стена и по нея да са обрасли красиви треви с капчици роса и птичка отгоре, а на фон да е някаква дълбока далечна гледка на планини, които са по-ниско в хоризонта, създавайки впечатление, че гледната точка е от висок полегат връх.

Друг вариант е, ако си страхотна художничка да нарисуваш цъфтящ люляк - пресъздадеш ли го и не спечелиш ли - убий копелетата...
tonii
Цитат(Sile @ Jan 27 2013, 08:51 PM) *
Тъкмо си помислих, че ще има и конкурси за метъл картини във форума, а то какво, пролет... biggrin.gif Почни да си представяш какво лично за теб е пролетта и ще започнат да ти изникват анимации, грабни от тях някой любим момент и го намацай. Другият ми съвет е да напишеш пролет на английски в гугъл и да разгледаш какво ще ти покаже, може да попаднеш на нещо абстрактно или конкретно, което да те вдъхнови. Също си пусни любима музика и помечтай, помага за рисуването. От чисто любопитство да попитам с какви материали ще рисуваш и колко голям трябва да е форматът на рисунката ти?

Ами рисувам в формат А3 обичам с моливи но не ме затрудняват и другите материали smile.gif


Цитат(aya_shopovska @ Jan 26 2013, 02:53 PM) *
Здрасте, в общи линии си направих регистрация само, за да ти отговоря. Пролетта може да е много неща. Пейзажа, за който учителя ти ти е приказвал е банален и няма да вземе никакво място, за това изрично те е предупредил.Пролетта може да бъде представена като дама с бледа кожа, коса от разни плевели, растенийца, клонки, роклята също от подобни неща, разливаща се във фона, примерно. Може да бъде с разперени ръце и по тях птички, някакви животинки.Другото може да направиш натюр морт като за начало със чашки канички и тн. от тях да пропълзяват пак плевелчета, да растат тревички и цветя (от самите чашки лол)... Извинявай, малко не ме бива в обясненията... Наистина. Също и две шепи, в който да има пак някакви зеленинки, или някаква склубтора оплетена от цветя и такива неща. Бе в общи линии зелено. biggrin.gif Надявам се да съм ти помогнала. smile.gif

Да доста ми помогна мерси tongue.gif Според мен си готин човек и наистина ме изкефи това че си си направила регистрацията за да можеш да ми отговориш biggrin.gif
aya_shopovska
Страшно се радвам, че съм помогнала. Уча в училище по изкуства рисуване, в общи линии всичките идеи, които имам не ми вършат работа. Съветвам те да не работиш с моливи, що става дума за цветни, освен ако не си нещо в порядъка на 7ми клас или конкурса е супер несериозен, използвай акварел, акрил... Пастели. smile.gif
Scanspeak
Ето и моите две стотинки: Някакво животно, свързано с идването на пролетта - щъркелово гнездо с двойка в него на висок стълб, по който да се катери младо зелено увивно растение и кафява земя с изолирани преспи; мокра лястовица на фона на валящ дъжд, на заден план под нея орачи в калта (19век например, оран с кон) нещо подобно. Въпреки всичко, картината е като музиката - трябва и парченце от душата ти.
Успех smile.gif
Медаров
Нарисувай една радиационно-мъглива пост-ядрена пролет с разядени от киселинните дъждове трупове на деца и животни наоколо.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.